idusiek Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 ciotki przepraszam za offa, ale o pomoc wołamy ! :-( http://www.dogomania.pl/forum/f1161/polamany-lezal-od-3-dni-czeka-go-gwozdziowanie-obu-lap-koszt-1500zl-pomocy-144795/ Quote
koosiek Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Cygan nie chciał dziś wyjść na spacer i w ogóle był taki przygaszony... I mordka mu posiwiała :-( Quote
Onaa Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Cyganku, musisz się trzymać piesku. Gdzieś napewno jest Twój domek i Twój Nowy Kochający Człowiek. Quote
koosiek Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Przynajmniej z oczkami jest faktycznie lepiej, widać, że krople działają. Quote
bumel Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 koosiek napisał(a):Cygan nie chciał dziś wyjść na spacer i w ogóle był taki przygaszony... I mordka mu posiwiała :-( Z nami wieczorem jakoś poszedł, ale to fakt, że gaśnie psiak coraz bardziej... Quote
koosiek Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Ja go w końcu wyciągnęłam, ale widać było, że nie ma ochoty. Tylko na widok ciasteczek się ożywił ;) Ale poza tym szedł powoli, cały czas przy nodze... A już było tak fajnie, miał tyle energii, biegał, cieszył się, a teraz znowu jest jak na początku wakacji :-( Mam jeszcze tylko taką nadzieję, że po prostu miał gorszy dzień i jak przyjadę w sobotę to przywita mnie jak wcześniej, merdając ogonem, a nie ledwo wywlekając się z budy... Quote
Onaa Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Martwię się o Cyganka :/. Może jednak by go trzeba było do hoteliku wyciągnąć ? Wiem, że najwspanialszą rzeczą dla psiaka byłby jego własny dobry dom, ale co poradzić skoro z tym tak trudno. Quote
Lulka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 sorry nie mam czasu czytac calego watku, a moze juz byl ten temat poruszany :roll: od jakiegos roku w gazecie wyborczej pojawia sie ogloszenie o zaginionym starszym psie, miksie pudla i sznaucera wlasnie Quote
Onaa Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Lulka napisał(a):sorry nie mam czasu czytac calego watku, a moze juz byl ten temat poruszany :roll: od jakiegos roku w gazecie wyborczej pojawia sie ogloszenie o zaginionym starszym psie, miksie pudla i sznaucera wlasnie Można to jakoś sprawdzić ? A może to Cygan i on cały czas tęskni za swoim domem ? Quote
malawaszka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Lulka napisał(a):sorry nie mam czasu czytac calego watku, a moze juz byl ten temat poruszany :roll: od jakiegos roku w gazecie wyborczej pojawia sie ogloszenie o zaginionym starszym psie, miksie pudla i sznaucera wlasnie jezu Lulka masz tą gazetę? koniecznie trzeba sprawdzić!!!! Quote
bumel Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 koosiek napisał(a): A już było tak fajnie, miał tyle energii, biegał, cieszył się, a teraz znowu jest jak na początku wakacji :-( Mam jeszcze tylko taką nadzieję, że po prostu miał gorszy dzień i jak przyjadę w sobotę to przywita mnie jak wcześniej, merdając ogonem, a nie ledwo wywlekając się z budy... Tak to już z tymi seniorkami jest, raz lepiej, raz gorzej...dzisiaj np. Cyganek był w dużo lepszej formie niż Benz, którego trochę połamało przez te deszcze, aż popiskiwał biedunia z bólu:-( Quote
bumel Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Aha, przejrzę jutro GW i poszukam tego ogłoszenia, o którym pisze Lulka. Quote
Lulka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Nie mam wlasnie :-( bo to stara sprawa bardzo. Ta babeczka mieszka na targowku z tego co pamietam, jak w grudniu znalazlam mojego staruszka i dalam ogloszenie to do mnie dzwonila i potem jeszcze widzilam to ogloszenie w gazece kilka razy. Raczej malo prawdopodobne zeby psinka tyyyyyyyyle czasu sie blakala ale sprawdzic trzeba bo roznie bywa. Moze ktos bedzie mial jeszcze stara wyborcza? Quote
koosiek Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Jeżeli nie znajdzie się gazeta z tamtym ogłoszeniem, to może dobrym pomysłem byłoby zamieszczenie w GW ogłoszenia o Cyganie? Quote
