Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio , tzn o rany juz dwa tygodnie temu, rozmawiałam z Asią i się przestraszyłam. Asia tak zaczyna:

" Cześć, proszę przyjedzcie po nią"

ja o mało nie zemdlałam i pytam" Co się stało?"

a Asia na to ze śmiechem tak szczerym jak tylko Ona potrafi:

" Toć to czort, żywy czort, zabierzcie tego czorta?

ja:
" Nasza babulinka Nelli jest czortem?"

Asia:

" Ja Ci dam babulinka, toc to czort. Niedługo nie wpuszczą nas do parku, bo panowie co sobie kupki z liści zrobia gotowe do sporzątnięcia to nelli jak nie wparzy w te liście i doszczętnie je rozwala...."

Nelli ma niesamowitą energię, uwielbia długie spacery i wypady do lasu z jamnikami Mamy Asi. Pogoda im gorsza tym dla Nelli wpsanialsza, uwilbia błotko i biegać i biegać i obszczekiwać .
Jest podobno cudna.... i ja w to wierzę, gdyż mnie wt=ystarczyło jedno jej spojrzenie aby zwlaić mnie na kolana:loveu:

A Asia to inna bajka..... klony by się przydały:loveu::loveu:

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wszystkich serdecznie pozdrawia błotno-lisciasty , uwielbiajacy deszcz, dretpanie po mokrej trawie a także turlanie sie w igliwiu pies - czyli Nelcia.

Każdego dnia daje mam ogrom radości swoim szaleństwem, poczuciem pewnosci i tym spokojem kiedy zasypia po ciezkim dniu. Niesamowicie mądry pies, szybko pojeła jak sie przechodzi przez droge bez smyczy , że nalezy siąść i czekac az zapali sie zielone światło i usłyszy dzwięk, nie powiem ale tym jej zachowaniem rozbudza w przechodniach podziw, ale nie daje sie juz głaskac obcym zawarczala pare razy na komentarze z wyciągnieta reką "o jaka ładna psiunka i uszka ma takie ładne a pycholek" i tu sie zdenerwowała Nelcia okrutnie ;).

ucieszła nas nowina ze kumpel znalazł domek, jak mozna to prosze o podesłanie jego watku.

i odnośnie powyzszego wpisu o klonach to wszystkich bym stąd sklonowała im więcej dobra tym lepiej . pozdrawiamy.

• 1 month later...
Posted

Witam, powiem w wielkiim skrócie że kolejna niechciana bida znalazała dom, taka mała piekna Lisiczka, mysl o jej szczęściu jakos nie pozwala mi zasnąć, wielki szacunek dla ludzi którzy znaleźli w swym domu miejsce dla jeszcze jednego psa, to jest niesamowite!!!

a nasza Nelcia ..ohhh do rana by pisac to wspaniały mądry pies. Pozdrawiamy wszystkich i zyczymy na Nowy Rok Wszystkiego Dobrego.

• 3 weeks later...
Posted

[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Neli ma sie dobrze, z moim drugim psem tworzą super parkę pilnują sie nawzajem na spacerach i baaaaardzo sie zaprzyjaźnili, jest niesamowicie mądrym psem. Tak samo jak szelest liści i pochmurny deszczowy dzień Nelka uwielbia śnieg a najbardziej taki świeży padający wtedy jest szał w parku z kumplami jamnikami do momentu aż pod brzuszkiem na długiej sierści i łapkach utworzą sie wielkie kule śniegowe które nieco ograniczają sie swobodę ruchu. Jest fantastycznym kochanym psiakiem który właśnie rozciągnięty chrapie sobie spokojnie na fotelu. Pozdrawiam.[/FONT]

• 4 months later...
Posted

witam, 4 czerwca mineło osiem miesiecy jak Neli jest z nami i nie wyobrazamy sobie naszego domu bez niej, brakuje slów by ja zachwalac jakim jest madrym kochanym wiernym psem. smutniejszą sprawa jest to że Neli traci wzrok i ma zmiany reumatyczne, na kazdą zmiane pogody reaguje tym ze sztywnieja jej w nocy łapki i bola zanim sie rozchodzi,na szczęście zdaza sie to narazie żadko ale minimalizujemy to codziennymi dwugodzinnymi masazami, wzmacniamy witaminami na silniejsze leki lekarze mówia że jest za wczesnie,a po każdym spotkaniu z woda łapki suszymy okrywajac kocykiem,( a wybitnie kocha wode, trzeba mocno pilnowac by nie wpakowała sie do rzeki albo stawu, chwila nie uwagi i juz pływa,) ogólnie Nelcia nie jest psem wedrujacym po mieszkaniu , ma swój fotel i zaraz po spacerach na nim zalega i spi sobie az do momentu ponownego wyjscia, czasami wyjdzie sama na ogródek ale woli dłuzsze spacery po lesie i łakach, uwielbia spokój , cisze, głaskanie, przytulanie i gotowaną sarnine z ryzem. Pozdrawiamy.

Posted

Kurcze, jak człowiek czyta takie rzeczy, to zaczyna myśleć, że to, co robi, ma jednak sens :) I będzie miało, dopóki Takie psy będą trafiać na Takich ludzi. Dizęki :loveu:
Trzymam mocno kciuki za zdrówko Nelluni :thumbs:

Posted

Nelci sie udało wygrać los na psiej loterii szczęśliwego życia:-)
Udało się jej dzięki ludziom o wielkim sercu dla zwierząt, bez tego nic by nie wyszło.

A u mnie na tymczasie jest koleżanka Nelli z CK: Lusia

czyż nie podobna do Nelci?

Posted

ojjj bardzo jest podobna do Nelci, takie same madre oczka , siwy pyszczek tylko ciut wiecej włosków na uszach i całaaa Nelcia. Neli swietnie reaguje na zdanie "idziemy na dwór? wtedy stawia uszka w oczach pojawia sie błysk a te dlugie włosy na uszach tworza super widok, to jest kapitalne i zawsze ta jej reakcja powoduje usmiech na twarzy czlowieka, jedno czego nie lubi to czesania a juz szczególnie tych długich tylnich włosów pod ogonem które wyczesane tworza mini spódniczke co daje super efekt przy jej długich chudych nózkach, ona jest niesamowita!!!
ale wracajac do Lusi to kurcze mozna sie w niej zakochać od pierwszego ujrzenia

Posted

Nelcia ujęła mnie swoim spojrzeniem za pierwszym razem jak ją zobaczyłam w CK:-) To samo zrobiła Lusia;-) Te typki już tak mają i za to je kochamy!!!
Lusia szuka domku stałego więc jeśli znacie kogos kto uwielbia takie małe pchełki to dajcie znać;-)

• 3 weeks later...