REJA Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 No to pozostaje trzymać kciuki za psiaki,żeby doczekały spokojnie do poniedziałku. Quote
2010 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 W schronisku b. duże przepełninie i jest dużo staruszków... Quote
TERESA BORCZ Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Racja , ick no ale to nie znaczy że trzeba je usypiać, raczej starać się wyadoptowywać jak to robią inne schrony. wiadomo że jest to wbrew ustawie. to raz a dwa ludzie z wielką wrażliwościa adoptują takie psy, sama mam dwa, i chętnie wezmę nastepnego. To by je wyadoptować wymaga nieco pracy, i mam nadzieję dzielni wolontariusze, raz nauczeni jak to robić z chęcią schronisku pomogą. Obejrzałam sobie strone internetową tego schroniska ale jest martwa. To schronisko nie ogłasza psów do adopcji, jak to co tam jest zamieszczone ma się do przepełnienia. zajrzyjcie.schronisko CZTERY Łapy , Jeśli mnie pamięć nie myli, przeczytałam że w ciągu roku wyadoptowano 150 psów. to przerażajaco mało. Muszę pochwalić sie pracą mojego zaprzyjażnionego schroniska, tu się średnio wyadoptowuje 80 psów miesięcznie nie licząc kotów, a nie usypia nic chyba że zgodnie z ustawami takie psy które są po ciężkich wypadkach komunikacyjnych, lub cierpią na nieuleczalną chorobę i ewidentnie cierpią. mam nadzieje że pawel i gazzy zaktywizują się i nauczą ogłaszać psiaki i poprawia te okropna statystykę. a może nawet poagituja aby schronisku pomogła wiekszą liczba wolontariuszy. To dobry narybek ta schroniskowa młodzieżówka. Quote
bela51 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Tereniu, chciałam Ci wyslac PW ale chyba masz skrzynke przepełniona bo nie poszło. Czy Ty znasz wątek Stricza? Tego z mojego podpisu, ktoregotez chca uspić w Szczytnie? Quote
_Aga_ Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 TERESA BORCZ napisał(a): Muszę pochwalić sie pracą mojego zaprzyjażnionego schroniska, tu się średnio wyadoptowuje 80 psów miesięcznie nie licząc kotów, a nie usypia nic chyba że zgodnie z ustawami takie psy które są po ciężkich wypadkach komunikacyjnych, lub cierpią na nieuleczalną chorobę i ewidentnie cierpią. Niestety takich schronisk jest chyba niewiele.. Może się mylę.. U nas natomiast jest azyl, w którym nie ma wolontariuszy, bo nie chcą ich, ja tam jeździłam jakiś czas, parę psów w najgorszym stanie z pomocą dogomaniaków udało mi się wyciągnąć i nagle dostałam zakaz wstępu, bo za dużo widziałam i za dużo mówiłam/krytykowałam. Wtedy, kiedy jeździłam tam (jakieś 3 lata temu) normalne było umieszczanie suk w czasie cieczki z psami w boksie.. Weterynarz nie miał pojęcia o stanie zdrowia psiaków.. Ech.. Ech, wygadałam się, a przy okazji podnoszę wątek ;) Quote
ketunia Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Mam nadzieję, że się uda. Chociaż zaczynam w to wątpić... Dzika Figa nie może się dostać na dogomanie.. Quote
2010 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Niestety brakuje nadal funduszy na opłacenie pierwszego miesiąca hotelu dla Doga.. Transport ok. 500 zl... Quote
malibo57 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Zobowiązałam sie dopłacić brakującą kwotę do pierwszego miesiąca pobytu Doga w hotelu. Czekam z wpłata, aż pies opuści schronisko i dowiem się, jakiej kwoty brakuje. Transport Doga ma kosztować 500zł? Quote
bela51 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Stricz ma jechac na śląsk, czy też sie z nimi zabierze? Czy coś wiecie? Quote
kami_23 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Dziewczyny, pieniążki, które miały iść na Bumelka przeleję na numer konta dla Doga (te 40zł). Quote
kami_23 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Dziewczyny, pieniążki, które miały iść na Bumelka przeleję na numer konta dla Doga (te 40zł). Quote
ketunia Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Dziękujemy. Malibo niestety Pan liczy sobie 0,45 gr za kilometr. W dwie strony będzie ponad 1000 km. Więc transport będzie się wahał w granicach 450 -500 zł. Jednak Pani Teresa nadal kombinuje i szuka czegoś tańszego. Quote
gazzy Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 ON TEŻ NA LIŚCIE !! http://www.dogomania.pl/threads/181286-Laps-mix-onka-z-chorymi-A-apami-bA-aga-o-pomoc-Zbieramy-deklaracje Quote
Dzika_Figa Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Jestem... Co się stało z Bumelkiem? Nie mogłam się dostać na dogo przez dwa dni. Zaraz uaktualnię rozliczenie. Quote
kami_23 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Mam nadzieję, że sprawa zakończy się pomyślnie... Quote
paweeł Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Byłem dzisiaj w schronisku . I mam dobrą wiadomość. Dog i inni są nie zagrożeni ! bo jest teraz więcej adopcji ! ;D . Quote
Dzika_Figa Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Uff... Czyli nie ścigamy się juz tak strasznie z czasem. Co nie zmienia faktu, że psiaki stamtąd zabieramy! Quote
ketunia Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Ufff całe szczeście. Jednak psiaki będą bezpieczne dopiero po opuszczeniu schroniska. Quote
Vlk Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 trzymamy kciuki... popytam rodzinki, czy ktoś nie ma paru zł na zbyciu.. Quote
Recommended Posts