malawaszka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Wczoraj do missieek zadzwoniła Pani, która była u niej tydzień temu oglądac psy do adopcji, ale nie wybrała żadnego i missieek poleciła jej żeby podjechała do schroniska w Olkuszu, wczoraj zadzwoniła do niej, że wzięli CTRa, ale jednak nie może u nich zostać Niestety pies nie zgadza się z psem rezydentem - małym kundelkiem, syn państwa boi się psa, no i wzięli go bo chcieli psa do kojca, a wygląda na to, ze to pies całkowicie domowy i w kojcu wyje - musi znaleźć nowy dom, zeby nie wrócić do schroniska - to pies, z którym ktoś pracował - zna komendy, słucha, jest fajnym psem, ale tam zostać nie może - i tak dobrze, że ludzie poszukali pomocy a nie po prostu go oddali do schroniska - mówią, że jest zadbany, a w schronisku był tylko kilka dni - takie to jest schronisko, że nawet nie poczekali czy ktoś psa nie będzie szukał - może słyszeliście o zaginionym CTR w rejonach Olkusza, Krakowa? Podobno został przywieziony spod Krakowa - nic więcej się nie dowiemy... Byłam dziś zobaczyć tego psa - jest świietny, piękny, łagodny, zna podstawowe komendy. Sierść zaniedbana, ale tak jakby ktoś nieumiejętnie go wyczesywał - na łałoku kołtuny, brodę powycinali obecni opiekunowie. Pies ma w uchu tatuaż - zielony kropkowany - 5322 - tyle ja się doczytałam, ale pewnie ostatnia 2 to jakaś liczba - nie mam pojęcia bo nie widziałam zbyt wielu tatuaży w życiu - więc mam do Was prośbę - pomóżcie ustalić właściciela, albo chociaż hodowcę - mamy niewiele czasu bo państwo wzięli go ze schroniska w sumie z litości bo siedział tam w małej klatce ciasnej, ale u nich miał mieszkać w kojcu, do którego nie chce wchodzić - nie zna budy - to domowy pies!! Nie toleruje psa rezydenta - małego samca i muszą izolować bo chciał mu zrobić krzywdę. Całe szczęście że nie może tam zostać bo, chociaż to fajni i dobrzy ludzie, to CTR nie powinien być kojcu i to takim małym jak oni mają Jakbyście znali kogoś szukającego czarnucha lub natknęli się na ogłoszenie że komuś zaginął to proszę o kontakt malawaszka@gmail.com 608 464 683 Quote
weszka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Aaaale piękny :loveu: Zaraz przejrzę ogłoszenia czy ktoś z okolic Krakowa nie szuka, a przy okazji zrobię parę ogłoszeń że znaleziony/do adopcji. A Ty Malawaszko weź się grodź szybko :mad: bo przecież dla Ciebie wymarzony na wioskę :loveu: Czy możliwe że na początku tatoo 5322 jest S a nie 5 - wtedy to oddział Zabrze, a może jeśli ostatnia to Z a nie 2 to oddział Słupsk? Czy tatoo jest czytelny i taki właśnie? Jak nie to warto zadzwonić do tych oddziałów i spróbować dopytać. Chyba że to może jakiś zagraniczny :roll: Quote
malawaszka Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 [quote name='weszka']Aaaale piękny :loveu: Zaraz przejrzę ogłoszenia czy ktoś z okolic Krakowa nie szuka, a przy okazji zrobię parę ogłoszeń że znaleziony/do adopcji. A Ty Malawaszko weź się grodź szybko :mad: bo przecież dla Ciebie wymarzony na wioskę :loveu: Czy możliwe że na początku tatoo 5322 jest S a nie 5 - wtedy to oddział Zabrze, a może jeśli ostatnia to Z a nie 2 to oddział Słupsk? Czy tatoo jest czytelny i taki właśnie? Jak nie to warto zadzwonić do tych oddziałów i spróbować dopytać. Chyba że to może jakiś zagraniczny :roll: Weszko - wszystko jest możliwe - jutro podzwonię po tych oddziałach i spróbuję się dowiedzieć czy mają pod takimi numerami czernysze a z tym grodzeniem się to jakby to było takie proste to pies już byłby u mnie :placz::placz::placz: ja szukałam w ogłoszeniach i znalazłam tylko takie o psie z Bełhatowa, ale to nie ten bo tamten nei ma tatoo - dzwoniłam i się nie odnalazł :shake: [url=http://www.lostdog.pl/zaginiony-690-Kosmo.html]zaginione zwierz Quote
weszka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Na początek dodałam na: zwierzakiwkrakowie.blox.pl http://krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Znaleziony-czarny-terier-rosyjski-W0QQAdIdZ128656829 + przesłałam zgłoszenie do krakowskiego schronu Na twój e-mail przyjdzie tez link z aktywacją do jednego serwisu ogłoszeniowego. Więcej zrobię już jutro. Quote
