dzodzo Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 jesli to tatuaz w uchu - sorki nie doczytalam gdzie bo mi dogo muli to raczej nie jest czeski, moja dobka ma taki i czesi byli bardzo zdziwieni ze u nas sie psom robi tatoo w uszach:crazyeye:a nie w pachwinie pies jest przepiekny,nie wierze ze ktos go nie szuka Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 a ja czytałam w necie, ze w uszach robią czesi :niewiem: napisałam maila do Czeskiego ZK - ciekawe czy zrozumiej moją łamaną angielszczyznę :oops::lol: Quote
dzodzo Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 zapytalam znajomą z ZK o pomoc z tym tatuazem, moze coś wymysli Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 dzodzo napisał(a):zapytalam znajomą z ZK o pomoc z tym tatuazem, moze coś wymysli dzięki!!! każda pomoc potrzebna :loveu: Quote
Unbelievable Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Dziewczyny, nie wiem czy było, ale w białostockim zk są zielone kropkowane z A na końcu;) Quote
Alicja Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [FONT=Arial]Waszka zostaniesz poliglotką :grins:[/FONT] Quote
weszka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Malawaszko a sprawdzałaś czy nie ma chipa? edit. dodałam ogłoszenie na strony TVP Kraków, będzie też widoczne w telegazecie. Poproszę tez cioteczki żeby spróbowały zamieścić ogłoszenie w lokalnych gazetach. Może tak się uda znaleźć właściciela albo nowy dom. Quote
Asior Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 a dałyście znać w schronisku naszym??? a tak BTW, co znaczy słowo "czernysz" w tytule :roll:??? Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Asior napisał(a):a dałyście znać w schronisku naszym??? a tak BTW, co znaczy słowo "czernysz" w tytule :roll:??? weszka wysłała maila - wystarczy czy mam zadzwonić jutro? a czernysz to czarny terier inaczej Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 [quote name='weszka']Malawaszko a sprawdzałaś czy nie ma chipa? z tym może być problem bo nie wiem gdzie w okolicy jest wet z czytnikiem, ale poszukam jutro ok Asior to zadzwonię Quote
Asior Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 malawaszka napisał(a):weszka wysłała maila - wystarczy czy mam zadzwonić jutro? od wypadku zadzwoń, bo to lepiej zawsze jak ustnie załatwisz... i wytłumacysz.. Quote
weszka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ja przesłałam do schronu maila. Dostałam wczoraj odpowiedź że nikt takiego psa nie szuka. Ale ja nie pytałam czy szuka tylko prosiłam o wrzucenie na stronę z ogłoszeniami i widzę że nie jest dodane :shake: Quote
popielfannymagnet Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Witam, Próbowałem odnaleźć hodowle po numerze tatuażu, jednak nie udało mi się. Sprawdzałem numer 532Z i w oddziale ZK w Słupsku powiedzieli mi że nie ma czarnych o takich numerach (ani sznaucerów), a w oddziale w Zabrzu (S322) też nie znaleziono hodowli czarnych i sznaucerów z podobnymi numerami. Sprawdziłem jeszcze kilka hodowli i zero rezultatów. Hodowle do których się dodzwoniłem to: Z Ruskiej Strażnicy, Ze Szkolnej Górki, Silver Spring, Z Doliny Żab. Chyba była jakaś jeszcze ale nie zapisałem.nvm. Proponuję zadzwonić do reszty hodowli z tej strony (klik) i sprawdzić dokładnie tatuaż. Możliwe że w oddziale głównym ZK będą w stanie pomóc. Pozdrawiam Quote
malawaszka Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 [quote name='popielfannymagnet']Witam, Próbowałem odnaleźć hodowle po numerze tatuażu, jednak nie udało mi się. Sprawdzałem numer 532Z i w oddziale ZK w Słupsku powiedzieli mi że nie ma czarnych o takich numerach (ani sznaucerów), a w oddziale w Zabrzu (S322) też nie znaleziono hodowli czarnych i sznaucerów z podobnymi numerami. Sprawdziłem jeszcze kilka hodowli i zero rezultatów. Hodowle do których się dodzwoniłem to: Z Ruskiej Strażnicy, Ze Szkolnej Górki, Silver Spring, Z Doliny Żab. Chyba była jakaś jeszcze ale nie zapisałem.nvm. Proponuję zadzwonić do reszty hodowli z tej strony (klik) i sprawdzić dokładnie tatuaż. Możliwe że w oddziale głównym ZK będą w stanie pomóc. Pozdrawiam ale jak w Słupsku się dowiedziałeś jak tam mają otwarte dopiero w piątek? do oddziału głównego ZK dzwonione było już i niestety tam nie mają takiego numeru :shake: Weszka Czesi nie odpisali nic Quote
