ab-agnieszka Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 a jak on do dzieci ? macie to sprawdzone? Quote
Ada-jeje Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 ab-agnieszka zadzwon do JZ pod nr.608113305 i zapytaj p. Asie moim zdaniem powinna wiedziec bo czasem chyba przychodzi do schronu ze swoim synkiem. Quote
wilczek007 Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Łatek napewno po kastracji,bo jojek niemiał:p ale został w schronie tylko on i jakies astkowo-podobne dziwadło nieduze -jakos niezbyt grzecznawe no i pręgowany dziod co nie chciał przewrócić....Więcej nie widziałam astów...Narazie tam nie bede...Jednego asta uspali bo Asie pogryzł. Niewiem który to był. aha i potwierdzam Łatek był zawsze dla nie łagodny. Dla wolontariuszek tez. Na smyczy chodził ładnie. Oczka ma spokojne. Swoja droga-Diablo tez na nas wolontariuszki sie nie rzuca, ale sama to bym go nie polecała. Quote
nati_m86 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Dzień dobry wszystkim! Pisze u Was na forum, bo nie potrafiłam znaleźć forum dotyczącego bezpośrednio schroniska w jastrzębiu, a takie by mnie właśnie interesowało. Albo źle szukałam, bo nowa tu jestem. :) No więc mam do Was - wolontariuszek pytanie. Jaka sytuacja jest w naszym schronisku wiadomo, Wy wiecie najlepiej. Ale mnie ciekawi przetarg na obsługe tego schroniska. Z tego co wiem teraz umowa jest do końca roku bodajże, potem pewnie pojawi się nowy przetarg. Czy do takiego przetargu może startować osoba fizyczna, nieprowadząca wcześniej podobnej placowki? Jakie mniej więcej sa wymagania? I czy opłaca się za to "brać', czy przetarg jest raczej ustawiony i z góry wiadomo kto wygra? Może orientujecie się w temacie, a może pokierujecie mnie gdzie szukać. Z góry dziękuję za pomoc. Quote
wilczek007 Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 wszyscy moga startowac ale przypuszczalnie najbardziej wiedza kto wygra w urzedzie itp. a co to znaczy "sie opłaca???" Znów ktos na psach chce zarabiac? Własciwie na wszystkie pytania może ci odpowiedziec ada-jeje która tu na wątku sie czesto udzielała. Sorki ada-jeje ale ty w tym dłużej siedzisz:oops: :evil_lol: Quote
nati_m86 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Jezu, rzeczywiście dziwnie zabrzmiało, ale miałam coś innego na myśli!!!!!! Chodziło mi wyłącznie o to, czy nie jest czasem tak, że z góry wiadomo kto wygra, a sam przetarg to tzw. "pic na wodę", bo wtedy nie opłacałoby się przygotowywać oferty przetargowej i załatwiać wszelkie pozwolenia. Tylko i wyłącznie w tym kontekście pisałam o "opłacaniu". Quote
wilczek007 Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 tak szczerze sama bym to chciała wiedziec. Quote
monika55 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 O takich sprawach lepiej nie pisac publicznie na forum.:p Quote
andzia69 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 czy mozecie mi napisać, które z psiaków mają domy albo czy przybyły nowe - chciałam uaktualnic mój wątek... Quote
Ada-jeje Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Andzia w dalszym ciagu w schronie jest Diablo nie adopcyjny :shake: pregowany i Latek, sunia zostala wyadoptowana. Quote
wilczek007 Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Łatek wyglada na najspokojnieszego...Za reszte bym nie dała ręki uciąć po moich przygodach...:shake: Quote
agnieszka24 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Przepraszam za offa.. Cioteczki można pomóc schroniskowym psiakom oddając swój głos!! To nic nie kosztuje, a wiele może zdziałać :smile: Ruszyła nowa akcja Tesco - POMAGAJMY ZWIERZĘTOM :loveu: 10% wartości z każdej zakupionej w Tesco karmy dla zwierząt zostanie przekazane 5 schroniskom :lol: Swój głos można oddać tutaj: Pomagajmy zwierzętom - Tesco (Polska) Sp. z o.o. Roześlijcie to info gdzie się da. Skoro można pomóc psiakom w schroniskach, to dlaczego tego nie zrobić :p Quote
wilczek007 Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 DODAJE NOWE ASTKI. TO ROCKY, BYŁ OSTATNIO NA KASTRACJI MŁODY OK 2 LETNI FAJNY WESOŁY ALE SPOKOJNY PIESEK.STRASZNIE PŁACZE, SZALEJE JAK WIDZI CZŁOWIEKA I KALECZY SIE O TE OCHYDNE NASZE KRACISKA:placz: bardzo lubi spacery zabawy z piłką, do kotów raczej bym go nie pusciła, wałęsał sie po ulicy ale nikt go nie szuka. widac nie zależy:shake: A TO KAYLA. Ma około 2 lata, oddali ją bo za gracice wyjechali. Sterylke miała, nawet widac. Grzeczna jest, usłuchliwa, spokojna ale zazdrosna o inne psy. No i kota tez bym w domunie polecała chętej na nia osobie. a oto sunia która przywędrowała do nas 3 dni temu, przywiązana była nieopodal schroniska znaleziona rankiem. Wygląda jakby miała sterylke lub jakies cięcie na brzuchu. Cycule mi sie zdaje jak w ciązy. Nie znam sie na tym aż tyle...:roll: taka astowata jakas czy co...Spokojna fajna jest. Quote
Ada-jeje Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Wilczek popros wetke, o jak najszybsza sterylke osatniej suni. Quote
IKA & SONIA Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 A czy te psiaki są odrobaczone, zaszczepione? Potrzebuję to info do Allegro. Quote
monika55 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Niestety. A domow brak. Albo przychodza nieciekawi ludzie. A tacy tych psow nie dostana. Quote
IKA & SONIA Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Allegro Kayli http://www.allegro.pl/item794851686_kayla_porzucona_przez_wlascicieli_szuka_domu.html I Rockyego http://www.allegro.pl/item794838313_samotny_rocky_szuka_domu.html Quote
wilczek007 Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 IKA & SONIA napisał(a):A czy te psiaki są odrobaczone, zaszczepione? Potrzebuję to info do Allegro. tak są odrobaczone, zaszczepione, wykastrowane ja bym takich psiaków bez szczepien ludziom sie bała polecac, u nas na całe szczęscie bac sie nie musze dziękuje ci bardzo za allegro!;) Quote
wilczek007 Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Ada-jeje napisał(a):Wilczek popros wetke, o jak najszybsza sterylke osatniej suni. aha, dobra posle ją teraz w tym tygodniu Quote
wilczek007 Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Witam radosnie bo Rocky znalazł wczoraj domek, podpisali wszystko co trzeba jeszcze musze kiedys sie wyrobic na wizyte poadopcyjną. nasza astowata sunia jest juz po sterylce. Quote
Ada-jeje Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Zeby nie zapeszac oczywiscie sie cieszymy ze Roki znalazl domek :multi: ale calkowita radosc nastapi po czasie kiedy sie upewnimy ze jest to wlasnie ten domek. Wilczek gratulacje i dzieki za wsplprace. Z ta pileczka w pysku przypomina mi naszego greka. Quote
monika55 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Ada, jestes. :lol: A ja myslalam ze wyjechalas. Quote
Recommended Posts