Ada-jeje Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 A to wlasnie jest tylko i wylacznie zasluga wetki, ktora postarala sie o kase na sterylki. Quote
Alicja Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='Ada-jeje']A to wlasnie jest tylko i wylacznie zasluga wetki, ktora postarala sie o kase na sterylki.[/quote] [FONT=Arial]jeśli się to urzeczywistni to ... szacunek za słuszny krok[/FONT] Quote
2010 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 :lol:ZAPRASZAMY NA BAZAREK : http://www.dogomania.pl/forum/f99/proanimals-zaprasza-na-bazarek-na-ratowanie-astkow-do-5-lipca-do22-00-a-140953/index2.html Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Tak Moniko robota sterylek juz w toku. Dla Iwana zaswiecil pierwszy promyk slonka, czekamy co dalej :crazyeye: Quote
Ada-jeje Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 W najblizszych dniach Iwan opusci schron, zglosila sie osoba chetna do adopcji z Zor, ale niestety zero wiedzy o astach. Poniewaz nie podjela pochopnej dezyzji uwazam ja za osobe odpowiedzialna. Zaproponowalam krotki pobyt u p. Tomka w Cieszynie w celu obserwacji psa i przekazanie pozniej nowej wlascicielce przykazan :evil_lol: poleconych przez p. Tomka nowej wlascicielce. Mam nadzieje ze adopcja Iwana bedzie udana a pies juz nie powroci do schroniska.:shake: Quote
Ada-jeje Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Jeszcze raz w tej chwili zadzwonila przyszla wlascicielka Iwana czy aby na peno bedzie zabrany do hoteliku. A Iwan dzis lub najdalej jutrio opuszcza schron. Trzymamy kciuki za pozostalych astow w schronie. Jak sie okazalo nie wydali Iwana bez porozumienia ze mna. Powoli zaczyna sie wszystko ukladac. :loveu: A pieniazki trzeba zbierac dalej, na naszepna sztuke :evil_lol: Wilczek gdzie jestes? Przeciez masz prowadzic kase w pierwszym poscie. Quote
Ada-jeje Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Iwan juz u p. Tomka, ktory bedac w schronie powiedzial ze moga byc problemy, bo pies sie sam okalecza, powodem moze byc wypaczenie psychiczne lub zamkniecie w kojcu. Na opinie musimy troche poczekac. Diablo i pregowany to psy tez z problemami ( opinia p. Tomka). Tylko latek i sunia nie wymagaja dodtkowej pracy z szkoleniowcem wazne zeby te psy trafily do osob z wiedza. Wspolpraca z schroniskiem uklada sie bez zastrzezen. Quote
monika55 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 No to cos sie ruszylo. Szkoda tych psow. Wilczek chyba juz tu nie wejdzie. Zreszta musi sama to wyjasnic. Quote
Ada-jeje Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Moniko Wilczek zalozyla watek i powinna go koordynowac, wytlumacz jej prosze, ze obrazac sie moze na ludzi, tylko co jej zawinily te biedne psy. Czy mozesz mi wytlumaczyc ktory pies na fotkach to sunia, bo nie mozemy z Ika dojsc do ladu, a chcemy zrobic Allegro jeszcze dla suni, poniewaz Latek i wlasnie sunia sa psami lagodnymi, zas Diablo, ciemy pregowany i Iwan, te psy nie powinny byc wydane pierwszej osobie z brzegu, to sa slowa przekazane mi przez Aske ze schroniska ktora przekazala mi ta opinie wydana przez p. Tomka z Cieszyna. Quote
wilczek007 Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 :roll:...a cos sie zmieni jak ja tu wejde?Nie mam kontaktu ze schronem, nie maja zamiaru mnie o nioczym informowac, nie mam kiedy i często czym tam jechac zeby zdąrzyć, teraz mnie cały weekend nie było.Jak ja moge współpracowac z kims z kim sie nie umie dogadac? No sory ale bądąc tam ja to czuje i widzę i slepa nie jestem. Bardzo przykro ze mnie nie obdarzył los wiekszą komunikatywnością ani czasem bo bym moze więcej zrobiła ale trudno. Jesli bede w schronie to najprędzej od wrzesnia bo bede po stazu więc całymi dniami moge tam przesiadywac.Wtedy bede wiedziec czy to co mi ktos mówi jest prawda czy nie.Z reszta wszędzie to samo g...gdzie sie nie obróce.:angryy: a z reszta słyszałam niedawno ze Diablatko miało mieszkac już z pracownicą...hm.No dobra. ada ale o co znowu chodzi z tym okresleniem który jaki pies?Wydawało mi sie ze wiesz juz...? Quote
