Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga zapodziałam gdzies wątek Emi, zresztą mam trochę problemów z budową i na dogo nie miałam wiele czasu, a tu takie wieści, że sunia może do domku pojedzie:multi:Trzymam kciuki za te kocie testy i myslę że nasza Emi się do miasta spokojnie nadaje:lol:Prosze o nr konta

• Replies 629
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Emi była szczepiona na wirusówki i wściekliznę 22 maja w schronisku przez doktora Kozioła! Tuż przed jej zabraniem do hoteliku (25 maj). To czy powinniśmy jechać od razu do dr Kozioła? Z Brzyścia to tam nawet do Czermina bliżej. Ponoć - ja nigdy nie byłam!

Dostałam SMS-a, że zdjęcia będą:)

Agusiu, jesli dr Koziol robil wtedy szczepienia, to tylko on moze wkleic naklejke i wbic szczepienie do paszportu. Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych komplikacji. Moze wczesniej zadzwon Agusiu czy doktor jest, zeby nie jechac na prozno? Przy okazji moze by serce osluchal i jeszcze wpisal do paszportu, ze Emi byla sterylizowana, jest na ostatnich stronach miejsce do wpisu.

Czekamy na zdjecia z kocich testow :lol:

Posted

Musi byc ok, na wszelki wypadek wszystko sprawdz spokojnie na miejscu Agusiu. Czy sa wirusowki, wscieklizna, wpis na ostatniej stronie, ze pies zdrowy. No i sterylke czy na pewno miala robioną.

Posted

Data taka swiezo przedwyjazdowa :wink:

Kobitki z Fundacja chcialy sie gdzies wybrac na zakupy do centrum handlowego czy cos w tym rodzaju? Jest taka mozliwosc w Mielcu? Bedziesz Agusiu 10-11.wrzesnia na miejscu?

Posted

Centrum handlowe w Mielcu:oops:TESCO heh...a jedynie jest taki sklep sportowy teraz otwarty na Borku ale tam tylko ciuchy oryginalne mają, zresztą tego samego właścieciela co u Was w Dębicy, galerię nam dopiero budują:cool3:
Jedyne co to mogą przejść wzdłuż głównej Niepodległości, tam sklepów dużo po obu stronach ulicy:p

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Jedyne co to mogą przejść wzdłuż głównej Niepodległości, tam sklepów dużo po obu stronach ulicy:p

Moze byc to przejscie ulica. Myslalam tez o rynku, moze tam sa jakies sklepy. Wymyslcie cos kobitki, jakas knajpke z polskim jedzeniem ?

Posted

Ulka18 napisał(a):
Data taka swiezo przedwyjazdowa :wink:

Kobitki z Fundacja chcialy sie gdzies wybrac na zakupy do centrum handlowego czy cos w tym rodzaju? Jest taka mozliwosc w Mielcu? Bedziesz Agusiu 10-11.wrzesnia na miejscu?

Niestety Aga, mnie już nie będzie, wylatuję 5 września! Ale duszą będę z Wami, a szczególnie z psiakami, które pojadą po nowe lepsze życie:)
Na zakupy to tylko pasaż lub Niepodległości, w tym na Borku, co pisze Kasia to nie byłam nawet:(

Posted

Paszport Emi uzupełniony o dwa wpisy : o wściekliźnie (data 22 maja 2009) oraz adnotacja o sterylce. Pani Asi zostało tylko podjechać 9 lub 10 września o wpis, że Emi jest zdrowa. Kiedy Emi trzeba przywieźć gotową do wyjazdu do Niemiec pod schronisko?

Posted

No to wszystko zalatwione jak trzeba. Nie bylo problemu z przelozeniem naklejki do paszportu? Wyjazd jest w piatek 11.wrzesnia wieczorem lub w nocy. Agusiu, daj moja komorke Pani Asi. Szkoda, zeby Emi przyjechala za wczesnie i sie stresowala.

Masz zdjecia z kocich testow? Ta Pani z Hamburga pyta ;)

Posted

Zdjęcie jest, tylko w Brzyściu coś szwankuje Internet, więc nie wiem jak to będzie. Trzeba napisać tej Pani, że Emi jest strasznie skoczna - ona potrafi wszędzie wskoczyć, nawet jak to się wydaje niemożliwe!

Posted

Mam pytanie, czy ktoś będzie chętny sponsorować następnego psiaka w hoteliku (mam upatrzoną Trusię) , kiedy Emi zwolni miejsce??? Koszt miesięczny ok 250 zł za hotelik + inne jak coś wyniknie!

Posted

Mała, czarna, lekko jamnikowata sunia, było w boksach najbliższych betoniarni - taka nie narzucająca się, skromna i cicha sunia. Zero przebojowości, jak u Emi na przykład, więc nie bardzo na nią zwraca się uwagę. Stąd ochrzciłam ją Trusia:)
Ulka18, nie wiem, jak to będzie z tymi kocimi zdjęciami od Pani Asi, ale ja tam będę doglądać psy pod koniec tygodnia, bo rodzina wyjeżdża na wakacje i może uda mi się zrobić komórką lub mój aparat coś jeszcze z siebie wykrzesze. Czy napisałaś o tej skoczności Emi? Widziałam to, jest niesamowita i skacze niewiarygodnie wysoko!

Posted

Pani Asia mówi, że tak, ale ja napisałabym, że na początku pod nadzorem, bo Emi potrafi się sama nakręcać i tak do końca to nie jestem pewna, koty Pani Asi w ogóle nie boją się psów, to też trzeba wziąć pod uwagę!

Izzie, kaskadaffik pieniążki od Was wpłynęły, dziękuję bardzo:)

Posted

Oni beda miec kontenerki swoje. Na 11.9. wieczor lub w nocy trzeba Emi przywiezc, bedziemy wiedziec dokladnie jak Fundacja przyjedzie. Koniecznie zeby Pani Asia nie dawala jedzenia 11.9. , zeby auto przezylo podroz. Poza tym nie bedzie zatrzymywania, wiec gdyby Emi cos zrobila w kontenerku, to byloby niezbyt dobrze dla niej samej.