Karka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 [quote name='Fuka'][quote name='Karka'][quote name='Fuka'][quote name='BiBi']A co ma powiedzieć koleżanka, która wystawiała swoją suczkę i w opisie napisano jej "słabo wykształcone jądra" :wink: :lol: :cunao: :evil_lol: :klacz: z ciekawości sie spytam w jakiej klasie była wystawiana i jaka ocene dostała :question: Odpowiem ja bo znam tę sprawę , niezmiernie mnie rozbawiła nieznajomość anatomii pani sędziny , która oceniała te suczkę .Suczka wystawiana była w klasie mlodzieży i dostała ocenę doskonałą bez tytułu .Zupelny nonsens . no ja :niewiem: :roflt: - moze na zwycieztwo młodziezy zasłuzy potem, jak jej się jądra lepiej wyksztalcą :roll: To bardzo ciekawe kto to sędziował - gdybym miała wnętra i chciała go wystawiac - jezdziłabym tylko do takiego sedziego - uprawnienia reproduktora mogłby zrobic :hmmmm: :cunao: :baddevil: Fuka owa sędzina niestety a raczej na szczęście nie ocenia nie ocenia twojej grupy :wink: Quote
Fuka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 ja i tak nie mam wnętra odpukac :lol: no i nigdy nic nie wiadomo - najwspanialsi sedziowie najczęściej lubia se rozszerzać uprawnienia :look3: Quote
Karka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 eeee napisałam dlatego na szczęście bo takich sędziów trzeba omijać szerokim łukiem , skoro oglądając suczkę na stoliku nie rozróżnia płci to wątpię by znała wzorce i potrafiła w miarę dobrze psa danej rasy ocenić :roll: Quote
Madziara Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Karka napisał(a):eeee napisałam dlatego na szczęście bo takich sędziów trzeba omijać szerokim łukiem , skoro oglądając suczkę na stoliku nie rozróżnia płci to wątpię by znała wzorce i potrafiła w miarę dobrze psa danej rasy ocenić :roll: Co prawdza to fakt :) Ale jak to robisz? Czyżby powstała już czarna lista sędziów?? Quote
Fuka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 osobiście stworzyłam na własny urzytek taką listę. a nawet trzy. lista a - sedziowie, ktorym z checią pokaze kazdego psa, tylko wsiadam w auto i jade :D lista b - tacy, którym moge pokazać niektore psy i nie w kazdej stawce :roll: i tacy, do których nigdy, chyba, że dla jaj :evilbat: a i jest jeszcze lista d - nowości do przetestowania 0X Quote
Karka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Fuka chyba każdy kto sporo jeździ po wystawach ma taką listę :) Inaczej być nie może.Ja osobiście najbardziej lubie te nowości jest wtedy taki dreszczyk emocji i możliwość zweryfikowania wiedzy sędziego :wink: Quote
Madziara Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 [quote name='Fuka']osobiście stworzyłam na własny urzytek taką listę. a nawet trzy. lista a - sedziowie, ktorym z checią pokaze kazdego psa, tylko wsiadam w auto i jade :D lista b - tacy, którym moge pokazać niektore psy i nie w kazdej stawce :roll: i tacy, do których nigdy, chyba, że dla jaj :evilbat: a i jest jeszcze lista d - nowości do przetestowania 0X hehe opublikujcie ją dla nowych adeptów :) będzie fajosko :) Quote
Fuka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 to sie nie sprawdzi - bo to trzeba na własnej skorze, z własnym psem - wiesz sędziowskie opinie o naszych psach sa subiektywne, ale nasze o sędziach tez :lol: wiesz - ja znam przypadek sedziego - ktory bez pudła przez cały dzień sedziowania - wybierał i nagradzała najgorsze psy na ringu... i zapewniam Cie, że właściciele psow, które dzieki temu sędziowaniu pozdobywały rasy i Caciby - byli nim zachwyceni :roll: uważali, ze wreszcie się znalazł ktoś - kto sie poznał na ich pupilach. wiem - bo znam trelacje obu stron - tzn i tych którzy przegrali i tych, ktorzy wygrali :o Quote
