Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tayga']Spinca... właśnie próbuję wkręcić moją gorszą połowę (dobrze, że tego nie przeczyta) na wycieczkę krajoznawczą. Nagle mi się zamarzyło zwiedzenie Śremu w ostatnim dniu maja.
Prawie dał się nabrać... tylko teraz zaistniała zagadka - znalazł cztery Śremy :roll: do którego Ty się wybierasz?
Jak już nic się nie znajdzie i moja sytuacja będzie w miarę stabilna to może da się na tę eskapadę namówić :) Tylko że w tej chwili obiecać nic nie mogę :-(

Wariatka Kochana :) 42 km na południe od Poznania ;)

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tayga']malaria gotowa się rozmyślić :(

taygo kochana ... głupoty wypisujesz :p

ale żeby nie było: sunia ma być łagodna, nie atakować psów, kotów i ludziów.
no i nie może mieć cieczki czy robić demolki

[quote name='tayga']Ale przecież kłamać nie będę, piszę dokładnie tak jak jest.

i pisz więcej

do psa będziesz musiała dołączyć referat odnośnie jej zachowań, upodobań i fobii :diabloti:

Posted

Już zapodaję! Wydrukować i podpisać? :razz:
1. Ludziska kocha wszelkiego rodzaju... mnie, weta, wetkę, ochroniarza, moich wszystkich znajomych którzy ją odwiedzają. Absolutnie wszystkich! Każdego trąca nochem, podsuwa główkę do głaskania (w końcu po to ludziom ręce są potrzebne!). A jak się na nią przez chwilę nie zwraca uwagi to kładzie łeb na kolanach. Jak ktoś jej raz w oczy spojrzy to przepadł.
2. Psy kocha równie mocno jak ludzi. I zero oporów by podejść do każdego. Niuchała Rottka - mordercę z kojca obok, dzisiaj buziała Amstaffa, a u weta spotkała się z trzema Yorkami. Dziwnie patrzyła na kokardki, ale absolutnie nie miała zamiaru żadnego zjeść. Ona nie wie co to agresja!
3. Na dorosłe koty nie zwraca uwagi - dzisiaj tylko obłaskawiła spojrzeniem wielkoego czarnego kocura. Po terenie gdzie stoją kojce biega stado kotów, nic do nich nie ma. Bardzo ją interesowały maleńkie kocięta, ale to była tylko ciekawość, a nie chęć pożarcia.
4. Cieczki nie ma, nie wiem kiedy miała i kiedy się można spodziewać.
5. Kojca i samochodu nie demoluje ;) I nie wydaje mi się, by miała zapędy niszczycielskie.
6. Fobie: drzwi... i nic więcej nie zauważyłam. Chociaż z drzwiami już jest lepiej, dobrowolnie wlazła do połowy własnej długości do weta :)
7. Jest coraz fajniejsza, merda łysym ogonkiem :)

Posted

A jeszcze żeby uprzedzić kolejne pytania...
Kolinka zdecydowanie preferuje karmę kupowaną u okupanta, ale właściwie to je wszystko, nawet suchą. Chce pić mleko, ale za dużo jej nie pozwalam. Daję jej zółtko codziennie, zeby włoski miała śliczne... I juz nie jest taka "ostra" w dotyku. Robi się mięciutka, taka aksamitna :)
Robiłam próby miskowe, grzebałam łapą, zabierałam michę, podprowadziłam drugiego psa. Nic! Zupełnie spokojna.
Ona jest taka uległa, zgadza się na wszystko.
Dzisiaj się odezwała pierwszy raz. Nie szczekała, nie warczała... ale jak mnie zobaczyła to włączyła tupanko przednimi łapkami i coś tam gadała po swojemu.
Dzisiaj dostała ostatnie zastrzyki, przechodzimy na tabletki (z podawaniem zero problemu). Dostałam... no właśnie... prochy leżą w aucie a ja nazwy zapomniałam. Odpowiednik Rimadylu, jutro napiszę konkretnie co.

Posted

malaria z jakiej części Łodzi jesteś? Jak już sunieczka będzie u Ciebie to chętnie bym się z Wami spotkała, oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko :)

Posted

Kolia napisał(a):
malaria z jakiej części Łodzi jesteś? Jak już sunieczka będzie u Ciebie to chętnie bym się z Wami spotkała, oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko :)

"doły" mogą być?
kolik w avatarze też będzie? :cool1:

Posted

Mogą być :) Nie, Silana (collaka z avatarka) nie będzie ;)
Koleżanka z FC zadeklarowała się zaprojektować plakat ogłoszeniowy dla dziewczynki :) Czy konkurs wyłonił już imię dla ślicznotki? :)

Posted

Cudna to będzie jak kudełki odrosną:razz:
Ona dziwnie się zachowuje na spacerach. Czort wie, gdzie ją więzili (na stópkach miała kule z sierści), ale po prostej drodze (ulica, chodnik) idzie normalnie, a jak tylko napotka nierówności to zachowuje się tak, jakby się tego bała i nie potrafiła się po tym poruszać. Mam wrażenie, że Ona nie wie co to trawa, gałązki, kamyczki. Oczywiście nie buntuje się, ale idzie tak niepewnie.

Posted

tayga napisał(a):
Jestem szczęśliwa!!!!:multi:
Co ja bym bez Was zrobiła? Jesteście kochane:iloveyou:

Szczęśliwa Ciotko, załatwiłaś sobie wycieczkę krajoznawczą do Śremu?

Posted

Spinca napisał(a):
Generalnie ja cudo zabieram, poza kawałkiem Gubin - Śrem

to dość kawałek , chyba jakies 3 godziny ?

więc Aga to musi faktycznie zrobic wycieczke krajoznawczą - tylko wyszukaj jakieś ciekawe zakątki do zwiedzania :evil_lol::evil_lol: bo TZ pewnie coś podejrzewa :razz:

Posted

Oj ,dziewczyny jesteście tak wspaniałe, ze nie w sposób tego określić. Serdeczne pozdrowienia dla Was wszystkich a za małą cały czas trzymamy kciuki. Wiem ,ze będzie dobrze- z takimi cioteczkami!!!! Pzreczytałam na FC o transporcie dla tej biduli, tylko tam napisano, że chodzi o Jelenią Górę- Śrem, a tu jak widzę Zielona Góra-Śrem ( gdyby była J.G. to jakis kawałke dałbym radę podwieżć ( mieszkam 30 km od J.G)). Jeszcze raz pozdrawiam ;)

Posted

gorska napisał(a):
Oj ,dziewczyny jesteście tak wspaniałe, ze nie w sposób tego określić. Serdeczne pozdrowienia dla Was wszystkich a za małą cały czas trzymamy kciuki. Wiem ,ze będzie dobrze- z takimi cioteczkami!!!! Pzreczytałam na FC o transporcie dla tej biduli, tylko tam napisano, że chodzi o Jelenią Górę- Śrem, a tu jak widzę Zielona Góra-Śrem ( gdyby była J.G. to jakis kawałke dałbym radę podwieżć ( mieszkam 30 km od J.G)). Jeszcze raz pozdrawiam ;)

nie mogę się wypowiedzieć ,bo nie znam tamtych terenów , poczekamy na Agnieszkę albo Spinicę i one ocenią te odległosci . bardzo dziękujemy za chęć pomocy -bo suńcia jest boska już się jej nie umiem doczekać ,aż jej włosy odrosną i będzie miała piekną lwią grzywę :loveu: