Sally (od Koanka) Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Informacja z dnia 3.09.09r. [quote name='asiek.l-g']Witam serdecznie.problemy techniczne z komputerem mineły i teraz juz moge powiedziec ze Nely z kazdą godziną coraz bardziej akceptuje swój nowy domek, poznala sasiada małego rasowego kundelka, byl takze obchód terenu czyli pabliskiego parku. Teraz sobie spi na wersalce pod kocykiem no prawie obok nowego kumpla...ciagle domaga sie o głaskanie jak juz siadamy obok to koniecznościa jest choćby położenie reki na niej wtedy coraz bardziej głosniej chrapie. co jakis czas przychodzi tu do mnie pogłaskam ja i wraca do siebie, chyba sprawdza czy jestem.. zdjecia będą niebawem, JEST SUPER PSEM!!!:loveu::loveu::loveu: POZDRAWIAMY:multi: :multi::multi::multi: Informacja z dnia 17.09.09r. [quote name='Sally (od Koanka)']Mam dwie informacje - dobrą i złą. Dobra jest taka, że na gwarkach uzbierało się całkiem sporo. A zła jest taka, że mamy sytuację krytyczną. I mówię całkiem poważnie (niestety) - istnieje realna groźba, że zlikwidują nasze schronisko. Sprawa jest dość skomplikowana i jeszcze do końca nie wyjaśniona (dlatego mówię tylko o groźbie), ale w każdym wypadku, cokolwiek się stanie - MUSIMY WYADOPTOWAĆ jak najwięcej zwierząt. Dlatego bardzo, bardzo was proszę o wszelkie ogłoszenia i wszelką pomoc w znajdywaniu domu. Idę udziubać jakiś znośny banerek... _________________________________________________ Kiedy zobaczyłam ją po raz pierwszy leżała na kocyku i prawie się nie ruszała. Zaczęłąm ją głaskać po głowie i choć nie machnęła ogonem ani razu, było widać, że jej się podoba. Gdy tylko na chwilę zaprzestałam głaskania i chciałam ją sobie "pokontemplować", ta wysunęła swoją drżącą łapkę i trąciła mnie domagając się dalszych pieszczot. Charakterek. W jej historii nie ma nic niezwykłego, do bólu "zwykła" tragedia porzuconego psa, którego historia na zawsze pozostanie "mroczną" tajemnicą. To pojedyńcze nieszczęście ukryte w drobnym, zmęczonym ciałku, z którego wyciągnęliśmy kilkanaście kleszczy. A właściwie w wielkim serduszku tego pieska. Mimo wszystko jest w niej coś zupełnie powalającego. W jej oczach. W tym spojrzeniu, które kpi sobie nawet z losu, które mówi: "oj, ja się tak łatwo nie dam. Ja jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa" I gdy się tak patrzy w tej jej oczy, w których widać jej siłę, energię, która tak paradoksalnie zderza się z drobniutkim, starszym już ciałkiem, nie można jej powiedzieć: "Nie masz szans. Młodszym się nie udalo. Piękniejszym się nie udało. Niezwyklejszym." Patrzysz jej w oczy i wiesz, że musisz zrobić wszystko, absolutnie wszystko, co się da, żeby się jej udało, żeby dostała od losu to, co się jej należy. Patrzysz je w oczy i musisz powiedzieć: "Starsi znaleźli dom. Brzydsi odnaleźli swoje szczęście. Tobie nie może się nie udać"... Jest taka... dzielna, a jej cieniutkie szczekanie, takie energiczne, to chyba najpiękniejszy dźwięk na świecie - wieszczący dobre zakończenie, potwierdzający, że i ta historia będzie miała jeszcze happy end a nam nie pozostaje nic innego, jak to proroctwo zaklęte w kilku dźwiękach spełnić... Nelly w pigułce ;) imię - Nelly wiek - ok.10 lat wielkość - maleńka ;) zachowanie wobec innych zwierząt - żadnej agresji wobec psów (w kojcu przebywa z kolegą) ani kotów (była sprawdzana) charakter - energiczna jak na swój wiek, lubi kontakt z człowiekiem, ale nie narzuca się, przyjazna jazda samochodem - nie sprawdzona (?) komendy - nie zna ich (?) chodzenie na smyczy - dobrze chodzi na smyczy, nie jest trudno ją utrzymać zachowywanie czystości - trudno przewidzieć zdrowie - zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona miejsce pobytu - schronisko Cichy Kąt w Tarnowskich Górach (Śląsk) wymogi co do domu - brak kryteriów dane kontaktowe: 602318518 - Ania 600634303 - Krzysiek schronisko@schroniskodlazwierzat.com.pl Na zdjęciach widać, że jest naprawdę maleńka. Moja Wielka Mała Nelly :loveu: Proszę się częstować benerkiem ;) Dzięki wielkie dla Selengi Ogłoszenia już ma (aktualność do sprawdzenia) Ogłoszenia Katowice - darmowe ogłoszenia w Katowicach ze zdjęciami! - mieszkania, praca, usługi i inne Adopcje starszych ps�w - Pom�� im odzyska� wiar� w cz�owieka... Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Katowice Dział ogłoszeń serwisu BONO POLSKA. Ogłoszenia, kupię, sprzedam, oddam, zaopiekuję się ogłoszenia drobne > ojej.pl Animalia.pl :: Ogłoszenia :: mieszaniec suczka czarny Tarnowskie Góry Wielka Mała Nelly szuka domu! - psy - ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl Ogłoszenia zwierzęta Katowice Śląskie - Petsy http://vetmozga.pl Kiedy zobaczyłam ją po raz pierwszy le / bliżej nieokreślona ;) / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Mammisia.pl - Ogłoszenia zwierzęta. Wszystkie zwierzęta. Oddam, sprzedam, kupię, zamienię! Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl Wielka Ma�a Nelly szuka domu! - Katowice - Oddam psa na Morusek.pl Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierzęta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa Ogłoszenia o psach: kupię psa, sprzedam, oddam psa, szczeniaka, szczeniaczka http://pajęczyna.pl Ogłoszenia Sprzedam - Wielka mała Nelly szuka domu! Ogłoszenia Najpewniej.pl - Wielka mała Nelly szuka domu! - Wielorasowe Dzięki wielkie dla Izzie i Jaszy oraz Allegro by Ihabe Strona przedmiotu - Aukcje internetowe Allegro - nieaktualnie i zdjęcie na naszej klasie w profilu "adopcje starszych psów" Siekowy Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
Sally (od Koanka) Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Widzę, że nam niefajnie posty przeskoczyłt :mad: Trzeba napisać do jakiegoś moda, żeby poprawił... Dziękuję Ihabe za przybycie :loveu: Moze poczekaj jeszcze z allegro i alegratką. Tak liczę po cichu, że wpadnie Majqa i napisze taki poruszający tekścik, bo ona wprawiona :p Mam nadzieję, że wątek nie przygasnie tak szybko jak inne... Quote
Maupa4 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='ihabe']Och Nelusiu, wczoraj nie dojechałam do Ciebie a tak bardzo chciałam Ci zrobic nowe zdjęcia i przytulic:loveu: To cudowna mała sunia, która zasługuje na wspaniały domek. Musimy ją szybko ogłosić. Zrobię Nelusi allegro i alegratkę Maleńka, trzymaj się :loveu::loveu::loveu::loveu: ups przeskoczył post i to jak !!!! Post usunięty - wątek "wrócił do właściciela". Quote
haliza Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Śliczna malutka:lol: czy przyjdzie taki dzień że przeczytam ogłoszenia że człowiek szuka psa....a nie pies człowieka :-( Quote
ihabe Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='Sally (od Koanka)']Widzę, że nam niefajnie posty przeskoczyłt :mad: Trzeba napisać do jakiegoś moda, żeby poprawił... Dziękuję Ihabe za przybycie :loveu: Moze poczekaj jeszcze z allegro i alegratką. Tak liczę po cichu, że wpadnie Majqa i napisze taki poruszający tekścik, bo ona wprawiona :p Mam nadzieję, że wątek nie przygasnie tak szybko jak inne... Wiesz ja może nie aż tak wprawiona jak Majqa ale serce też mam. Nelly bardzo przypadła mi do serca i będę robiła co w mojej mocy aby jej znaleźć dom , i będę ją odwiedzała ale poza wątkiem. Quote
