Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dogomanka_ napisał(a):
zaznaczam sobie watek.;)

dogomanka jesteś pewna, że w Olkuszu mają czytnik na Kościuszki? bo ja od rana nie mogę się tam dodzwonić - nikt nie odbiera- masz daleko do tej lecznicy żeby podejść i sprawdzić?

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka, z racji tego ze nie odpisujecie u mnie na stronie Zaginione / Znalezione Psy i inne zwierz�ta :: Zobacz temat - Czarny terier rosyjski znaleziony pod Krakowem i tu znalazlam temat to zastanawiam sie dlaczego jeszcze nie sprawdzilyscie chipa Czesi maja tez jedenasto cyfrowe chipy zeby Was nie zaskoczylo:roll: czy tatuaz moze byc taki 53ZZ, czy dzwonilyscie do ZK glownego? Pies moze tez pochodzic z Rosyjskiej hodowli to piekny okaz.

Posted

[quote name='malawaszka']Alu próbowali ci ludzie ale nic nie widać na tym foto :shake:
[FONT=Arial]
kurcze szkoda .... wtedy najpewniejsza jest odczytana wersja ....mojego Ozzulka tattoo już sie nie da odczytać , kropkowany ma ...
[/FONT]

Posted

[quote name='Kora']malawaszka, z racji tego ze nie odpisujecie u mnie na stronie Zaginione / Znalezione Psy i inne zwierz�ta :: Zobacz temat - Czarny terier rosyjski znaleziony pod Krakowem i tu znalazlam temat to zastanawiam sie dlaczego jeszcze nie sprawdzilyscie chipa Czesi maja tez jedenasto cyfrowe chipy zeby Was nie zaskoczylo:roll: czy tatuaz moze byc taki 53ZZ, czy dzwonilyscie do ZK glownego? Pies moze tez pochodzic z Rosyjskiej hodowli to piekny okaz.

było dzwonione do głóznego ZK, było dzwonione do wielu innych oddziałów, jest już też odpowiedź z Czeskiego ZK i tatuaż jest za wysoki, 532Z też był sprawdzony i nie ma takiego i wygląda na to, ze nigdzie się tak duża liczba czrnyszy nie urodziła - prawdopodobnie źle odczytaam tatuaż i w piątek poproszę wetkę w Olkuszu, żeby spróbowała sama bez moich sugestii bo wczoraj na czernyszowym forum Natalia napisała:

moja Luna jak juz pisałam ma 389R a wczoraj jak patrzałam to równiez mozna go bez najmniejszego problemu przeczytac jako 562A

- więc jak widać rozbieżność ogromna i wygląda na to, że odczytanie tatuażu poprawne to jak wygranie w totolotka :angryy:

chip jadę z psem sprawdzić w piątek bo ludzie, u których teraz jest powiedzieli mi, ze tego nie zrobią bo już nie chcą w tego psa wkładać żadnych pieniędzy :roll: i tak zamiast oni pojechać 15 km sprawdzić chip, ja będę jechała 60

Posted

[quote name='weszka']Dobrze by było gdyby miał chip... choć z identyfikacją po chipie też różnie bywa. Czekamy więc do jutra.
malawaszko a miałaś jakieś telefony czy maile o chłopaka?

tak - miałam - jedna rodzina z Gliwic - dom z ogrodem, ale nie mieli nigdy psa - nie wiem czy dorosły samiec CTR jest odpowiednim nawet taki fajny jak ten, i dzwonił też jakiś hodowca - ale nie wiem jaka hodowla - z tym, że on chciał psa ewidentnie do rozmnazania więc raczej odpada bo skoro nie możemy znaleźć metryki psa to on nie może być wystawiany i rozmnażany automatycznie :shake:

Posted

Dobrze by było gdyby miał chip... choć z identyfikacją po chipie też różnie bywa. Czekamy więc do jutra.
malawaszko a miałaś jakieś telefony czy maile o chłopaka?

Posted

Kora napisał(a):
Malawasiu, napisalam 53ZZ bo ta Slowacja mi cos swita, Rosja ma trzy litery i cyfry.

taki wzór tatuażu ma słowacja? poprosiłam już żeby osoba z czernyszowego spawdziła też ten 53ZZ

Posted

znalazłam na dogo - dot. innego psa:

....Podejrzewam, że może to być pies czeskiej hodowli. Napewno mają tatuaże bez liter, czterocyfrowe i w prawym uchy. Psiaki, które ja sprowadzałam miały, w porównaniu z tatuażami katowickimi, bardzo duże i właśnie zielone cyfry. ....

