AlfaLS Posted August 28, 2025 Author Posted August 28, 2025 Dnia 28.08.2025 o 09:45, Tola napisał: Wiem od p. Oli, że Maurycy bez większych protestów wszedł do klatki, byli bardzo zaskoczeni jego współpracą. Może czuł, że to wreszcie JEGO czas? Quote
AlfaLS Posted August 28, 2025 Author Posted August 28, 2025 Dnia 27.08.2025 o 19:28, Aska7 napisał: Jutro ok. 5.00 wyruszamy do Kasi. Dnia 28.08.2025 o 10:20, Aska7 napisał: Maurycy u Kasi. Jejku jak szybko!!!! Aska7 jesteś cudowną osobą! Proszę napisz ile przekazać Ci za transport Maurycego? To teraz z ogromną niecierpliwością będziemy czekać na wiadomości od Kasi... Quote
Onaa Posted August 28, 2025 Posted August 28, 2025 Dnia 28.08.2025 o 10:20, Aska7 napisał: Maurycy u Kasi. Nowy dzień w nowym miejscu Maurycy. Trzymamy kciuki mocno żeby Ci się spodobało nowe życie . Asiu bardzo dziękuję za dowiezienie Maurysia do hoteliku , Bardzo mi leżał na sercu jego los. No i czekamy na wieści od Kasi. 1 Quote
AlfaLS Posted August 28, 2025 Author Posted August 28, 2025 Przed chwilą dostałam od Kasi sms-a z pierwszymi informacjami:): Cześć. Podrzucam pierwsze zdjęcia - tak się schował jak go z Asią dostarczyłyśmy do domku i tak został. Stres jest ogromny. Na razie dostał pokoik z tarasem, który przygotowywałam dla Rudzi, bo on tego miejsca teraz bardziej potrzebuje. Niech się troszkę odnajdzie w tej nowej sytuacji i poczuje bezpiecznie , teraz musimy dać mu czas.... dużo czasu... Chyba zmienił mu się standard życia. Podejrzewam, że jest w szoku i nie może uwierzyć :))) 5 1 Quote
Onaa Posted August 28, 2025 Posted August 28, 2025 A jak to jest z opłacaniem hoteliku , płacimy od razu czy na końcu miesiąca do którego ? Quote
Aldrumka Posted August 28, 2025 Posted August 28, 2025 nowe miejsce, brak znajomych jak ma się nie stresować Quote
AlfaLS Posted August 28, 2025 Author Posted August 28, 2025 Dnia 28.08.2025 o 12:32, Aldrumka napisał: nowe miejsce, brak znajomych jak ma się nie stresować Nowe miejsce, nowe zapachy, nowe osoby, szok związany z podróżą. Dużo tego jak na jednego małego pieska. Ale po tym jakie sobie wybrał miejsce wnoszę, ze będzie dobrze . Położył się co prawda pod półkami ale w takim miejscu, że ma możliwość patrzenia co dzieje się poza domkiem :). A mógł wejść w jakąś najciemniejszą dziurę i nosa nie wystawiać... Chyba będą z niego ludzie a może nawet i psy... :))) Nie rozmawiałam z Katakka jak mam płacić, czy z góry czy po upływie np. miesiąca. Jak to uzgodnię napiszę na wątku. 1 Quote
AlfaLS Posted August 28, 2025 Author Posted August 28, 2025 Nowie wiadomości od Kasi, moim zdaniem baaaardzo dobre :)))) Wyszedł robaczek spod półki- miska z wodą pusta i ta z jedzeniem co dostał po przyjeździe, też ogarnięta pięknie . Jak teraz szłam w stronę domku, to leżał na dywaniku i patrzył sobie przez otwarte drzwi, jak mnie zobaczył to wpakował się z powrotem pod półkę, ale uznał że chyba nie jestem taka najgorsza, bo pasztet z ręki jadł i tego wielkiego strachu w oczach jakby mniej, więc może jakoś nam się ułoży to wspólne życie 13 2 Quote