Asior Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 ale cudo :loveu: PYTANKO, czy psiak kastrowany?? Zrobie mu allegro!!! Ile mamy czasu?? Quote
malawaszka Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Asior napisał(a):ale cudo :loveu: PYTANKO, czy psiak kastrowany?? Zrobie mu allegro!!! Ile mamy czasu?? niestety nie jest kastrowany i ja raczej się tego teraz nie podejmę - nie chcę żeby mnie właściciel po sadach ciągał jakby mu to nie spasowało :shake: czasu mamy niewiele bo państwo chcieliby żebyśmy psa wzięły JUŻ - prawie mi go do samochodu wsadził - zresztą pies się pchał sam do auta :lol: ale na pewno nie odwiozą go do schroniska - w ostateczności mam pla nawaryjny, ale nie jest zbyt :hmmmm: dobry - no awaryjny po prostu... najabardziej by mi zalezało na znalezieniu własciciela - bo może jednak ktoś go szuka - pies był uczony, nie boi się więc chyba dobrych właścicieli miał co? Quote
weszka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 I jeszcze kilka nowych. Nie znalazłam nigdzie śladu żeby komuś zginął CTR ale jeszcze przeglądam. http://www.utracone.pl/temp-123/krakow-znaleziony-czarny-terier-rosyjski.html http://www.4lapy.pl/przegladaj-7033.html [FONT=Arial]http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?p=11686#11686[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 kurcze jak można nie szukac takiego psa? :shake: ja też nie znalazłam nic - oddział zabrzański czynny jutro więc muszę się uzbroić w cierpliwość, zadzwonię do Krk jak dziś jest czynne ale to i tak po południu dopiero nie? a może ktoś go szuka, ale nie ma netu i szuka w miescu zaginięcia... a jak tak to załamka :shake: Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 chyba jajo zniosę :roll: w ZK można się czegoś dowiedzieć tylko w godzinach otwarcia nie? to dziś chyba tylko w Krakowie po 15, a reszta to ehhhh szkoda gadać :shake: Quote
weszka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='malawaszka'] a może ktoś go szuka, ale nie ma netu i szuka w miescu zaginięcia... a jak tak to załamka :shake: Tak też może być. Cholera jasna :shake: żeby wiedzieć gdzie go znaleźli :roll: Info z ZK niestety tylko jak urzędują. To jest to ogłoszenie które juz sprawdzałaś http://www.lostdog.pl/drukuj_ogloszenie690.html - czy inne? edit. już widze że to samo ogłoszenie. Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 wyszukałam maile czernyszowe w necie i wysłałam maila z informacją, a nuż się jakimś cudem trafi ktoś kto skojarzy albo swój przychówek, albo podobieństwo tatuażu... :roll: to ogłoszenie to ten pies z Bełchatowa własnie - też się nie odnalazł - z na ogłoszeniu jest że zaginął 5 maja a na stronie że 5 kwietnia, facet, z którym rozmawiałam jakiś trochę dziwny był, ale cóż... Quote
weszka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Trzeba wszystkiego próbować. Ja znalazłam jeszcze jakieś ogłoszenie z ub. roku ale też napisałam pytanie czy pies sie znalazł bo zaginiony miał tatoo w uchu. Quote
missieek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 ja caly czas trzymam kciuki aby wlasciciel sie znalazl i byl godny tego psa Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 adela z czernyszowego forum sprawdziła w ZK opcje: Jelenia Góra G000 można G z 5 pomylić było by G322 Kraków 000J można J z 2 było by 532J Zabrze S000 S na 5 było by S322 i nie ma takiego psa w tych oddziałach :placz: czy wszystkie numery są w jakimś rejestrze w warszawie? Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 AnkaG napisał(a):jeszcze może być 532Z no własnie wiem, ale to oddział Słupsk - w sumie chyba ostatnia nadzieja, ze to pies z Polski, a ten oddział w piątek tylko czynny :shake: a jak wygladają tatuaże zagraniczne? są gdzieś wzory? to, ze to tatuaż zielony kropkowany może być jakąś wskazówką czy nie? Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 wyczytałam że Czesi mają zielone tatuaże czterocyfrowe - jak jest czarny terier po czesku? :roll::lol: Quote
AnkaG Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Dużo jest zielonych kropkowanych tatoo - chyba najczęściej spotykane Quote
malawaszka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Asior napisał(a):smolasty terieron :roflt::roflt::roflt: tez już wymyslałam różne wersje :lol::lol::lol: Quote
Recommended Posts