Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Zachęcamy wszystkie osoby, którym nieobcy jest los naszych zwierząt do udziału w akcji "Posiłek dla schroniska".

Strona internetowa akcji: http://www.posilekdlaschroniska.pl

"Cichy Kąt" jest jedynym schroniskiem wytypowanym do akcji z terenu województwa śląskiego.

Jest o co walczyć - wygrane schronisko otrzyma milion posiłków dla swoich podopiecznych - 17 ton karmy dla kotów oraz 23 tony karmy dla psów

Prosimy o pomoc dla naszych zwierząt - takie zapasy na pewno pozwoliłyby nam w spokoju przetrwać nadchodzącą zimę.

Wszelkie szczegóły znajdują się na stronie internetowej akcji. "Cichy Kąt"znaleźć można pod numerem 12 jako "Tarnowskie Góry, Ul. Wiśniowa 30".

Posted

witam Wszystkich, wczoraj 3 października minął rok jak Nelcia przyjechała do nas, dała i daje nam wiele radości. brakło by mi dnia by opisywac jej wyczyny, jej zachowanie to jaka jest kochana i wspaniała, to jak sie zmieniła przez ten rok, jak ja jestem szczęśliwa widząc że to małe cudo jest takie szczęśliwe, najfajniejszym momentem jest jak idziemy spać jak wskoczy na lózko (choc to i nie zawsze bo to ona dyktuje warunki kiedy sie miziamy) zimny mokry pychol połozy koło twarzy i sobie chrapie polize po dłoni, szyi i myka na swoje posłanko koło łózka, wtedy trzeba ja nakryc pogłaskac i tak minal juz rok. Pozdrawiamy wszystkich, a jakby Ktos kiedys był w naszych okolicach to zapraszam do odwiedzenia nas. zycze dobrego dnia.

Posted

Pamiętam ten dzień jakby to było wczoraj;-) Nelcia była taka szczęśliwa gdy ją zabieraliśmy z Cichego Kąta, od razu wygodnie położyła się na siedzonku z tyłu obok naszego synka i mnie.
Była taka spokojna i tak bardzo sie cieszyła, jakby czuła, ze dla niej zaczyna się nowe, lepsze życie. Nelcia miała szczęście, że trafiła na Was.

A CK to chyba ma szczęście do Nelopodobnych;-)
Jest też niby Necia czyli nasza Lusia a teraz zauważyła na stronie CK Żabcię, wypisz wymaluj Nelcia;-))
Pozdrowienia dla całej rodzinki Asieńko

• 10 months later...
Posted

Pozdrowienia od Naszej Nelusi.
Niedlugo bedzie już dwa latka jak jest u nas, to cudowny pies ...dopiero po roku nauczyła sie przytulać,widać nigdy nikt jej tego nie nauczył, czasami ale to tylko kiedy ona chce sama wskoczy na kolana aby sie przytulic. Ostatnio mamy problemy z oczkami, wykluczone zostały wszelkie choroby jedynie wychodzi że ma uczelenie na słońce albo na jakies trawy wtedy puchną jej powieki i leci ropka, a jak jest deszczowy dzień zimny to oczka sa ładne, dlatego dłuzsze spacerki robimy rano o godzinie 5 do 6 i wieczorem wtedy ona sama jest aktywniejsza biega podskakuje. robimy raz na pół robu badania krwi wszystko jest dobrze, jest wesola aktywna i ciagle lubi pływac. Wzrok juz miała słaby jak przyjechała do nas ale teraz widzimy ze traci słuch bo na imie reaguje jak sie porzadnie krzyknie, nawet juz nie słyszy jak ktos dzwoni do drzwi bo nawet głowy nie podniesie dopiero jak fuks zaszczeka to i ona szczeka i atakuje..na spacerkach on ja prowadza i jak zawołam go to i ona wraca, po lesie , po łakach i po parku bez smyczy, ona zaraz sie krztusi, dusi wiecej udaje ja to wiem bo wymusza tym ze ja wolno puszczam , wtedy tylko podskoczy i lecie przed siebie.
Czasami lubie wrócic na jej watek patrzec jak wygladała a jak wygląda teraz , każdego dla dnia jest dla mnie piekniejsza moja Kaczuszka kochana..kaczuszka dlatego ze uwielbia wode pod kazda postacią a najbardziej jak pada deszcz nikogo nie ma na dworze tylko my łazimy, ładnie odbudowały sie mięsnie nózek były bardzo slabe i na początku sztywniały jej łapki i miała problemy z poruszaniem sie, po spokojnie przespanej nocy trzeba było masowac ale to juz mamy za soba. cieszymy sie kazdym dniem spedzonym na przytulankach miziankach i spacerkach.

