agusiazet Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Mały Lukas ma nużeńca, dostał zastrzyk i krople do oczów, kolejny zastrzyk za tydzień. I na wewnętrznej stronie ogona ma ogromną, głęboką ranę po pogryzieniu. Rana została wystrzyżona, wygolona i wyczyszczona. Znowu na to dostał dwa antybiotyki w zastrzyku. Trzeba mu przykładać jodyną codziennie. Dostał też witaminy na wzmocnienie, bo piesek jest taki apatyczny i zmęczony, nie zachowuje się tak radośnie jak szczeniak. Mam nadzieję, że to już koniec jego problemów. I dzisiaj wreszcie zajarzyłam, kogo mi Lukas przypomina. On wygląda zupełnie jak nasz mielecki Gacek, te same kudły, podobne umaszczenie i te gackowe uszy. Pani Asia ma trochę zdjęć porobionych, ma mi przesłać na skrzynkę to powklejam. Emcia ma się dobrze. Została dzisiaj zważona, schudła 3 kilo, nie wiem, czy to jej własna masa, czy kudły, które zostały z niej wyczesane:)Ale jest fajna, strasznie przyjacielska i do ludzi, i do innych zwierząt! Quote
Reno2001 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 agusiazet napisał(a):Mały Lukas ma nużeńca, dostał zastrzyk i krople do oczów, kolejny zastrzyk za tydzień. I na wewnętrznej stronie ogona ma ogromną, głęboką ranę po pogryzieniu. Rana została wystrzyżona, wygolona i wyczyszczona. Znowu na to dostał dwa antybiotyki w zastrzyku. Trzeba mu przykładać jodyną codziennie. Dostał też witaminy na wzmocnienie, bo piesek jest taki apatyczny i zmęczony, nie zachowuje się tak radośnie jak szczeniak. Mam nadzieję, że to już koniec jego problemów. I dzisiaj wreszcie zajarzyłam, kogo mi Lukas przypomina. On wygląda zupełnie jak nasz mielecki Gacek, te same kudły, podobne umaszczenie i te gackowe uszy. Pani Asia ma trochę zdjęć porobionych, ma mi przesłać na skrzynkę to powklejam. Emcia ma się dobrze. Została dzisiaj zważona, schudła 3 kilo, nie wiem, czy to jej własna masa, czy kudły, które zostały z niej wyczesane:)Ale jest fajna, strasznie przyjacielska i do ludzi, i do innych zwierząt! Jesli mały ma nużeńca, to najlepsze dla niego byłyby warunki domowe. Najszybciej by z tego wyszedł. No, ale wiadomo jak jest. Cieszmy się, ze jest pod dobrą opieką. A ta rana to wiadomo? On sam sie tam wygryza?? U Emi 3kg mniej to już nieźle. Jeszcze ze 2 i będzie super :diabloti:. Quote
agusiazet Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Rana Lukasa jest głęboka i duża, pewnie podczas bezdomności pogryzł go inny pies, a potem zostało zainfekowane, a teraz to już rozgryzł chyba sam, bo może go bolało. Podczas wizyty był bardzo grzeczny i tylko płakał żałośnie:( Quote
Ulka18 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 kaskadaffik napisał(a):Dziewczyny a macie juz konkretny termin, bo ja bym się tez chciała na doczepkę...jak mogę:roll:to bym się pomiziała i szczeniorka zobaczyła:lol: Ja bym chciala w poniedzialek zaraz po pracy cos przegryzc i wsiadam w auto i jazda do Mielca. Zeby tylko nie lało :modla: Bede w kontakcie z Agusia w poniedzialek, zeby dograc szczegoly. Biedny Lukasek :shake: Szkoda psineczki, ale z drugiej strony co byloby z nim, gdyby nie znalazla go Agusia :roll: Quote
agusiazet Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Z prognoz pogody, które dzisiaj widziałam, to czeka nas przez początek przyszłego tygodnia, na przemian deszcz i słońce. Czyli coś tak jak dzisiaj, w Mielcu było nie najgorzej. Trochę ciapało, ale tylko trochę. No, ale do zdjęć pogoda przydałaby się zdecydowanie nie deszczowa! Quote
kaskadaffik Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 No to fajnie będę też do Agi pisać, mam nadzieję że zdążę wrócić ze Świdnika:lol: Quote
