halcia Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Jechałam tropem:evil_lol:,bo w schronisku rozminęłam sie o 5-10 min z dziewczynami.Trafiłam,poznałam sunie,sama radosc,nie wiedziała czy ganiac czy sie piescic,czy ogryzac"łapke"robiła wszystko naraz.Mam zdjecia,mam filmiki.Pani super miła,otoczenie fajne.Wzielam ulotki do Rz-wa.Agusaia rozmawiała z Pania,my bawiłysmy sie z sunia.:lol: Quote
Ulka18 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ale super, ze sunia juz w hoteliku :multi::multi::multi: Bardzo musiala byc zdezorientowana tą zmiana, ale i szczesliwa wolnoscia. Agusiu, juz wplacac pieniazki na EMI? Naprawde super akcja :multi: Quote
agusiazet Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Ulka18, o pieniążki będę prosić gdzieś koło połowy czerwca, chyba, że komuś nie pasuje i woli już - to podam dane na PW. Zdjęcia zrobione na terenie hoteliku: Portret grubaska: Jak fajnie coś powąchać: Z właścicielką hoteliku: I jeszcze raz: Emi i jej cztery litery: I z Kasią w pomieszczeniu, gdzie Emi zamieszkała: Quote
agusiazet Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Powiem szczerze, że Emi zdumiała mnie bezstresowym podejściem do zmian, które jej zafundowaliśmy!!! Była tylko szczęśliwa, że jest wolna, może biegać skubać trawkę i przychodzić na głaski! Quote
izzie1983 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Jaka ona śliczniutka. A jaka tłuściutka :evil_lol: Quote
halcia Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ulka,ja też juz wysłałam Ci zdjecia Emi,nie wiem co porobiłam, filmiki sa dwa sekundowe,a długi ten,jak Kasia tarmosi sunie i szuka blizny po sterylce:evil_lol:Ona tak pędziła po ogrodzie,ze robiła za znikajacy punkt,pojawiała sie w napadzie radosci i pędziła dalej w radosnych podskokach:evil_lol: Quote
agusiazet Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 izzie1983 napisał(a):Jaka ona śliczniutka. A jaka tłuściutka :evil_lol: Kochanego ciałka ma trochę za wiele, ale jak będzie miała dużo ruchu i małe ilości karmy odchudzającej, to powinna zeszczupleć:) Halciu, zdjęcia Emi do mnie dotarły. Ale obrobię je jutro, bo już zmykam. Kasi, dziękuję serdecznie, że służyła transportem i dzielnie pozowała do zdjęć:) Halci, że w ogłole przyjechała i postronnym okiem spojrzała na hotelik:) Quote
halcia Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Było miło,ja tez Wam dziekuje,tylko Emi posmutniała jak została tam sama.Dobrej nocy temperamentna czekoladko.Ona by schudła od samego biegania,byle duzo ja pani puszczała.Goni z prędkoscia samolotu:evil_lol:/a zdjecia wysłałam Tobie i Ulce/ Quote
kaskadaffik Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Dopiero weszłam...Emi cudeńko, taka żywa i radosna, ona się nogi człowieczej trzyma jak rzep:evil_lol: Jest kochana i miziasta, ale naprawdę potężna baryłeczka mielecka:-o Mała dietka i będzie laska z niej tylko domku szukać. Moje poszukiwania nie znalazły blizny po ciachaniu, ale to taka amatorka była, więc nie wiadomo czy była ciachana;) A konkurs na najbardziej szalona dogocioteczkę wygrała Halcia;) My sobie z Emi łóżeczko oglądałyśmy w nowym pokoiku suni, a tu Halcia wpada jak burza i krzyczy"znalazłam Was":multi: Kochana Halcia:loveu:a Aga nie ma za co dziękować, ja się sama bardzo cieszę, że jeszcze jedna bida dostanie trochę miłości:loveu: Quote
agusiazet Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Oczywiście, tylko po wcześniejszym zapowiedzeniu w hoteliku, przynajmniej za pierwszym razem i żeby klamki nie pocałować! Quote
halcia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Oczywiscie zła data,po wyjeciu i naładowaniu baterii,a cały czas padał nam deszcz,co zniechęcało do "dłubania" w aparacie,sunia tez mokra na zdjeciach.Emi na ogrodzie zachowywała sie jakby tam mieszkała zawsze,tylko jak ja zostawiałyśmy w boksie.....było b.smutno jej i nam. Quote
Ulka18 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Jesli chodzi o szrame po sterylce to trzeba szukac wysoko pod zebrami, zaraz jak sie zaczyna miękka czesc brzucha. Mało kto tam szuka, ale doktor Koziol tak wlasnie robi sterylki, i ciecie jest male 3-5 cm. Agusiu, wstawie teraz zdjecia z 1-szego maila Halci. Filmikow nie dam rady teraz wstawic :wink: Quote
Ulka18 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ile lat wpisal doktor w ksiazeczce Emi? Ona chyba mlodziutka jest, zębiska ma dosc ladne :lol: Quote