Ada-jeje Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Wilczek milo Cie znow widziec na watku, :lol: mialas uzupelniac wplaty na asty a jest juz druga wplata. Jak bedziesz chodzic znow do schroniska to napewno zauwazysz zachowania psow ktorym warto bedzie pomoc. Dobrze by bylo zeby osoba ktora wystawia psy w jasnecie nie wypisywala bzdur, i zasiegnela rady do opisu kogos kto moze jej w tym pomoc. Jak zobaczylam wpis przy amsaffie ze moze byc psem strozujacym i zamieszkac na zewnatrz, taki sam opis byl przy beaglu to mi adrenalina od razu sie podniosla. :angryy: Takimi opisami robi wiecej szkody anizeli pomaga. Pozniej to znow, my musimy jezdzic na interwencje, i tak kolo niewiedzy sie kreci. :angryy: Quote
Ada-jeje Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 No i mamy pierwsze relacje p. Tomka: Iwan jest przekochanym psem, po prostu nie umial sie odnalezc w schroniskowych warunkach, nawet pogryzl sobie ogonek i mial jakas dziure na grzebiecie od preta kojcowego. U p. Tomka bardzo sie wyciszyl dostal gnata i siedzial grzecznie, ale bardzo jest spragniony kontaktu z czlowiekiem, dzis jedzie z p. Tomkiem na szczepienie przeciwko wsciekliznie bo ze wzgledu na kastracje nie mogl byl zaszczepiony wczesniej, dzis rowniez odwiedzi go przyszla wlascicielka. Iwan pobedzie jeszcze kilka dni w hoteliku dla nauczenia go jeszcze tego i owego, ale na pewno nie dluzej jak do dwoch tygodni. Obsluga schroniska zrobila na p. Tomku rowniez dobre wrazenie, oprowadzila po schronisku w ktorym jest czysto i jak na setke psow wyrazil sie p. Tomek jest ok. :loveu: porownujac cieszynskie schronisko.:angryy: Quote
wilczek007 Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 byłam w schronie nie za długo mi to jednak trwało bo leciałam na bus powrotny ale astki przywitałam;) naprawie się, tylko naprawde najprędzej od sierpnia,a od wrzesnia na 100 pro. , bo teraz przekichane:shake: ada...ja nie mam wpływu na to co pracownicy mówia w sprawie ogłoszen psów do jasnetu...Bujna wyobrazznia to tam normalka... AAAAA..ponoc p.Tomek(to ten treser wasz??) uznał Diablo za daremny przypadek do uspienia...hm... Quote
Ada-jeje Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Wilczek w dalszym ciagu nie widze w pierwszym poscie uzupenionych wplat :crazyeye: bazarek Weroniki 97 zl. i bazarek Ick 74 zl. Quote
Ada-jeje Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 A to juz relacja meilowa: zaraz tez beda fotki :loveu: witam Panią. Przesyłam kilka fotek tego sympatycznego psiaka, rany jak widac goją się błyskawicznie, wiekszy problem jest z koncówką ogona , którą mały juz nie gryzie ale machając nim oklepuje i odnawia ranę. Trzeba go jeszcze trochę ogarnąć, odkarmić i pozostanie juz tylko nowemu właścicielowi go nie zepsuć. Iwan,nie jest bowiem psem problemowym i osoba nawet o srednim doświadczeniu z rasą lecz odpowiedzialna i przestrzegająca podstawowych zasad , świetnie sobie z nim poradzi. pozdrawiam. Tomek. Quote
IKA & SONIA Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Szczęśliwy Iwanek: Ranka na ogonie: Ranka na łapce: Rana od pręta w kojcu: Quote
agaga21 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 http://img6.imageshack.us/img6/2960/dsc1132.jpg :loveu::loveu::loveu:cudowny! jak szczeniaczek wygląda:evil_lol: ada-jeje, jest gdzieś gotowy tekst dla chłopaka do ogłoszeń? dodam go na moje bullki na nk. Quote
Alicja Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 :loveu:śliczności http://img6.imageshack.us/img6/2960/dsc1132.jpg Ada ....z ranami od prętów ..nie dziw sie ... pręty były już powykrzywiane za starego zarządcy .... nikt z tym nic nie robił :shake:..na którymś wątku jastrzębskim Clockwork dawała foty w jakim stanie Lech przejmował schron ... total rozsypka ... widać JZK nadal na remonty nic nie dołożył :shake: Quote
Ada-jeje Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Iwanowi nie potrzebne jest ogloszenie bo na niego juz czeka wlascicielka, ktora chciala go zabrac ze schronu ale jednak wspolpraca pomiedzy schronem zaczela sie ukladac pozytywnie i Aska pracownica schronu skierowala osobe do mnie. A ze jest to nowicjuszka ktora nie zna rasy dlatego zaproponowalm jej zeby Iwan poszedl na kilka dni do p.Tomka a ona odbierze sobie Iwana razem z przykazaniami :mad::evil_lol: Quote
Recommended Posts