Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

my tez mamy w opisach takie "kwiatki" ;)
ostatni np: "pies nie jest otyły, choć pod obfitą sierścią w pierwszej chwili sprawia takie wrażenie" ...hehe czyli szpic powinen byc łysy i żeby kości było widać :eviltong:

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"(...) powinien się lepiej zachowywac w ringu"
A cała afera o to, że pies przy dyktowaniu opisu postał, postał i zaczął wąchać trawę (na której musiała być suka z cieczka). Innym psom, które się prawie pogryzły na ringu nic nie napisała :D

Posted

wczoraj opis sędziego sprawił mi ogromną radość..otworzył przede mną drzwi do kariery w showbiznesie..i wybierzemy sie chyba z suką do programu "Mam talent" :evil_lol:

mianowicie w opisie mamy napisane,że "suka stepuje" :lol:..

i tak zostałam właścicielką stepującego doga niemieckiego

Posted

berdi napisał(a):
Super wątek, uśmialam się prawie do łez :lol:. Dokładam opis mojej suki z wystawy w Legnicy : "ładna suka, trochę tłusta, dobra kondycja":evil_lol: No i komentarz sędziego " tłusta ale to dobrze świadczy o pani bo dba". No i w ywalczyliśmy: CWC,NDSwR i BOB" .Sędziował p. Karel Horak:diabloti:
HAHAHA WIDZIAłAM TO I SłYSZAłAM:grin:

Posted

DO MNIE PANI SEDZINA W BEDZINIE POWIEDZIAłA NIE DOTYKAJąC PSA ZE PIES JEST ZAPASONY JAK PROSIAK!!! JA JEJ MóWIE ZE MA BARDZO GESTA SIERSC I JAK SIE GO ZMOCZY TO JEST TAKI CHUDY ZE SZOK A ONA DO MNIE MóWI-TAK??W TAKIM RAZIE JA MUSZE TO GDZIES ZGłOSIC ZE ZAGłADZA PANI PSA!!!!!!!!!!!!!:question::huh:

Posted

Nam opis z sopotu zaczyna sie "średnio silny" nie wiem co i kogo bo mam suke :razz:,ma "dobre uszy" i " dobre oczy" co dziwne bo nawet jej nie dotknął wiec nie wiem jak on te oczy widział bo my oczy mamy pod toną grzywki:cool3:, ma "miekkie plecy" hmm co to znaczy nie mam pojecia no i pleców gdziekolwiek u psa one są tez nie dotykal i "miękka w ruchach" co tez nie mam pojecia co to znaczy

Posted

asiol napisał(a):
Może tutaj mi ktoś wytłumaczy łopatologicznie co oznaczają 'luźne łokcie'?

Jezeli pies jest mlody to po prostu nie ma zwiazanych stawów i wykształconych dobrze mięśni, więc rzuca łapami na lewo i prawo. ;)

Posted

a mnie coraz bardzeij denerwują "polskie" opisy "pies o dobrej głowe, w dobrej kondycji, typowy dla rasy"... Widzieliście opisy niektórych anglików? To jest coś! :)
Cytuję części opisów:

" What a star! She has everything I was looking for and more! (... - dalej o anatomii psa)."

""My notes say WOW , this beautiful bitch caught my eye as soon as she stepped in to the ring & did not put a paw out of place (...)"

""what a handful but couldn't be overlooked for his fine qualities(...)"

"Wow! I can not belive this bitch is 10 years old, has everything I look for in a Golden (...)"

To aż się miło czyta! :) A nie jakieś "typowe, normalne...".

Posted

berdi napisał(a):
Super wątek, uśmialam się prawie do łez :lol:. Dokładam opis mojej suki z wystawy w Legnicy : "ładna suka, trochę tłusta, dobra kondycja":evil_lol: No i komentarz sędziego " tłusta ale to dobrze świadczy o pani bo dba". No i w ywalczyliśmy: CWC,NDSwR i BOB" .Sędziował p. Karel Horak:diabloti:

hihihihi....oj byłam tam byłam.....i obśmialiśmy się jak norki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: oceniając jakiegoś psa sędzia nagle "są cztery jajka /pełna konsternacja właścicielki..:eviltong:/ a on na to .... ale dwa moje":razz::razz:.... albo wchodzi pańcia z młodym czekoladowym nowofunlandem...a sędzia "oj...mąż to chyba go całą noc czesał..:lol::lol::lol:" .... a przy mojej suce nagle padło " jajka są???" zrobiłam chyba bardzo głupia minę bo zaczął sie śmiać :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Gazuś']a mnie coraz bardzeij denerwują "polskie" opisy "pies o dobrej głowe, w dobrej kondycji, typowy dla rasy"... Widzieliście opisy niektórych anglików? To jest coś! :)
Cytuję części opisów:

" What a star! She has everything I was looking for and more! (... - dalej o anatomii psa)."

""My notes say WOW , this beautiful bitch caught my eye as soon as she stepped in to the ring & did not put a paw out of place (...)"

""what a handful but couldn't be overlooked for his fine qualities(...)"

"Wow! I can not belive this bitch is 10 years old, has everything I look for in a Golden (...)"

To aż się miło czyta! :) A nie jakieś "typowe, normalne...".
świetne:loveu:

aż przejrzałam nasze oceny:razz:
cały opis-''poprawny we wszystkich szczegółach'' i ocena bdb:diabloti: ''prosty grzbiet'' ''typowa głowa'', miesiąc później inny sędzia ''w ruchu i w statyce wypina grzbiet'' ''bardzo ładna głowa'' :razz: