Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:o chyba jednak nie :lol: :roflt: chociaz właściwie czemu nie, po tym jak sędzia szukał jaj u suki i grzebał jej w pochwie przez kilka minut, po to żeby w końcu - z wielkim żalem wyrzucić sukę z ringu bo jest wnętrem.... nic mnie nie zdziwi :oops: Po wyjaśnieniu, że to suka - dokończył oceny i dał jej CACIB....

Posted

flashka-g napisał(a):
"suka za dobrze przygotowana"
"suka za perfekcyjnie pokazana"->> lokata 3/3;]

Nastepnym razem musisz sobie znaleźć kogoś kto Ci wystawi suczkę :P :evilbat:

Posted

orsini napisał(a):
oj nie!!!jak sie nazywal sedzia?:))))bo to juz komedia na maxa:)))tak byl pijany czy jak??? :o :o :o

to mój ulubieniec - pan Myszkowski, bardzo żałowałam, że nie miałam kamery, albo aparatu chociaz :bigcry:
A najlepsze było to, ze przez cały czas tych badań - Esterka stała jak wmurowana, a Gośka :megagrin: miała problemy z utrzymaniem szczęki na miejscu - nas po prostu zatkało i własnym oczom nie wierzyłyśmy... Ja naiwnie na początku myslałam, że on p oprostu chce sprawdzić czy suka nie ma cieczki, ale trwało to i trwało - z wielkim skupieniem gmerał i gmerał....
Tak czy owak chyba nigdy w życiu się tak nie uśmiałam. To chyba była najlepsza moja wystawa na jakiej byłam :D

Posted

jostra napisał(a):
chociaż suczka może coś z tego miała :evilbat: :cunao: :mdrmed: :laugh2_2:

tyle tylko, ze ona nie miała cieczki..... :cunao:

Posted

Fuka napisał(a):
jostra napisał(a):
chociaż suczka może coś z tego miała :evilbat: :cunao: :mdrmed: :laugh2_2:

tyle tylko, ze ona nie miała cieczki..... :cunao:

Może sędzia tak właśnie lubi :D
Zdrówko

Posted

orsini napisał(a):
KOMEDIA:))a chociaz mu bylo glupio czy jak?:)))

chyba mu było, mysle, że musiało (biedaczek nosi teraz dźwieczną ksywkę piz...grzebek :lol:), tyle naszego, bo rasę dał psu - w końcu miał jaja :roflt: :sweetCyb:

Posted

[quote name='orsini']
Fuka ja chce takiego psa!!!
BiG LADY?
czemu nie, ale rzecz w tym, że na zachodzie można nieźle w dupę z nimi dostać, nawet jak sie ma ładnego. Big Lady w DOrtmundzie pokazała zarabistą suczkę w młodziezy i była ostatnia, momo, że powinna wygrac, ale kolor miała nieodpowiedni... Rzecz w tym, że we wzorcu są, ale w Anglii ich nie ma i nigdy nie było. Oni twierdzą, ze to mieszanka ze sznaucerem i wielu sedziow jako kundle spuszcza je na drzewo...
Znam tylko jednego angielsiego sedziego, ktory w Europie potrafił docenić czaruchy Big Lady...

Posted

ja nie wiem czyje to cudo,ale wlasnie sznaucerowate,albo inaczej lubie sznaucery podobne do tego:))))bo w sumie sznaucer europejski nie powinien tak wygladac:)))ale mi sie podoba!no i kolor fajowy:))

Posted

Inna rzecz, ze faktycznie czarne naogól ustępuja jakościa. Rude zresztą też rzadziej są naprawde ładne. Najłatwiej o ładnego grizzle - chociaż maśc mało atrakcyjna. Ale rzecz w tym, ze jak nie hodujesz na kolor - to masz większe możliwości dobrania ładnych psow i efekty lepsze. Czarnuchy chyba tylko u Big Lady zdarzają sie ładne, ale ona wlała bardzo dużo niezłych angielskich psów.

Posted

kolezanka mi przyslala,bo sie zastanawialysmy co amerykance domieszali do sznaucerow-bo musieli cos domieszac:)))i to pasuje:))tylko malo klakow na lapkach,ale to pewnie poprawil kerry blue:)))

jostra-ale ja nie mam kwiatkow-bo jezdzilam do logicznych sedziow :lol: jak ktos jest znany,z tego,ze glab to nie jechalam:)))

Posted

jostra napisał(a):
Babeczki nie na temat :chainsaw: :evil_lol:
orsini, prosze o jakieś gorące kawałki z ocen Twoich dziewczynek ;)

wiesz tak naprawdę wielkanocne poszukiwania mojego ulubionego sedziego tez nie byly na temat, bo w koncu po wyjaśnieniu kwestii płci - informacja o dyswalifikacji z powodu braku jaj - nie znalazła sie w karcie oceny :roll: