Agness78 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Szukam DS dla uroczego, około 8 miesięcznego pieska o imieniu Misio Piesek został przygarnięty (z litości) przez rodzinę mojego TŻ, która pochodzi z okolic Kępna. Niestety w gospodarstwie obecnie mają już dwa psy które nie żyją w najlepszych warunkach , jak to często na wsiach bywa. Misio jest cudownym, bardzo pro-ludzkim pieskiem. Jak każdy szczeniak uwielbia się bawić jest bardzo pogodny i ma śliczne kudłate futerko Niestety w warunkach w jakich żyje trudno o czyste futerko, bo Misio uwielbia turlać się po ziemi nie patrząc czy po trawie czy piachu Szukam mu domu bo uważam, że nie ma dobrych warunków do życia. Misio jest młody i ma szansę na dużo lepszy dom, miłość i zainteresowanie - którego bardzo się domaga Psy niestety nie są tam odpowiednio karmione, ani zadbane - a co gorsze nikt się nimi nie interesuje, nie pogłaska, nie przytuli.... Misio wymaga ułożenia - jak każdy szczeniak, nie umie chodzić na smyczy i pewnie też musiałby nauczyć się proszenia o wyjście na spacer ale to wszystko się przerabia przy każdym szczeniaku....Idealny byłby dom z ogrodem, bo psiak ma temperament i widać że ma masę niespożytej energii, mimo że nie usiedzi nawet minuty w miejscu.... taki kochany Misio z ADHD Warunkiem adopcji będzie oczywiście zapewnienie psiakowi odpowiednich warunków bytowych oraz podpisanie umowy adopcyjnej ( w tym kastracja ). Misio został odpchlony i odrobaczony. Uwaga! Istnieje możliwość dowiezienia piesków do DS w granicach 150 km od Kępna lub Wrocławia, a może i dalej.... Oto Misio Quote
Agness78 Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Misio czeka na swój domek! :-( Chciałby mieć swojego człowieka, który go pokocha na zawsze:loveu: Quote
Poker Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Jaki on jest duży.Trzeba mu ogłoszenia porobić, w Metrze są za darmo. Napisz w tytule wątku,że prosisz o pomoc w ogłoszeniach. Quote
Agness78 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Nie ma co pisać, bo nie sądzę żeby ktoś pomógł :roll: szkoda czasu... Zrobiłam allegro i będę szukała na własną rękę. tutaj chyba jak się nie jest stałym bywalcem i nie zna się ludzi to nie ma dużych szans na zainteresowanie i pomoc :shake: sorry ale właśnie tak to widzę.... Quote
Madallena Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Z takim podejściem to rzeczywiście nie masz na co liczyc. Czy znasz jakiś wątek gdzie od razu wszyscy wzieli sie do "roboty" ? Musisz sama tez cos porobic, allegro nie wystarczy. Wrzuc go na sznaucery bo taki sznaucerowaty jest. I nie pisz tekstow typu nie mam na co liczyc, bo to troche obraza osoby ktore sie tu udzielaja, tylko podbijaj watek. Quote
Madallena Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 No i trzeba zmienic tytul. Moze cos w stylu: Piekny sznaucerowaty w koszmarnych warunkach. Ogloszenia PILNIE potrzebne! Quote
bros Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 zapisuję sobie Misia , taka cudna mordeczka :loveu: Quote
Agness78 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Dziękuję za rady, tytuł zmienię - co do sznaucerowatych to muszę się rozejrzeć, bo to forum nie jest dla mnie dość czytelne :roll: Mam pytanie, cz jest tu na forum jakiś wątek wizyt przed adopcyjnych? Mam małżeństwo zainteresowane adopcją Misia ale mieszkają pomiędzy Lesznem a Poznaniem - trochę daleko. Piska mogę zawieźć ale bez wizyty przed adopcyjnej nie ma mowy :roll: Quote
Diuna B. Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Agness78 napisał(a):Dziękuję za rady, tytuł zmienię - co do sznaucerowatych to muszę się rozejrzeć, bo to forum nie jest dla mnie dość czytelne :roll: Mam pytanie, cz jest tu na forum jakiś wątek wizyt przed adopcyjnych? Mam małżeństwo zainteresowane adopcją Misia ale mieszkają pomiędzy Lesznem a Poznaniem - trochę daleko. Piska mogę zawieźć ale bez wizyty przed adopcyjnej nie ma mowy :roll: Specjalnego wątku nie ma ,trzeba się dowiedzieć kto jest na dogo z tamtych stron i napisać do niego pw z prośbą o wizytę przedadopcyjną.No i trzeba nieustannie podbijać wątek. Quote
Madallena Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 a tytuł jeszcze nie zmieniony! podbijasz temat zawsze jak jesteś na dogo, tak aby cały czas był na pierwszej stronie. Strasznie szybko tematy spadają na inne, dlatego do dzieła! Podbijamy wątek chociażby poprzez: Hop do góry! Na mapie pomocy musisz kogoś poszukać. Ja niestety nie pomogę w tamtych rejonach... i w sznaucerach się zapytaj. Quote
Agness78 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Madallena napisał(a):a tytuł jeszcze nie zmieniony! podbijasz temat zawsze jak jesteś na dogo, tak aby cały czas był na pierwszej stronie. Strasznie szybko tematy spadają na inne, dlatego do dzieła! Podbijamy wątek chociażby poprzez: Hop do góry! Na mapie pomocy musisz kogoś poszukać. Ja niestety nie pomogę w tamtych rejonach... i w sznaucerach się zapytaj. Oczywiście podbijanie wątku jest ważne. Poszukam na mapie pomocy - jak będę wiedziała o co chodzi :oops: Jeśli chodzi o tytuł to zmieniłam częściowo - nie uważam żeby pies był w dramatycznych warunkach, więc nie będę pisała nieprawdy żeby brać ludzi na litość - nie o to chodzi. Pies jest bezpieczny i ma co jeść - tyle że jest niechciany, niezadbany i ma marną przyszłość. To bardzo przyjacielski pies i bardzo proludzki - chciałabym lepszego losu dla niego. I tyle. Taki tytuł jak proponowałaś w mojej opinii sugeruje dużo gorsze warunki. Być może na wątkach są inne psy dużo bardziej potrzebujące i nie chcę w ten sposób grać na niczyich uczuciach i odbierać szansę innym psiakom w dużo gorszej sytuacji bytowej :roll: Quote
Agness78 Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Czekamy na wizytę przed adopcyjna dzięki uprzejmości wolontariuszki z Leszna, która zaoferowała swoja pomoc na www.miau.pl :multi: Jęśli domek okaże się dobry, Misio prawdopodobnie w weekend trafi do nowego domku. Prosimy o trzymanie kciuków :lol: Quote
Agness78 Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Misio jest już od czwartku, w nowym domku :loveu: Na razie musi zdobyć sympatię suni i dwóch kotków które są w jego nowym domku ;) ale Misio jest taki bezproblemowy że mam nadzieję się szybko polubią ;) Kciuki oczywiście wskazane, ale póki co jestem dobrej myśli :lol: Quote
Recommended Posts