Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 629
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Bardzo proszę osoby deklarujące wpłaty na hotelik Emi o przelanie pieniążków na moje konto!!!

Ja wplace jak bede robic przelewy jutro. Pamietam o Emisi.

Posted

No i super. Pamietaj Agusiu o wbiciu starego szczepienia do paszportu.
I tego dzisiejszego na wirusowki. Data na pewno bedzie dobra, do wyjazdu jeszcze szmat czasu.

PS. Zapytaj dr Tomka czy Emi na pewno miala sterylke, moze by na USG wyszlo? Musimy miec pewnosc, ze wysylamy sunke sterylizowana. Przy Florentynie wyszedl taki blad, ze doktor Koziol myslal, ze byla sterylizowana, a okazalo sie, ze nie.

Posted

Byłyśmy! Była masa psów;( Emi zaczipowana. Doktor powiedział, że nie trzeba przepisywać szczepienia od dr Kozioła, tylko mieć starą książeczkę. Paszport ma i jest w nim nowe szczepienie i adnotacja, że pies jestzdrowy. Nie było USG, bo nie przeczytałam Ulka18 Twojego postu. Jeszcze obejrzę Emi i jak nic nie wypatrzę, pojedziemy na to USG. Emi jest straszna do jeżdżenia, ani pięć minut nie usiedzi. Łazi, przepycha się, sapie i dyszy, koniecznie chce siedzieć kierowcy na kolanach! Dobrze, że pojechałam z córką, inaczej wysadziłabym ją w połowie drogi do bagażnika! Ale na smyczy umie chodzić, choć ciągnie makabrycznie. Ale idzie nad nią zapanować. W lecznicy inne psy niespecjalnie ją interesowały, zdecydowanie je olewała. U doktora była bardzo grzeczna, zero agresji, zero strachu, raczej zainteresowanie, co też się tu będzie działo. Fajna z niej suczka. Zapłaciłam za pobyt Emi w hoteliku 250 zł. i mogę z czystym sumieniem napisać, że są to pożytecznie wydane pieniądze!!!

Posted

Agusiu, super, ze Emisia zalatwiona na wyjazd, dzieki Ci wielkie i Corce tez :Rose:
Czyli w paszporcie jest wbite szczepienie kompleksowe z dnia 4.8.2009 (wirusowki i wscieklizna), a w ksiazeczce bedzie stare szczepienie ze schroniska. Chodzi mi o to, czy na pewno w paszporcie jest wbite szczepienie p.wsciekliznie, inne nie sa obowiazkowe dla urzedow, tylko Fundacja woli miec psy poszczepione. Jakbys mogla to prosze sprawdz. Bo kary sa bardzo wysokie.

Czy dr Tomek zgodzil sie na dopisanie paszportu Emi do psow schroniskowych?

Posted

Agusiu, sprawdz prosze wszystko w paszporcie, bo to bardzo wazne. Niemieckie urzedy nie uznaja naszych ksiazeczek zdrowia, wscieklizna musi byc wbita w paszport.

Posted

No to ladnie, najwazniejsze szczepienie i powód do cofniecia calego transportu do schroniska. Agusiu, koniecznie musi byc wbite szczepienie z data 30 dni przed 10 wrzesnia.

Posted

[quote name='Ra_dunia']Ulka - dobrze, że czuwasz i o wszystkim myślisz
Raduniu, ja i Reno przezylysmy juz niejedna kontrole niemieckiej policji, nigdy nie zaryzykuje i nie uwierze wetowi, ktory twierdzi, ze wszystko jest ok. Kazdy paszport trzeba dokladnie sprawdzic, nie ma mowy o fuszerce przy tylu adopcjach. Mozna stracic wiele, lacznie z odeslaniem psa do PL, jesli papiery nie beda w porzadku. To jest bardzo poważna sprawa, weci jednak to lekceważa na całej linii :shake:

Posted

Emi mialaby szanse mieszkac w Hamburgu, ale musi lubiec koty. Jak myslicie, czy Emi sie bedzie dobrze czula w duzym miescie? Pani pisze, ze ok. 100 metrow od jej mieszkania jest park, jest duzo terenow zielonych, itd. Agusiu, jak paszport Emi?

Ich möchte gern ein paar Fragen zu Emi stellen .
Wo befindet sich Emi denn z.Z. und wohin nach D soll sie denn kommen ? Ihr Vermittlungstext beantwortet ja schon ziemlich viele Fragen ,aber ich würde gern noch wissen wie groß Emi denn ist .
Wohnt Emi denn z.Z. mit Katzen zusammen ? Das ist für mich eine ziemlich wichtige Frage , da ich bei 4 Samtpfoten wohnen darf und daher Katzenverträglichkeit ein "muß" ist.
Emi ist eine sehr hübsche Hündin und auf den Bildern lacht sie richtig . Können Sie Emi so weit inschätzen ,um sagen zu können , ob Emi sich in einer Großstadt wie Hamburg wohl fühlen könnte ? Hier ist viel grün, der Stadtpark ist 100 Meter entfernt und eine große Hundefläche ist auch gleich um die Ecke. Sie ist zwar nicht eingezäunt, aber in HH dürfen die Hunde sowieso erst nach einer Prüfung ohne Leine laufen. Trotz allen Grüns ist Hamburg aber eine Großstadt mit Autolärm und vielen Menschen. Ich will Emi nicht mit der Stadt quälen ,wenn Sie meinen Emi fühlt sich eher in einem Dorf wohl.

Posted

Nie sądzę, żeby dla tak otwartej i radosnej suni duże miasto było problemem. Jesli tylko dostanie odpowednią porcję spacerków, da sobie świetnie radę. Bardziej interesuje mnie kwestia kotków :cool3:.

Posted

W poniedziałek wiozę paszport do poprawki, mam nadzieję, że poprawią bez szmerania u dr. Mrozowskiego. jeśli nie pojedziemy z Panią Asią do dr. Kozioła, ale zrobione będzie na bank.

Myślę, że Emi może mieszkać w mieście, choć jej chodzenie ns smyczy nie jest najlepsze. Trzeba mieć sporo krzepy, aby robiła to, co mychcemy, a nie to, co ona chce. Ale skoro ja dałam radę to i inni dadzą. Ale podkreślam jest bardzo silna!

Co do kotów nie wiem, zaraz zadzwonię do hoteliku i poproszę Panią Asię, aby przetestowała ją na swoich kotach - powinna się zgodzić. Ale mam wrażenie, że przy człowieku nic innego ją nie interesuje. Inaczej może być jak będzie sama! Dam znać:)

Posted

Agusiu, jakbys mogla to popros o zdjecia Emi z tych kocich testow, jesli nie bedzie to mozliwe, to dokladny opis co i jak Emi 'mowila' na koty.

Jesli chodzi o paszport to dr Mrozowski powinien potwierdzic szczepienie Emi do paszportu, jesli to on je wykonywal. Inny lekarz raczej nie moze go poprawic.

Posted

Emi była szczepiona na wirusówki i wściekliznę 22 maja w schronisku przez doktora Kozioła! Tuż przed jej zabraniem do hoteliku (25 maj). To czy powinniśmy jechać od razu do dr Kozioła? Z Brzyścia to tam nawet do Czermina bliżej. Ponoć - ja nigdy nie byłam!

O zdjęciach z kociego testu wysłałam Pani Asi maila, ale coś kojarzę, że nie mają sprawnego aparatu, ale może się uda. Mówiła, że koty chodziły Emi koło miski, ale była zbyt zajęta jedzeniem, aby zwrócić na nie uwagę!

Dostałam SMS-a, że zdjęcia będą:)