iwonkaxp Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 witam pieska ,suczke, mam z allegro ja wiem ze zalezy wam na tym aby pieski adoptowane znalazły jak najlepsze domki ale sama bym niedał psa byle komu ale jak pisałyscie na mój temat to poczułam sie dziwnie:placz: kocham pieski i nigdy bym zadnemu psu niezrobiła krzywdy jagienka w schronisku w krakowie naprawde niema szczeniaków niewiem dzisiaj moze juz sa bo moze ktos przyniusł ale wczoraj na 100% niebyło Quote
Jagienka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 iwonka, ale ja nie pisałam personalnie o Tobie (zaznaczyłam w swojej wypowiedzi, że nic nie mam do Ciebie, bo Cię nie znam) tylko chodziło mi o sytuację, że ktoś się zgłasza, a cioteczki chcą mu na już psa wieźć z innego miasta. Ja mam bujną wypbraźnię i sobie różne scenariusze (często na wyrost) piszę. Nie chciałam Cię w żaden sposób urazić... tylko chciałam przedstawić opcję "a co by było gdyby". olalolaaa już mi wszytsko wyjaśniła... (a też się mogła poczuć urażona). Może pokażesz Nam zdjęcie szczęśliwej wybranki, to taka radość jak maluch trafia do nowego domu. Quote
iwonkaxp Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 a a na tym zdjeciu jest mój synek na działce gdzie bedziemy chodzic z niunia Quote
Jagienka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Piękna :loveu: To chyba można już zmienić tytuł wątku, skoro maluch znaleziony. Quote
Jagienka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 iwonkaxp napisał(a):a jak sie zmienia W pierwszym poście musisz wcisnąć "edit" i potem znowu "edit". Quote
missieek Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 a tak z ciekawosci czy suczka bedzie wykastrowana? mala to ona nie bedzie skoro po husky :) zycze aby nie wyrosl z niej uciekinier Quote
gochna35 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='iwonkaxp']a czemu uciekinier ....wystarczy wejść w dział : Psy zaginione / ukradzione albo po prostu zasięgnąć minimum niezbędzych informacji o rasie jeśli się decyduje na psa który ma byc towarzyszem przez następne kilkanaście lat..... życzę aby szczeniaczek się dobrze chował i "dogadywał" z synkiem :) Quote
brazowa1 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='iwonkaxp']a czemu uciekinier bo to najbardziej uciekajaca rasa obok beagli.Nigdy nie zauwazylas,ze psy zaprzegowe rzadko sa spuszczane ze smyczy? zwykle wybieguje je sie przy rowerze,biegajac z nimi na lince lub uprawiajac inne psie sporty.Przeskocza kazdy płot,są samodzielne,polujace-jedna z najtrudniejszych ras,jezeli sa trzymane tylko jako psy do towarzystwa.Także z powodu zlego znoszenia samotnego pozostawania w domu (niszczycielstwo i wycie-wiele husky z tego powodu traci swoje domy) Za to sa wymarzonymi psami dla sportowcow,fascynatow psimi zaprzegami oraz pierwotna psia psychika,gdzie o miejsce w stadzie trzba troche "poustawiac sie psem" :). Twoj piesek jest kundelkiem,ale geny husky dadza znac o sobie,najlepiej zawczasu poznac specyfike rasy czytajac działy na Dogo: http://www.dogomania.pl/forum/f39/husky-pies-nie-dla-kazdego-135505/ Wychowanie - Dogomania Forum oraz: Sport - Dogomania Forum zycze,aby suczka wyrosla na dobrego towarzysza dla dziecka i nie sparwiala Wam zbyt wielu klopotow wychowawczych. Quote
iwonkaxp Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 a po kim bardziej pies dziedziczy geny po mamie czy po tacie Quote
missieek Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 missieek napisał(a):a tak z ciekawosci czy suczka bedzie wykastrowana? mala to ona nie bedzie skoro po husky :) zycze aby nie wyrosl z niej uciekinier i moje pytanie poszlo w niebyt nie zastanawialas sie nad tym zanim adoptowalas suczke i dlatego nie wiesz co odpowiedziec? Quote
iwonkaxp Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 nie zastanawiałam sie jeszcze nad tym,ale mysle że tak zrobimy bo niechciała bym miec szczeniaków w przyszłosci:shake: Quote
