Jagienka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 iwonkaxp napisał(a): a czy od robaków ona mogła mi schudnac bo taka szczupła ona jest Jak weterynarz nic nie powiedział widząc ją na żywo to myślę, że nie ma się czym niepokoić. Maluchy psie tak jak i ludzkie maluchy jak zaczynają rosnąć to mają moment, że są szczupłe, bo je wyciąga do góry. Twoja sunia będzie większa, więc może to przez to. Dla pewności możesz poprosić weterynarza o wykonanie badania krwi. Nie wiem prawdę mówiąc czy mogło to być spowodowane robakami... a jadła normalnie? Quote
iwonkaxp Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 ona cos mało je własnie karmy lekarz mi mówił zeby jej mieso z ryżem gotowac Quote
Jagienka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 iwonkaxp napisał(a):ona cos mało je własnie karmy lekarz mi mówił zeby jej mieso z ryżem gotowac Ja tez mojemu psu gotuję, to nie jest aż tak kłopotliwe. Wrzucasz do gara udko, czy porcje rosołową, czy nawet podroby (a nimi mniej roboty, bo nie trzeba kroić - ale nie można ich podawać cały czas), kroisz marchewkę (pietruszka, buraki, kalafior - co tam z warzyw pies lubi), ryż i gotujesz.... Po ok 30 min jest gotowe. Ja gotuje duże porcje i zamrażam na potem, gotuję średnio 1-2 razy na tydzień. Moja psina tez nie lubi suchej karmy je jak musi... ;) Quote
olalolaa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 jak na razie nie martw sie ze mala nie chce jesc, moze jest zestresowana przybyciem do nowego domu, to normalne ze przez kilka dni nie będzie miała apetytu. Moze tez wlasnie od robaków.. pamietaj zeby powtorzyc odrobaczenie bo to bardzo wazne, jesli ma duzo robali to moze byc szczuplutka a do tego miec taki nieproporcjonalnie wydęty brzuszek ;) Quote
iwonkaxp Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 ona własnie jest taka nie zaraz za przednimi łapkami ma brzuszek pózniej taka przerwe ma i tylnie łapki robaki to ona takie dłuuugie ma strasznie a to ze sa długie może swiadczyc o tym ze juz je długo ma? ta pani od której ja mam nie odrobaczała szczeników wogóle:mad: dlatego napisałam jej dzisiaj smsa zeby matke odrobaczyła tak w razie czego:multi: Quote
olalolaa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 nie znam sie , ale pewnie dlugie to znaczy takie 'dorosle' , czyli pewnie krotko ich nie ma.. jesli babka ich nie odrobaczala to moze nawet od urodzenia? trzeba wlasnie za te 10 dni znowu ją odrobaczyc bo tabletki zabijaja tyle te robale co juz sie wylęgły tak jakby czyli nie są jajami, a za 10 dni, jaja krote teraz jeszcze zostana sie zamienia w dorosle heh i znowu po prostu trzeba wybic ;) na tym to polega Quote
iwonkaxp Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 zastanawiam sie czy nie pójde z dzieckiem do lekarza czy sie nie zaraził robakami od psa bo ona czesto lizała go po buzi mógł sie w ten spsób zarazic boze jak ja spanikowałam przez te robaki a jak moje dziecko wzieło cos do buzi co wczesniej pies miał w buzi to moze sie w ten sposób zarazic robakami Quote
brazowa1 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Iwonko i wlasnie dlatego my na Dogo,robimy tyle szumu przy adopcji- z DT Dogomaniackiego dostalabys pieska juz przygotowanego do kontaktow z dzieckiem.Gadamy,wypytujemy,rozwazamy,ale nie dzieje sie to bez przyczyny.A ludzie,ktorzy rozmnoza swoja suke,a potem szybko chca sie pozbyc szczeniakow,nie zalezalo na Twoim dziecku i na tym,abys sie nie denerwowała.Pewnie nawet nie wiedza,ze psy sie odrobacza... musisz koniecznie wybic robale,nie oszczedzaj na najlepszych srodkach.To wazne dla zdrowia szczeniaka i jego rozwoju. Nie boj sie-dziecku nic nie powinno byc.Ale oczywiscie konsultacja lekarska jak najbardziej wskazana. Quote
Recommended Posts