AlfaLS Posted August 4, 2025 Author Posted August 4, 2025 Dnia 3.08.2025 o 16:24, Onaa napisał: Super że Batonik ma swój wątek :). Witaj! Dnia 3.08.2025 o 17:10, Jo37 napisał: Przywitam się u Batonika. Witamy! Dnia 3.08.2025 o 15:33, rozi napisał: Powodzenia piesku Bardzo dziękujemy! Dnia 3.08.2025 o 17:27, Tola napisał: Jestem u Batonika. Tak jak pisałam, w środę lub w czwartek podjadę do schroniska i proszę o kciuki za same dobre informacje. Przejrzałam foldery ze zdjęciami i wygląda na to, że jeśli to jest Batonik, to trafił do zamojskiego schroniska pod koniec 2017 roku Tolu bardzo dziękuję! Teraz w zasadzie wszystko w rękach Twoich i Aska7... Na szczęście to bardzo dobre ręce :). Quote
AlfaLS Posted August 4, 2025 Author Posted August 4, 2025 Dnia 3.08.2025 o 14:44, Nesiowata napisał: Podaj od razu konto do wpłaty! Nesiowata, jak zwykle niezawodna i szybka! Dzisiaj podeślę :). Dnia 3.08.2025 o 18:55, Nadziejka napisał: BATONIKOWI Z SERCA ZAPRASZAM Nadziejko w imieniu Batonika bardzo serdecznie dziękuję! Dnia 3.08.2025 o 21:22, jankamałpa napisał: Zagladam do Batonika i poproszę o numer konta do wpłat. Jankamałpa witamy i dziś podeślę konto :). Dnia 3.08.2025 o 22:56, Aldrumka napisał: Ale wspaniale zebrałyście informacje i zdjęcia o Batoniku Dziękuję! Batonik wreszcie dzięki dogo ma szansę na lepsze życie! Dnia 3.08.2025 o 23:20, agat21 napisał: Bardzo się cieszę, że piesio wreszcie opuści schron, że doczeka się i on normalnego życia. To bardzo budujące, że kolejny pies będzie uratowany dzięki dogo. Alfa - świetna robota z wątkiem! Proszę o konto do wpłat, jak już będzie można ruszać z wpłatami. Czy piesio zostanie Batonem czy robić bazarek imienny? Agatko, nie śmiałam prosić o bazarek imienny ale jeśli pytasz - to tak bardzo poprosimy :). Jak słusznie zauważyła Aldrumka Batonik zasługuje na ładniejsze imię. Nowe życie, nowe imię :). Konto dziś podeślę :). Quote
AlfaLS Posted August 4, 2025 Author Posted August 4, 2025 Dnia 4.08.2025 o 01:33, Aldrumka napisał: Zasłużył chyba na ładniejsze imię Też tak uważam :). Quote
agat21 Posted August 4, 2025 Posted August 4, 2025 Zapraszam zatem na bazarek IMIENNY dla PIESIA: IMIENNY 1 Quote
Jaaga Posted August 4, 2025 Posted August 4, 2025 Tak się cieszę, oby już wszystko poszło dobrze :) Quote
AlfaLS Posted August 4, 2025 Author Posted August 4, 2025 Dnia 4.08.2025 o 12:33, agat21 napisał: Zapraszam zatem na bazarek IMIENNY dla PIESIA: IMIENNY Agatko - bardzo dziękujemy! I bardzo zapraszamy na bazarek bo psiak musi mieć piękne imię :). Quote
AlfaLS Posted August 4, 2025 Author Posted August 4, 2025 Deklarującym wpłaty dla Batonika wysłałam swoje konto. Z wiadomych względów musimy zbierać kasę na konto prywatne a nie np. na ZEA. Jeśli jednak ktoś bardzo chce wpłacać na fundację to proszę tam wpłacać. Wykorzystamy te pieniądze np. na weta czy inne wydatki związane z Batonikiem a takie na pewno będą... Na potrzeby zbierania pieniędzy na naszego bohatera założyłam dodatkowe konto. I na dobry początek wpłaciłam tam 50 zł. żeby nie było takie puste :))). Nie wiem jak mam przekazać konto osobom z FB. A może one będą wolały wpłacać na Fundację ZEA? Jak to załatwiacie? Batoniku - myślimy o tobie piesku :). 1 Quote
Tola Posted August 4, 2025 Posted August 4, 2025 Dnia 4.08.2025 o 15:34, AlfaLS napisał: Deklarującym wpłaty dla Batonika wysłałam swoje konto. Z wiadomych względów musimy zbierać kasę na konto prywatne a nie np. na ZEA. Jeśli jednak ktoś bardzo chce wpłacać na fundację to proszę tam wpłacać. Wykorzystamy te pieniądze np. na weta czy inne wydatki związane z Batonikiem a takie na pewno będą... Na potrzeby zbierania pieniędzy na naszego bohatera założyłam dodatkowe konto. I na dobry początek wpłaciłam tam 50 zł. żeby nie było takie puste :))). Nie wiem jak mam przekazać konto osobom z FB. A może one będą wolały wpłacać na Fundację ZEA? Jak to załatwiacie? Batoniku - myślimy o tobie piesku :). Osoby z Fb niech wpłacają na konto prywatne, bo lepiej, jak większość ośrodków będzie na takim koncie, potem są problemy z oplatami, bo u nas potrzebna faktura. Quote
Onaa Posted August 4, 2025 Posted August 4, 2025 Ponieważ te dwie osoby z FB zgłosiły się tam do mnie to przekażę im konto do wpłat prywatne. Tylko to jak już będzie pewne że Batonik wychodzi ze schroniska i jak będzie miał swoje imię. Ewentualnie mogę też napisać na swoim profilu fb jak już Batonik będzie poza schroniskiem że gdyby ktoś chciał go wspomóc na leczenie lub karmę to prosimy o wpłaty na konto fundacji ZEA i je podam . Jak myślicie? . 1 Quote
AlfaLS Posted August 4, 2025 Author Posted August 4, 2025 Dnia 4.08.2025 o 15:57, Onaa napisał: Ponieważ te dwie osoby z FB zgłosiły się tam do mnie to przekażę im konto do wpłat prywatne. Tylko to jak już będzie pewne że Batonik wychodzi ze schroniska i jak będzie miał swoje imię. Ewentualnie mogę też napisać na swoim profilu fb jak już Batonik będzie poza schroniskiem że gdyby ktoś chciał go wspomóc na leczenie lub karmę to prosimy o wpłaty na konto fundacji ZEA i je podam . Jak myślicie? . Uważam, że to bardzo dobry pomysł. Batonik pewnie będzie potrzebował kasy na odrobaczenie, ewentualne leczenie to spokojnie można będzie wziąć fakturę na ZEA. 1 Quote
Nadziejka Posted August 6, 2025 Posted August 6, 2025 zapraszam na kolejny kramik serdecznie zapraszam 1 Quote
AlfaLS Posted August 6, 2025 Author Posted August 6, 2025 Na koncie Batonika pierwsze pieniądze już są :). 04.08.25 r. AlfaLS 50 zł. na dobry początek - jednorazowo, 05.08.25 r. Nesiowata 20 zł. 05.08.25 r. Koja 50 zł. Bardzo serdecznie dziękuję! Później uzupełnię post rozliczeniowy o te wpłaty :). Quote
Onaa Posted August 6, 2025 Posted August 6, 2025 Od rana myślę o tym czy Batonik jest jeszcze w schronisku. Quote
Tola Posted August 7, 2025 Posted August 7, 2025 Dnia 6.08.2025 o 15:53, Onaa napisał: Od rana myślę o tym czy Batonik jest jeszcze w schronisku. Jadę właśnie do schroniska, dam znać. Quote
AlfaLS Posted August 7, 2025 Author Posted August 7, 2025 Dnia 6.08.2025 o 15:53, Onaa napisał: Od rana myślę o tym czy Batonik jest jeszcze w schronisku. Przyznam, że ja też... Quote
Tola Posted August 7, 2025 Posted August 7, 2025 Batonik jest, w tym samym miejscu, czeka. W schronisku jest też p. Ola, która na codzień zajmuje się psami w boksach ogólnych - przysposabia do wychodzenia na spacery w przyszłości - i to z nią rozmawiałam. Powiedziała, że Batonik jak na razie nie dał się wyczesać, gdy wchodzi do boksu, pies ucieka. Na pewno nie da sobie założyć obroży. Jest psem wycofanym, a po tylu latach w schronisku na pewni trudnym. W boksie jest spokojny, nie wszczyna kłótni. Niestety jutro i pojutrze ma wolne, więc nie będzie mogła go przez najbliższe dni poobserwować. Batonik dzisiaj ( w schronisku też tak go nazywają). 1 Quote
Onaa Posted August 7, 2025 Posted August 7, 2025 Jest bidulek. Rozumiem Tolu że on nie podchodzi do siatki do człowieka? Quote
Tola Posted August 7, 2025 Posted August 7, 2025 Dnia 7.08.2025 o 13:02, Onaa napisał: Jest budulcem. Rozumiem Tolu że on nie podchodzi do siatki do człowieka? Nie podchodzi. Dzisiaj przeszłam z p. Olą po wszystkich boksach, bo opowiadala mi o każdym psie. Quote
AlfaLS Posted August 7, 2025 Author Posted August 7, 2025 Tolu, dziękujemy za wiadomości. Najważniejsze, że jest :). Podesłałam Katakka wątek Batonika, jak znajdzie chwilę będzie mogła poczytać o naszym bohaterze. Kurcze, chyba nie będzie z nim łatwo, zwłaszcza na początku... Ale może jak zobaczy, że jest w lepszym świecie to on też się trochę zmieni? Quote
Tola Posted August 7, 2025 Posted August 7, 2025 Pani Ola zapewniła mnie też, że w schronisku zaniechano już wyprowadzania psów na tzw. "oczku". Resztę napiszę na zamojskim. Quote
Onaa Posted August 7, 2025 Posted August 7, 2025 Wydaje mi się że najtrudniej będzie go zabrać z boksu. Quote
Aska7 Posted August 7, 2025 Posted August 7, 2025 Nie znałam wcześniej wątku Rudzi, ale po przeczytaniu jaka jest sytuacja u Kasi, myślę, że zabranie Batona ze schronu trzeba mocno przemyśleć. Drugi pies, który ucieka przed człowiekiem i nie daje się dotknąć to trochę za dużo. Pewnie, że bardzo go żal, ale on tam funkcjonuje, z głodu jak widać nie cierpi i może tylko nam się wydaje, że "marzy o domu". Trzeba poczekać na powrót pani Oli i naprawdę dokładnie przyjrzeć się jego charakterowi. Dużo gorzej wygląda sytuacja burej suczki i w typie husky (info od Toli na zamojskim), Baton daje radę, a one są w kiepskim stanie. 2 Quote
Nadziejka Posted August 7, 2025 Posted August 7, 2025 Nie poddawajcie nie poddawajcie proszę choć on juz nie wierzy 1 Quote
agat21 Posted August 8, 2025 Posted August 8, 2025 Decyzja nie należy oczywiście do mnie, ale jak pomyślę, że on może znowu nie wyjedzie.. Nie wiemy, czy daje radę. Cierpienie i rozpacz różnie się objawiają. Quote
Recommended Posts