ihabe Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ostatnio , tzn o rany juz dwa tygodnie temu, rozmawiałam z Asią i się przestraszyłam. Asia tak zaczyna: " Cześć, proszę przyjedzcie po nią" ja o mało nie zemdlałam i pytam" Co się stało?" a Asia na to ze śmiechem tak szczerym jak tylko Ona potrafi: " Toć to czort, żywy czort, zabierzcie tego czorta? ja: " Nasza babulinka Nelli jest czortem?" Asia: " Ja Ci dam babulinka, toc to czort. Niedługo nie wpuszczą nas do parku, bo panowie co sobie kupki z liści zrobia gotowe do sporzątnięcia to nelli jak nie wparzy w te liście i doszczętnie je rozwala...." Nelli ma niesamowitą energię, uwielbia długie spacery i wypady do lasu z jamnikami Mamy Asi. Pogoda im gorsza tym dla Nelli wpsanialsza, uwilbia błotko i biegać i biegać i obszczekiwać . Jest podobno cudna.... i ja w to wierzę, gdyż mnie wt=ystarczyło jedno jej spojrzenie aby zwlaić mnie na kolana:loveu: A Asia to inna bajka..... klony by się przydały:loveu::loveu: Quote
szachrajka14 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 świetne wieści:multi: a tymczasem i Kumpelek i Teri(DT w Niemczech) znalazły domki:loveu: Quote
OlaLola Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Cioteczki zapraszam Was na wątek Wrochemika, psiaka bez oczka, świetnie radzącego sobie ale niestety podupadającego na zdrowiu i duchu w schronisku:-( Ck Wrochem, żywiołowy staruszek bez oczka szuka swojego człowieka :) __________________ Quote
olalolaa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 przepraszam za offa .. szczeniak bardzo pilnie potrzebuje DT bo sie wykonczy psychicznie :shake:http://www.dogomania.pl/forum/f1166/okropnie-przestraszony-szczeniak-pilne-dt-dajmy-mu-szanse-zima-w-schronie-172985/ Quote
Sally (od Koanka) Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Świetne wieści :multi: A Nelly to od początku piesek był charakterny :loveu: Zapraszam na wątek CKkolegi Bogusia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13505905#post13505905 Quote
lika1771 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 A Asia to inna bajka..... klony by się przydały:loveu::loveu:[/QUOTE] Dokładnie kochana dziewczyna :loveu: Quote
asiek.l-g Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 wszystkich serdecznie pozdrawia błotno-lisciasty , uwielbiajacy deszcz, dretpanie po mokrej trawie a także turlanie sie w igliwiu pies - czyli Nelcia. Każdego dnia daje mam ogrom radości swoim szaleństwem, poczuciem pewnosci i tym spokojem kiedy zasypia po ciezkim dniu. Niesamowicie mądry pies, szybko pojeła jak sie przechodzi przez droge bez smyczy , że nalezy siąść i czekac az zapali sie zielone światło i usłyszy dzwięk, nie powiem ale tym jej zachowaniem rozbudza w przechodniach podziw, ale nie daje sie juz głaskac obcym zawarczala pare razy na komentarze z wyciągnieta reką "o jaka ładna psiunka i uszka ma takie ładne a pycholek" i tu sie zdenerwowała Nelcia okrutnie ;). ucieszła nas nowina ze kumpel znalazł domek, jak mozna to prosze o podesłanie jego watku. i odnośnie powyzszego wpisu o klonach to wszystkich bym stąd sklonowała im więcej dobra tym lepiej . pozdrawiamy. Quote
ihabe Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 niestety Asieńko dobra jest za mało :-(:-(:-( Ta suńka zostanie uśpiona jeśli oddadzą ją do zieleni miejskiej: Młoda suczka znaleziona na budowie pilnie szuka domu! Pszczyna. - Strona 5 - Dogomania Forum a watek Kumpla tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f85/ck-kumpel-najszczesliwszym-psem-dzis-na-swiecie-ma-dom-137577/ Quote
asiek.l-g Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Witam, powiem w wielkiim skrócie że kolejna niechciana bida znalazała dom, taka mała piekna Lisiczka, mysl o jej szczęściu jakos nie pozwala mi zasnąć, wielki szacunek dla ludzi którzy znaleźli w swym domu miejsce dla jeszcze jednego psa, to jest niesamowite!!! a nasza Nelcia ..ohhh do rana by pisac to wspaniały mądry pies. Pozdrawiamy wszystkich i zyczymy na Nowy Rok Wszystkiego Dobrego. Quote
Sally (od Koanka) Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Dziękuję i wzajemnie! Quote
