Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mogę wspomóc Doga raz na jakiś czas bazarkami i w weekend zajrzę do niego.

Z tego co się jeszcze dowiedziałam Doga męczą pchły,które są też w słomie i on tą słomę wywala i dlatego marznie.Jego trzeba po prostu odpchlić i zabrać do ciepłego pomieszczenia a od razu chłopak poczuje się lepiej;)

Posted

[quote name='Emigrantka']Kami - dzieki :)

Deklaracje stale: (potrzeba 360)

10 - Agat21
10 - MakS
10 - Emigrantka
20 - Lazy
20 - Monika (corka Emigrantki)
10 - Pliszka
5 - DarkWater
10 - Jolanta08
------------------------
Razem - 95 zł Brakuje 265 zł

Delklaracje jednorazowe:

50 - Emigrantka
10 - Kakadu
30 - Oska 1983
40 - Rencia42
?? - Kami
------------------------
Razem - 130 zł + Kami (??)

Kami- 20 zł:)

Posted

Gazzy jest wolontariuszką Doga i dobrze go zna i jest z tego schroniska.
Jest też często na watku i go uaktualnia w miarę swoich możliwośći.
Nie widzę tutaj żadnego powodu aby zmieniać prowadzącego.
Chyba,że tego sama chce..

Posted

Dog został odpchlony w niedzielę i już jest lepiej. ;)
Dog sam wychodzi z budy i chce iść na spacer tylko potem nie daje rady . :shake: a jak zostawia się go w schronisku to leży przy bramce i wyje (i weź go nie zabierz )
Moim zdaniem to Dogi żyje miłością do tej Pani , która nim się opiekuję . Nawet jak pojechał na badania to po 2 tyg. strasznie schudł a potem jak był w schronisku to zaczął powoli przybierać na wadze ...
I raczej nie będzie lepiej jak pojedzie gdzieś dalej bo on już jest przyzwyczajony do schroniska i do ludzi co tutaj pracują... Nie to że ja nie chcę dla Doga dobrze wręcz przeciwnie ... Ale jak wspominałem wcześniej on żyje miłością do tej Pani i do innych ludzi ze schroniska ...

Posted

To co pisze paweeł daje do myślenia. Ale z drugiej strony, przecież taki stary pies jak Dog nie jest bezpieczny w schronie. Gdy zacznie sie przepelnienie, pójdzie pierwszy pod igłę. Starych drzew sie nie przesadza, ale może to dotyczy tylko ludzi?

Posted

BARDZO MI ŻAL TEGO PSIAKA, TE PROBLEMY Z PCHŁAMI NIE SKOŃCZA SIE WRAZ ZE SPRYSKANIEM, RANKI NA SKÓRZE ROBIĄ SIE NIE OD UGRYZIEN ALE OD ZADRAPAŃ, W CZASIE UCZULENIA NA ODCHODY INSEKTÓW. JEŚLI SĄ PROBLEMY SKÓRNE TO MOŻNA NA SPACERKU PSU POMÓC. przemyć zadraznione miejsca mydelkiem oliwkowym a potem plynnym rivanolem, i popryskać obłokiem ekstraktu propolisu w areozolu, najlepszy jest taki 10 %. to jest naturalny, bardzo pomocny antybiotyk naturalny(koszt okolo 10 - 12 zł), 2 zabiegi powinny sprawe załagodzić. szukamy miejsca dla psa zanim sie go pozbędą musi zdążyć jeszcze zaznać choć trochę szczęścia, aby mu nieco krzywdy wynagrodzić.

WOLONTARIUSZKA KTÓRA CHODZI NA SPACERY Z ŁATWOŚCIĄ TEN ZABIEG MOŻE WYKONAĆ, POMOŻE PSU BARDZO.

Posted

Reja, Amensalizm - dzieki :)

Deklaracje stale: (potrzeba 360)

10 - Agat21
10 - MakS
10 - Emigrantka
20 - Lazy
20 - Monika (corka Emigrantki)
10 - Pliszka
5 - DarkWater
10 - Jolanta08
10 - Reja
10 - Amensalizm
------------------------
Razem - 115 zł Brakuje 245 zł

Delklaracje jednorazowe:

50 - Emigrantka
10 - Kakadu
30 - Oska 1983
40 - Rencia42
20 - Kami
------------------------
Razem - 150 zł

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
...przemyć zadraznione miejsca mydelkiem oliwkowym a potem plynnym rivanolem, i popryskać obłokiem ekstraktu propolisu w areozolu, najlepszy jest taki 10 %. to jest naturalny, bardzo pomocny antybiotyk naturalny(koszt okolo 10 - 12 zł), 2 zabiegi powinny sprawe załagodzić. szukamy miejsca dla psa zanim sie go pozbędą musi zdążyć jeszcze zaznać choć trochę szczęścia, aby mu nieco krzywdy wynagrodzić.

Przetestuję tą poradę na moim onku ale chyba wiosną dopiero. Wykąpanie psa, który nie ma gdzie wyschnąć w cieple to chyna nie na warunki schroniskowego spaceru?

Posted

Paweł , spójrz na zdjęcia na pierwszej stronie. Czy tak wygląda szczęśliwy pies ? To po pierwsze , a po drugie jest chudy. Zrobiłam fotkę , jest na 1 stronie.

Posted

Skąd wiesz że on jest nie szczęśliwy ? Jak psa wyciąga się na przymus z budy i robi mu się zdjęcia to na pewno nie będzie szczęśliwy.
Ale ja nie powiedziałem że jest gruby tylko że przybiera na wadze to co innego ..

Posted

a skąd wiesz że on jest nieszczęśliwy ? a skąd wiesz że ja pojedzie gdzieś indziej to będzie szczęśliwy?
jeżeli psa wyciąga się na przymus z budy i robi mu się zdjęcia to na pewno jest nieszczęśliwy ...
Ja nie powiedziałem że on jest gruby tylko że przybiera na wadzę a to co innego...

Posted

ick napisał(a):
Gazzy jest wolontariuszką Doga i dobrze go zna i jest z tego schroniska.
Jest też często na watku i go uaktualnia w miarę swoich możliwośći.
Nie widzę tutaj żadnego powodu aby zmieniać prowadzącego.
Chyba,że tego sama chce..

Poza tym ze pies ma watek od MAJA 09 i nic sie nie ruszylo .. do lutego.

No to co tutaj bedzie?

Przejmuje ktos ten watek, ruszy sie cos czy.. czy dalej nic?

Psa mi szkoda jak cholera ale .. glowa muru nie przebije. Skoro dla kogos wazniejsze jest miec wlasny nick na pierwszym poscie watku niz to co sie z psem stanie to.....

Zadalam kilkanasie pytan wczesnie, zero odpowiedzi.

Prosze o wiadomosc, jezeli tu nic nie rusza to ja niestety bede zmuszona wycofac marcowa deklaracje swoja i corki i przeniesc na inna psia bide ktorej DA sie pomoc TERAZ.

Dziekuje bardzo.

Posted

Komus kto jest w stanie to rozkrecic, komus kto ma kontakty z hotelami i znajdzie miejsce dla Dog-a, komus kto bedzie mogl podpisac umowe adopcyjna, przewiezc go ze schronu do hotelu, komus kto ma swoje konto na ktore bedzie mogl pieniazki na psisko zbierac.

Gazzy, pomimo dobrych checi - nie masz osobiscie (z racji wieku) takich mozliwosci i watek sobie wisi.