Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jesli to tatuaz w uchu - sorki nie doczytalam gdzie bo mi dogo muli to raczej nie jest czeski, moja dobka ma taki i czesi byli bardzo zdziwieni ze u nas sie psom robi tatoo w uszach:crazyeye:a nie w pachwinie

pies jest przepiekny,nie wierze ze ktos go nie szuka

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malawaszko a sprawdzałaś czy nie ma chipa?

edit. dodałam ogłoszenie na strony TVP Kraków, będzie też widoczne w telegazecie. Poproszę tez cioteczki żeby spróbowały zamieścić ogłoszenie w lokalnych gazetach. Może tak się uda znaleźć właściciela albo nowy dom.

Posted

Asior napisał(a):
a dałyście znać w schronisku naszym???

a tak BTW, co znaczy słowo "czernysz" w tytule :roll:???

weszka wysłała maila - wystarczy czy mam zadzwonić jutro?

a czernysz to czarny terier inaczej

Posted

[quote name='weszka']Malawaszko a sprawdzałaś czy nie ma chipa?

z tym może być problem bo nie wiem gdzie w okolicy jest wet z czytnikiem, ale poszukam jutro

ok Asior to zadzwonię

Posted

malawaszka napisał(a):
weszka wysłała maila - wystarczy czy mam zadzwonić jutro?

od wypadku zadzwoń, bo to lepiej zawsze jak ustnie załatwisz... i wytłumacysz..

Posted

Ja przesłałam do schronu maila. Dostałam wczoraj odpowiedź że nikt takiego psa nie szuka. Ale ja nie pytałam czy szuka tylko prosiłam o wrzucenie na stronę z ogłoszeniami i widzę że nie jest dodane :shake:

Posted

Witam,
Próbowałem odnaleźć hodowle po numerze tatuażu, jednak nie udało mi się.
Sprawdzałem numer 532Z i w oddziale ZK w Słupsku powiedzieli mi że nie ma czarnych o takich numerach (ani sznaucerów), a w oddziale w Zabrzu (S322) też nie znaleziono hodowli czarnych i sznaucerów z podobnymi numerami. Sprawdziłem jeszcze kilka hodowli i zero rezultatów.
Hodowle do których się dodzwoniłem to:
Z Ruskiej Strażnicy,
Ze Szkolnej Górki,
Silver Spring,
Z Doliny Żab.
Chyba była jakaś jeszcze ale nie zapisałem.nvm.
Proponuję zadzwonić do reszty hodowli z tej strony (klik) i sprawdzić dokładnie tatuaż. Możliwe że w oddziale głównym ZK będą w stanie pomóc.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='popielfannymagnet']Witam,
Próbowałem odnaleźć hodowle po numerze tatuażu, jednak nie udało mi się.
Sprawdzałem numer 532Z i w oddziale ZK w Słupsku powiedzieli mi że nie ma czarnych o takich numerach (ani sznaucerów), a w oddziale w Zabrzu (S322) też nie znaleziono hodowli czarnych i sznaucerów z podobnymi numerami. Sprawdziłem jeszcze kilka hodowli i zero rezultatów.
Hodowle do których się dodzwoniłem to:
Z Ruskiej Strażnicy,
Ze Szkolnej Górki,
Silver Spring,
Z Doliny Żab.
Chyba była jakaś jeszcze ale nie zapisałem.nvm.
Proponuję zadzwonić do reszty hodowli z tej strony (klik) i sprawdzić dokładnie tatuaż. Możliwe że w oddziale głównym ZK będą w stanie pomóc.
Pozdrawiam

ale jak w Słupsku się dowiedziałeś jak tam mają otwarte dopiero w piątek? do oddziału głównego ZK dzwonione było już i niestety tam nie mają takiego numeru :shake:

Weszka Czesi nie odpisali nic

Posted

Dostałem komórkowy numer do pani z ZK w Słupsku.
Jeśli chcesz to mogę podać na prv. To nie jest zastrzeżona informacja, biorąc pod uwagę fakt, że dostałem ten numer w oddziale warszawskim.
Wspomniana pani ze Słupska jest hodowczynią ale nie pamiętam czy bouvierów czy briardów. bez znaczenia. fact is fact, że w Słupsku na 99% nie ma czarnego o takim numerze (pozostałe 1% pozostawiam, ponieważ pewne są tylko podatki i śmierć).

