agusiazet Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Alegratka Emi: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1992522_pokochaj_emi_dobry_czlowieku.html Quote
Ulka18 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Agusiu, napisz prosze jakiej tresci sms mam wyslac, zeby zrobic wyroznienie alegratki :modla: Quote
agusiazet Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Aga, jeśli masz ogłoszenie na Alegratce, bo tylko wtedy można je wyróżnić jak już jest, to obok masz różne funkcje i między innymi jest wyróżnij. Powiększenie o jeden rozmiar to sms o treści G5 pod numer 7136. Potem przychodzi sms zwrotny i jego treść trzeba wpisać w pole wyróżnij danego ogłoszenia:) A moja córka zapewniła dzisiaj Emi dodatkowego towarzysza w hoteliku. Jadąc do Krakowa zgarnęli błąkającego się szczeniaczka:( Schronisko mieleckie odmówiło przyjęcia i mały wylądował u Pani Asi, za co ogromne dzięki dla niej, zwłaszcza, że biedna ma złamaną rękę i pełen hotelik psów. Chyba zapytam się, czy nie trzeba jej jeździć pomóc, wprawdzie córki jej pomagają, ale mam wakacje i chęci:) Piesek jest śliczny, rudawy z wilczym podpalaniem, lekko dłuższa sierść. Weterynarz, Pani Ania, tam, gdzie przyjmuje doktor Mrozowski, wyceniła pieska na ponad pół roku, bo ząbki ma już stałe. Pies trochę przeziębiony, dostał w leczniczy dwa zastrzyki i antybiotyk na 6 dni. Ma być przez ten czas izolowany od innych psów, bo z przybłędy nie wiadomo, co się może wykluć. Jest bardzo grzeczny, nieagresywny i jeszcze mocno wystraszony, ale słodziak z niego i na razie jest średni, pewnie troszkę podrośnie. Niestety, zaczynają się wakację, straszny czas dla nagle niechcianych psów:( Małego chyba ochrzcimy Laki i pewnie po zrobieniu zdjęć założę mu wątek na DG. Quote
halcia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Jedna wiadomosc mimo wszystko:shake:dobra,ze odmawiaja przyjec,choc to głupio brzmi..... Quote
agusiazet Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Może i dobrze, ale nakazałam córce odwracać głowę w drugą stronę, jak zobaczy jakąś bidę w potrzebie! A to już nie dobrze:( Quote
Reno2001 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Mielec po prostu teraz nie ma innej możliwości, jak odmawiac przyjęcia jeśli w ogóle chce dalej działac. Pewnie w grę wchodzą jedynie interwencje. Chyba w każdym schronie teraz tak jest :roll:. Agusiu, poobserwujcie malucha i jeśli wszystko będzie z nim OK, dawaj go na dogo. Poogłaszamy malca i znajdziemy mu dom ;). Quote
agusiazet Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Zapłaciłam za miesiąc pobytu w hoteliku i mam nadzieję, że psiak okaże się zdrowy i uda mu się znaleźć dom! Choć z drugiej strony są wakacje i nie wiadomo, czy się uda:( Ale jestem dobrej myśli, żeby tylko maluch był zdrowy. A Pani Asia to się martwi, że Emi za dużo schudła i dokarmia ją inną karmą. Nie wiem, czy to dobrze, moim zdaniem powinna schudnąć co najmniej z pięć kilo, żeby i dla zdrowia, i dla wyglądu było ok. Żeby wreszcie ta pogoda się poprawiła. pojechałabym do hoteliku! Quote
Reno2001 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Za szybko niewskazane, aby schudła, ale jesli już zrzuciła i jest radosna i pełna energii, to nie ma co się przejmowac i na pewno nie dokarmiac. Mielczaki mają zazwyczaj sporo nadwagi. Oby sunia sporo biegała i przerobiła tłuszczyk na mięśnie ;). Z szczeniora będziemy ogłaszały do skutku. Jego dużym atutem jest wiek. Quote
agusiazet Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Dzięki Ci Ewo, za dobre słowa! Na razie trzymać kciuki, żeby maluch był zdrowy!!! Pogoda ok, jeśli będzie Pani Asi pasować po południu pojadę odwiedzić pieski! Quote
Ulka18 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Agusiu, dzisiaj juz ladniejsza pogoda, moze dasz rade ladne zdjecia zrobic szczeniorkowi i zalozyc watek na dogo. Jesli chodzi o Emi, to ona na pewno miala sporo nadwagi wynikajacej z malej ilosci ruchu, a teraz biega, szaleje z psami, to i szybko schudla. Pamietacie Fige z b. 5? Jaka teraz szczuplutka jest. Quote
agusiazet Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Koło 18 będę z moją Alą w hoteliku, może się uda jakieś fajne fotki zrobić psiakom! Quote
