Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 629
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mały Lukas ma nużeńca, dostał zastrzyk i krople do oczów, kolejny zastrzyk za tydzień. I na wewnętrznej stronie ogona ma ogromną, głęboką ranę po pogryzieniu. Rana została wystrzyżona, wygolona i wyczyszczona. Znowu na to dostał dwa antybiotyki w zastrzyku. Trzeba mu przykładać jodyną codziennie. Dostał też witaminy na wzmocnienie, bo piesek jest taki apatyczny i zmęczony, nie zachowuje się tak radośnie jak szczeniak. Mam nadzieję, że to już koniec jego problemów. I dzisiaj wreszcie zajarzyłam, kogo mi Lukas przypomina. On wygląda zupełnie jak nasz mielecki Gacek, te same kudły, podobne umaszczenie i te gackowe uszy. Pani Asia ma trochę zdjęć porobionych, ma mi przesłać na skrzynkę to powklejam.

Emcia ma się dobrze. Została dzisiaj zważona, schudła 3 kilo, nie wiem, czy to jej własna masa, czy kudły, które zostały z niej wyczesane:)Ale jest fajna, strasznie przyjacielska i do ludzi, i do innych zwierząt!

Posted

agusiazet napisał(a):
Mały Lukas ma nużeńca, dostał zastrzyk i krople do oczów, kolejny zastrzyk za tydzień. I na wewnętrznej stronie ogona ma ogromną, głęboką ranę po pogryzieniu. Rana została wystrzyżona, wygolona i wyczyszczona. Znowu na to dostał dwa antybiotyki w zastrzyku. Trzeba mu przykładać jodyną codziennie. Dostał też witaminy na wzmocnienie, bo piesek jest taki apatyczny i zmęczony, nie zachowuje się tak radośnie jak szczeniak. Mam nadzieję, że to już koniec jego problemów. I dzisiaj wreszcie zajarzyłam, kogo mi Lukas przypomina. On wygląda zupełnie jak nasz mielecki Gacek, te same kudły, podobne umaszczenie i te gackowe uszy. Pani Asia ma trochę zdjęć porobionych, ma mi przesłać na skrzynkę to powklejam.

Emcia ma się dobrze. Została dzisiaj zważona, schudła 3 kilo, nie wiem, czy to jej własna masa, czy kudły, które zostały z niej wyczesane:)Ale jest fajna, strasznie przyjacielska i do ludzi, i do innych zwierząt!

Jesli mały ma nużeńca, to najlepsze dla niego byłyby warunki domowe. Najszybciej by z tego wyszedł. No, ale wiadomo jak jest. Cieszmy się, ze jest pod dobrą opieką. A ta rana to wiadomo? On sam sie tam wygryza??

U Emi 3kg mniej to już nieźle. Jeszcze ze 2 i będzie super :diabloti:.

Posted

Rana Lukasa jest głęboka i duża, pewnie podczas bezdomności pogryzł go inny pies, a potem zostało zainfekowane, a teraz to już rozgryzł chyba sam, bo może go bolało. Podczas wizyty był bardzo grzeczny i tylko płakał żałośnie:(

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Dziewczyny a macie juz konkretny termin, bo ja bym się tez chciała na doczepkę...jak mogę:roll:to bym się pomiziała i szczeniorka zobaczyła:lol:

Ja bym chciala w poniedzialek zaraz po pracy cos przegryzc i wsiadam w auto i jazda do Mielca. Zeby tylko nie lało :modla: Bede w kontakcie z Agusia w poniedzialek, zeby dograc szczegoly.

Biedny Lukasek :shake: Szkoda psineczki, ale z drugiej strony co byloby z nim, gdyby nie znalazla go Agusia :roll:

Posted

Z prognoz pogody, które dzisiaj widziałam, to czeka nas przez początek przyszłego tygodnia, na przemian deszcz i słońce. Czyli coś tak jak dzisiaj, w Mielcu było nie najgorzej. Trochę ciapało, ale tylko trochę. No, ale do zdjęć pogoda przydałaby się zdecydowanie nie deszczowa!

Posted

halcia napisał(a):
Mnie jutro najbardziej pasi:evil_lol:,czyli jakas kolejnosc?Schronisko ,hotelik?

Moze zdaze wstapic do schroniska, ale nie na dlugo. Najwczesniej bede w Mielcu ok. 17-17.30, wiec na zdjecia w hoteliku nie zostanie duzo czasu. Najwazniejszy to hotelik i zdjecia 4 psiakow.

Posted

Halcia, jesli bedziesz w schronisku, to prosze popytaj o malamuta, jaki jest, czy sie zgadza z psami, moze udaloby Ci sie troche zdjec zrobic. Ja przyjade pod schronisko, zajrze na chwilke i pojedziemy po Agusie. Agusia, tam gdzie kiedys Cie odebrac na tym placu?

Posted

halcia napisał(a):
To ja bede o 17 w schronisku,bo mam jakies ciuchy,frontl.i garnki.

Halciu ja tez jade do schroniska podrzucic tabletki na odrobaczanie tej malej.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Halcia, jesli bedziesz w schronisku, to prosze popytaj o malamuta, jaki jest, czy sie zgadza z psami, moze udaloby Ci sie troche zdjec zrobic. Ja przyjade pod schronisko, zajrze na chwilke i pojedziemy po Agusie. Agusia, tam gdzie kiedys Cie odebrac na tym placu?

Ok, może być tam, tylko o której?