Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za raz będę dzwonić do urzędu gminy w Biny w Białobrzegach, może gdyby więcej osób zadzwoniło to urzędnicy widząc taką presję otoczenia bardziej by się postarali?

tel. 048 613-25-72 prosić Grzegorz Fordon

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oddzwonił do mnie p. Fordon, sprawa wygląda tak:
byli wczoraj z wterynarzem (dr Żołniak) znaleźli pieska ale nie mogli go złapać, okazuje się, że piesek ma najprawdopodobniej świerzba. Dziś mają jechać z rakarzem, mają złapać psa i leczyć go, po leczeniu ma zamieszkania na terenie miejskiej oczyszczalni. Zaproponowałam, że mogę się dołożyć do leczenia ale powiedział, że mają wystarczające środki.
Mam nadzieję, że teraz to już będzie z górki.

Posted

A ja mam nadzieję, że mu tam przy tej oczyszczalni będzie dobrze - bo już kilka razy widziałam ogłoszenia na mieście, że Zakład Komunalny odda szczenięta w dobre ręce (czyt. psiaki nie są kastrowane).
Mimo wszystko pojadę tam i zdjęcia mu zrobię.

Posted

Dzieki Guciek.
Wiem, że to nie jest jakiś raj na ziemii, ale lepsze to niż wegetacja w lesie, lub schronisku.

P.S. chyba nie tylko ja zauważyłam pieska, bo Fordon mówił, że widział tam porozrzucane kawałki chleba, czyli ktoś tam już był.
Piesek koczuje obok porozrzucanych opon, może one będą dla Ciebie jakimś punktem orientacyjnym.

Posted

Można go też na klatkę złapać - tylko gdzie go potem przetrzymać??? Pojechałam dziś po drodze do tego weta, ale było już po 15, więc zamknięte:roll:

Posted

basia0607 napisał(a):
Obraz nędzy i rozpaczy !! On podchodzi do jedzenia więc na sedalin można go zlapać. Tylko niech on nie tarfia do hycla !!! Litości .

On wygląda jak hiena:roll:
basia dobrze pisze,nie do hycla:shake:.I nie wierzę tez wetowi,że jak go złapią,to beda leczyć tym bardziej,ze nie chcieli pieniędzy na leczenie,bo niby mają...:roll:
Oni go po prostu uśpią...a jakby wzięli proponowane od Kachad pieniądze na leki,to by musieli się psem zająć,bo wiedzieliby,że Ona będzie sie psiakiem interesowała.A tak,pieniędzy nie wzięli,to niech nikogo nie obchodzi co sie dzieje z psem:angryy:

Posted

Renata5 napisał(a):
(...) I nie wierzę tez wetowi,że jak go złapią,to beda leczyć tym bardziej,ze nie chcieli pieniędzy na leczenie,bo niby mają...:roll: Oni go po prostu uśpią...a jakby wzięli proponowane od Kachad pieniądze na leki,to by musieli się psem zająć,bo wiedzieliby,że Ona będzie sie psiakiem interesowała.(...)

Qrczę, no czułam, że jak wypatrzysz ten wątek to napiszesz, co...napisałaś. :-( Mam okropnego pietra, że taki scenariusz jest dość realny. Pierwszy raz słyszę (co nie znaczy, że akurat musiałam słyszeć) o przypadku nadwyżki pieniędzy. Mam nadzieję, że odmowa przyjęcia kasy nie ma drugiego dna. Boże, co tu robić? :-(

Posted

[quote name='majqa']Qrczę, no czułam, że jak wypatrzysz ten wątek to napiszesz, co...napisałaś. :-( Mam okropnego pietra, że taki scenariusz jest dość realny. Pierwszy raz słyszę (co nie znaczy, że akurat musiałam słyszeć) o przypadku nadwyżki pieniędzy. Mam nadzieję, że odmowa przyjęcia kasy nie ma drugiego dna. Boże, co tu robić? :-(
No dokładnie...a w przypadku świerzba(zresztą innego cholerstwa też)leczenie będzie długotrwałe i na pewno nie będą to groszowe sprawy:shake:

Posted

Renata5 napisał(a):
Pewnie tam milion robali siedzi:shake:

A mnie się wydaje, że on się mógł tez najeść - bo widziałam też resztki jedzenia, dałam mu trochę puszki i zostawił trochę. Mam filmik z nim jak je, wrócę ze szkoły to wrzucę. I po szkole do weta też pójdę dopytywać o szczegóły leczenia i jego dalszego losu.

Posted

Byłaś po 15-tej, czyli go wczoraj nie złapali, choć ten Fordon zapewniał:mad:
Biedactwo, a taki śliczny:-(
Guciek jesteś wielka, kochana. Co ja mogę ze swojej strony jeszcze zrobić, może mi ktoś podpowie.

Posted

Renata5 napisał(a):
On wygląda jak hiena:roll:
basia dobrze pisze,nie do hycla:shake:.I nie wierzę tez wetowi,że jak go złapią,to beda leczyć tym bardziej,ze nie chcieli pieniędzy na leczenie,bo niby mają...:roll:
Oni go po prostu uśpią...a jakby wzięli proponowane od Kachad pieniądze na leki,to by musieli się psem zająć,bo wiedzieliby,że Ona będzie sie psiakiem interesowała.A tak,pieniędzy nie wzięli,to niech nikogo nie obchodzi co sie dzieje z psem:angryy:

Tak będzie !!! Kto będzie leczył taką nędze z lasu ? Niejednokrotnie już z nas zadrwiono , pies , któremu obiecali pomóc zniknął.
Czy nikt nie ma wolnej budy, szopki , pomocy !!!

Posted

Jagienka napisał(a):
Cholera, te odległości :cool1:

Ja jestem stosunkowo niedaleko i co? Też nie pomogę,bo nie mam go jak wziąć do siebie,mogę tylko podglądać wątek:shake:

Posted

Z tym przeklejeniem to nie bardzo wiem jak :oops:
Podawałam telefon do tego Fordona, gdyby ktoś jeszcze mógł zadzwonić, to może facet poczuł by presję, bo tak to wie, że tylko ja się interesuję i że jestem daleko.
Tel. 048 673-25-72 Grzegorz Fordon

Posted

Kliknij na zdjęcie,pokaże się m.in."kopiuj adres obrazka".Kliknij na to,a potem wejdź do pierwszego postu w edycje i wstaw tak jakbys normalnie wstawiała zdjęcia.

Posted

Żeby złapać i zdiagnozowac chociaż co on ma z tą skórą. Z czymś zarażającym to go chyba żaden hotel nie przyjmie... Tylko co po diagnozie? Odstawić do lasu? (głośno myślę)

Nikt nie ma chociaż ciut miejsca w ogrodzie?? Przecież to maleństwo jest :placz:

Posted

[quote name='Jagienka']Żeby złapać i zdiagnozowac chociaż co on ma z tą skórą. Z czymś zarażającym to go chyba żaden hotel nie przyjmie... Tylko co po diagnozie? Odstawić do lasu? (głośno myślę)

Nikt nie ma chociaż ciut miejsca w ogrodzie?? Przecież to maleństwo jest :placz:
No i o to właśnie chodzi...a większość nas jest zapsiona

Kachad umiesz wstawiać zdjęcia?