Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ta sama osoba czyli ja :)
Sprawa ruszyła.
Dzwonił do mnie pan z Fundacji Emir
Fundacja zajęła się natychmiastowym odebraniem psa.
Jutro będę mieć jakieś wiadomości.

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za odzew na PW.
Zawiadomiłam zamojski oddział Emir, przekazałam nr. Karli i Jarek miał do niej natychmiast dzwonić. Na niekorzyść działa późna pora :-( Mam nadzieję, że się dogadają i Jarek coś wskóra.
Wątek jest dość chaotyczny i nie potrafię ustalić:
1. kiedy pies wrócił do oprawcy
2. czy zostało złożone zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa?
3. czy to, że psiak przebywał u Karli zostało jakoś prawnie uregulowane???

Posted

majqa napisał(a):
A ja przepraszam Goniu za tak późne wydzwanianie :oops: i raz jeszcze dziękuję za mega szybką reakcję. :calus:
Nie ma za co przepraszać, tu liczy się każda minuta. Dalsze przebywanie tej psiny w zasięgu kata może skończyć się tragicznie.

Posted

nescca napisał(a):
policja ponoć zlozyla doniesienie do prokuratury. Ale tak jak mowię...ponoc.
To już coś, to znaczy uznali to za przestępstwo, tylko nadal nie rozumiem dlaczego nie interweniowali wczoraj na prośbę Karli i nie odebrali psa!

Posted

karlaaa napisał(a):
To ta sama osoba czyli ja :)
Sprawa ruszyła.
Dzwonił do mnie pan z Fundacji Emir
Fundacja zajęła się natychmiastowym odebraniem psa.
Jutro będę mieć jakieś wiadomości.
No to niech każdy modli się do swojego Boga by się udało.
Psa trzeba natychmiast zabrać i go wywieźć daleko... no i dopilnować, by tego !@#%&I* dosięgła kara.

Posted

Kiedy ostatnio odbieralam bandycie psa..... decyzje dostalam bardzo szybko. Myślę ,że wojt gminy .gdyby dobrze przedstawic mu sprawę......
(można załączyć zeznania swiadkow na pismie)...... to decyzje wydal by natychmiast.

Posted

nescca napisał(a):
Kiedy ostatnio odbieralam bandycie psa..... decyzje dostalam bardzo szybko. Myślę ,że wojt gminy .gdyby dobrze przedstawic mu sprawę......
(można załączyć zeznania swiadkow na pismie)...... to decyzje wydal by natychmiast.
Fundacja może zabrać katowanego psa natychmiast, nie trzeba czekać na decyzję i można ją załatwić post factum.

Posted

Tak bylo by najlepiej. Ja zalatwilam to przez wojta...... u mnie psu nic nie zagrazalo bezposrednio. POwodzenia....... mam nadzieje ,że juz dzis bedziemy tu czytaly posty z usmiechem szczescia na twarzach. POzdrawiam wszystkie pomagajace w sprawie dogoistoty:loveu:

Posted

Przeczytałam wątek, wielkie brawa za uratownie psu życia!!!
Teraz trzymam kciuki za pomyślne zakończenie! :)

Tak w ogóle to to jest straszne :shake: Takie rzeczy są na porządku dziennym w niektórych miejscach w naszym pięknym kraju... chłopu się znudzi pies to siekierą go :shake: kiedyś jak byłam w górach to gaździna u której wynajmowałam pokój opowiadała jak sama zabiła swojego psa widłami bo był już stary:placz: myślałam, że po prostu się spakuję i wyjadę...
skąd tacy ludzie...:-(

powodzenia!!!

Posted

Kochani, uważajcie, żeby wam ten zwyrodnialec trutki dla psów nie podrzucił, ale Wam samym czegoś nie "zmalował", jest nieobliczalny, stać go na wszystko co złe i podłe.
Szacunek dla Was, dla całej rodzinki:modla::modla::modla:

Posted

Bzikowa napisał(a):
kiedyś jak byłam w górach to gaździna u której wynajmowałam pokój opowiadała jak sama zabiła swojego psa widłami bo był już stary:placz: myślałam, że po prostu się spakuję i wyjadę...
skąd tacy ludzie...:-(

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:matko boska, aż strach mieszkać u takiej wariatki!!!:smhair2::smhair2::smhair2:
a ona pewnie uważa to morderstwo za powód do dumy, bo "przecież ulżyła staremu w cierpieniu":angryy::angryy::angryy:

Posted

Gdy przeczytałam pierwszy post czułam potworny gniew i wściekłość, ale jednocześnie ogromną ulgę, że pies jest już bezpieczny, u wspaniałych ludzi !!! A tu okazuje się, że wrócił do swojego oprawcy, kata, zwyrodnialca, potwora w jednym !!! Przecież ten człowiek powinien mieć zakaz zbliżania się do tego psa, natychmiast powinno się go zamknąć, bez dyskusji !!! Matko, ja nie jestem w stanie tego ogarnąć... Jak pomyśle, że ten pies jest u tego potwora !!!

Mamy kolejny dzień, karlaaa, błagam napisz, czy pies jest, czy żyje, informuj nas o wszystkim !!!

Lucky, te twoje ufne, pełne nadziei oczy...

Posted

Boziu to nie miesci sie w głowie :shake: Jak mozna byc tak okrutnym ''człowiekiem''.Przeczytałam własnie ten watek... Trzymam kciuki żeby wszystko się dzisiaj wyjaśniło jak najlepiej dla tego biedactwa.Czekamy na wiadomości...:placz::placz::placz::-(:-(:-(