Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 589
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poza wakacjami Bosika w Starej Żwirowni odwiewdzamy raz tydzień, ale w wakacje, jest to jedno z dwóch miejsc, w których można znaleźc odrobinę cienia, a dodatkowo, psy mogą tu spokojnie polatać luzem. Wczoraj wyciągnęłam również Paulinę i Lucy.

SPACER NA BOISKA W STAREJ ŻWIROWNI-FUDZI I LUCY

Posted

[quote name='ewelinka_m']:shock: ło jej co to za straszny pióropusz ma pozostawiony na ogonie?
http://lh5.ggpht.com/_NvXzYnyt8-0/TD7NV71PBOI/AAAAAAAACow/vV7YeBTHwEs/s912/img%201814.jpg
tragicznie to wygląda...i znowu maszynką jechany?:grab:

Maszynką, niestety ;( Ale zapuszczaliśmy chyba rok i czesaliśmy filcakiem. I nic. Jak trymować to by na żywca trza ;( A po takim krew mu leci ;( Pióropusz zostawiłam specjalnie, bo inaczej by była marchewa.

Posted

dlaczego zapuszczaliście włos aż rok? najlepiej jest przetrymować raz na miesiąc wtedy włos jest ciągle w dobrej kondycji, po co niszczyć sierść filcakiem? wystarczy codziennie czesać kołtunów nie będzie.
jak to krew mu leci po trymowaniu ? :hmmmm: myślisz, że inne psy do zabiegu trymowania się usypia czy jak? skoro piszesz o konieczności wykonywania "na żywca" ?

pióropusz wygląda okropnie..dużo lepiej byłoby z marchewą, albo poprostu z ładnie równo skróconymi włoskami

Posted

Ania :) napisał(a):
Witamy po długiej przerwie :D :loveu:
Co do fryzurki jego, fakt .. nie najlepsza .. sama obcinałaś, czy fryzjer ? ;)

W ogóle to fryzjer... ale ogonka nie pozwoliłam tknąć... ;( Następnym razem każę go przyciąć równiej... nie strasznie króciutko, ale prosto i krótko.

Posted

ewelinka_m napisał(a):
dlaczego zapuszczaliście włos aż rok? najlepiej jest przetrymować raz na miesiąc wtedy włos jest ciągle w dobrej kondycji, po co niszczyć sierść filcakiem? wystarczy codziennie czesać kołtunów nie będzie.
jak to krew mu leci po trymowaniu ? :hmmmm: myślisz, że inne psy do zabiegu trymowania się usypia czy jak? skoro piszesz o konieczności wykonywania "na żywca" ?

pióropusz wygląda okropnie..dużo lepiej byłoby z marchewą, albo poprostu z ładnie równo skróconymi włoskami

Chodziło raczej o żywy włos. Normalnie to się trymuje martwy... że tak powiem.

A co do filcaka... to nie z powodu kołtunów, bo takie nie występowały, ale raczej, żeby pobudzić ten włos, i móc go normalnie wytrymować...

Posted

jakie super fotki Fudzia. :loveu:
trzymam kciuki, żeby aparat się dobrze sprawował i żeby więcej nie było takich niespodzianek z aparatem. :diabloti:

wymiziaj go ode mnie ;)

• 1 month later...
Posted

22 sierpnia 2010- KIMI

No i nie pamiętam czy pisałam, że Laura nie żyje... stało się to 20 czerwca b.r. :(

Pogubiłam się, nie pamiętam, co już pisałam, a co nie.