Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Lucky'ego niestety bez zmian. Prawdopodobnie to skutek uszkodzenia czaszki. Pies niechętnie wstaje, słabo je, ale nie ma gorączki i przewód pokarmowy jest ok. Czekamy - w tym przypadku czas pokaże jakie są skutki pobicia.

Wciąż czekamy na dokumentację medyczną od Karli, która miała być wysłana do Fundacji.

Posted

kahoona napisał(a):
U Lucky'ego niestety bez zmian. Prawdopodobnie to efekt uszkodzenia czaszki. Pies niechętnie wstaje, słabo je, ale nie ma gorączki i przewód pokarmowy jest ok. Czekamy - w tym przypadku czas pokaże jakie są efekty pobicia.

Wciąż czekamy na dokumentację medyczną od Karli, która miała być wysłana do Fundacji.

:( a wszystko przez tego zwyrodnialca :angryy:

Posted

kahoona napisał(a):
U Lucky'ego niestety bez zmian. Prawdopodobnie to efekt uszkodzenia czaszki. Pies niechętnie wstaje, słabo je, ale nie ma gorączki i przewód pokarmowy jest ok. Czekamy - w tym przypadku czas pokaże jakie są efekty pobicia.

Mam nadzieję, że ten ..... poniesie karę za to co zrobił!!!!!!!:mad:

Posted

kahoona napisał(a):

Dokumentację zapewne moi rodzice wyślą w przyszłym tygodniu.
Poczta Polska nie jest tak szybka jak mówi, więc poczekajcie cierpliwie, na pewno dojdzie.

Posted

gagata napisał(a):
Dopiero co wrociłam od Lucky'ego...Pies nie jest w najlepszym stanie,choć nadstawia sie do głaskow,Zjadl troche ode mnie z reki,ale widac,że nie bardzo ma ochotę chodzic, ma zachwiania równowagi, krwiak się nie wchlania,,,,Dostaje specjalna karme,srodki przeciwwymiotne,antybiotyki..
Zamiast tu sie kłócić,lepiej trzymajcie kciuki za chłopaka,może uda sie nadrobić dotyczczasowe błędy w leczeniu...
Słuchajcie, ja nie zawsze mam czas by go odwiedzać tak często,jak bysmy wszyscy chcieli,więc, proszę, nie liczcie na codzienne info..Lucky musi mieć spokój..Dziś nawet fot bałam sie mu zrobić, bo nie chcialam mu po oczach świecic....Jak bedzie cos nowego, to oczywiście napiszę....

Gagata powiedz proszę gdzie teraz przebywa Lucky?

Posted

karlaaa napisał(a):
Dokumentację zapewne moi rodzice wyślą w przyszłym tygodniu.
Poczta Polska nie jest tak szybka jak mówi, więc poczekajcie cierpliwie, na pewno dojdzie.

pies jest chory - dokumentacja powinna być wysłana natychmiast

nie ma czasu na odkładanie do przyszłego tygodnia

istnieją kurierzy

na stronie Fundacji jest nr fax - bądź łaskawa to przyśpieszyć, bo chodzi o zdrowie psa

Posted

kahoona napisał(a):
pies jest chory - dokumentacja powinna być wysłana natychmiast

nie ma czasu na odkładanie do przyszłego tygodnia

Karlaa, stan psa jest poważny... Potrzebujemy wszelkich info, a te mogą być zawarte w dokumentacji, którą Ty/Twoi Rodzice posiadają....

Posted

GoniaP napisał(a):
Karlaa, stan psa jest poważny... Potrzebujemy wszelkich info, a te mogą być zawarte w dokumentacji, którą Ty/Twoi Rodzice posiadają....

Dokumentacje jakie mam nie wykraczają niczym poza tym co już wiecie od lekarzy, a wiecie więcej.
Dokumentacja którą mam to opis psa od weta i książeczka zdrowia.

Posted

Co z oprawca Luckiego?????Jesli ucichla sprawa moze wystosujemy petycje o ukaranie???????????Chetnie cos "sklece"i przesle komu potrzeba!Bandziorowiu nie moze ujsc plazem cos takiego!!!!!!!!!Lucky jest PRZEPIEKNYM psiekiem trzymajmy kciuki wszystkie cioteczki kochane!!!!!