agusiazet Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Właśnie dzwoniła Pani Asia z hoteliku:) Z Emi wszystko w jak najlepszym porządku!!! Jeszcze wczoraj zakumplowała się z Sabą (psem własnym) oraz z czarną wilczurką z Tarnobrzegu. Pani przeniosła ją do boksu tej czarnej, bo Emi sama z sobą źle się czuła, nie przywykła w schronisku do samotności. Pani Asia i jej córki nie mogą wyjść ze zdziwienia, że taka okrąglutka suczka ma tyle werwy, ciągle biega, skacze, zaczepia inne pieski do zabawy, jest niesamowicie ruchliwa. Ja tam ją rozumiem, tyle lat w zamknięciu trzeba teraz nadrobić. Myślę, że z odchudzeniem Emi nie będzie miała najmniejszych problemów. Quote
agusiazet Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Doktor Kozioł nie wpisał niestety w książeczce na jaki wiek wycenia Emi. Ja daję jej na oko 3 - 4 lata. Niestety zęby z tyłu ma mocno zakamienione, więc przy ew. sterylizacji trzeba je będzie wyczyścić z kamienia. Jeśli ktoś mógłby wesprzeć finansowo lub bazarkowo zabiegi wetetynaryjne Emi byłabym wielce zobowiązana:) Quote
Ulka18 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Jeśli ktoś mógłby wesprzeć finansowo lub bazarkowo zabiegi wetetynaryjne Emi byłabym wielce zobowiązana Agusiu, sterylke chyba trzeba zrobic za 2-3 tygodnie, bo Emi jest swiezo po szczepieniu, do tego zmiana miejsca. Ja sie dorzuce do zabiegu, jeszcze nie wiem ile, ale na pewno :fadein: Czy tam w hoteliku psy sa wypuszczane na teren, zeby pobiegac, czy chodza na spacery? Quote
Reno2001 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Super, że mała już w hoteliku. Widac, ze sie nie mogła nacieszyc wolnością. Dobrze, ze ona taka bezstresowa ;). Quote
izzie1983 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 agusiazet napisał(a): Jeszcze wczoraj zakumplowała się z Sabą (psem własnym) oraz z czarną wilczurką z Tarnobrzegu. Pani przeniosła ją do boksu tej czarnej, bo Emi sama z sobą źle się czuła, nie przywykła w schronisku do samotności. Dziewczyny, może ja jestem przewrażliwiona, ale to właściwe wsadzać Emi już pierwszego dnia z większą suczką nawet jeśli sprawiały wrażenie zaprzyjaźnionych? A jak się pokłócą? Szkoda by było... :oops: Quote
agusiazet Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Ulka18 napisał(a):Agusiu, sterylke chyba trzeba zrobic za 2-3 tygodnie, bo Emi jest swiezo po szczepieniu, do tego zmiana miejsca. Ja sie dorzuce do zabiegu, jeszcze nie wiem ile, ale na pewno :fadein: Czy tam w hoteliku psy sa wypuszczane na teren, zeby pobiegac, czy chodza na spacery? Z tego, co pamiętam psy chodzą na spacery i są wypuszczane na ogród! A teren jest spory i dobrze zabezpieczony! Quote
kaskadaffik Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Izzie ta sunia od pani Asi z hoteliku to wielki labrador, więc napewno się dogadają, a czarna wilczurka wygląda na młodziutką i jest naprawdę nieduża, nie jak "prawdziwe" Onki i bardzo miziasta. Moim zdaniem Pani dobrze zrobiła, bo jak odchodziłyśmy to Emi tak skamlała że aż serce bolało, że została sama...A teraz ma koleżanki;) Kochana grubaska:loveu: Ulka to ja szukałam "między nogami" prawie, ale wyżej też mi się nie rzuciło nic na oko, chyba że to takie malutkie cięcie że mogłam nie zauważyć:lol: Quote
halcia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Mysle,ze pani obserwuje,a Emi zle zniosła nasze odejscie,pewnie płakała sokmlała...Pani przeciez niedopusci do pogryzienia.Zawsze miała towarzyszy niedoli.Ja załuje,ze nie nadrałam gonitw Emi,ma przyspieszenie okrutne:evil_lol:i nage bec pod nogi i jej nie ma,Byłby filmik:Emi,pusto ,pusto,Emi,pusto:eviltong:...Gabaryty Emi nadrabia tęgoscią:evil_lol:,wagowo moze przewazac. Quote
Ra_dunia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Super relacja :loveu: Emi cudna grubaska :evil_lol: Musze przejrzeć szafy... może jakiś bazarek wykombinuje :roll: Quote
Ulka18 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 halcia napisał(a):..Gabaryty Emi nadrabia tęgoscią:evil_lol:,wagowo moze przewazac. Dieta mielecka nie dotyczy tylko kierownika :megagrin: Reszta towarzystwa po okolo roku wyglada jak Emi 8) Mysle, ze Emi jest latwiej z druga sunia, ona jest przyzwyczajona do psiego towarzystwa, zmiany trzeba wprowadzac powoli. Quote
Recommended Posts