Paulina_mickey Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Dobrze, że ma zapewnione miejsce. ;) ale posty skaczą :angryy: Quote
2010 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Trzeba się koniecznie poradzić! TOZ albo Straży dla Zwierząt! Aby psiaka prawnie im odebrać.:-( Quote
karlaaa Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Soema napisał(a):Karlaa musicie zrobić więcej szumu.. Biedny psiak :-( żeby mu tylko nic nie zrobili.. Nasze okolice są patologiczne, wiem to doskonale :shake: on ma przekrwione oczy, wet nie stwierdził wstrząśnienia? Przecież pies musi mieć doskonałą opiekę teraz.. Po takim uderzeniu...:-( Słuchaj przekrwione oczy to on miał. Na drugi dzień przebywania u nas oczka były super. Siłą go nie odbierzemy... Ukraść też go nie mogę... A chętnie bym to zrobiła!! Szumu? Teraz to chyba nie dobry pomysł bo jeszcze go zabiją, pobiją i jeszcze nie wiem co są w stanie zrobić. Szum już był zrobiony. Czekamy teraz aż Policja odbierze im psa. Szukamy dla niego domu!! Zasługuje na wspaniały DOM!! Quote
Lu_Gosiak Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 mtf zalesie napisał(a):po tym co psu zrobili nie powinno byc problemem odebranie im psa zgodnie z prawem. oby to było jak najszybciej bo pies może zniknać:shake::shake: Quote
karlaaa Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Zrobiłam banerek: Dziękuje za banerek. Quote
2010 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 To dobra wiadomość . Byle jak najszybciej zadziałać . Aby był już bezpieczny :placz: Quote
karlaaa Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Chciałabym!! Niestety tego nie wiem. MODLĘ SIĘ ABY JEGO KOSZMAR JUŻ SIĘ SKOŃCZYŁ!! Quote
Olga7 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Może zwrócicie się do Straży dla zwierząt w waszym regionie ?? Może oni was wesprą i pomogą wyrwać psa z rąk jego oprawców ?? Policja może sprawę przeciągać a tak skatowany pies pewnie nie jest tam dobrze traktowany ,a może nawet jest bity i poniewierany -z zemsty tych bestii . Im więcej szumu i rozglosu -tym gorzej może się to odbić na psie -niestety ,tak też moze być /bo wg nich to pies jest winien temu ,że są "szkalowani i ciągani na policję np. .../ .Ci oprawcy i kaci powinni miec nie tylko wyrok za bestialstwo i katowanie psa -ale i dożywotni zakaz posiadania psów !! Szkoda wielka ,że ten pies nie moze już pozostać u swych wybawców-w rodzinie Karlii....:( Quote
karlaaa Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):oby to było jak najszybciej bo pies może zniknać:shake::shake: Jeśli zniknie wiadomo u kogo i wiadomo kto jest sprawcą jego zniknięcia. Słuchajcie gdyby tylko dało się coś więcej zrobić, zrobiłabym. Cały czas myślę o tym jak się piesek teraz czuje,co przeżywa. Nóż mi się otwiera... Quote
EVA2406 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Karlaa, wspaniała kobieto :loveu:. Błagam nakloń policję, aby odebrać psa natychmiast, bo on jest teraz dowodem w sprawie i ten bandzior może mu coś złego zrobić :-(. Powiedzx policji, że dowód w sprawie musi być dobrze zabezpieczony. Quote
Kajtus Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Tarnobrzeskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt OGRÓD ŚW. FRANCISZKA, który nam pomaga w interwencji, chcą po odebraniu psa zabrać go do siebie Ale kiedy maja to zamiar zrobic? Powinni to zrobic, juz,"na cito" z policja.Inaczej pies zniknie i nic nie udowodnicie,ze zabili psa itd.:shake: Quote
Soema Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Jestem pełna podziwu, że policja zareagowała.. Ale teraz, jak oni go Wam zabrali, powinni jeszcze szybciej zareagować.. Jak oni w ogóle mieli odwagę (i tupet) po tym artykule i całej akcji wziąć go spowrotem..:shake:?! Ale jak go policja zabierze, macie jakiś znajomych żeby go przetrzymali, póki domu nie znajdzie? Mam nadzieję, że temu s******** nie popuszczą i dostanie to, na co zasłużył.. Quote
karlaaa Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Soema napisał(a):macie jakiś znajomych żeby go przetrzymali, póki domu nie znajdzie? Tarnobrzeskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt OGRÓD ŚW. FRANCISZKA, który nam pomaga w interwencji, chcą po odebraniu psa zabrać go do siebie. Jeśli oni nie znajdą mu domu, to ja go wezmę do siebie do Warszawy na tymczas. Quote
