Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łatek napewno po kastracji,bo jojek niemiał:p ale został w schronie tylko on i jakies astkowo-podobne dziwadło nieduze -jakos niezbyt grzecznawe no i pręgowany dziod co nie chciał przewrócić....Więcej nie widziałam astów...Narazie tam nie bede...Jednego asta uspali bo Asie pogryzł. Niewiem który to był.

aha i potwierdzam Łatek był zawsze dla nie łagodny. Dla wolontariuszek tez. Na smyczy chodził ładnie. Oczka ma spokojne.
Swoja droga-Diablo tez na nas wolontariuszki sie nie rzuca, ale sama to bym go nie polecała.

• 2 weeks later...
Posted

Dzień dobry wszystkim! Pisze u Was na forum, bo nie potrafiłam znaleźć forum dotyczącego bezpośrednio schroniska w jastrzębiu, a takie by mnie właśnie interesowało. Albo źle szukałam, bo nowa tu jestem. :)
No więc mam do Was - wolontariuszek pytanie. Jaka sytuacja jest w naszym schronisku wiadomo, Wy wiecie najlepiej. Ale mnie ciekawi przetarg na obsługe tego schroniska. Z tego co wiem teraz umowa jest do końca roku bodajże, potem pewnie pojawi się nowy przetarg. Czy do takiego przetargu może startować osoba fizyczna, nieprowadząca wcześniej podobnej placowki? Jakie mniej więcej sa wymagania? I czy opłaca się za to "brać', czy przetarg jest raczej ustawiony i z góry wiadomo kto wygra? Może orientujecie się w temacie, a może pokierujecie mnie gdzie szukać. Z góry dziękuję za pomoc.

Posted

wszyscy moga startowac ale przypuszczalnie najbardziej wiedza kto wygra w urzedzie itp.
a co to znaczy "sie opłaca???" Znów ktos na psach chce zarabiac?
Własciwie na wszystkie pytania może ci odpowiedziec ada-jeje która tu na wątku sie czesto udzielała.

Sorki ada-jeje ale ty w tym dłużej siedzisz:oops: :evil_lol:

Posted

Jezu, rzeczywiście dziwnie zabrzmiało, ale miałam coś innego na myśli!!!!!!
Chodziło mi wyłącznie o to, czy nie jest czasem tak, że z góry wiadomo kto wygra, a sam przetarg to tzw. "pic na wodę", bo wtedy nie opłacałoby się przygotowywać oferty przetargowej i załatwiać wszelkie pozwolenia.
Tylko i wyłącznie w tym kontekście pisałam o "opłacaniu".

• 4 weeks later...
Posted

Przepraszam za offa..

Cioteczki można pomóc schroniskowym psiakom oddając swój głos!!
To nic nie kosztuje, a wiele może zdziałać :smile:

Ruszyła nowa akcja Tesco - POMAGAJMY ZWIERZĘTOM :loveu:

10% wartości z każdej zakupionej w Tesco karmy dla zwierząt zostanie przekazane 5 schroniskom :lol:

Swój głos można oddać tutaj: Pomagajmy zwierzętom - Tesco (Polska) Sp. z o.o.

Roześlijcie to info gdzie się da. Skoro można pomóc psiakom w schroniskach, to dlaczego tego nie zrobić :p

• 4 weeks later...
Posted

DODAJE NOWE ASTKI.

TO ROCKY, BYŁ OSTATNIO NA KASTRACJI MŁODY OK 2 LETNI FAJNY WESOŁY ALE SPOKOJNY PIESEK.STRASZNIE PŁACZE, SZALEJE JAK WIDZI CZŁOWIEKA I KALECZY SIE O TE OCHYDNE NASZE KRACISKA:placz:

bardzo lubi spacery zabawy z piłką, do kotów raczej bym go nie pusciła,
wałęsał sie po ulicy ale nikt go nie szuka. widac nie zależy:shake:

A TO KAYLA. Ma około 2 lata, oddali ją bo za gracice wyjechali. Sterylke miała, nawet widac. Grzeczna jest, usłuchliwa, spokojna ale zazdrosna o inne psy. No i kota tez bym w domunie polecała chętej na nia osobie.

a oto sunia która przywędrowała do nas 3 dni temu, przywiązana była nieopodal schroniska znaleziona rankiem. Wygląda jakby miała sterylke lub jakies cięcie na brzuchu. Cycule mi sie zdaje jak w ciązy. Nie znam sie na tym aż tyle...:roll:

taka astowata jakas czy co...Spokojna fajna jest.

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
A czy te psiaki są odrobaczone, zaszczepione? Potrzebuję to info do Allegro.

tak są odrobaczone, zaszczepione, wykastrowane ja bym takich psiaków bez szczepien ludziom sie bała polecac, u nas na całe szczęscie bac sie nie musze

dziękuje ci bardzo za allegro!;)

Posted

Zeby nie zapeszac oczywiscie sie cieszymy ze Roki znalazl domek :multi: ale calkowita radosc nastapi po czasie kiedy sie upewnimy ze jest to wlasnie ten domek. Wilczek gratulacje i dzieki za wsplprace. Z ta pileczka w pysku przypomina mi naszego greka.