fibi:) Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 jest to sunia którą od 3 miesięcy dokarmiam w pobliskiej miejscowości i próbuję zanleżć domek-bezskutecznie:(.podejrzewam że sunia niedawno miała cieczkę dlatego chciałabym jak najszybciej jej pomóc! Jest młoda,max 2 lata,łagodna w stosunku do ludzi i zwierząt,przytula się,daje buzi.mimo swego losu jeszcze jest wesoła i pelna chęci życia-ale jak długo? byłabym w stanie płacić za hotel lub zostać jej wirtualną opiekunką.mieszkam w małej wsi ok.50 km od Warszawy-tu ani policja ani gmina nie interesuje się losem bezdomnych zwierząt:(.bardzo chciałabym jej pomóc ale już tracę nadzieję:(.zrobiłam jej kilka dni temu ogłoszenia w necie i porozwieszałam w okolicy,ale zero odzewu.cóż od życia na ulicy chyba jest lepsze schronisko ale do Chrcynna jej nie zawiozę:( bazarki dla Suzi http://www.dogomania.pl/forum/f99/super-ciuszki-kosmetyki-dla-malej-suzi-do-12-07-a-141331/#post12558609 http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszki-firmowe-na-sterylke-hotelik-suzy-do-14-06-a-138460/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/super-ciuszki-firmowe-paski-xs-s-dla-malej-suzi-139642/ MarteczkaWawa - 28 zł karusiap - 8 zł Ania+Milva i Ulver - 16 zł. Quote
fibi:) Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 mam 3 zdjęcia suni.tylko powiedzcie jak wstawić-no może to proste ale nie umiem Quote
kamilawa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 wyślij mi na maila : kamila.niedzielska@gmail.com Postaram się szybko wstawić. :cool3: Quote
kamilawa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Cudowna jest!! Niedługo powinny być kolejne fotki, na razie ta, bo Internet znów się mi wali... :shake: A może komuś w okolicy ona zaginęła? Quote
kamilawa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 I kolejna fotka. Jej... napatrzeć się na nią nie mogę. Quote
kamilawa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Ehh, znam to. Ja też żadnej przybłędy nie mogę nawet na noc wziąć... A koło Ciebie nie ma jakiegoś dobrego schronu? Takiego, gdzie miałaby dobre warunki... Chyba to jest lepsze niż spanie pod gołym niebem... :roll: Quote
fibi:) Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 nie sadzę-od początku marca jest non stop w Świerczach,więc nie problem byłoby ją odnalezć.poza tym wieszałam ogłoszenia w okolicy-zero odzewu:(. dziś pojechałam dać jej jeść,trochę z nią posiedziłam,pobawiłyśmy się:).jest łagodna i ufna.... Quote
fibi:) Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 najgorsze jest to żę śpi pod gołym niebem:( i nigdy niewiadomo czy któregoś dnia nie powędruje dalej...ja nie mogę jej wziasc-rodzice na kolejnego mi nie pozwolą a póki z nimi mieszkam muszę się liczyć z ich zdaniem,i tak pozwolili mi 4 psy przygarnąć no i kota-ale to akurat mam zrobiła Quote
fibi:) Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 no też o tym myślałam ale póki co nie wyszło nic z moich starań:(.byłam z sunią w fundacji Koci Świat-pani Kasia jej nie wzięła.do Chrcynna jej nie oddam-poza tym powiedzieli mi że tam trafiają tylko psy które złapie hycel.słyszałam o schronie w Pawłowie to gdzieś koło Ciechanowa-czyli niedaleko Quote
kamilawa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 fibi:) napisał(a):słyszałam o schronie w Pawłowie to gdzieś koło Ciechanowa-czyli niedaleko Kurcze, coś czytałam ostatnio tu na dogo o tym schronie... Ale nie znam się na sytuacji, także się nie wypowiadam... A sunieczka ma imię? Wymyślmy jej jakieś ładne, a ja jutro powysyłam link do cioteczek i może pomogą w ogłoszeniach ;):oops: Dobrej nocy wszystkim. :loveu: Quote
fibi:) Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 no ja też nie wiem jak jest w tym Pawłowie,ale postaram się coś dowiedzieć. też myślałam o tym że trzeba jej wreszcie jakieś imię nadać:)))).a póki co idę zrobić jakieś śniadanko dla niej na jutro-mam to szczęście że dwa razy tamtędy przejeżdzam więc je rano a potem po południu.wybredna jest co do jedzenia:) Quote
malagos Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Co do Pawłowa, są podzielone zdania. Ale i tam pewnie przepełnienie :shake: Quote
fibi:) Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 ehh przepełnienie jak wszędzie.....:(. żeby się chociaż to miejsce znalazło gdzieś to finanse zapewnie Quote
fibi:) Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 moja koleżanka ma jakąś tam znajomą w TOZ i napisała do niej w sprawie suni. odp " Należy sunię wsadzić w samochód i zawieźć do W-wy. Zgłosić pod 986 do Straży Miejskiej jako psa z Warszawy. Paluch od osób cywilnych psów nie przyjmuje. Opieka nad bezdomnymi zwierzętami nalezy do zadań własnych gmin, ale jesli to zawodzi, pozostaje takie rozwiązanie, niezbyt uczciwe w dodatku. Jesli jest Pani w stanie szukać jej domu i płacić za hotel, uczciwszym rozwiązaniem będzie wejsć na naszą stronę www.warszawa.toz.pl.co o tym myślicie? też myślałam o jakimś hotelu-ale nie orientuję się co do kosztów Quote
kamilawa Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Hotelik to dość droga sprawa jak na jedną osobę... moim zdaniem. Teraz zbieramy kaskę dla jednej suni na hotelik, jest to wydatek 300 zł miesięcznie... Poza tym znalezienie miejsca w hoteliku też trochę zajmuje chyba... Ciężka sprawa... Fibi, ja mam mało czasu, bo jestem umówiona i zaraz się spóźnię, możesz porozsyłać prywatnymi wiadomościami do użytkowników z dogomanii. Napisać im link do tego wątku z prośbą o pomoc. Wspólnymi siłami coś zdziałamy. Quote
izzie1983 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Śliczna sunia. Niestety ja mogę tylko wątek podrzucać, bo na chwilowo nie pracuję, więc leżę finansowo :-( Quote
fibi:) Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 no ja nie lepiej-mam dla siebie 680 zł na miesiac z czego 360 zl na szkole. no tak 100-150zł mogłabym przeznaczać na hotelik,ale to tylko polowa:(. a najgorsze jest to ze sunia jakaś taka osowiała jest:(.dziś rano nie wstała nawet jak chciałam dać jej jesć-podeszłam,usiadła i zjadła niby ale tak bez apetytu:( Quote
izzie1983 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Fibi przejrzyj ją na wszelki wypadek pod kątem kleszczy. W niektórych rejonach Polski jest bardzo dużo kleszczy zakażonych. Lepiej dmuchać na zimne. Quote
Recommended Posts