Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pirat trafił do schroniska w Radomiu po wypadku, był w okropnym stanie. Obolały, połamany, wypłynęło mu oko, z wielką raną na głowie. Cierpiał bardzo, oczko trzeba było całkowicie usunąć, na głowie są blizny (na zdjęciu) natomiast łapki...no cóż nasi lekarze nie poradzili sobie z psiakiem więc zabrałyśmy go do Warszawy do dr Sterny na konsultację razem z sunią Daisy na dwóch łapkach. Został zbadany, prześwietlony a diagnoza brzmi:Kulawizna kilku kończyn, Cechy starego złamania bocznego kości ramiennej, jest to bolesne i wyczuwalna krepitacja. Cechy zerwania wiązadła krzyżowego przedniego, zwichnięcie stawu biodrowego. Zwichnięcie stawu łokciowego - operacyjne nastawienie. To w skrócie. Pirat cierpi, termin operacji 22 maja zarezerwowany, w Radomiu nikt nie chce tego się podjąć. Koszt operacji od 800 do 1000 zł. To bardzo duża kwota, dlatego prosimy o pomoc dla Pirata, to naprawdę wspaniały psiak, który zabiera serce ludziom, siada naprzeciwko i patrzy tym jednym oczkiem prosto w oczy, żeby tylko go głaskać, przytulać, jest niski i gruby, mimo że jest mu bardzo ciężko się poruszać a przy tym czuje ból, to toczy się za Tobą popiskując jakby nic mu nie było. Jest w nim tyle miłości, z tym bólem szedłby za Tobą na koniec świata. Musimy zdobyć te pieniądze i go ratować....Oto nasz kochany Piracik

Te łapeczki są takie króciutkie.....na głowie łyse blizny.

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

O matko, co za biedak, musimy mu pomóc. Ja oczywiście porobię ogłoszenia i napewno dorzucę coś od siebie na operację.
Chyba teraz bardzo potrzebny jest banerek i jakiś bazarek, błagamy o pomoc:-(

Posted

biedulka z niego
faktycznie to dość duże pieniądze
bazarek...może lilith poprosić - robiła dla Łatki,
jeszcze allegro cegiełkowe - nie mam pojęcia jak się to robi, ale czytałam gdzieś na dogo wątek z takim allegro.
Red, gallegro zajmuje się radomskimi psiakami -ogłoszenia, to może by pomógł, \
to chyba najszybszy sposób na zdobycie pieniędzy

A tak w ogóle, Red, zapisujesz sobie to co mówi lekarz? W życiu bym nie potrafiła powtórzyć tak skomplikowanej diagnozy....;), chyba że z Ciebie jakiś medyk jest

Posted

Co zrobić żeby uzbierać te pieniądze dla Pirata?
Trzeba już szukać chętnych ofiarodawców - kwota bardzo wysoka...

Może w tytule napisać, że zbierane są pieniądze na operację i już zacząć zbierać.

Posted

Napisałam w tytule, że potrzebna pomoc na operację, może zbyt delikatnie..... no cóż, operacja chyba skomplikowana skoro w Radomiu nikt się nie chce podjąć. Opis po prostu otrzymałyśmy od lekarza dr Sterny wraz z kliszami i skserowałam, żeby dokładnie napisać. Dziś otrzymałyśmy informację od dr Sterny, że w ten piątek nie może operować i przełożył na przyszły piątek. Mamy więcej czasu na uzbieranie jakiejś kwoty....Piracika dzisiaj wyściskałam mocno, to kochany pies, jak ktoś go adoptuje będzie miał "kulę u nogi", ale taką kochaną kulę. Jedziemy więc 29 go maja, biedak nie wie co go czeka.....Bazarek oczywiście byłoby super, ale co wystawimy?

Posted

Ja mam kilka rzeczy na bazarek (takie różności). Gdyby tylko ktoś zechciał zorganizować bazarek.... Ja mam jeszcze zbyt mgliste pojęcie o tym :(
Osobie, która bedzie sklonna zrobic bazarek podeśle fotki, opisy, itp.

Pomóżmy Piracikowi... On tak wiele przeszedł... A taka radosc bije z jego oczka....

Posted

Też dorzucam 50zł dla Piracika,
red możesz już notować na ile pieniędzy można liczyć

Dwie wpłaty są już na wątku widoczne, to już 100zł - 1/8 lub 1/10 sumy:cool1:
ale zawsze już jakiś ułamek

(jakby co też przekażę w sobotę, jak będę)

Posted

I ja też deklarują 50 zyla i tez przekażę w sobotę, acha i wydrukuję na zebranie zdjęcia Piracika i opis to może ktoś z TOZ-u się dorzuci:cool3:
Eski, Selenga wielkie dzięki że organizujecie bazarek dla Piracika, napewno bardzo mu jest potrzebny:loveu::loveu:
Lilith bardzo dziękuję za banerek, jak zwykle szybko odpowiedziałaś na moją prośbę:loveu::loveu:

Posted

trzy dni nie działał mi internet, byłam odcięta. Wielkie dzięki , że podjęłyście dalsze kroki, żeby pomoc Piracikowi. Lilith, miałaś okazję go jak widzę poznać bliżej, jest bardzo słodki i skacze na tych łapinkach, mimo że go bolą. Ten pies musi mieć dom, on tak bardzo chce do człowieka, łazi za mną krok w krok. Na razie trzymamy kciuki za udaną operację. Operacja za tydzień. Wspólnymi siłami pomożemy tej grubiutkiej kulce. Jesteście naprawdę wspaniałe, można na was liczyć. :Rose: Na spotkanie w sobotę przyjdźcie oczywiście.Fajnie, że mały ma banerek, Tula, chyba znów mi wkleisz:lol:

Posted

tula napisał(a):

Eski, Selenga wielkie dzięki że organizujecie bazarek dla Piracika, napewno bardzo mu jest potrzebny:loveu::loveu:

Bazarek??? To będzie MEGA BAZAR :)
Dostałam od Eski ponad 100 zdjęć :)

Posted

Kurcze - to targowisko :razz:

Oby tylko chętni na te rzeczy się znaleźli
Będziesz miała trochę pracy przy tym bazarku...wkleić i opisać to wszystko, do tego jeszcze prowadzić statystykę tych licytacji

No, ale musisz szybko się za to brać, bo jest tylko tydzień na to...

Posted

Może uda się Wam dziewczyny jakoś dogadać z kliniką, w której bedzie operowany Piracik żeby im płacić w ratach za tą operację?
Ale jestem pod wrażeniem:lol: to bedzie prawdziwy MEGA-BAZAREK.