Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie, ponieważ Emi jest cudną, przyjacielską suczką, zakładam jej wątek, może ktoś ją pokocha. Ta ruda suczka (czekoladowa), o pięknych oczach ma pewnie do 3 lat maksymalnie i przebywa w schronisku w Mielcu. Spośród całej masy psów mieleckich wyróżnia ją ogromna miłość do człowieka, ona zza tych krat niemal zalizała mnie na śmierć. Zero agresji do ludzi i kolegów z boksu, za to wiele miłości do zaoferowania. Oto Emi:

Gdyby były deklaracje stałych, comiesięcznych wpłat na suczkę, postarałaby się wyciągnąć ją do hoteliku w Brzyściu koło Mielca. Byłby to koszt utrzymania (jedzenie + pokoik do mieszkania z wybiegiem) ok 300 zł na miesiąc, może da się utargować na 280. Wszystko poza tym jest oddzielnie płatne, niestety! Jest ktoś chętny?

wpłaty na sunię:
agusiazet 50 zł
izzie 1983 20 zł
gabi1983h 20 zł
halcia 30 zł
ulka18 20 zł
kaskadaffik 10 zł
supergoga 50 zł
Razem 200 zł

Rozliczenie za okres 27 maj - 27 czerwiec:
agusiazet 50 zł
halcia 30 zł
kaskadaffik 10 zł
Ulka18 20 zł
Gabi1983h 20zł
izzie1983 20 zł
supergoga 50 zł
Razem: 200 zł (200 zł wpłacone do hoteliku)

Rozliczenie za okres 27 czerwiec - 27 lipiec:
agusiazet 50 zł
kaskadaffik 10 zł
izzie1983 20 zł
supergoga 50 zł
Ulka18 50 zł.
Razem:180 zł (brakujące kwoty dopłacam ja)

Rozliczenie za okres od 27 lipca do 11 września:
agusiazet 50 zł
Izzie1983 20 zł
kaskadaffik 20 zł

Zapas:
Ulka18 50 zł.
Reno 2001 20 zł
Ra_dunia 40 zł
Razem: 110 zł

2009-06-12
wpłacono 220 zł
Zapłacone za 1 miesiąc + 20 zł za przejazd do Czermina, do dr Kozioła.
2009-08-03
wpłacono za pobyt w hoteliku 250 zł.
2009-09-01
wpłacono 400 zł, kwota do końca pobytu Emi + 40 zł na badanie przed wyjazdem i dojazdy!

• Replies 629
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Urzekła mnie sunieczka, kiedy przeczytałam o niej na wątku Amigo :loveu: Ja mogę wesprzeć, tylko na razie nie pracuję, więc wpłata byłaby symboliczna, chociaż chyba każdy grosik się liczy? :oops:

Posted

izzie1983 napisał(a):
Urzekła mnie sunieczka, kiedy przeczytałam o niej na wątku Amigo :loveu: Ja mogę wesprzeć, tylko na razie nie pracuję, więc wpłata byłaby symboliczna, chociaż chyba każdy grosik się liczy? :oops:

Jasne, ja mogę dać 50 zł na miesiąc.
Izzie, Ty ile?

Z tego, co pisała Murka Pani przeznaczyła trzy kojce dla psów w potrzebie!

Posted

Mimo, ze sunieczka naprawde wspaniala, cudna i charakter ma wyjatkowy, to niestety ja nie mam mozliwosci dolozenia sie do hoteliku, poniewaz jeszcze dzisiaj pojedzie do Murki suczka szczeniak Czarnulka ta przerazona z b.17, o ktora Ewatr stoczyla boje z gosciem z allegro.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Mimo, ze sunieczka naprawde wspaniala, cudna i charakter ma wyjatkowy, to niestety ja nie mam mozliwosci dolozenia sie do hoteliku, poniewaz jeszcze dzisiaj pojedzie do Murki suczka szczeniak Czarnulka ta przerazona z b.17, o ktora Ewatr stoczyla boje z gosciem z allegro.

Ja dokłądnie jestem w takiej samej sytuacji :roll:.
Dzieczyny, ja wiem, że chcemy pomóc jak największej ilości psów, ale może jednak lepiej skupic się na kilku i miec zaplecze finansowe na wszystkie niezbędne zabiegi wokół nich, niż wyciągnąc niewiadomo jaką ilośc i potem nie móc wszystkiego opłacic?
Zawsze trzeba brac pod uwagę, że którys ze sponsorów może niespodziewanie wyskoczyc i trzeba będzie przejąc opłaty za psy.

Posted

Ulka18 i Reno2001 na pewno macie trochę racji, ale jeśli nie spróbujemy z hotelikiem w Brzyściu, nigdy nie dowiemy się, czy warto z nim współpracować, czy nie warto! Mała Emi przez najbliższy czas nie ma możliwości pojechać do Murki:( są inne psy w kolejce, inne poza nią, bo w złej kondycji itd. Jeśli uzbieram te 300 zł z deklaracji wpłat Emi pojedzie do hoteliku, a szczepienia powinno opłacić jej schronisko, ew. leczenie będę musiała sfinansować sama! Ja uważam, że warto spróbować!!!