Sally (od Koanka) Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 [quote name='ihabe']Wiesz ja może nie aż tak wprawiona jak Majqa ale serce też mam. Nelly bardzo przypadła mi do serca i będę robiła co w mojej mocy aby jej znaleźć dom , i będę ją odwiedzała ale poza wątkiem. Wybacz Ihabe, ja naprawdę nie chciałam Cię urazić tym stwierdzeniem. Nie mówię wcale, że nie masz serca, tylko że Majqa jest bardziej wprawiona... Jeśli Cię uraziłam to naprawdę Cię przepraszam, doceniam to, co robisz dla psów - robisz bardzo wiele i myślę, że nie będzie w tym nic złego, jeśli ktoś inny Ci trochę pomoże... Zawsze myślałam, że podział zadań jest dobry i wygodny dla wszystkich, a że ja nie jestem w niczym zbyt dobra to zazwyczaj jestem od podnoszenia i nadzorowania i nieskromnie powiem, ze to też jednak ważne... Kończę, bo zaczynam się plątać Quote
szachrajka14 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ja mam małe pytanko : kto npisał tekst 1 postu???? on jest poprostu cudny Quote
Sally (od Koanka) Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 [quote name='szachrajka14']ja mam małe pytanko : kto npisał tekst 1 postu???? on jest poprostu cudny No ja :oops: Dzięki... [quote name='Maupa4']Post usunięty - wątek "wrócił do właściciela". Dziękuję ślicznie za szybką interwencję :loveu: Quote
Sally (od Koanka) Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Widzę, że wątek średnio się trzyma :-( Chyba zaproszę tu kilka osób, bo maleńkiej naprawdę należy się domek... Ale trochę mi tak głupio Quote
agat21 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Psinka urocza :loveu: I tekst piękny w pierwszym poście - ja też gratuluję Sally czy psinka jest u Ciebie? Quote
Sally (od Koanka) Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 agat21 napisał(a):Psinka urocza :loveu: I tekst piękny w pierwszym poście - ja też gratuluję Sally czy psinka jest u Ciebie? Teksty ładniejsze ludzie piszą :roll: Ale dziękuję :loveu: Pisnka nie u mnie, ale w Tarnogórskim Cichym Kącie, którego jestem wolontariuszką Quote
Sally (od Koanka) Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 agat21 napisał(a):Jak się psinka odnajduje wśród innych psiaków? Jak ostatino u niej byłam - no już jakiś czas temu, niestety - to była sama w boksie. Muszę się upewnić, a jak nie było sprawdzane, to sprawdzę. To jednak dopiero jak będę w CK, czyli pewnie w weekend... Quote
ihabe Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Nelly jest w boksie z Kumplem. Czasami siedzi w budzie i wyjdzie dopiero jak się juz jest w boksie i bardzo ją o to poprosi, czasami szczeka i dość dość. Kumpel ma ADHD:evil_lol: więc i jej sie to udziela. Miziam ją codzień , gdyz tak się składa, że jestem w CK. Quote
Sally (od Koanka) Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 No to mamy jasność. Dziękuję Ihabe :loveu: Ja niestety nie miałam możliwości się tam ostatnio zjawić :-( A tak w ogóle, to miałąm takie dziwne wrażenie, że Nelly jest z Kumplem, ale nie chciałam nikogo wprowadzić w błąd. Gdzieś to musiałam przeczytać, ale nie pamiętam gdzie... :p Cała Nelly, cała Nelly :loveu::loveu::loveu: Quote
izzie1983 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Słodka malutka :loveu: Wierzę, że znajdzie spokojną przystań na stare lata! Za parę dni prawdopodobnie będę mieć trochę czasu to porobię jej ogłoszenia tylko poproszę na PW numer kontaktowy. Quote
