Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam 50 zł. od siebie i koleżanek. Chciałam na Bumela, ale widzę, że ON już w PSIM NIEBIE. Tak bardzo mi żal, a ta jego fotografia zza płotu .... ? :placz::-(:shake:.

Niestety jednorazowo tylko mogę wspomóc. Padło na Doga, mogę prosić numer konta?

Posted

"Ufff całe szczeście. Jednak psiaki będą bezpieczne dopiero po opuszczeniu schroniska". Ketunia co ty chcesz tym zdaniem osiągnąć? Czy nie widzisz że krzywdzisz ludzi którzy pracują w Schronisku?? Czy chociaż raz tam byłaś. Jeszcze raz powtarzam nie wiem kto wam taką bajkę sprzedał ALE "my nie mieliśmy i nie mamy zamiaru usypiać tych psów ani żadnych innych". Przerażające jest to jak się nas traktuje w taki sposób.

Posted

[quote name='paweeł']z tych co znacie to na 100% Dog a nie pewni są: Stricz teraz rozmawiałem z panią która zajmuję się Dogiem że i Rudy jest zagrożony . Ta pani powiedziała że może jeszcze troche poprosić żeby Doga nie usypiać ale też nie da tak długo rady .trzeba się jak najszybciej sprężyć z transportem!!

Psiaki żyją tylko trzeba się pośpieszyć !!!! Dogowi zostało tylko kila dni !!! Trzeba szybko działać !!!
Psy nie są bezpieczne w schronisku - ani w tym , ani w każdym innym.

Posted

Gdybyś nie wiedziała . to się ruszyło z adopcjami ! Możesz mnie w to nie mieszać ?
powiedziałem to bo dog był na liście . ale już nie był !!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Nie ma wątpliwości, że te psy nie mają szans na adopcje ze schroniska.
Koniecznie trzeba pomóc tym psiakom. Pomagając im, pomożemy też pozostałym zostającym w schronisku...

Posted

Czekamy na inne wieści o Dogu..im trzymamy mocno kciuki
Paweel nie na Twoje...Może zrobisz Bezie ogłoszenia i innym psiakom ze schroniska..

Posted

[quote name='SCHRONISKO CZTERY ŁAPY']

"Ufff całe szczeście. Jednak psiaki będą bezpieczne dopiero po opuszczeniu schroniska". Ketunia co ty chcesz tym zdaniem osiągnąć? Czy nie widzisz że krzywdzisz ludzi którzy pracują w Schronisku?? Czy chociaż raz tam byłaś. Jeszcze raz powtarzam nie wiem kto wam taką bajkę sprzedał ALE "my nie mieliśmy i nie mamy zamiaru usypiać tych psów ani żadnych innych". Przerażające jest to jak się nas traktuje w taki sposób.

Czy ja coś złego napisałam?
Skrzywdziłam kogoś? Obraziłam?
Nie sądzę.
Skoro już się zalogowałaś to możesz nam powiedzieć coś o charakterze Doga.
W końcu wszystkim nam tu zależy aby znaleźć temu psu dom.

Posted

[quote name='ketunia']Czy ja coś złego napisałam?
Skrzywdziłam kogoś? Obraziłam?
Nie sądzę.
Skoro już się zalogowałaś to możesz nam powiedzieć coś o charakterze Doga.
W końcu wszystkim nam tu zależy aby znaleźć temu psu dom.[/QUOTE]

Ja też nie widze w wypowiedzi Ketuni nic złego . W żadnym schronisku psy bezpieczne nie są , taka niestety jest szara rzeczywistośc , a to że dziewczyny chca pomóc najmniej adopcyjnym psom to chyba nie jest nic złego .

Posted

witam wszystkich.

Byłam w schronisku. wpis schroniskowy jest bezsensowny, tym bardziej że prawdopodobnie nie pochodzi od kierowniczki schronu. rozmawiałam z nią i wydaje mi się zupełnie szczerze doszłyśmy do porozumienia. Nie ma dwóch prawd. jest jedna. skoro dwoje wolontariuszy coś tam twierdzi, a sa niezbyt dorośli aby to pisać w stanie upojenia, to... np i nie tylko wolontariusze teraz. zapominamy o tym co było. trzeba im zaofiarować pomoc i mam nadzieję że ją przyjmą.
Faktem jest że psy są bezpieczne. I może wszystkie inne też już będą . po to odbyłam te ogromną, męcząca podróż. Ustawa jest jasna i klarowna, nie sądze by ktoś się odważył ustawy lekceważyć. SZCZYTNO jest daleko, o adopcje trudno, nasze intencje szczere , więc jeśli zaakceptuja pomoc to wiecej adopcji będzie mialo miejsce, a widzę że to ucieszyło cały personel jak poszły domków 4 psy.