bumel Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 no i nie ma w piątkowej gazecie, w sumie nie dziwne, jak to sprawa sprzed roku...gdybyś Lulka przypomniala sobie choć w przybliżeniu, który to mógłby być miesiąc, to można by spróbować przeszukać numery archiwalne... mogę spróbować też zadzwonić do GW (jest podany numer, pod którym można ogłosić psiaki), i zapytać, czy nie prowadzą jakiejś bazy wszystkich ogłoszeń, choć to raczej mało prawdopodobne... i na pewno dobry pomysł Koosiek, żeby dać Cygana do gazety - mogę sie tym zająć, wystarczy wysłać smsa do środy i ogłoszenie się pojawi w piątkowej GW. Quote
Lulka Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 mojego staruszka znalazlam 15 grudnia i wtedy dalam ogloszenie, ta pani do mnie dzwonila i mowila ze szuka swojego psa juz jakis czas, po tym jeszcze widywalam to ogloszenie kilka razy Quote
koosiek Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Cygan wygląda jak Ir z "Lalki" :mdrmed: W domu mam tylko jakąś GW z końca lipca, tam też nic nie ma. Bumel, jeżeli możesz załatwić to ogłoszenie, to bardzo fajnie, tylko ile to kosztuje? W razie czego mogę pokryć koszty. Quote
bumel Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 koosiek napisał(a):Cygan wygląda jak Ir z "Lalki" :mdrmed: oj już dawno lektury szkolne za mną, bo nie kojarzę:oops: koosiek napisał(a): Bumel, jeżeli możesz załatwić to ogłoszenie, to bardzo fajnie, tylko ile to kosztuje? W razie czego mogę pokryć koszty Jeszcze tego nie praktykowałam, ale myślę ze skończy się na paru złotych. Dam radę:cool3: Koosiek, byłaś dzisiaj? widziałaś Benza? Jak się ma moja mordeczka? A co do numerów archiwalnych GW, to jakby ktoś miał chwilę czasu podejść do jakiejś biblioteki publicznej, pedagogicznej, to tam najszybciej znajdzie stare wydania... Quote
Onaa Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ale to ogłoszenie w GW to będzie takie ze zdjęciem czy sam tekst ? Quote
koosiek Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 A proszę Cię bardzo, tu masz Ira: http://www.filmpolski.pl/z1/25z/3325_2.jpg . I to najprawdziwszy pudel był :cool3: U Cygana w końcu nie byłam, nie wyrobiłam się. Do biblioteki wybieram się w poniedziałek, tak się za mną stęsknili, że aż mi listy ślą :cool1: i na pewno zabiorę się za gazety. Dlatego proponuję z ogłoszeniem poczekać do wtorku. I myślę, że jeśli w ogóle ma jakieś być, to chyba tylko ze zdjęciem, żeby rzucało się w oczy. Quote
bumel Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 koosiek napisał(a): Dlatego proponuję z ogłoszeniem poczekać do wtorku. I myślę, że jeśli w ogóle ma jakieś być, to chyba tylko ze zdjęciem, żeby rzucało się w oczy. Żeby ogłoszenie ukazało się na żółtych stronach Stołecznej, najpóźniej do środy trzeba je zgłosić (czy to smsem czy telefonicznie). Niestety, zdjęcia Cyganka nie będzie, bo w rubryce zwierzaki tylko Paluchowe psiaki mają opcję ogłoszeń ze zdjęciami. Wszystkie inne - sam tekst. Przynajmniej taki jest stan mojej wiedzy na ten temat. Ale i tak uważam, że warto. Quote
koosiek Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 No to będzie bez zdjęcia, w każdym razie jeśli czas jest do środy, to możemy poczekać. A nuż znajdę to ogłoszenie :razz: Zresztą, jak się ukaże za tydzień, to też nic się nie stanie, trochę za dużo czasu już minęło, by mówić, że każda chwila jest ważna :roll: W każdym razie trzymajcie wszyscy za Cyganka kciuki ;) Quote
pidzej Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Cygan został znaleziony na Wrzecionie, z tego co pamiętam to jakiś pan go chwilę u siebie trzymał... ale nie wiem czy nie pomyliłam z innym psem. Quote
koosiek Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Właśnie też się tak zastanawiam, Wrzeciono to jest na Żoliborzu, prawda? A jeśli ta kobieta jest z Targówka... Z drugiej strony jeżeli on błąkał się tak długo, to mógł też i na drugi koniec miasta zawędrować. Quote
Recommended Posts