Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Racja , ick no ale to nie znaczy że trzeba je usypiać, raczej starać się wyadoptowywać jak to robią inne schrony. wiadomo że jest to wbrew ustawie. to raz a dwa ludzie z wielką wrażliwościa adoptują takie psy, sama mam dwa, i chętnie wezmę nastepnego. To by je wyadoptować wymaga nieco pracy, i mam nadzieję dzielni wolontariusze, raz nauczeni jak to robić z chęcią schronisku pomogą. Obejrzałam sobie strone internetową tego schroniska ale jest martwa. To schronisko nie ogłasza psów do adopcji, jak to co tam jest zamieszczone ma się do przepełnienia. zajrzyjcie.schronisko CZTERY Łapy , Jeśli mnie pamięć nie myli, przeczytałam że w ciągu roku wyadoptowano 150 psów. to przerażajaco mało. Muszę pochwalić sie pracą mojego zaprzyjażnionego schroniska, tu się średnio wyadoptowuje 80 psów miesięcznie nie licząc kotów, a nie usypia nic chyba że zgodnie z ustawami takie psy które są po ciężkich wypadkach komunikacyjnych, lub cierpią na nieuleczalną chorobę i ewidentnie cierpią.

mam nadzieje że pawel i gazzy zaktywizują się i nauczą ogłaszać psiaki i poprawia te okropna statystykę. a może nawet poagituja aby schronisku pomogła wiekszą liczba wolontariuszy. To dobry narybek ta schroniskowa młodzieżówka.

Posted

Tereniu, chciałam Ci wyslac PW ale chyba masz skrzynke przepełniona bo nie poszło. Czy Ty znasz wątek Stricza? Tego z mojego podpisu, ktoregotez chca uspić w Szczytnie?

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
Muszę pochwalić sie pracą mojego zaprzyjażnionego schroniska, tu się średnio wyadoptowuje 80 psów miesięcznie nie licząc kotów, a nie usypia nic chyba że zgodnie z ustawami takie psy które są po ciężkich wypadkach komunikacyjnych, lub cierpią na nieuleczalną chorobę i ewidentnie cierpią.

Niestety takich schronisk jest chyba niewiele.. Może się mylę..
U nas natomiast jest azyl, w którym nie ma wolontariuszy, bo nie chcą ich, ja tam jeździłam jakiś czas, parę psów w najgorszym stanie z pomocą dogomaniaków udało mi się wyciągnąć i nagle dostałam zakaz wstępu, bo za dużo widziałam i za dużo mówiłam/krytykowałam. Wtedy, kiedy jeździłam tam (jakieś 3 lata temu) normalne było umieszczanie suk w czasie cieczki z psami w boksie.. Weterynarz nie miał pojęcia o stanie zdrowia psiaków.. Ech..

Ech, wygadałam się, a przy okazji podnoszę wątek ;)

Posted

Zobowiązałam sie dopłacić brakującą kwotę do pierwszego miesiąca pobytu Doga w hotelu. Czekam z wpłata, aż pies opuści schronisko i dowiem się, jakiej kwoty brakuje.
Transport Doga ma kosztować 500zł?

Posted

Dziękujemy.
Malibo niestety Pan liczy sobie 0,45 gr za kilometr. W dwie strony będzie ponad 1000 km.
Więc transport będzie się wahał w granicach 450 -500 zł.
Jednak Pani Teresa nadal kombinuje i szuka czegoś tańszego.