popielfannymagnet Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Dostałem komórkowy numer do pani z ZK w Słupsku. Jeśli chcesz to mogę podać na prv. To nie jest zastrzeżona informacja, biorąc pod uwagę fakt, że dostałem ten numer w oddziale warszawskim. Wspomniana pani ze Słupska jest hodowczynią ale nie pamiętam czy bouvierów czy briardów. bez znaczenia. fact is fact, że w Słupsku na 99% nie ma czarnego o takim numerze (pozostałe 1% pozostawiam, ponieważ pewne są tylko podatki i śmierć). Quote
weszka Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 popielfannymagnet dobra robota! A Czesi coś odpisali? Quote
malawaszka Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 popielfannymagnet napisał(a):Dostałem komórkowy numer do pani z ZK w Słupsku. Jeśli chcesz to mogę podać na prv. To nie jest zastrzeżona informacja, biorąc pod uwagę fakt, że dostałem ten numer w oddziale warszawskim. Wspomniana pani ze Słupska jest hodowczynią ale nie pamiętam czy bouvierów czy briardów. bez znaczenia. fact is fact, że w Słupsku na 99% nie ma czarnego o takim numerze (pozostałe 1% pozostawiam, ponieważ pewne są tylko podatki i śmierć). kurcze zatem coraz bardziej prawdopodobnym staje się, że to pies zza granicy, albo całkiem źle odczytałam tatuaż :shake: Quote
popielfannymagnet Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Najlepiej zadzwoń do ZK w Słupsku (059 841 47 84) w piątek pomiędzy 15-19.30 i wtedy będziesz pewna. Swoją drogą ciekawe, że ktoś sprowadzałby psa taki kawał jeśli W POLSCE ma znacznie bliżej lepsze hodowle. Nie rozpatruje tu możliwości sprowadzenia ze wschodu gdzie hodowle są o niebo lepsze i ktoś kto faktycznie połasiłby się na extra psa wolałby z importu (przynajmniej ja bym tak zrobił). Quote
dzodzo Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 jesli potrzeba napisac po czesku do czeskiego ZK to moge to załatwic pytalam troche i w czechach sa conajmniej trzy pręzne hodowle CTR i faktycznie tatuują tylko numerycznie więć psiur moze byc stamtąd Quote
AnkaG Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 O ile kojarzę to na dogo jest facet Peter Beny - czech - napisz do Dorothy ona ma z nim kontakt (albo miała):cool3: Quote
malawaszka Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 popielfannymagnet napisał(a):Najlepiej zadzwoń do ZK w Słupsku (059 841 47 84) w piątek pomiędzy 15-19.30 i wtedy będziesz pewna. Swoją drogą ciekawe, że ktoś sprowadzałby psa taki kawał jeśli W POLSCE ma znacznie bliżej lepsze hodowle. Nie rozpatruje tu możliwości sprowadzenia ze wschodu gdzie hodowle są o niebo lepsze i ktoś kto faktycznie połasiłby się na extra psa wolałby z importu (przynajmniej ja bym tak zrobił). ja brałabym jeszcze pod uwagę, że ktoś z psem podróżował - może Czesi i np na majówce w Krakowie psa im ukradziono albo zwiał? wszystko jest możliwe tym bardziej, ze nie ma śladu o poszukiwaniach takiego psa - albo ukradziono go w czechach i przywieziono do Pl gdzie uciekł i dlatego nikt w Polsce psa nie szuka - możliwości jest bardzo bardzo wiele... dzodzo jak możesz napisać po Czesku do ZK to byłoby super - ja napisłam po angielsku i echo - ani odpowiedzi ani pocałuj mnie w d... :roll: najlepiej jakby ktoś tam zadzwonił, ale jak się z nimi dogadać :placz: Quote
dzodzo Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 tu tekscik po czesku- dajcie namiar na maila do czeskiego Zk to wyslę;)moze ktus odpisze Dobry den, nasli jsme v Polsku psa - cerny rusky terrier, je tetovany - cislo 5322, prosim Vas pokud je to mozne podivejte do seznamu psu a jestli u Vas takove cislo existuje tam nam hned napiste, pes ceka na majitele. Nebo at se ozve chovatel. Dekuji moc a zdravim. Quote
malawaszka Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 [quote name='dzodzo']tu tekscik po czesku- dajcie namiar na maila do czeskiego Zk to wyslę;)moze ktus odpisze Dobry den, nasli jsme v Polsku psa - cerny rusky terrier, je tetovany - cislo 5322, prosim Vas pokud je to mozne podivejte do seznamu psu a jestli u Vas takove cislo existuje tam nam hned napiste, pes ceka na majitele. Nebo at se ozve chovatel. Dekuji moc a zdravim. cmku@cmku.cz Quote
Recommended Posts