Madziara Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 W sumie to masz rację :) Ale jestem happy :) I chyba troszeczkę mi odbija :) Głupie pomysły się mnie trzymają :) Quote
basia Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 to sie nie sprawdzi - bo to trzeba na własnej skorze, z własnym psem - wiesz sędziowskie opinie o naszych psach sa subiektywne, ale nasze o sędziach tez wiesz - ja znam przypadek sedziego - ktory bez pudła przez cały dzień sedziowania - wybierał i nagradzała najgorsze psy na ringu... i zapewniam Cie, że właściciele psow, które dzieki temu sędziowaniu pozdobywały rasy i Caciby - byli nim zachwyceni uważali, ze wreszcie się znalazł ktoś - kto sie poznał na ich pupilach. wiem - bo znam trelacje obu stron - tzn i tych którzy przegrali i tych, ktorzy wygrali Właśnie. Sama znam przykłady na to, że sędziowie nagrodzili psy z poważnymi wadami, które nigdy nie dostawały nawet lokatowych miejsc a teraz są reproduktorami, bo ich pańcie zadbały o odpowiednią reklamę :evil: Wiem też, że np. wśród charciarzy oficjalnie wymienia się nazwiska sędziów, do których się nie jeździ i tyle. Charciarze są zgodni i ponoć zdarza się, że na wystawie X grupy prawie nie ma :) Quote
Aluzja Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 moje lenistwo zimowe powoduje ,ze nie chce mi sie szukac po kartach ocen ale pamietam radosna tworczosc jednego z naszych sedziow (nota bene niezlego" ,ktory dawla opisy typ "chodzi jak ksiaze" albo "piekna jak slonce" :-)))) pamietam tez jeden z opisow typu "tak powinien wygladac pies tej rasy" hehehehe . Te przyklady sa raczej sympatyczne niz beznadziejne .Czasem moze wlasnei cos takiegojest potrzebne:-) Quote
nice_girl Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 W dzisiejszym opisie z Rzeszowa nie mamy nic nadzwyczajnego. Jednak zadziwia mnie jego obszerność. Rozumiem, że nie musi sędzia dawać tak dokładnego opisu jak na klubówce, ale chciałabym wiedzieć dokładniej, co się mu podoba u mojego psa, a co nie. Przynajmniej wtedy wiem, że sędzia zna się(ewentualnie nie) na rasie. To jest ten opis: "Pies o ciepłej maści, lżejszym kośćcu, dobrze prezentujący się". :roll: Quote
Fuka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 [quote name='"Aluzja"']moje lenistwo zimowe powoduje ,ze nie chce mi sie szukac po kartach ocen ale pamietam radosna tworczosc jednego z naszych sedziow (nota bene niezlego" ,ktory dawla opisy typ "chodzi jak ksiaze" albo "piekna jak slonce" :-)))) [\quote] :D a ja wiem co to za sędzia :lol: Po opisach pozanłąm - foksiczka Gochy dostała od tego Pana opis - śpiąca królewna (+cacib i rasa), dodam, że sedzia miał absolutna racje - suka się smiertelnie nudziła na ringu, temperament okazywała tylko poza :roll: Quote
Asiaczek Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Fuka napisał(a)::o chyba jednak nie :lol: :roflt: chociaz właściwie czemu nie, po tym jak sędzia szukał jaj u suki i grzebał jej w pochwie przez kilka minut, po to żeby w końcu - z wielkim żalem wyrzucić sukę z ringu bo jest wnętrem.... nic mnie nie zdziwi :oops: Po wyjaśnieniu, że to suka - dokończył oceny i dał jej CACIB.... Napisz o tym w topiku "Skandale sędziowskie". Ale tak "z mięskiem" i detalami, kto, kiedy itp. Przeczytałam to i aą mi się wierzyć nie chce. To jakis kabaret, czy co? Pzdr. Quote
Fuka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Asiaczek, to było w Lesznie 2001 - sędziował Pan Myszkowski, a detale były takie ze wkładał Esterce palec do środka i grzebał z wielkim skupieniem i namaszczeniem... Po kilku minutach obdukcji - połączonych z rozchylaniem - z przykrościa stwierdził, że niedstety nie może oceniac dalej - bo ten pies nie ma jąder.... Nie wiem czemu brak penisa mu nie przeszkadzał :o Gośka o mało co nie zeszła na ringu, ja płakałam, że nie mam aparatu... Quote