Posted

Czesc dziewczyny i chlopaki ! Zalatwilam dla Was zdjecia psa. Jak wiecie Lucky zostal ciezko pobity, jest pod opieka Fundacji Emir. Koszty leczenia kazdego psa pokrywane sa z konta Fundacji. Z kolei konto fundacji zasilaja dobrowolne wplaty. Ja mam do wystawienia zdjecie Lucky za cene wywolawcza 100zl. Zdjecie zostanie przeslane do wygrywajacego licytacje na prywatny adres. Stanie sie on wylacznym wlascicielem fotki i tylko od niego bedzie zalezalo, czy i gdzie pokaze fotografie.
Czy mazna licytowac na tym watku ?

Posted

li1 napisał(a):
Czesc dziewczyny i chlopaki ! Zalatwilam dla Was zdjecia psa. Jak wiecie Lucky zostal ciezko pobity, jest pod opieka Fundacji Emir. Koszty leczenia kazdego psa pokrywane sa z konta Fundacji. Z kolei konto fundacji zasilaja dobrowolne wplaty. Ja mam do wystawienia zdjecie Lucky za cene wywolawcza 100zl. Zdjecie zostanie przeslane do wygrywajacego licytacje na prywatny adres. Stanie sie on wylacznym wlascicielem fotki i tylko od niego bedzie zalezalo, czy i gdzie pokaze fotografie.
Czy mazna licytowac na tym watku ?

Fajny pomysł :lol:

Posted

A ja mysle ,że dobrze by mu zrobila wizyta Karli. On Karlę zna..... opiekowala sie nim. A po za tym...... karoliny ...mieszkała po sąsiedzku..... zpewne ja pamieta.

Posted

[quote name='tocha']Co z oprawca Luckiego?????Jesli ucichla sprawa moze wystosujemy petycje o ukaranie???????????Chetnie cos "sklece"i przesle komu potrzeba!Bandziorowiu nie moze ujsc plazem cos takiego!!!!!!!!!Lucky jest PRZEPIEKNYM psiekiem trzymajmy kciuki wszystkie cioteczki kochane!!!!!

cytuję ze strony Emira:

W Polsce składa się zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa wraz z wnioskiem o ściganie - a nie petycje.Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przeciwko oprawcy i przeciwko właścicielowi psa, oraz wniosek o odebranie psa zostały złożone 29.05.09.
O postępach w sprawie będziemy informować na naszej stronie w dziale:"Paragraf"

[SIZE=-1]emir[SIZE=-1]

Posted

nescca napisał(a):
A ja mysle ,że dobrze by mu zrobila wizyta Karli. On Karlę zna..... opiekowala sie nim. A po za tym...... karoliny ...mieszkała po sąsiedzku..... zpewne ja pamieta.

daj spokój - ten temat już był wałkowany, to nie człowiek, tylko pies
potrzeba mu spokoju, a nie mieszania w głowie

pies nie rozumie terminu "wizyta" - byłoby dla niego dodatkową traumą jej wyjście

pomoc w leczeniu to święty spokój i pokrycie kosztów tego leczenia, a nie wizyty, jak u ludzi w szpitalu

Posted

a czy nie można by zdjęć wstawić na watek tak "normalnie"? bez płacenia-jak na każdym innym wątku?:roll:
myślę że każdy chciałby zobaczyć psiaka a nie tylko ci, których będzie stać by wybulić za zdjęcie stówę...
niech jedno-jakieś specjalne będzie na sprzedaż a reszta ogólnie dostępna.

Posted

agaga21 napisał(a):
a czy nie można by zdjęć wstawić na watek tak "normalnie"? bez płacenia-jak na każdym innym wątku?:roll:
myślę że każdy chciałby zobaczyć psiaka a nie tylko ci, których będzie stać by wybulić za zdjęcie stówę...
niech jedno-jakieś specjalne będzie na sprzedaż a reszta ogólnie dostępna.

Na bazarkach sa roznosci do kupienia. Nie kazdego na nie stac. Cena wywolawcza 100zl za zdjecie psa jest normalnym sposobem zebrania zawsze brakujacej kasy na psy w potrzebie. Ja wiem, ze te gadanie niektorych dogomaniaczek o pokazaniu Lucky jest tylko pretekstem do zabicia czasu, itp. W poprzednich postach tlumaczy sie stan prawny psa, podaje aktualne informacje o jego stanie zdrowia.