asiek.l-g Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Tahoma]Neli ma sie dobrze, z moim drugim psem tworzą super parkę pilnują sie nawzajem na spacerach i baaaaardzo sie zaprzyjaźnili, jest niesamowicie mądrym psem. Tak samo jak szelest liści i pochmurny deszczowy dzień Nelka uwielbia śnieg a najbardziej taki świeży padający wtedy jest szał w parku z kumplami jamnikami do momentu aż pod brzuszkiem na długiej sierści i łapkach utworzą sie wielkie kule śniegowe które nieco ograniczają sie swobodę ruchu. Jest fantastycznym kochanym psiakiem który właśnie rozciągnięty chrapie sobie spokojnie na fotelu. Pozdrawiam.[/FONT] Quote
OlaLola Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Jak to dobrze słyszeć takie wieści :):):):) Proszą ją wypieścić bardzo mocno :):) Quote
asiek.l-g Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 witam, 4 czerwca mineło osiem miesiecy jak Neli jest z nami i nie wyobrazamy sobie naszego domu bez niej, brakuje slów by ja zachwalac jakim jest madrym kochanym wiernym psem. smutniejszą sprawa jest to że Neli traci wzrok i ma zmiany reumatyczne, na kazdą zmiane pogody reaguje tym ze sztywnieja jej w nocy łapki i bola zanim sie rozchodzi,na szczęście zdaza sie to narazie żadko ale minimalizujemy to codziennymi dwugodzinnymi masazami, wzmacniamy witaminami na silniejsze leki lekarze mówia że jest za wczesnie,a po każdym spotkaniu z woda łapki suszymy okrywajac kocykiem,( a wybitnie kocha wode, trzeba mocno pilnowac by nie wpakowała sie do rzeki albo stawu, chwila nie uwagi i juz pływa,) ogólnie Nelcia nie jest psem wedrujacym po mieszkaniu , ma swój fotel i zaraz po spacerach na nim zalega i spi sobie az do momentu ponownego wyjscia, czasami wyjdzie sama na ogródek ale woli dłuzsze spacery po lesie i łakach, uwielbia spokój , cisze, głaskanie, przytulanie i gotowaną sarnine z ryzem. Pozdrawiamy. Quote
lika1771 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Nelunia,ale Ty masz dobrze masaze ja tez bym tak chciała zdrowia suniu:lol: Quote
Sally (od Koanka) Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Kurcze, jak człowiek czyta takie rzeczy, to zaczyna myśleć, że to, co robi, ma jednak sens :) I będzie miało, dopóki Takie psy będą trafiać na Takich ludzi. Dizęki :loveu: Trzymam mocno kciuki za zdrówko Nelluni :thumbs: Quote
szachrajka14 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 próbujemy jeszcze raz http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?p=86015#86015 Quote
ihabe Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Nelci sie udało wygrać los na psiej loterii szczęśliwego życia:-) Udało się jej dzięki ludziom o wielkim sercu dla zwierząt, bez tego nic by nie wyszło. A u mnie na tymczasie jest koleżanka Nelli z CK: Lusia czyż nie podobna do Nelci? Quote
asiek.l-g Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 ojjj bardzo jest podobna do Nelci, takie same madre oczka , siwy pyszczek tylko ciut wiecej włosków na uszach i całaaa Nelcia. Neli swietnie reaguje na zdanie "idziemy na dwór? wtedy stawia uszka w oczach pojawia sie błysk a te dlugie włosy na uszach tworza super widok, to jest kapitalne i zawsze ta jej reakcja powoduje usmiech na twarzy czlowieka, jedno czego nie lubi to czesania a juz szczególnie tych długich tylnich włosów pod ogonem które wyczesane tworza mini spódniczke co daje super efekt przy jej długich chudych nózkach, ona jest niesamowita!!! ale wracajac do Lusi to kurcze mozna sie w niej zakochać od pierwszego ujrzenia Quote
ihabe Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Nelcia ujęła mnie swoim spojrzeniem za pierwszym razem jak ją zobaczyłam w CK:-) To samo zrobiła Lusia;-) Te typki już tak mają i za to je kochamy!!! Lusia szuka domku stałego więc jeśli znacie kogos kto uwielbia takie małe pchełki to dajcie znać;-) Quote
lika1771 Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Cioteczki prosze o pomoc Mela ma szanse trafic do domu potrzebny transport lub pieniadze,inaczej sunia trafi do schronu http://www.dogomania.pl/threads/187681-Mela-ma-szanse-na-cudowny-dom!!POTRZEBNY-TRANSPORT-DO-KRAKOWA-!POTRZEBNE-PIENIĄDZE! Quote
ihabe Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Na prośbę wspaniałej właścicielki Nelci załaczam zdjęcia uroczej psinki:-) Quote
lika1771 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Cudo poprostu cudo:loveu:Asiu super dziewczynka Quote
Recommended Posts