Akurat mi się udało zgrać transport dla zabranego przeze mnie Stircza, z transportem super pana który w niezwykle profesjonalny sposób zadbal o podróż zabranych przez niego 3 psiaków, do wielkiego nowoczesnego domu w lesie, na Dolnym Śląsku.

Panowie zabrali Doga, owczarka Łapsia, zproblemami łapek i Rudusia.

psiaki jechały komfortowo, a ponieważ dla wygody psiaków jechaliśmy najpierw do ich domku, a potem do mnie, miałam okazję wypić kawę i obejrzec domek. NAPRAWDĘ REWELACJA!!! Ogród i las, wewnatrz budynku i na zewenątrz co im si spodoba, no i wet na miejscu bo on jest właścielem domu.

Jak będzie u mnie Stirczowi u mnie, to kto śledzi dogo wydarzenia to wie jaką opiekę oferuję psiakom

wiec są bezpieczne!!!

Umówiłyśmy się z kierowniczką na stałą współpracę. Mam nadzieje że będzie owocna.

PSIAKI SA CUDOWNE, NIE SPRAWIAŁY KŁOPOTU, DOJECHAŁY CZYSCIUTKIE, NIE BYŁO SPRZĄTANIA ANI WARCZENIA ANI GRYZIENIA . Te wszystkie psy to łagodne łaknące dłoni człowieka przytulaki.

Rudzika prawie cała drogę mialam okazje podgłaskiwać i przytulać.

co do PAWEŁKA to masz chłopie ileś tam lat, bądż już mężczyzną, a jeśli coś piszesz to czytaj swoje posty, abyś nie powiedział że się pomyliłeś. Nie daj sobą chłopie manipulować, bo nie chcemy złej atmosfery na wątku który ma służyc pomocą a nie wprowadząć animozje. sprawa załatwiona. porozumienie z kierowniczką jest. I MAM WIELKą NADZIEJE ŻE OCENIŁA NAS POZYTYWNIE.

Ja mogę dodać że byłam mile zaskoczona staraniami żeby jakoś tam te psiaki miały, na możliwości schroniska nieżle, nie są wychudzone

Stircz jest już wyczesany, z obcętymi kołtunkami, bardzo szcżęśliwy, zaraz będzie się kapał , odrobaczał i dostanie cos na wszelki wypadek na kleszcze czy insekty. jest cudowny i łagodny. da sie kochać,.

Posted

[quote name='ick']Czekamy na inne wieści o Dogu..im trzymamy mocno kciuki
Paweel nie na Twoje...Może zrobisz Bezie ogłoszenia i innym psiakom ze schroniska..[/QUOTE]

co nie na moje ?

Posted

tak właśnie myślałam, że to jakaś ekspedycja Dogowo - Rudusiowa się szykowała, jak przeczytałam wpis na innym wątku, że Tereso zmachana jesteś i odpocząć trochę musisz.
Tak się cieszę, że psiaki już bezpieczne! Świetne informacje!
Tereso - jesteś aniołem, ale to już na pewno wiesz :D

Posted

UFFF ! Wielkie UFF! czyli psiaki bezpieczne. Tereso - wielkie dzięki! Jesteś niesamowitą osobą!
To teraz bym chciała wiedzieć jak wyglądają kwestie finansowe - komu ile i za co mam przelać...

Posted

Dog jest w DT/hoteliku (płatnym) razem z Rudusiem i owczarkiem ;)

Ja mogę przelać z bazarków troszkę kasy :) Dzika_Figa - na Twoje konto??

Posted

_Aga_ napisał(a):
Dog jest w DT/hoteliku (płatnym) razem z Rudusiem i owczarkiem ;)

Ja mogę przelać z bazarków troszkę kasy :) Dzika_Figa - na Twoje konto??

Jasne, przelewaj sobie co chcesz :diabloti::evil_lol:

Posted

:loveu:Dziękujemy :loveu:Tereso B. i :loveu: osobą towarzyszącym
za wspaniałą i udaną akcję...Dogo- Rudo- Srryczo-Lopsowatą:multi:
Ale teraz musimy to poplacić ( transport , hoteliki) aby jej nie zmarnować