AlfaLS Posted August 28, 2025 Author Posted August 28, 2025 Mam króciutki filmik od Kasi. Podpowiecie mi jak go wstawić? Dostałam na WhatsApp. Quote
Onaa Posted August 28, 2025 Posted August 28, 2025 Dzielny psiaczek , bardzo się boi ale jednocześnie jest w nim odrobina ciekawości, jest nadzieja . Quote
agat21 Posted August 28, 2025 Posted August 28, 2025 Dnia 28.08.2025 o 15:10, AlfaLS napisał: Mam króciutki filmik od Kasi. Podpowiecie mi jak go wstawić? Dostałam na WhatsApp. Musisz go przerzucić na swoje konto na YouTube i link z tego wkleić tutaj Quote
agat21 Posted August 28, 2025 Posted August 28, 2025 Serce rośnie. Tak się cieszę, że nie jest źle. Tak czułam, że on nie jest dziki, tylko bardzo przykro doświadczony przez człowieka i zmiana miejsca zmieni też jego nastawienie. Jeszcze trochę i będzie Kasi leżał na kolanach (jeśli Kasia udźwignie ) 1 Quote
Onaa Posted August 28, 2025 Posted August 28, 2025 Dnia 28.08.2025 o 19:07, agat21 napisał: Serce rośnie. Tak się cieszę, że nie jest źle. Tak czułam, że on nie jest dziki, tylko bardzo przykro doświadczony przez człowieka i zmiana miejsca zmieni też jego nastawienie. Jeszcze trochę i będzie Kasi leżał na kolanach (jeśli Kasia udźwignie ) Quote
AlfaLS Posted August 29, 2025 Author Posted August 29, 2025 Wczoraj wieczorem dostałam jeszcze takie fotki tylko nie miałam ich jak wstawić na wątek Poznajecie? Czy to nasz Batonik z zamojskiego schroniska czy to już prawdziwy Maurycy? 4 Quote
AlfaLS Posted August 29, 2025 Author Posted August 29, 2025 Próba czy się udało. Napiszcie czy możecie obejrzeć tego dzikiego psa 4 1 Quote
katakka Posted August 29, 2025 Posted August 29, 2025 Minęła nam pierwsza wspólna doba . Wczoraj kiedy chodziłam do domku w ciągu dnia, to leżał na dywaniku i obserwował, nie uciekał od razu, dopiero jak kręciłam się na widoku za długo albo jeszcze gorzej- zaczęłam mówić do niego, to podnosił się i szedł schować się w kąt, ale ogólnie było lepiej niż zakładałam( nie ukrywam że jak Mauryś przyjechał, to ogarnął mnie przez chwilę strach ). Na noc zostawiłam mu otwarte od pokoiku drzwi, dziś rano leżał na zewnątrz, na zewnątrz też leżała kupa, siku zrobił na kanapie. Dziś jakby widział mnie pierwszy raz, mamy zupełny krok wstecz , dziś za nic nie chce ode mnie jedzenia, zjada dopiero jak sobie pójdę, widać jak jest sparaliżowany strachem . Burczy na psy które się kręcą przy mnie. Wczoraj też burczał jak przyjechał, ale potem już nie, wczoraj wszystko wyglądało lepiej, dziś oswajamy się ze wszystkim od nowa. Strasznie jest biedny, tyle strachu w nim, sam strach, musi mu być bardzo ciężko. To dopiero pierwsza doba, nic nam nie pozostało jak dać mu czas i mieć nadzieję że będzie w stanie poczuć się za jakiś czas bezpiecznie i że będzie miał z tego życia choć trochę radości... 2 1 Quote
Onaa Posted August 29, 2025 Posted August 29, 2025 Biedny. Tak chyba może być że krok do przodu krok do tyłu będzie, potrzeba czasu. Quote
AlfaLS Posted August 29, 2025 Author Posted August 29, 2025 Dnia 26.08.2025 o 11:10, jankamałpa napisał: Dziś wplacilam stałą i jednorazową do konca roku. Wplata przez pośrednika. Mam nadzieję że juz od października uporam się z kłopotami bankowymi i będę juz sama robic płatności. I już wpłata jest :). Całe 220 zł. :). Mam także wpłaty pozostałe czyli: 440 zł. od Onaa, 100 zł. stałe od Aska7 i Jej rodziców, 100 zł. od elficzkowej za 07 i 08. Razem Maurycy ma u mnie na koncie 1576,90 zł. i na koncie ZEA 160 zł. Quote
AlfaLS Posted August 29, 2025 Author Posted August 29, 2025 Dnia 26.08.2025 o 18:43, Tola napisał: To wiadomość od Iwony z Sosnowca: w związku z wątpliwościami AlfyLS, o których przeczytałam na wątku Maurycego, wyjaśniam, że wpłatę: 50 zł - Iwona z Sosnowca (23.07.) i 50 zł malti (23.07.) należy uznać za wpłatę malti - co jest zgodne z Martyny deklaracją - czyli 100 zł na Maurycego Batonika; natomiast ja zadeklarowałam 50, ale wpłaciłam - 16.07. - 60 zł. Chciałabym poinformować Alfę LS, że zwiększam zadeklarowaną kwotę do 60 zł również w sierpniu i we wrześniu. Ponieważ zarówno ja, jak i Martyna będziemy wpłacały nasze stałe na konto Fundacji ZEA, od października będę wpłacała 100 zł na Maurycego, czyli w stosunku do kwoty pierwotnie zadeklarowanej - 50 zł, od października ją podwajam. Robię to z uwagi na fakt, że opłata za hotelik z wystawieniem faktury jest "droższa" chyba o 23%. Od października moja i Martyny wpłata to 200 zł czyli w zasadzie co 3 no może 4 miesiące opłatę za hotelik można będzie zrobić z tych naszych wpłat. A może psiak będzie potrzebował jakiejś diagnostyki, więc wtedy też się przydadzą te pieniądze. Pozdrawiam Martyna Poprawiłam na pierwszej stronie. Mam nadzieję, że nie namieszałam i jeszcze raz dziękuję za deklaracje. Wpłaty na koncie ZEA na pewno bardzo się przydadzą. Już rozmawiałam z hotelikiem i faktury od weterynarza będą na ZEĘ :). Quote
Onaa Posted August 29, 2025 Posted August 29, 2025 Dnia 29.08.2025 o 14:33, AlfaLS napisał: I już wpłata jest :). Całe 220 zł. :). Mam także wpłaty pozostałe czyli: 440 zł. od Onaa, 100 zł. stałe od Aska7 i Jej rodziców, 100 zł. od elficzkowej za 07 i 08. Razem Maurycy ma u mnie na koncie 1576,90 zł. i na koncie ZEA 160 zł. Ta wpłata z moim nickiem to kwota: 400zł - pieniądze po Łatusiu, bardzo proszę popraw i potwierdź na wątku Łatusia , i 2x20zł to moja deklaracja za sierpień i wrzesień Quote
AlfaLS Posted August 29, 2025 Author Posted August 29, 2025 Dnia 29.08.2025 o 15:00, Onaa napisał: Ta wpłata z moim nickiem to kwota: 400zł - pieniądze po Łatusiu, bardzo proszę popraw i potwierdź na wątku Łatusia , i 2x20zł to moja deklaracja za sierpień i wrzesień Ok, już poprawiam Quote
Onaa Posted August 29, 2025 Posted August 29, 2025 Dnia 29.08.2025 o 15:20, AlfaLS napisał: Ok, już poprawiam Dziękuję:). Quote
Recommended Posts