moge komus wysłac zdjeci aktualne Neluńki i poprosic o wstawienie na watek?

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

dzisjaj mijają dwa latka jak Mała jest u nas...słodziak kochany

dzis impreza z tej okazji bedzie czyli długo wyczekiwana kapiel w stawie, ile razy szlismy obok stawu musiałam ja brac na rece , oczywiście strasznie obrażona była z tego powodu, chwila moment i juz by sie ciapała w wodzie...a dzisjaj puszcze ją wolno niech se pływa ile chce...

a tak poza tym to Kochamy ja tak mocno, że czasami sie łapie że nikt nie jest tak ważny jak Ona, może dlatego ze stracila wzrok no i już prawie całkiem słuch..więc jestesmy jej przedewszystkim oczami.

Nelcia całuje wszystkich :buzi:

• 2 months later...
Posted

[FONT=Tahoma]i nikt nie doczytał sie jaki tytuł zdobyło nasze Słoneczko??!![/FONT]

[FONT=Tahoma]powiem Wam że w charakterku Nelusi zaszły zmiany, od jakiegoś czasu brzydzi sie kałużami, błotkiem robią u nas remont ulicy wiec po parku jeździ ciężki sprzęt powodując rozjeżdżanie gruntu, więc po takim czymś juz gwiazda nie przejdzie stanie i czeka aż pańcia weźmie na rączki przeniesie, a jak wtedy dumnie siedzi i rozgląda sie cwaniara...Nie zaśnie jak nie zostanie przykryta i to tylko bluzą swego pana, nic innego nie wchodzi w grę będzie sie wiercić, warczeć, drapać. Nie lubi już jak kiedyś chłodnych deszczowych dni..po co moknąc jak można rozwalić sie na łóżku na które dopiero po dwóch latach zechciała sie kłaść, wcześniej zawsze uciekała a teraz jak długa rozciągnie sie i chrapie. No i jest bardzo stała w uczuciach zakochała sie w kundelku sąsiadów i jak tylko on od niej ucieka to zaczyna go atakować chwyci go za kark i dopiero jak mały stanie spokojnie to go puszcza, Cykor bo mały tak ma na imię, ma stać koło niej i mają sie obwąchiwać , taki mały terrorysta z niej hehehe. Jedzonko musi być podane zawsze około 17 (oczywiście świeżo gotowane, inne jest beee,) jak nie chce jej się stać nad talerzem i jeść wtedy idzie do siebie na legowisko i patrzy na jedzenie, wtedy ja musze ją karmić, wcina i sprawia jej to widzę ogromna radość bo cały czas ogonek się rusza. Rozpieściłam ja do granic możliwości… Wyniki mamy dobre, mięsnie na nóżkach już całkiem ładnie się odbudowały.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Na lewe oczko już całkiem nic nie widzi na prawe coś tam jeszcze troszkę, ze słuchem już tez kiepsko ale to w niczym jej nie przeszkadza, skoro my robimy za jej oczy i uszy czuwając nad jej bezpieczeństwem. Uwielbiam patrzeć na nią wieczorem kiedy układa się do snu na swych podusiach (przy naszym łóżku, oczywiście bym miała ja na wyciągniecie reki ) zasypia uśmiechając się ..normalnie widzę na tym pycholku uśmiech. Bardzo ja Kochamy.[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]I zyczymy Wszystkim Zdrowych Spokojnych Świat[/FONT]

• 9 months later...