Bjuta Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Wiosna mówiła "Proszę Pana" - a "Pan" zwraca się do niej jak do gówniary - od razu widać różnicę klasy! Wyjaśniania, po tym co w tej chwili już wiemy, nie są już konieczne. Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Zajmijmy się, proszę, Dogiem, bo dyskusja z Panem Doktorem jest jałowa - żadnych efektów nie przyniesie. Quote
agusiazet Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Dzika_Figa']Zajmijmy się, proszę, Dogiem, bo dyskusja z Panem Doktorem jest jałowa - żadnych efektów nie przyniesie.[/QUOTE] I to niestety jest przygnębiające! Quote
Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Figo... tylko mnie przeraził ten fragment i nad nim nie mogę przejść obojętnie: "Tak --proponuje zabrać te Wasze psiaki jaknajszybciej.....bo potrzebujemy wolnych miejsc--ufff tak będzie najlepiej" Przecież nie możemy dopuścić, żeby następne psy tam trafiły... Panie Doktorze - Pan jest bezczelny! Taki młody człowiek... Czy na prawdę Pan myśli, że na dogo ma Pan do czynienia z samymi gówniarami, że wystarczy tupnąć nogą a będą siedziały cicho bo się przestraszą?? Są tu lekarze, prawnicy, managerowie, nauczyciele, dziennikarze... To nie portal dla nastolatek (choć i nastolatkowie rzeczywiście wiele tu działają i chwała im za to). Czy Pan na prawdę myśli, że my tutaj kieszonkowe od rodziców na psy przepuszczamy?? Tu wiele osób ładuje kupę kasy i dlatego WYMAGA. Tak - to normalna transakcja. My płacimy i my wymagamy. A Panu się nawet nie chciało samemu zdjęć wstawiać i nawet nie wie Pan ile jest psów pod Pana opieką! Dogo jeśli chce potrafi działać solidarnie, więc niech się Pan nie zdziwi, jak klienci nagle stracą zaufanie. A można było od początku zupełnie uczciwie postawić sprawę i nie byłoby całego zmieszania. Quote
sybil Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 No cóż, Panie Doktorze, pecunia non olet! Byle kasa leciała, a że pies w klatce jak w karcerze - przecież dla Pana to t y l k o pies! Quote
wellington Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [QUOTE]zagłodzona sunię błąkającą sie po wsi pod Wrocławiem z brzuchem prawie do ziemi..przyjęliśmy na kwarantanne i spokojnie urodziła i odchowuje psiaki ..to też żle???-[/QUOTE]Zle ! Nawet bardzo ! Obilo sie Panu juz o uszy pojecie sterylki aborcyjnej lub uspienie slepego miotu ? I znowu pare kundli wiecej.....:angryy: Quote
kikou Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='vetoborniki.pl'] 3-Podawanie leków p-zapalnych w sposób nieostrożny- zobaczycie co się z nim wkrótce stanie-proponuje już drukować "nekrologi" bo może mu na kilka dni pomoże w stawach ale rozwali żołądek i inne narządy-??? 5-miał podcinane pazury bo mało chodził, ale jak suka miała cieczke to nawet za nia [B]biegał[/B] -? [/QUOTE] chciałabym sie odnieść do tych dwóch punktów, 3- oczywiście Dog jest pod opieką doświadczonego lekarza, skutki uboczne podawania leków przeciwzapalnych, są nam znakomicie znane i zaplanowana kuracja jest po pierwsze dopiero po szczegółowych badaniach, a poza tym jest ona zaordynowana doraźnie na krótki okres, równolegle pies dostaje potrzebną kombinacje suplementów, 5- dzisiaj Doguś wstał po południu pierwszy raz sam(wcześniej podciągałam go do góry) i poszedł kilka kroczków na wybieg sie załatwić, na tych chwiejnych nóżynach... i natychmiast spowrotem do budynku... nie umiem zrobić i zamieścić filmiku, a przydałoby sie, straszny biedak, chodzi z takim bólem i trudem, że z całą pewnością nie był w stanie za nikim i niczym pobiec... to niestety kolejna nieprawdziwa informacja, świadcząca o tym, że nikt tych psów tak naprawde nie zna, nie przebywa z nimi, nie oserwuje ich... :( Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 I pomyslec ze ten hotel rekomendowala znana osoba z dogo, brrr nasza Hera z jastrzebskiego schronu miala tam jechac. Ma chore uszy i to byla propozycja prawie nie do odrzucenia, na miejscu gabinet i wet. Moim skromnym zdaniem ten hotel powinnismy zareklamowac w mediach. Dziennikarze chetnie zainteresuja sie, bedzie nevs jak ta lala. Quote
LAZY Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Czytam to wszystko i jestem przerażona...Dobrze, ze Doguś bezpieczny! Nadal nie mogę wyjść z szoku... Quote
Lu_Gosiak Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='vetoborniki.pl']...... Jeśli Ty nie zauważyłaś odpowiedniej czystości i [B]zadbania również o te szczeniaki w klatkach[/B]- no to sie nigdy nie zrozumiemy....a tak miało byc cudownie.....tak często bywa kwestia chęci i ostatecznego celu......Stef vetoborniki.pl[/QUOTE] co się stało szczeniaczkowi, który leżał martwy podobno w klatce obok matki i rodzeństwa??? Quote