Kajtus Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 karlaaa napisał(a):Słuchaj przekrwione oczy to on miał. Na drugi dzień przebywania u nas oczka były super. Siłą go nie odbierzemy... Ukraść też go nie mogę... A chętnie bym to zrobiła!! Szumu? Teraz to chyba nie dobry pomysł bo jeszcze go zabiją, pobiją i jeszcze nie wiem co są w stanie zrobić. Szum już był zrobiony. Czekamy teraz aż Policja odbierze im psa. Szukamy dla niego domu!! Zasługuje na wspaniały DOM!! karlaaa. Mam nadzieje,ze tego dnia kiedy to sie stalo policja wystawila wniosek do wojta/burmistrza o odebranie im psa. Wojt/burmistrz moze Wam przekazc pod opieke czasowo psa. Tak powinno to byc zrobione, "od reki". Quote
admirabilis6 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 karlaaa napisał(a):Słuchaj przekrwione oczy to on miał. Na drugi dzień przebywania u nas oczka były super. Siłą go nie odbierzemy... Ukraść też go nie mogę... A chętnie bym to zrobiła!! Szumu? Teraz to chyba nie dobry pomysł bo jeszcze go zabiją, pobiją i jeszcze nie wiem co są w stanie zrobić. Szum już był zrobiony. Czekamy teraz aż Policja odbierze im psa. Szukamy dla niego domu!! Zasługuje na wspaniały DOM!! Czyli ze policja juz zawiadomiona i przyjadá jutro? Quote
admirabilis6 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 karlaaa napisał(a):Jeśli zniknie wiadomo u kogo i wiadomo kto jest sprawcą jego zniknięcia. Słuchajcie gdyby tylko dało się coś więcej zrobić, zrobiłabym. Cały czas myślę o tym jak się piesek teraz czuje,co przeżywa. Nóż mi się otwiera... Nie licz na to. Nie jeden pies tak zniknal i co? I g...o. Niestety. Nie w tym "panstwie prawa". Quote
majqa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Karlaaa, rozmawiałam z GoniąP z Emir i są dwie sprawy - kierunek policja i jeszcze dziś, z powołaniem się na ustawę o ochronie zwierząt, odebranie psa tym ludziom, oni dokończą sprawę szybciej niż ktokolwiek z nas się może spodziewać. Mam nadzieję, że jeśli pies będzie odebrany możecie go (tak, by nie został Wam skubnięty) przetrzymać. Dwa, napisz PW do GoniaP, podaj jej namiar telefoniczny do siebie. Ja na PW podaję Ci numer do Goni (zdzwońcie się!!!). Quote
majqa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Kto ma kontakt do Karli????????? Plizzz!!! Dogrywana jest pomoc!!! Dzwoniła do mnie Gonia i....nie wiemy, co dalej robić??? Pomóżcie!!! Quote
2010 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Odebranie psa ... To może tylko jakaś organizacja a nie prywatna osoba ! Znam ten temat ! ( jest na dog wątek bydgoski - facyt :pies przepadł bez śladu, czekano na działania policji i burmistrza ) http://www.dogomania.pl/forum/f402/maltretowany-owczarek-zamkniety-w-komorce-na-dzialce-sprawa-u-prokuratury-130329/ Koniecznie trzeba skontaktować sie z TOZ lub Pogotowie i straż dla zwierząt, aby zadziałali razem z policją! Burmistrz nigdy nie ma czasu na takie sprawy ( za długo to trwa ). Quote
Asior Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 kurcze.. najpierw policja działa sprawnie i szybko a teraz co?? Moze by napisać do tych którzy zamieścili pierwszy artykuł, ze jednak pies wrócił do właścicieli??? Quote
Lidan Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Czytałam ten artykuł w gazecie bo ktoś podesłał mi kilka dni temu link do niego. Byłam oburzona i nadal jestem :mad: na tego sadystę i jednocześnie pełna uznania za odwagę i dobre serce dla tych którzy psiaka uratowali. Miałam nadzieję, że teraz już będzie dobrze ale w głowie kiełkowała wstrętna myśl, że jeśli ten psychol mieszka obok swoich wybawców to mogą być jeszcze problemy. Niestety, jak widać w takich przypadkach psa trzeba szybko wywieźć poza zasięg dręczyciela bo nasze prawo psa nie uratuje. Quote
2010 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 To jej strona domowa. I podaje też emaila. To ta sama osoba ! Trzeba szybko i sprawnie działać, bo w psiak jest w niebezpieczeństwie ! Quote
GoniaP Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 majqa napisał(a):Kto ma kontakt do Karli????????? Plizzz!!! Dogrywana jest pomoc!!! Dzwoniła do mnie Gonia i....nie wiemy, co dalej robić??? Pomóżcie!!! Posty skaczą, więc ponawiam apel!!! Quote
Soema Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 GoniaP napisał(a):Posty skaczą, więc ponawiam apel!!! Dziewczyny, a tu nie jest do niej kontakt,... ma w podpisie ALBA HUSKY FCI- hodowla siberian husky ale to może być inna osoba..:shake: Quote
majqa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 A ja przepraszam Goniu za tak późne wydzwanianie :oops: i raz jeszcze dziękuję za mega szybką reakcję. :calus: Quote
Recommended Posts