agusiazet Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Zdjęcia Emi, które dostałam od Pani Asi na pocztę: Emi a'la rottweiler: Spaceruję sobie: I dla ochłody kąpiel: Quote
izzie1983 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Ej to ona tam luksusy ma! :loveu: Super! Cieszę się, że choć troszeczkę mogę się do tego przyczyniać :-) Quote
Ulka18 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Emi rzeczywiscie bardzo schudla. Mam nadzieje, ze jutro bedzie sloneczna pogoda i zdjecia wyjda jak nalezy. Quote
halcia Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Mnie jutro najbardziej pasi:evil_lol:,czyli jakas kolejnosc?Schronisko ,hotelik? Quote
agusiazet Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Zapraszam na wątek Lukasa: http://www.dogomania.pl/forum/f28/lukas-szczeniak-znaleziony-na-trasie-mielec-krakow-prosi-o-dom-141476/ Quote
Ulka18 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 halcia napisał(a):Mnie jutro najbardziej pasi:evil_lol:,czyli jakas kolejnosc?Schronisko ,hotelik? Moze zdaze wstapic do schroniska, ale nie na dlugo. Najwczesniej bede w Mielcu ok. 17-17.30, wiec na zdjecia w hoteliku nie zostanie duzo czasu. Najwazniejszy to hotelik i zdjecia 4 psiakow. Quote
agusiazet Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 A, Basiu, mam też zdjęcia Allegry i Fanty, czy przesłać Ci je na maila? Jak mi go podasz:) Quote
kaskadaffik Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 O jaka jest chudziutka rzeczywiście, jutro sobie pooglądam z bliska mam nadzieję:multi: Quote
agusiazet Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 To ja chyba uprzedzę Panią Asię, że będzie miała najazd wielbicieli psów schroniskowych i znalezionych! Quote
agusiazet Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Zapytam, czy jak będzie ładna pogoda, możemy przyjechać porobić psom zdjęcia i że będzie nas sporo, ok? Myślę, że ok 18 w hoteliku? Quote
Ulka18 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Jesli tylko dopisze pogoda, bo jak bedzie padalo, to nie ma sensu jechac. Quote
yoko100 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Jej jedziecie jutro zobaczyc Emi.Tez bym pojechala ale pewnie Pani Asia by zawalu dostala jak by tyle nas sie zjechalo Quote
halcia Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 To ja bede o 17 w schronisku,bo mam jakies ciuchy,frontl.i garnki. Quote
Ulka18 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Halcia, jesli bedziesz w schronisku, to prosze popytaj o malamuta, jaki jest, czy sie zgadza z psami, moze udaloby Ci sie troche zdjec zrobic. Ja przyjade pod schronisko, zajrze na chwilke i pojedziemy po Agusie. Agusia, tam gdzie kiedys Cie odebrac na tym placu? Quote
yoko100 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 halcia napisał(a):To ja bede o 17 w schronisku,bo mam jakies ciuchy,frontl.i garnki. Halciu ja tez jade do schroniska podrzucic tabletki na odrobaczanie tej malej. Quote
Ra_dunia Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Ależ Emi schudła :crazyeye: Mam nadzieję, że pogoda Wam dopisze Quote
agusiazet Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Ulka18 napisał(a):Halcia, jesli bedziesz w schronisku, to prosze popytaj o malamuta, jaki jest, czy sie zgadza z psami, moze udaloby Ci sie troche zdjec zrobic. Ja przyjade pod schronisko, zajrze na chwilke i pojedziemy po Agusie. Agusia, tam gdzie kiedys Cie odebrac na tym placu? Ok, może być tam, tylko o której? Quote
Ulka18 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Agusiu, jak bede wyjezdzac ze schroniska to puszcze Ci strzalke. Mysle, ze to bedzie 17.30-18 najpozniej. Quote
Recommended Posts