pszym Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Co robicie swoim goldziom na wycieki z oczu? Quote
Bila Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Najlepiej iść do weta i dowiedzieć się, czy to jakaś mała choróbka, typu zapalenie spojówek. Zawsze można zakroplić psu oczy kroplami ze świetlika. Quote
Weronika Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Ja przemywam 0,9% solą fizjologiczną i w zależności od rodzaju wycieku stosuje :zaczerwienione oczy to 10%Sulfacetamid HEC,ropna wydzielina-albo 0,3% Gentamycyna albo Biodacyna.Ale zasada jest jedna nie lecz sama ,idź do weta.Pierwsze-nie szkodzić. :lol: Quote
Arga Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Mój sucz ma zapalenie spojówek- wiecznie za czerwienione oczy- wet ja badał i nie ma uszkodzonego oczka- naszczęscie :) Ale wyglądało to strasznie- z oczu ciekła jej ropa, mrużyła strasznie oczy. Stosujemy jej juz 3 krople- zaczerwienienie schodzi i znowu wraca po 3-4 dniach po odstawieniu kropli. Sucz ma alergie więc chyba do końca zycia bede musiała jej kroplić oczka :) A i jeszcze jedno robie jej okłady a raczej przemywał wywarem ze swietlika :) POzdrawiam- najlepiej leć do weta on coś zaradzi :) Quote
Recommended Posts