agusiazet Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Z tego, co Pani Asia mówiła, Emi buszuje po ogrodzie Z Sabą (pies właścicieli) oraz z wilczurką, młodą ok. półtoraroczną suczką, bardzo przyjacielską. Wszystkie trzy są z tego powodu zadowolone, a jak Emi zadowolona to ja też. Córki Pani Asi będą Emi ogłaszać - dziewczyny się przejęły, że są psy, którym trzeba pomóc.:) Pozytywny efekt hotelikowania psów schroniskowych! Quote
halcia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Tylko psuje :evil_lol:wizerunek psów schroniskowych,wygłodzonych,przerazliwie smutnych:shake:Juz widze jak w gonitwach odrabia ciasny boks! Quote
agusiazet Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Podrzucam Emi na pierwszą, fajnie byłoby jakby znalazła dogomaniacki domek!!! Quote
agusiazet Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 W Mielcu brzydka pogoda, zimno i pada, a Emi grzeje dupkę w hoteliku!:multi: Quote
halcia Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Jak ja wypuscili,niech sadło zbija,nie zauwazyłam,zeby jej deszcz przeszkadzał:eviltong: Quote
Ulka18 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 A moze wlascicielka hoteliku albo jej corki zalogowalyby sie na dogo i pisaly na biezaco co slychac u Emi? Trudno tak, zeby Agusia co kilka dni dzwonila. Quote
kaskadaffik Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Totti mój jedzie do hoteliku na dwa dni jutro i już Pani Asia go zapisała, więc napewno zobaczę co z naszą "laską". Ja niestety go jutro nie zawiozę tylko teść bo mam wesele o 15 a Pani kazał go po 17 przywieźć bo jedzie z jakąś sunią na sterylkę. Dlatego postaram się go w poniedziałek odebrać i jakieś zdjątka Emi zrobię:loveu: Quote
agusiazet Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Pewnie dziewczyny mogłyby, zaproponuję przy najbliższej okazji:) Ale to Pani Asia do mnie dzwoni, nie ja do niej - dzisiaj też dzwoniła, żeby przekazać wieści. Emi chrupek nie bardzo chce jeść, tak międli po kilka, ale biegać, skakać i bawić się z psimi koleżankami uwielbia. Bardzo ruchliwa i towarzyska z niej dziewczyna, człowieka wprost uwielbia - po pobycie w schronisku, to bardzo dobry znak na przyszłość dla Emi. Pani jutro z jedną suczką z Tarnobrzegu jedzie na sterylizację do doktora Kozioła i pytała się, czy rezerwować termin na sterylizację dla Emi. Powiedziałam, żeby rezerwowała gdzieś w okolicach 15 czerwca od razu z czyszczeniem zębów z kamienia, bo z tyłu zęby ma Emi brzydkie. Więc jeśli ktoś może i zechce weprzeć te zabiegi dla Emi będę wdzięczna. Jak już będę miała samochód i odważę się pojechać do Brzyścia, obfotografuję suczkę:) Quote
agusiazet Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Dr Kozioł czyści psom zęby, ale nie laserowo, tylko jakimś smarowidłem. Czy ktoś słyszał o czymś takim? Niech się podzieli i napisze, czy warto skorzystać!!! Może też Emi wysterylizować, gdzieś koło połowy czerwca. Oba zabiegi za jednym zamachem! Quote
Ulka18 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 agusiazet napisał(a):Powiedziałam, żeby rezerwowała gdzieś w okolicach 15 czerwca od razu z czyszczeniem zębów z kamienia, bo z tyłu zęby ma Emi brzydkie. Więc jeśli ktoś może i zechce weprzeć te zabiegi dla Emi będę wdzięczna. Agusiu, napisz ile to wyjdzie? Wiecej niz 150 zl calosc? Ja sie dorzuce na pewno. A o czyszczeniu zębow specjalnymi żelami nie slyszalam, ja mojej Kostaryce robilam laserem u dr Mrozowskiego. Quote
izzie1983 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Ja kupiłam swojej suni taki żel do czyszczenia. Specjalnie nie pomógł, mimo że napisane było, że wystarczy parokrotne nakładanie, nie wymaga szczotkowania. Przypuszczam, że weterynarze mają coś bardziej specjalistycznego, co daje dużo lepsze efekty. To co ja mam kosztowało 34 zł i nazywa się Orozyme. Quote
halcia Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Sa tez tabletki ,które przykleja sie na " podsuszone"zeby,ale ja tego nie uzywałam.Komor.kiedys,ze 2 lata temu podał 2 -3op.do schron.,ale tez nie wiem czy użyli. Quote