Posted

popielfannymagnet napisał(a):
Dostałem komórkowy numer do pani z ZK w Słupsku.
Jeśli chcesz to mogę podać na prv. To nie jest zastrzeżona informacja, biorąc pod uwagę fakt, że dostałem ten numer w oddziale warszawskim.
Wspomniana pani ze Słupska jest hodowczynią ale nie pamiętam czy bouvierów czy briardów. bez znaczenia. fact is fact, że w Słupsku na 99% nie ma czarnego o takim numerze (pozostałe 1% pozostawiam, ponieważ pewne są tylko podatki i śmierć).

kurcze zatem coraz bardziej prawdopodobnym staje się, że to pies zza granicy, albo całkiem źle odczytałam tatuaż :shake:

Posted

Najlepiej zadzwoń do ZK w Słupsku (059 841 47 84) w piątek pomiędzy 15-19.30 i wtedy będziesz pewna.
Swoją drogą ciekawe, że ktoś sprowadzałby psa taki kawał jeśli W POLSCE ma znacznie bliżej lepsze hodowle. Nie rozpatruje tu możliwości sprowadzenia ze wschodu gdzie hodowle są o niebo lepsze i ktoś kto faktycznie połasiłby się na extra psa wolałby z importu (przynajmniej ja bym tak zrobił).

Posted

jesli potrzeba napisac po czesku do czeskiego ZK to moge to załatwic

pytalam troche i w czechach sa conajmniej trzy pręzne hodowle CTR i faktycznie tatuują tylko numerycznie więć psiur moze byc stamtąd

Posted

popielfannymagnet napisał(a):
Najlepiej zadzwoń do ZK w Słupsku (059 841 47 84) w piątek pomiędzy 15-19.30 i wtedy będziesz pewna.
Swoją drogą ciekawe, że ktoś sprowadzałby psa taki kawał jeśli W POLSCE ma znacznie bliżej lepsze hodowle. Nie rozpatruje tu możliwości sprowadzenia ze wschodu gdzie hodowle są o niebo lepsze i ktoś kto faktycznie połasiłby się na extra psa wolałby z importu (przynajmniej ja bym tak zrobił).

ja brałabym jeszcze pod uwagę, że ktoś z psem podróżował - może Czesi i np na majówce w Krakowie psa im ukradziono albo zwiał? wszystko jest możliwe tym bardziej, ze nie ma śladu o poszukiwaniach takiego psa - albo ukradziono go w czechach i przywieziono do Pl gdzie uciekł i dlatego nikt w Polsce psa nie szuka - możliwości jest bardzo bardzo wiele...

dzodzo jak możesz napisać po Czesku do ZK to byłoby super - ja napisłam po angielsku i echo - ani odpowiedzi ani pocałuj mnie w d... :roll: najlepiej jakby ktoś tam zadzwonił, ale jak się z nimi dogadać :placz:

Posted

tu tekscik po czesku- dajcie namiar na maila do czeskiego Zk to wyslę;)moze ktus odpisze

Dobry den, nasli jsme v Polsku psa - cerny rusky terrier, je tetovany - cislo 5322, prosim Vas pokud je to mozne podivejte do seznamu psu a jestli u Vas takove cislo existuje tam nam hned napiste, pes ceka na majitele. Nebo at se ozve chovatel.
Dekuji moc a zdravim.

Posted

[quote name='dzodzo']tu tekscik po czesku- dajcie namiar na maila do czeskiego Zk to wyslę;)moze ktus odpisze

Dobry den, nasli jsme v Polsku psa - cerny rusky terrier, je tetovany - cislo 5322, prosim Vas pokud je to mozne podivejte do seznamu psu a jestli u Vas takove cislo existuje tam nam hned napiste, pes ceka na majitele. Nebo at se ozve chovatel.
Dekuji moc a zdravim.

cmku@cmku.cz