Jagienka Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 iwonkaxp napisał(a):nie zastanawiałam sie jeszcze nad tym,ale mysle że tak zrobimy bo niechciała bym miec szczeniaków w przyszłosci:shake: No to super by było! Oprócz niechcianych psiaków, małych, których odchowanie sporo kosztuje, nie mówiąc o trudności w znalezieniu im domu... to jest ogólnie zdrowsze dla suni. Minie Cię koszmar ropomacicza, szereg ciązy urojonych, męczący dla niej poród (jakby niechcący wpadła), który może się także skończyć jej śmiercią, bo samia ciąża i poród są wycieńczające dla suni itd Jakby co to zawsze możesz z Nami obgadać wszytsko, chętnie pomożemy i doradzimy. I jakbyś trafiła na weterynarza, który Ci będzie wmawiał, że mieć jeden miot jest zdrowo to go kopnij i zwiewaj :evil_lol: Bo to mit jest potworny!!! Quote
krooopka Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Czy ktoś wie co z tą maleńką sunią z Częstochowy? Quote
olalolaa Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 raczej nic, jesli jest dalej w schronisku a pewnie jest, w sobote ja ostatnio widziałam to dalej szuka domu.. bardzo pilnie:shake: Quote
brazowa1 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 iwonkaxp napisał(a):a po kim bardziej pies dziedziczy geny po mamie czy po tacie a ktoż to wie.Ale jezeli liczysz na to,ze wiecej po ojcu kundelku-to nie nastawiaj sie w ten sposob :shake: tylko predko zdobywaj wiedze od doswiadczonych psiarzy o specyfice husky. Quote
iwonkaxp Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 brazowa1 napisał(a):a ktoż to wie.Ale jezeli liczysz na to,ze wiecej po ojcu kundelku-to nie nastawiaj sie w ten sposob :shake: tylko predko zdobywaj wiedze od doswiadczonych psiarzy o specyfice husky. tata to owczarek mieszany Quote
iwonkaxp Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 byłam wczoraj z mała u weterynarza na odrobaczeniu i dzisiaj jak sie załatwiała to z takim glizdami wielkimi boze ja mam nadzieje ze to jej szybko przejdzie ja to sie boje ze ona w nocy mi kupe w domu zrobi z\ tymi robakami Quote
Jagienka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 iwonkaxp napisał(a):byłam wczoraj z mała u weterynarza na odrobaczeniu i dzisiaj jak sie załatwiała to z takim glizdami wielkimi boze ja mam nadzieje ze to jej szybko przejdzie ja to sie boje ze ona w nocy mi kupe w domu zrobi z\ tymi robakami Tak to jest ze szczeniorkami... może się załatwić w domu... taka uroda :) Ale musisz być twarda... jak juz wybijecie to paskudztwo, to potem regularne odrobaczanie ochroni Ciebie i ją przed takimi atrakcjami :) Quote
iwonkaxp Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 jagienka a to mozna sie tymi robakami zarazic a mojej mamy pies mógł sie od niej zarazic a takie robaki to juz martwe wychodza czy one zyja jeszcze Quote
Jagienka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 iwonkaxp napisał(a):jagienka a to mozna sie tymi robakami zarazic a mojej mamy pies mógł sie od niej zarazic a takie robaki to juz martwe wychodza czy one zyja jeszcze Hmm... lepiej, żeby pies Twojej mamy nie miał kontaktu z odchodami malucha, bo wtedy może się zarazić. Wy po prostu myjcie ręce po zabawie i będzie dobrze :) A wyłażą chyba różne, ale raczej już martwe i nic Wam nie zrobią, spokojnie. Mimo, że są obleśne... Na dogo mnóstwo ciotek odchowuje takie małe szkraby (w sporych ilościach) i jeszcze nie słyszałam, żeby się któras robalami od malca zaraziła ;) Ale skoro były robaki, to odrobaczanie będzie trzeba powtórzyć, ale to już musisz konsultować z Waszym weterynarzem ile, kiedy itd. Quote
iwonkaxp Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 dziekuje ci za odpowiedz jestes kochana mama nie mieszka z nami takrze suczki widziały sie tylko wczoraj a odrobaczyc ja mam znowu za 10dni i pozniej za nastepne 10 dni do szczepienia;) a czy od robaków ona mogła mi schudnac bo taka szczupła ona jest Quote
Recommended Posts