Asiaczek Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Toż to kretyn czystej wody! Że też Twoja suka to wszystko wytrzymała. Jak to dobrze, że on nie jest sędzią V gr. Oj, jaka ulga... Pzdr. Quote
Fuka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Esterka, nie moja - tylko Gośki, ale ogólnie to bez rożnicy... Wiesz - my go ceniłyśmy ogromnie już wczesniej. Mam dwie suki - airedalkę (nie ma psów bez wad, więc takowe tez posiada), ogólnie całkiem przyzwoitą i lakelandkę - całkiem kiepską. I on dał mojej airedalce wygrać klasę młodziezy w stawce 3 - ale tytułu nie przyznał.... a na tej samej wystawie - lakelandka - sama jedna była - wzieła rasę i był nią zachwycony :o Oczom nie wierzyłam... Apotem odkryłam, ze on tak ma i sedziuje w dużej mierze na odwrót... Gośka mu pokazywała zaraz potem lakelandy na wystawie w Opolu i jej suka, która tydzien wczesniej wzieła rasę w niezłej stawce w Berlinie - przegrała z mierną suką z Czech. Potem ta sama suka była 3 w klasie w Dortmundzie po Cacibowej i resCacibowej suce... A w międzyczasie było Leszno i naprawde nie wiem jakim cudem Esterka to zniosła... Inna rzecz, że ona normalnie śmiertelnie nudzi sie na wystawach :lol: Quote
Asiaczek Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Proponuję dla tego pana ksywkę "Wielkie Nieporozumienie", w skrócie "WN". Może ponazywajmy sędziów jakimiś ksywkami, co? Oczywiście nie wszystkich, bo może byc trudno, ale spróbowac warto. Jak dla mnie, ten pan zostanie juz WN. :D Pzdr. Quote
Toller Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Podnoszę temat, bo jest zdecydowanie wspaniały. Od razu sielepiej robi, popłakałam sie ze smiechu :D Na razie perełek aż takich nie mieliśmy, choć w jednym opisie znalazło się " rozjaśniony pigment nosa", co w sytuacji Tollerów mających takie noski, jest kuriozum. (Dla niewtajemnniczonych :U tej rasy są i czarne, i wątrobowe, i takie cieliste nosy, wszystko jest ok, dopóki barwa nosa zlewa siez kolorem sierści.) Quote
Savannah Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 no to ja cos dodam :lol: mojemu koledze Jackowi (HUSKYTEAM) sędzina w Szczecinie napisała o psie : "zbyt mocno kątowany" :lol: no przynajmniej bedzie dobry reproduktor dla stromych suczek 8) a mi się jeszcze nie zdarzyło by jakis sedzia napisał cos niedorzecznego o moich psach :) A pan WN to naprawde "aparat", narazie w rankingu niedorzecznosci jest na 1 miejscu ( tylko takiego rankingu nie ma :lol: ) Pozdrawiam Lidka i Villarica PS: ja też ryczałam ze śmiechu jak to czytałam Quote
szorka Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 ,,Bardzo dawno temu,, jak moja sunia sznaucer średni czarny był pokazywany w kl.mł. rok 1996 lub1997 wPoznaniu sędziowała p.Tarasiewicz i co stworzyła :roll: :roll: . ZBYT MŁODZIEŻOWA W MŁODZIEŻY. :roll: :roll: . Przez wiele lat , kiedy była wystawiana była najpiękniejszym przedstawicielem tej rasy .Tak ,że nie ma co się przejmować twórczością niektórych sędziów .Omijać,omijać :lol: Quote
Gonia Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Moi drodzy,może Wy mnie oświecicie?!Warszawska międzynarodówka,włoski sędzia,asystentka i tłumacz w jednym(2004)Dostaję opis:odsiebne kątowanie frontu,miękki nadgarstek,krzyżujące się przednie łapy w ruchu.Pies nieco podskakuje.Wyszedł mi pijany Pluto z kreskówki,tylko chyba się muszę napić żeby to sobie wyobrazić.Żaden polski sędzia nie umiał mi tego wytłumaczyć,a słowacki złapał się za głowę!Asystenka pogoniła mnie z ringu twierdząc,że sędzia tak właśnie powiedział :shock: Quote
maga18 Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Sopot 2005 - opis grzywacza - "zbyt ozdobny" :lol: Quote
Cockerek Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Znaczy się, biżuterią? :lol: Cieakwe co miał na myśli :roll: Quote
Recommended Posts