Posted

A drugie ucho sprawdzałaś? Czy nie ma np. literek?

z tego samego wątku

- Finał jest taki że obudził się własciciel zaginionego psa, ale co dziwne okazało się że w drugim uchu też miał tatuaż :crazyeye: w jednym cyferki a w drugim literki.......... nigdy sie z tym nie spotkałam.

- To mógłby być tatuaż niemiecki. Mają z reguły dwie litery.

Posted

a ja sobie tak wydedukowalam ze jesli to pies z Polski jednak to dziwne by bylo gdyby to z przodu było 5.Bo przeciez czernysze to nie jest popularna rasa i bardzo bym sie dziwila gdyby w ktoryms oddziale związku byłoby ich ponad 500!!!moja dobermanka ma 396R np a pochodzi z oddzialu w ktorym jest akurat kilka hodowli dobkow.Moze sie myle ale to chyba oznacza ze pies jest wlasnie 396 szczenieciem tej rasy w tym oddziale hmmm

dziwne ze nigdzie nie ma zdnego ogloszenia o zaginięciu takiego psa, moze ten wlascicile wcale go nie szuka:shake:

Posted

[quote name='malawaszka']w razie czego jest już domek dla chłopaka i ludzie wiedza, że możliwe, że własciciel się znajdzie, zobaczymy jutro ten chip jeszcze

O to super! Fajny domek oczywiście :razz:

Asior z kastracją uważam że należy się wstrzymać dopóki nie wyczerpiemy wszystkich możliwości odnalezienia właściciela i sprawdzenia pochodzenia psa.

Posted

słuchajcie masakra - pies jest u mnie, nie wiem jak długo to wytrzymamy bo sytuacja jest średnio przyjemna - moja sunia dopiero co skończyła cieczkę i on okrutnie się podniecił - sunia to malizna przy nim - waży 10 kg, odizolowałam go teraz o tyle o ile miałam możliwość w niewykończonym domu bez drzwi czyli siedzi w wiatrołapie odgrodzony paletami - widzi nas, widzi moje sunie i piszczy - mam nadzieję, że pośpimy w nocy bez demolki... zaczyna kombinować o obawiam się, że paleta nie wystarczy...

byłam sprawdzić chip - nie ma niestety, tatuaż jest na 100% źle odczytany, ale nie potrafię nic mądrego wymyślić, spróbuję jutro jak będzie jasno zrobić zdjęcie tatuazu - może będzie coś lepiej widać

Max (sic!) miał dziś zostać w domu, który znalazła Agnieszka- dziewczyna z czernyszowego forum - pojechałam z nim, ale niestety nie mogłam go zostawić - okazało się, że psem miała się zajmować siostra szefowej Mamy Agi bo tylko ona mieszka w tym domu - oni będą tam mieszkać dopiero za jakiś bliżej nie okreslony czas, pies nie został ponieważ kobieta nie dałaby sobie z nim rady - wszyscy zresztą byli zszokowani, że on taki wielki, a Pani, która miała by się nim opiekować bała się go, zresztą druga pani też - Pan owszem poradziłby sobie i byłby fajnym opiekunem dla takiego psa, ale no On tam tylko bywa co kilka dni, poza tym w domu gdzie pies miał zostać szykuje się remont więc będzie się pewnie kręciła masa obcych ludzi i kto by psa upilnował? mam nadzieję, że Aga nie będzie miała mi za złe - nie mogłam się do Niej dodzwonić, zostawiłam wiadomość na skrzynce

HELP! ja tu będę miała męczarnię z tym psem bo on będzie się męczył zapachami cieczkowymi Pepy - chyba, że mu przejdzie...

Posted

niestety odwiozłam psiaka do tych ludzi z powrotem - tzn do tych pierwszych, u których był - za bardzo jednak moja Pepa jeszcze cieczką mu pachniała i by ją zamęczył, a ona mała, stara i schorowana - nie mogłam pozwolić, żeby ją tak molestował, a zamykanie go byłoby męczarnią dla niego - lepiej niech tam poczeka gdzie zna już teren i biega swobodnie bo tu musiałby być wiecznie na uwięzi, ale szybko potrzebny nowy dom