agusiazet Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Niestety, nie udało się żadnych zdjęć zrobić, bo niestety zaraz po przyjeździe rozpętała się burza i siedziałyśmy w biurze:( Moim zdaniem Emi tylko się boki zapały i nadal powinna jeść tylko karmę odchudzająca. Fakt jest bardzo ruchliwa i nie siedzi spokojnie, chyba, że się ją głaszcze. Moja Ala się jej bała, bo ona skacze i wspina się po człowieku, ale Emi bardzo ładnie reaguje na nie wolno i jakoś się dogadały. Ale Ali najbardziej podobły się koty:) Szczeniak, nazwany przez córki Pani Asi Lukas, chyba jest zdrowy, bo przestała lać mu się z nosa zielona wydzielina i ma apetyt. Przy mnie wciął przyniesiony przeze mnie biały serek z apetytem. Więc jestem dobrej myśli, że z nim będzie ok. Po ludziach nie skacze, jest grzeczny i bardzo przyjacielski, uczy się bawić zabawkami. Jeszcze ktoś będzie miał z niego wspaniałego przyjaciela! Quote
yoko100 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 agusiazet napisał(a):Niestety, nie udało się żadnych zdjęć zrobić, bo niestety zaraz po przyjeździe rozpętała się burza i siedziałyśmy w biurze:( Moim zdaniem Emi tylko się boki zapały i nadal powinna jeść tylko karmę odchudzająca. Fakt jest bardzo ruchliwa i nie siedzi spokojnie, chyba, że się ją głaszcze. Moja Ala się jej bała, bo ona skacze i wspina się po człowieku, ale Emi bardzo ładnie reaguje na nie wolno i jakoś się dogadały. Ale Ali najbardziej podobły się koty:) Szczeniak, nazwany przez córki Pani Asi Lukas, chyba jest zdrowy, bo przestała lać mu się z nosa zielona wydzielina i ma apetyt. Przy mnie wciął przyniesiony przeze mnie biały serek z apetytem. Więc jestem dobrej myśli, że z nim będzie ok. Po ludziach nie skacze, jest grzeczny i bardzo przyjacielski, uczy się bawić zabawkami. Jeszcze ktoś będzie miał z niego wspaniałego przyjaciela! Szkoda ze znowu pogoda nie dopisala i zdjec sie nie udalo zrobic.Ale dobrze ze Lukas zdrowy:) A mowila cos Pani Asia o Emi? Quote
yoko100 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 agusiazet napisał(a):Emi może iść do adopcji od razu, choć nie wiemy jak zachowuje się w mieszkaniu, ale w boksie nie brudzi. Jest spragniona człowieka ogromnie i za głaskanie pewnie oddałaby duszę. Dlatego bardzo potrzebuje swojego człowieka! To jak tak strasznie lgnie do czlowieka to w mieszkaniu pewnie tez nie byłoby z nia problemu.A czy Emi mieszka sama czy z jakims pieskiem???Ostatnio byla z tym z Tarnobrzega a teraz?Oby szybko znalazla domek:loveu: Quote
agusiazet Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Emi może iść do adopcji od razu, choć nie wiemy jak zachowuje się w mieszkaniu, ale w boksie nie brudzi. Jest spragniona człowieka ogromnie i za głaskanie pewnie oddałaby duszę. Dlatego bardzo potrzebuje swojego człowieka! Quote
Ulka18 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Moze niedlugo sie wypogodzi i uda sie zrobic nowe zdjecia EMI. We wrzesniu bedzie wyjazd, wiec jesli czegos tu nie znajdziemy, to bedzie wysylac co chwile przypomnienia, az sie ktos chetny znajdzie. Quote
kaskadaffik Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Emisia wszystko stanęło, inne psiaki też do domków nie idą, kiedy Ci się poszczęści:roll:Może narazie ludzie tylko patrzą w niebo i myślą o powodziach, jak się to wreszcie skończy to domek się znajdzie:roll: Quote
sweet_sonia:) Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 a ja zapraszam na watek!! http://www.dogomania.pl/forum/f937/platne-domy-tymczasowe-hoteliki-itd-141018/ Quote
Reno2001 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Chyba jakiś troll zalęgł się nam na forum :diabloti: (patrz: post powyżej!) U nas dziś ładnie, ale wczoraj caaaały dzień było paskudnie, choc nie padało. Uffffffffff... Quote
izzie1983 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Kolejna wpłatę na Emisię zrobić już na początku lipca, nie? :-) Quote
agusiazet Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Raczej nie, pieniążki mam wpłacić do 27 lipca:) Quote
Ulka18 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Trol nad trolami, a do tego "gowniaż" probujacy wybadac ile moze zarobic przez wakacje biorac psa na DT. Jak to powiedzial nasz wielki prezydent " spieprzaj dziadu :mad: i EOT. Quote
Ulka18 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Agusiu, moze juz bedzie pogoda i wybierzemy sie na zdjecia do Emisi. Quote
agusiazet Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Bardzo chętnie, jestem do dyspozycji, mogę się dopasować, bo mam wakacje:) !-wszego lipca muszę wziąć do weta małego Lukasa, bo skończy brać antybiotyk i trzeba sprawdzić, czy jest zdrowy i ew. zaszczepić, czy odrobaczyć i co tam trzeba! Quote
Recommended Posts