agusiazet Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Ulka18 napisał(a):Agusiu, napisz ile to wyjdzie? Wiecej niz 150 zl calosc? Ja sie dorzuce na pewno. A o czyszczeniu zębow specjalnymi żelami nie slyszalam, ja mojej Kostaryce robilam laserem u dr Mrozowskiego. Z tego, co Pani Asia przekazała 80 zł sterylka i 25 czyszczenie. Jakoś nie bardzo mi leży to smarowidlo. Jeden pies tarnobrzeski z hoteliku miał w sobotę tym smarowidlem malowane zęby, cała paszcza jest potem fioletowa. Zobaczymy jaki efekt. Szkoda byłoby sunię usypiać dwa razy, ale jeśli smarowidło jest nieefektowne to szkoda nawet 25 zł. Ale doktor Mrozowski bierze dużo za sterylkę i dużo za laserowe czyszczenie zębów. Poradźcie, co wybrać??? Quote
Ulka18 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 agusiazet napisał(a):Z tego, co Pani Asia przekazała 80 zł sterylka i 25 czyszczenie. Jakoś nie bardzo mi leży to smarowidlo. Jeden pies tarnobrzeski z hoteliku miał w sobotę tym smarowidlem malowane zęby, cała paszcza jest potem fioletowa. Zobaczymy jaki efekt. Agusiu,ja bym sie zapytala przez Pania Asie jak sie nazywa ten żel? Nie slyszalam nigdy o takim czyms. Czyszczenie laserem nie daje tez super efektow, zęby sa biale przez kilka dni, potem znowu jazda z tym samym problemem. Cena 105 zl nie jest wysoka, gdzie indziej zaplacilybysmy wiecej za sama sterylke, wiec nie zaszkodzi sprobowac tego żelu. Quote
Reno2001 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Bo tak to już jest z czyszczeniem zębów. Problem ZAWSZE powraca. To nie są zabiegi, które są efektywne dożywotnio :shake:. Agusiu, podpatrz, jak to wygląda u tego tarnobrzeskiego psiaka po żelu? Fiolet zapewne jest tylko moment na pysiu, potem przecież zejdzie. Mój Rudy niedawno miał malowany boks. Pół pyska miała w zielone paski z farby olejnej. Byłam zła i zastanawiałam się, jak ja to zczyszczę. A farba sama sobie zlazła i to całkiem szybko :cool3:. Quote
Ra_dunia Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Oczyszczone z kamienia zęby należałoby potem regularnie czyścić... jeśli nie będzie się tego robić - kamień i tak wróci :shake: Quote
agusiazet Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Ja mojemu tylko szczotkuję i ma zęby całkiem, całkiem. Emi też by można po tym zabiegu! Quote
halcia Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Moje by mnie zeżarły przy tym zabiegu,razem z szczoteczką....:evil_lol:Jak szczotkuje psiaki schroniskowe w Orz. zawsze i wszystkie to lubia to mnie krew zalewa na moje cudaki....które szczotkuje w kagańcu.... Quote
Ulka18 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 O ile sobie da wyczyscic ;) Moja Kostaryka ma szorowane zęby szczotka elektryczna, ale i tak tylne zęby nie sa super. Casablanka nie da sobie w ogóle wyczyscic, nakladam jej żel Orozyne, ale on nie dziala jak reklamuja. Na szczescie Casablanka lubi rozne kosci do czyszczenia zębow. Quote
Ra_dunia Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 zapraszam na bazarek poradnikowy, z którego połowa dochodu zostanie przeznaczona dla Emi :) http://www.dogomania.pl/forum/f99/swietne-poradniki-dla-znajdka-emi-do-9-czerwca-24-00-a-138933/ Quote
Reno2001 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Wiecie z tym kamieniem to na prawdę żarcie na pewno bardzo wpływa na niego, ale oprócz tego uwarunkowania genetyczne chyba tez. Jedna z suk ze stajni, taka nieduża suńka, pomimo prawie 10 lat, ma tak genialne zęby, że ja zawsze nie moge nadziwic. A suka je co popadnie i zlewki z obiadu i padlinę i karmę, jak się akurat gdzies nadarzy. Generalnie jednak wcina ludzkie żarcie. A zęby białe i z ZEROWYM osadem czy kamieniem. SZOK. Quote
agusiazet Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Emi te z tyłu ma brzydkie, z przodu bialutkie. Jeśli smarowidło nie zadziała, pewnie zdecyduję się na czyszczenie laserem, tylko to usypianie! Wybieram się do Emi, może na tygodniu, bo już mam auto, tylko jakoś boję się nim jeździć:( Ostatnio bawiłam się w kierowcę ze 4 lata temu i nie szło mi najlepiej, nie mam drygu w tym kierunku:( Quote
Ra_dunia Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Agusiu - będzie dobrze :) jazdy samochodem się nie zapomina :) Quote
Recommended Posts