Jump to content
Dogomania

MAURYCY-BATONIK - teraz albo nigdy... Wyjdzie czy na zawsze zostanie w zamojskim schronie?

Recommended Posts

Posted
Dnia 9.12.2025 o 17:04, mari23 napisał:

Z dużym opóźnieniem, ale dotarłam i ja...wróciły wspomnienia tych, którzy z Maurycym dzielili schroniskowy boks..

Czy mogę się na coś przydać, w czymś pomóc? Chętnie dołączę do deklaracji - ten batonik dawno temu zapadł mi w serce. Na konto ZEA wpłaciłam dla Maurycego "pod choinkę".

Wpłata dla Maurycego na konto ZEA:

100 zł  - mari23 (19.12.)

• Like 1
Posted

Przy wpłatach malti proszę dopisać jeszcze 100 zł wpłacone w lipcu; to był czas, kiedy dopiero zbierane były deklaracje i gdzieś mi to umknęlo, nie wpisałam na wątek. 

Posted

To dzisiejsze wieści od Kasi i zdjęcie naszego słodziaka jak mocno sobie  śpi  🥰. Ustaliliśmy z AlfaLS że jak coś to wkleję od Kasi czy jakieś info czy fotki o Maurysiu bo mnie jest łatwiej z WhatsPaa.

Więc cytuję :).

U Maurysia bez zmian...Kanapa, kocyki, dobre jedzonko i święty spokój...- tylko to Maurycego interesuje. Jak go obserwuje przez kamere, to widzę jak się zachowuje swobodnie - schodzi z kanapy, wychodzi na zewnątrz, wraca i za pięć minut znów wychodzi - czasem się kręci w tą i z powrotem 🙂, ale głównie czas spędza przytulony do kocyków 🙂. Mimo, że pokój zostawiam często otwarty i może wychodzić do korytarza i pozostałych pokoików, to tego nie robi. Wiem że zdjęcia są jakie są i ciągle takie same, ale i sytuacja wygląda tak jak mówię, Maurycy prowadzi specyficzny tryb życia 🙂"

Dzięki temu że ma te drzwiczki to zachowuje ładnie czystość.

Trochę się dziwię dlaczego nie jest ciekawy innych piesków ale w sumie nie wiemy jaki był do nich w schronisku, czy miał jakiegoś towarzysza czy żył obok.

Dobrze że w tej mrozy może grzać swoją doopcie 😎.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 19.01.2026 o 17:56, Onaa napisał:

U Maurysia bez zmian...Kanapa, kocyki, dobre jedzonko i święty spokój...- tylko to Maurycego interesuje

Spokój, jedzonko i kocyk. Czegóż chcieć więcej. 

• Like 1
Posted
Dnia 19.01.2026 o 17:56, Onaa napisał:

To dzisiejsze wieści od Kasi i zdjęcie naszego słodziaka jak mocno sobie  śpi  🥰. Ustaliliśmy z AlfaLS że jak coś to wkleję od Kasi czy jakieś info czy fotki o Maurysiu bo mnie jest łatwiej z WhatsPaa.

Więc cytuję :).

U Maurysia bez zmian...Kanapa, kocyki, dobre jedzonko i święty spokój...- tylko to Maurycego interesuje. Jak go obserwuje przez kamere, to widzę jak się zachowuje swobodnie - schodzi z kanapy, wychodzi na zewnątrz, wraca i za pięć minut znów wychodzi - czasem się kręci w tą i z powrotem 🙂, ale głównie czas spędza przytulony do kocyków 🙂. Mimo, że pokój zostawiam często otwarty i może wychodzić do korytarza i pozostałych pokoików, to tego nie robi. Wiem że zdjęcia są jakie są i ciągle takie same, ale i sytuacja wygląda tak jak mówię, Maurycy prowadzi specyficzny tryb życia 🙂"

Dzięki temu że ma te drzwiczki to zachowuje ładnie czystość.

Trochę się dziwię dlaczego nie jest ciekawy innych piesków ale w sumie nie wiemy jaki był do nich w schronisku, czy miał jakiegoś towarzysza czy żył obok.

Dobrze że w tej mrozy może grzać swoją doopcie 😎.

Kochana, nie ustaliłyśmy - Ty mi życie ratujesz ta propozycją i ja jestem przeszczęśliwa, że  przekazujesz tu informacje o Maurycym! Wkleiła bym tu kwiatka ale boję się, ze będę miała różowy post :).

Kasia mi też przysłała te wiadomości ale ja ostatnio naprawdę nie daję już rady... W pracy nie mam szans na wklejenie wiadomości na dogo a jak wieczorem wrócę do domu, ogarnę swój zwierzyniec to nie mam już siły na odpalanie kompa...

Onaa - serdecznie dziękuję!

• Like 2
Posted
Dnia 2.01.2026 o 22:41, Nadziejka napisał:
POCZAROWAŁAM NOWY KRAM
DLA KRECIKA I MAURYCEGO BATONIKA
TYTUŁ:
,,KRECIKOWI I BATONIKOWI M.SERCEMNADZIEJKOWO RÓŻNOŚCI,KSIĄŻKI,CEGIEŁKI OD 2 STYCZNIA-15 STYCZNIA,,

Alfo wysłałam 17 zl 50 gr
z zakończonego kramu
,jak będa na koncie daj znac b proszę
Posted

Dawno mnie nie było, dziękuję za nr konta. Po wypłacie przeleję kasę dla Maurycego 😀. Z tego, co kojarzę obiecałam bazarek, więc zacznę niebawem robić.

Posted
Dnia 31.01.2026 o 22:32, Gabi79 napisał:

Dawno mnie nie było, dziękuję za nr konta. Po wypłacie przeleję kasę dla Maurycego 😀. Z tego, co kojarzę obiecałam bazarek, więc zacznę niebawem robić.

Jak dobrze, że jesteś?

Mam nowe fotki i filmiki Maurycego ale nie mam za bardzo czasu żeby wstawić bo jakoś ciężko mi to idzie :(.

Onaa pomożesz?

Posted
Dnia 28.01.2026 o 02:18, Nadziejka napisał:
 Alfo wysłałam 17 zl 50 gr
z zakończonego kramu
,jak będa na koncie daj znac b proszę
prosze o potwierdzenie
Posted
Dnia 2.02.2026 o 11:21, AlfaLS napisał:

Jak dobrze, że jesteś?

Mam nowe fotki i filmiki Maurycego ale nie mam za bardzo czasu żeby wstawić bo jakoś ciężko mi to idzie :(.

Onaa pomożesz?

Oczywiście :).

Posted

Kasia pisze :

" maciupeńkie kroczki - maleńkie zmiany, dziś spędził trochę czasu u koleżanki Frei, póki co "utknął" i do siebie nie wraca, stres jest za duży żeby swobodnie chodzić tak jak wszyscy, ale pracujemy nad Maurysiem ..."

I później 

" późnym wieczorem Mauryś wrócił od Frei do swojego pokoiku, ale  drzwi ma otwarte, więc może wychodzić, wchodzić do innych psów, kiedy tylko chce...Przestawiłam mu kanapę pod okno, tym samym stoi naprzeciw otwartych drzwi - z tego miejsca ma widok na pokój Frei i generalnie może obserwować wszystko to, co inne psy  robią , no i przez okno jak widać też sobie teraz może w każdej chwili popatrzeć 🙂"

Fajnie że zaczął być ciekawy ☺️.

IMG-20260202-WA0003.jpg

IMG-20260202-WA0007.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
Dnia 2.02.2026 o 11:46, Nadziejka napisał:
prosze o potwierdzenie

Oczywiście potwierdzam!

Maurycy dostał z bazarku Nadziejki 17,50 zł. Bardzo dziękujemy! 

Onaa serdecznie dziękuję!

Posted

Kasia , cytuję, dzisiaj 😀

Rozchodził nam się w końcu Maurycy trochę 🥰 - dziś znów w odwiedzinach u Frei i Benka, a na trzecim zdjęciu u dziadka Kazimierza 🙂🐕. Pozdrawiamy cieplutko 🙂

IMG-20260204-WA0000.jpg

IMG-20260204-WA0001.jpg

IMG-20260204-WA0002.jpg

• Like 5
Posted

Troszkę się zagubiłem we wpłatach . Już nie wiem czy wpłaciłam za za ostatnie miesiące 2025 czy nie 🤔. A dziś już wpłaciłam za 2026.