Posted

[quote name='agusiazet']Ulka18 i Reno2001 na pewno macie trochę racji, ale jeśli nie spróbujemy z hotelikiem w Brzyściu, nigdy nie dowiemy się, czy warto z nim współpracować, czy nie warto! Mała Emi przez najbliższy czas nie ma możliwości pojechać do Murki:( są inne psy w kolejce, inne poza nią, bo w złej kondycji itd. Jeśli uzbieram te 300 zł z deklaracji wpłat Emi pojedzie do hoteliku, a szczepienia powinno opłacić jej schronisko, ew. leczenie będę musiała sfinansować sama! Ja uważam, że warto spróbować!!!

Agusiu, jasna rzecz. Ja tylko piszę, aby miec fiananse na uwadze, bo łatwo się podwinąc ...
Ja w tej chwili nie dorzucę nic :shake:.

Posted

Nie mozemy zapomniec ile psow juz jest w hoteliku, i ze na wątku Loriego też są zbierane deklaracje. Nie ma problemu w wyciąganiu psów, tylko trzeba co miesiąc oplacic hotelik, inne wydatki, nie miec dlugow jak dogomaniaczki z innych miast.
Co chwile ktos wypatrzy jakąś bide w schronisku i od razu do hoteliku, bo biedna, a potem sie okazuje, ze nie ma deklaracji na utrzymanie jak na wątku szczeniaka czarnulki lub ludzie, ktorzy najglosniej krzyczeli : 'wyciagajcie, wyciagajcie' znikaja jak bylo w przypadku wyzla Imbira, z którym zostalismy naprawde w czarnej doopie i gdyby nie Fundacja, to ciekawe co by z nim teraz bylo.

Posted

Cóż, ja wybrałam Emi i jej chcę pomóc, przede wszystkim dlatego, że mąż nie zgodził się na kolejnego tymczasa - moim zdaniem zasłużyła tak samo jak Lori czy mała czarnulka!

Posted

Wiele psów zasluzylo na pomoc, ale nie da sie wszystkim pomóc od razu.

Uważam, ze my z Reno robimy naprawde duzo i dzięki poswieceniu Reno i Jarka wiele psów ma wspaniale domy, tylko dzięki nim, bo komu by się chciało jedzic setki kilometrów po nocach. Trochę to przykre, że mało kto ten wysilek zauważa :shake: Niewidzialne sprawy, ktore dzieja sie same i niewidzialne, nieważne psy, a ich adopcje taka prosciocha do przeczytania i tyle.

Posted

Robicie, nikt tego nie podważa przecież. Lecz na razie Emi nie mieści się w waszym zakresie działania! Teraz na tapecie macie Loriego i małą czarnulkę, jeśli im pomożemy też będzie wspaniale! Jeśli coś wyjdzie z pomocy Emi to zdecydowanie dobrze, jeśli się nie uda - będę próbować inaczej! Sama nie wiem jak, ale wiem, że trzeba!

Posted

Ulka wiele osób docenia Twój i Reno wysiłek , to wy jesteście "siłą napędową" wszystkich poczynań. W pełni się z tobą zgadzam,każdy pies zasłużył na pomoć, ale nie da się wszystkim pomóc. Mając stałe miejsce u Murki nie składamy już innych deklaracji, bo boimy się niewypłacalności. Często koszty są znacznie wyższe np Loczek. Gdyby nie pomoc innych i szybka dzięki Ulce i Reno adopcja byłoby nam ciężko. Emi szalenie mi się podoba, ale też nie mogę jej wesprzeć.

Posted

Rozmawiałam, dwa miejsca są już zajęte przez dziewczyny z Tarnobrzegu dla owczarków, trzecie zarezerwowałam dla Emi. Doba będzie liczona po 8 zł, więc miesięcznie ok. 240 zł wychodzi za hotelikowanie Emi. Wszystkie inne koszty płacone oddzielnie. Pani bez problemu przyjmie psa nieszczepionego, wszystkie zdrowotne sprawy załatwia u dr Mrozowskiego. Myślę, że to nie najgorsza perspektywa dla Emi:)

Posted

Ja niestety więcej niż zadeklarowałam na razie nie mogę, ale wierzę, że uda nam się uzbierać te 80 zł. Mam tylko nadzieję, że hotelik rzeczywiście okaże się godny zaufania i będziemy mieli informacje o Emi, może i fotki raz na jakiś czas (marzenia...) :cool1:

Posted

Już ja się o to postaram, żeby wszystko było jak trzeba - zwłaszcza, że będę miała samochód, więc będę mogła sama wszystko posprawdzać! kto jeszcze dorzuci kasę na hotelik?