izzie1983 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Sally (od Koanka) napisał(a):Dziekuję :loveu::loveu::loveu: A numer miałam wpisać do pierwszego postu :oops: Zaraz to zrobię i na pw też mogę podać... Jeśli jest jeszcze coś o czym zapomniałam to mi piszcie... ja sklerotyczka jestem :eviltong: To wymyślcie jeszcze jakiś chwytliwy tytulik ;) Jakbym coś zapomniała o tych ogłoszeniach to proszę o przypomnienie - czeka mnie parę dosyć stresujących dni w najbliższym czasie :( Quote
Sally (od Koanka) Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 izzie1983 napisał(a):Słodka malutka :loveu: Wierzę, że znajdzie spokojną przystań na stare lata! Za parę dni prawdopodobnie będę mieć trochę czasu to porobię jej ogłoszenia tylko poproszę na PW numer kontaktowy. Dziekuję :loveu::loveu::loveu: A numer miałam wpisać do pierwszego postu :oops: Zaraz to zrobię i na pw też mogę podać... Jeśli jest jeszcze coś o czym zapomniałam to mi piszcie... ja sklerotyczka jestem :eviltong: Quote
izzie1983 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Muszę powiedzieć, że strasznie mnie poruszył Twój tekst :-( Ona jest śliczna... Potrzebuję informacji na temat stanu zdrowia, czy jest sterylizowana, stosunek do zwierząt i dzieci. Wrzucę ją na stronkę o adopcjach starszych psów. Quote
Sally (od Koanka) Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 [quote name='izzie1983']Muszę powiedzieć, że strasznie mnie poruszył Twój tekst :-( Ona jest śliczna... Potrzebuję informacji na temat stanu zdrowia, czy jest sterylizowana, stosunek do zwierząt i dzieci. Wrzucę ją na stronkę o adopcjach starszych psów. Stan zdrowia, z tego co wiem jest w porządku. Co z sterylizacją - nie wiem, ale podejrzewam, że nie będzie sterylizowana ze względu na wiek, ale to się dopytam, bo powinnam być jutro w CK. O jej stosunku do zwierząt może świadczyć to, że, jak pisała Ihabe, mieszka teraz w kojcu z Kumplem (http://www.dogomania.pl/forum/f28/ck-kumpel_ogromne-serce-prwdziwy-kumpel-niestety-w-schronie-sam-m-c-schipperke-137577/) i dobrze się dogadują. Co do dzieci nie mam pojęcia i nie mam pojęcia również jak to sprawdzić :) Ale chyba nie powinno być problemów, bo jest raczej kontaktowa. Też myślałam o wrzuceniu jej na tę stronkę :loveu: Dziękuję bardzo :loveu::loveu::loveu: Quote
izzie1983 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Łoo matko, ale się namordowałam. Sunia wrzucona na psiegrane-marzenia. Tam poszło gładko, ale gumtree robiłam chyba z pół godziny. Bardzo "inteligentnie" wrzuciłam ją na gumtree warszawskie, ale jutro naprawię błąd i wrzucę na katowickie (dziś nie mogę, bo regulamin złamię, jeszcze mnie zablokują :lol:). A może w Warszawie się domek znajdzie, transport w razie czego się wykombinuje :-) Quote
Sally (od Koanka) Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Dziękuję kochana :loveu::loveu::loveu: Transport to najmniejszy problem... (nie wiem wprawdzie jednak jak to znosi, ale pewnie była dowożona samochodem... i jakoś to zniosła... jutro się o wszystko dopytam) Quote
izzie1983 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Nie ma za co :-) Ja się dopiero rozkręcam ;-) Quote
izzie1983 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Dodałam też tu - gumtree katowice. Martwi mnie tylko to, że Nellątko ma bardzo mało wejść :-( Quote
izzie1983 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Nellunie trochę osób ogląda na gumtree. Może złapie kogoś za serce? :loveu: Quote
Recommended Posts