Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie wchodze tu, bo nie mam z czym..
U maluchów bez zmian, rozwijają się suuuper, Twój jest mistrzem po prostu:) Za to drugi, podpalany długowłosek zadziwia mnie swoją inteligencją, chodzi za mną, reaguje od razu na zawołanie, załatwia się tylko na podkład.
Rozdzielamy dziś dwa mioty, na długowłosą i krótkowłosą grupę:)
Dziś wieczorem mam nadzieję pojawię się tu ze świeżymi zdjęciami.
A jutro jedziemy z Lilą na USG.

Posted

Ale maluszki podrosły:-o:loveu: Są piękniusie- mój Draco- śliczny:loveu:- no i tricolorek :D Daisy z tyloma braciszkami ma wesoło...;)
Pa-ttti, wiedziałaś że wszyscy panowie się wybarwią na tri? Śliczne maluchy, a Draco ma taki charakterek łobuzerski? Mam tyle pytań... One są...no cudne po prostu.:loveu::p

Posted

chihuahua może zmieniać kolor całe życie:) także wybarwienie się było do przewidzenia, tym bardziej że Zuzia jest przecież podpalana.
Twój Draco jest najpiękniejszy, serio:) a jaki odważny!!! on i drugi długowłosek są super odważne, ten drugi to nawet warczy na mnie jak mu coś nie pasuje:)

Posted

Mają TO spojrzenie... :) Chicca ostatnio zaczęła warczeć na wszystkie inne psy- chyba chce awansować w stadzie ;).
Braciszkowie wyraźnie się "podzielili" na dwie grupki- krótko- i długowłoski :).
To teraz z miłym wspomnieniem Drakusia mogę lecieć...do pracy:bye:

Pa-ttti ale co znaczy całe życie? Nawet kilkuletni pies może się definitywnie przebarwić? :hmmmm:

Posted

nie tak definitywnie, ale jakieś tam zmiany mogą być. Lila np miała z rod temu przy ogonie czarne włosy, teraz ma tam rude. Zuzi natomiast w niektórych miejscach wyrastają spod czarnych włosów białe....Tzn te psiaki na 100% będą czarne podpalane, ale jakieś inne włoski gdzieniegdzie też mogą się pojawić.
Rozdział na długo i krótkowłose będzie dopiero jutro, kiedy wymieszamy 2 mioty i je podzielimy :) Ja będę miała pod opieką długowłoski, mama krótkowłoski. Nie dzielimy je ze względu na rodzaj włosa (chociaż tak wyszło), tylko ze względu na charakter- krótkie są spokojne, bardziej nieśmiałe, długie zadziorne i łobuzy. Przywódcą 2 stadka jest Daiquiri ;)

Posted

Tyyyle maluchów!!! :loveu: One już same jedzą? Mamy ich nie karmią?

A co do przebarwiania- z Milki po ostatnim linieniu czekoladka się zrobiła ;). Ale się nie łudzę- wiem że jesienią pojawią się jaśniejsze przebarwienia. Za to już kilku sędziów na wystawach mówiło mi że najlepiej ją skrzyżować z czarnym psem- i mogą wyjść prawdziwe czekoladki- bo ma te geny- podobno wskazuje na to min brązowy nosek- no i rodowód ;). Kiedy Draco podrośnie mogą wyjść piękne maluszki... (Biedny maluszek, ma miesiąc dopiero, a ja już mu program rozpłodowy układam ;)).

Posted

Miot Coco podjada jeszcze trochę, a szczeniaki Zuzi piją mleczko regularnie, aczkolwiek dziś już zostały mioty rozdzielone i mama nie będzie już nimi na stałe, mają kontakt kilka razy dziennie- na karmienie i zabawę. Ale jedzą już też starterka moczonego, jak na razie 3 razy dziennie. Porobiłam im dziś zdjęcia w nowych "domkach", może jutro wstawię.

Posted

Pattti, wiesz że ja poznaję już mojego Drakusia po...spojrzeniu? :D On ma takie niesamowite, łobuzerskie iskierki w oczkach- rośnie chłopaczek z charakterkiem:diabloti: Rośnie to nasze malutkie cudo...
Twoja Daisy to prawdziwa panienka- od razu widać, że to sunia:). Słodka i śliczna kluseczka:loveu:...
Nie mogę się doczekać chociażby niedzieli...:lol: A wtedy to już wpadnę po uszy...:lol:

Posted

przepis na psie ciasteczka (wypróbowany, maluchom bardzo smakują, nawet tym wybrednym):

200g płatków owsianych
150g twarogu (najlepiej light)
100g wątrobianki/pasztetu- osobiście robiłam tylko z pasztetem, ale dziś kupiłam indyczą wątróbkę, którą zamierzam ugotowac i zmielić i zastąpić tym pasztet- będzie bez konserwantów które zapewne w sklepowym pasztecie są...
6 łyżek oleju z kiełków kukurydzianych (ja używam takiego z rożnych roślin, bogatego w omega 3 i 6)
1 jajko

robimy z tego taką pastę, formujemy małe kuleczki, rozpłaszczamy je delikatnie, układamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia, i do piekarnika na pół godzinki/180st.C (mi się piekły dłużej, około 45minut, musicie sprawdzać po prostu czy są już w miarę twarde a jednocześnie nie przypalone)

I przy okazji zapraszam do odwiedzania mojej nowej stronki: www.yorkowyraj.pl :)

Posted

Wielkie dzięki za przepis- na pewno spróbujemy upiec (chociaż szczerze mówiąc ciast np piec za bardzo nie umiem, za to lazanię już robię dobrą:eviltong:) jeszcze w tym tygodniu. Jak już pisałam była u mnie mała walka o ciasteczka, dwa pozostałe dałam po kryjomu "małym" (czasami tak mówię na cziłki);) Nie zagrożone prosięciem o imieniu Arielka widziałam jak się zajadają- smakowały im o wiele bardziej niż jakiekolwiek smaczki które kupiłam w sklepie- tak więc szczerze polecam:p.

Stronkę zaraz sobie na spokojnie zwiedzę :)...

edit: Widziałam stronę hodowli- bardzo mi się podoba, i wierzę że będzie się ładnie rozwijać, z wpisami wieloma sukcesów :). :thumbs:

Posted

dzięki:)
zdecydowałam że jak na razie na stronie będą tylko chi, też ze względu na to że każda następna zakładka wiązała się z dodatkowymi kosztami....chciałabym żeby jednak i yorki były na niej w przyszłości uwzględnione.
a jutro upiekę ciasteczka z wątróbką, jest trochę mniej aromatyczna niż pasztet, ciekawa więc jestem czy przysmakuje maluchom.
ale za to wątróbka to skarbnica witamin i skł mineralnych, a moim ciężarnym gremlinom jak i Zuzi po ciąży przyda się taka "suplementacja":) myślę też że lepiej jak będą dostawały domowej roboty, nienafaszerowane konserwantami.