Ra_dunia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [B]Kikou [/B]- bardzo się cieszę, że Doguś wstał. Małymi kroczkami ale wierzę, że dojdzie jakoś do siebie. Trzeba zapewnić mu godną starość. Zasłużył na to. Quote
bela51 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Ada-jeje']I pomyslec ze ten hotel rekomendowala znana osoba z dogo, brrr nasza Hera z jastrzebskiego schronu miala tam jechac. Ma chore uszy i to byla propozycja prawie nie do odrzucenia, na miejscu gabinet i wet. Moim skromnym zdaniem ten hotel powinnismy zareklamowac w mediach. Dziennikarze chetnie zainteresuja sie, bedzie nevs jak ta lala.[/QUOTE] To doskonały pomysł ! Quote
rexxx Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 A nie można tam wysłać TOZu ?? Przeciez te psy są w skrajnie nieodpowiednich warunkach trzymane. Zgłoście to do fundacji które zajmują sie nagłaśnianiem takich spraw. Gość nigdy nie bedzie miał już klienta i tyle. Na dodatek weterynarz... LOL. Złamanego grosza bym nie dał ,żeby moje futra leczyły sie u takiego nieodpowiedzialnego ignoranta! Quote
wojtuś Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Ra_dunia'][B]Kikou [/B]- bardzo się cieszę, że Doguś wstał. Małymi kroczkami ale wierzę, że dojdzie jakoś do siebie. Trzeba zapewnić mu godną starość. Zasłużył na to.[/QUOTE] [B]Kikou[/B] :loveu: I ja dziękuję:) Wiem że będzie mu wspaniale u Ciebie, dojdzie do siebie, odzyska wiarę w psie życie, będzie z Toba kochany i poczuje sie super w stadzie innych Psiaków. Doguś zbieraj się i już tak godnie i spokojnie żyj dla nas jak najdłużej:) Pozdrawiam Wszystkich:) Do koszmaru gdzie był nie będę juz nic pisał, dla mnie to juz czwarta historia na Dogo - po prostu pamiętam. Quote
ketunia Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Rozmawiałam dzisiaj z Kikou. Dog praktycznie nie wstaje. Boli go. Jednak nie załatwia się w domu. Kasia mi mówiła, że to pies z klasą. Marzę aby Dog wstawał i chodził bez bólu. Quote
bela51 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Nie wiem nawet co napisac. Serce mi pęka, gdy czytam o Dogusiu. Cały czas jeszcze mam nadzieje, ze bedzie poprawa. Quote
Dzika_Figa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Tak mi przyszło do głowy... Pomóc za wiele to pewnie nie pomoże (ale a nuż coś)... Ale z pewnością też nie szaszkodzi... Może by Dogusiowi podawać galaretę z kurzych łap? Quote
_Aga_ Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1877...om-do-11-lipca Bazarek dla Rudusia, Doga i Lapsa :smile: Zapraszam :smile: Quote
Ra_dunia Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 bela51 napisał(a):Nie wiem nawet co napisac. Serce mi pęka, gdy czytam o Dogusiu. Cały czas jeszcze mam nadzieje, ze bedzie poprawa. mam to samo... :( Quote
kikou Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Doguś jest świetnym, miłym, inteligentnym i pogodnym pieskiem... niestety nadal głównie leży, wstaje bardzo rzadko, z wielkim trudem, mimo że jest bardzo szczupły to jednak to jest potężna psinka i trudno mu unieść samego siebie na tych wyniszczonych nóżkach, zajął sobie miejsce niedaleko drzwi wejściowych i ma na oku jak psiaki wchodzą i wychodzą, ma bystre oczka, żywo interesuje sie tym co sie dzieje wokół, zagląda za mną i innymi psiakami ale jeszcze nie ma siły chodzić... cudu pewnie nie bedzie.... ale wierzę, że leki usprawnią go chociaż na tyle żeby sobie swobodnie po ogrodku dreptał bez bólu... Quote
malibo57 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Tak mi przyszło do głowy... Pomóc za wiele to pewnie nie pomoże (ale a nuż coś)... Ale z pewnością też nie szaszkodzi... Może by Dogusiowi podawać galaretę z kurzych łap? Świetny pomysł. I sprawdzony. Kikou, czy możesz podesłać mi na PW adres i telefon dla kuriera? Zamówię suplementy dla Doga. Quote
wojtuś Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 _Aga_ napisał(a):http://www.dogomania.pl/threads/1877...om-do-11-lipca Bazarek dla Rudusia, Doga i Lapsa :smile: Zapraszam :smile: malibo57 napisał(a):Świetny pomysł. I sprawdzony. Kikou, czy możesz podesłać mi na PW adres i telefon dla kuriera? Zamówię suplementy dla Doga. Bardzo dziękujemy:loveu: Doguś wita i pozdrawia:) Quote
malibo57 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Rozmawiałam z Kikou - nie wiem, jaki suplement mam kupić. Czy możecie to przedyskutować i dać mi znać? Wg wetki Dog potrzebuje najbardziej czegoś, co poprawia przewodnictwo. Jest propozycja Canivitu. Quote
ketunia Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Chwilowo jestem odcięta od netu.. Co myslicie o tym żeby kupić Dogowi lampę na podczerwień ?? Może złagodziłaby ból.. Quote
Recommended Posts