Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja popieram w zupełności , jak tylko będzie taka mozliwośc Doguś powinien byc w domowym tymczasie . Moja deklaracje ma dopóki potrzebuje jej niezależnie od Waszej decyzji dziewczyny - to wy jesteście jego opiekunkami.

Posted

lilo napisał(a):
ja popieram w zupełności , jak tylko będzie taka mozliwośc Doguś powinien byc w domowym tymczasie . Moja deklaracje ma dopóki potrzebuje jej niezależnie od Waszej decyzji dziewczyny - to wy jesteście jego opiekunkami.

Jolanta08 napisał(a):
Moja deklaracja jest dla Doga a nie dla hoteliku,więc nie ma o czym mówić

Super:) Dzięki

Wydaje mi się, że On musi być w domku.

Posted

Dlaczego te wszystkie psiaki na zdjęciach wyglądają, jakby im się żyć nie chciało? Upał był? Czy co?
Zabierajcie Doga na biegu stamtąd, dołożę brakująca kwotę do innego hotelu lub DT.

Posted

Witam Wszystkich[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDUŚ-nie-zostanie-uśpiony-ale-POTRZEBNE-DEKLARACJE-!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]
Wrócę do początku ratowania Psiaków, naszych 4 muszkieterów przeznaczonych do eutanazji:
Doga, Rudusia, Lapsia i Stricza.
Miał być zabrany jeszcze Bumel - nie zdążyliśmy - został uspiony.

W całej akcji ratowania Psiaków bardzo pomógł Pan Dr Gut.
To on rozmawiał z kierownictwem schronu i Wetem, i m.in. też Pan Dr Gut pojechał swoim dużym autem na Psiaki
- trasa przez więcej jak pół Polski i przywiózł do Obornik Psiaki.
Duża była pomoc Pana Doktora i nieoceniona.

Czekaliśmy na pierwsze zdjęcia; i jaka euforia była u Wszystkich- Psiaki odżyły- na wolności, poza kratami.

Nie byłem w Obornikach, trudno mi cokolwiek coś więcej powiedzieć o Hoteliku Pana Dr. Guta.
Do tej pory, a szczególnie po "akcji" mam same pozytywne skojarzenia,

Wątpliwość wzbudziła u mnie ilość Psiaków w hoteliku, sam Pan Dr wspomina o 20 Psiakach,
nie mamy odpowiedzi od Pana Dr o faktyczną ilość Psiaków w Hoteliku.
Na podstawie postów na 3 wątkach Psiaków - dla Doga powinniśmy znaleść inny hotelik z uwagi że Psiak
się poddaje- brakuje mu bliskości człowieka, osobnych spacerów i większego zainteresowania, tak myślę ale czy mam rację?
Różne tutaj są opinie.
i samo to że Psiaki są w hoteliku a nie w schronie - czy chcemy dla nich jeszcze lepszych warunków?- dla Doga tak, a Ruduś i Lapsio?

Wkleję ten moj post też na wątku Doga i Lapsia
Pozdrawiam

Posted

Ja mam zdanie tak jak agusiazet. Dog musi mieć domowy tymczas. Z człowiekiem na wyłączność. On kocha się przytulać. Brakuje mu bliskości. On by mógł z człowiekiem cały czas siedzieć :) Bardzo kocha ludzi. Moim zdaniem trzeba szukać domowego tymczasu. Co wy na to ?

Posted

[quote name='gazzy']Ja mam zdanie tak jak agusiazet. Dog musi mieć domowy tymczas. Z człowiekiem na wyłączność. On kocha się przytulać. Brakuje mu bliskości. On by mógł z człowiekiem cały czas siedzieć :) Bardzo kocha ludzi. Moim zdaniem trzeba szukać domowego tymczasu. Co wy na to ?[/QUOTE]

Gazzy tymczas załatwiony u Kikou. Czekamy tylko na wolne miejsce.
Chyba, że znajdzie się dt na już.
Czy Doguś dostaje jakieś leki przeciwbólowe???

Posted

Doguś, smutku psi...
Nie było mnie tu trochę (trochę za długo - przepraszam). Nadrabiam zaległości. Uzupełniłam rozliczenie, po południu uiszczę zaległą opłatę za hotelik.

Posted

Posiedziałam trochę nad rozliczeniami, wyrównałam, żeby wpłaty szły za konkretny miesiąc a nie za kawałek jednego i kawałek drugiego jak to dotychczas było.
Mam nadzieję, że dzięki temu będzie nam łatwiej rozumieć kolejne faktury.
Obliczyłam, ile wynosi nasze zadłużenie względem hoteliku (vat, który nie był brany pod uwagę i "wyszedł" przy okazji faktury, frontline'owanie i zabieg Lapsa).

Całkowita kwota zadłużenia wynosi 710.77 złotych , w tym:

- po 80.50 zł od psiaka ( zaległy vat od 08.03 - 30.06) x 3 = 241.5 zł
- zabieg Lapsa - 50 zł ( 46.73 + 7% vat )
- 150 za frontline ( 140.19 + 7% vat)
- 195 zł za kiltix ( 182.24 + 7% vat )
- frontline 74. 77 zł ( z vat ) - z nowej faktury za czerwiec, której jeszcze nie widziałam - ma ją moja mama, czekam aż zostanie zeskanowana i wtedy wkleję.

podzieliłam kwotę pomiędzy psiaki następująco:

Laps 220 + 50 ( jego zabieg ) + 0.77 ( idiotyczna niepodzielna końcówka ) = 270.77
Ruduś - 220 zł
Dog - 220 zł

Po opłaceniu tego zadłużenia na kontach chłopaków zostanie odpowiednio:

U Lapsa - 214 zł ( 485 - 270.77 )
U Rudusia - 202 zł ( 422 - 220 )
U Doga - 178 zł ( 398 - 220 )

Oznacza to, że do opłacenia hoteliku za Lipiec ( wliczając vat, nie wliczając ewentualnych dodatkowych kosztów), brakuje następujących sum:

U Lapsa - 106.77 zł
U Rudusia - 143 zł
U Doga - 143 zł zł

W związku z powyższym wnioskuję, żeby opłaty za hotelik wnosić pod koniec miesiąca a nie na jego początku ( licząc, że do końca lipca brakujące kwoty uzbieramy), zwłaszcza, że dopiero wtedy tak naprawdę możemy poznać całkowity koszt utrzymania psiaków.

Posted

Witam pięknie:)
Małgosiu dzięki za rozliczenia, myślę że powinniśmy płacić za hotelikowanie Psiaków po zakończeniu danego miesiąca i po otrzymaniu faktury z hoteliku, wtedy za lipiec byśmy zapłacili np do 10 sierpnia, mielibyśmy jasność posiadając już wystawioną fakturę, zwyczajowo przyjmuje się termin płatności faktury licząc od daty jej wystawienia do 14 dni.
Z pozdrowieniami:)