doddy Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 AZJA vel STEFCIA to młoda amstaffka znaleziona w Jordanowie, gdy się pasła z krowami. Sunia obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie jest otoczona opieką, a przede wszystkim leczona. Dziś sunia pojedzie do weterynarza do Rabki, to będzie więcej wiadomo z weterynaryjnego punktu widzenia. Sunia jest łysa miejscami, ma zaropiałe całe oczy, miała 40 kleszczy, jest podejrzenie ciąży. Prosimy o pomoc w finansowaniu leczenia. Quote
doddy Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Azja po wizycie u weterynarza. Wyszło, że ma drożdżyce na skórze. Niestety najgorsze jest to, że ma początki ropomaczicza. W związku z faktem, że DT w którym obecnie sunia przebywa nie ma możliwości kąpania suni i opieki posterylizacyjnej zabierzemy Azję na początku przyszłego tygodnia do hotelu. Pilnie zbieramy na zabieg sterylizacji 300zł. Quote
andzia69 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 ropomacicze....drożdze...ech... zaraz idę na kolejny "nowy" wątek...aż sie boje co tam przytachałaś:eviltong: Quote
fioneczka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 czy ten świat się kiedyś zmieni ? czy ludzie znajdą w sobie wiecej człowieczeństwa ? kiedy to się skończy :-( Boziu jaka ona biedna :-( trzymaj się piesku ... będzie dobrze Quote
andzia69 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 potrzebne wsparcie finansowe na leczenie suni:-( czy ktoś może wspomóc? Quote
doddy Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Jutro rano jedziemy po lalkę. Przywieziemy do Warszawy i zaczynamy szybką interwencję weterynaryjną. Jak tylko lekarz pozwoli wykonujemy sterylkę. Zwracamy się z prośbą o pomoc dwojaką: szukamy domku tymczasowego, w którym sunia mogłaby być leczona zwracamy się z prośbą o pomoc finansową a także bazarki na jej leczenie, a w przyszłości pewnie i hotelowanie. Quote
papunia Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 ehh biedactwo, z nowych zdobyczy Doddy jest w najgorszym stanie:shake::placz: mam trochę fantów na bazarek, Ale zwracam się z prośbą do doświadczonych dogomaniaków:razz: o stworzenie tego bazarku i prowadzenie go:oops: ja dostarczę fanty, i proszę potem o dalsze info co z wysyłką:oops: Quote
fioneczka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 [quote name='papunia']ehh biedactwo, z nowych zdobyczy Doddy jest w najgorszym stanie:shake::placz: mam trochę fantów na bazarek, Ale zwracam się z prośbą do doświadczonych dogomaniaków:razz: o stworzenie tego bazarku i prowadzenie go:oops: ja dostarczę fanty, i proszę potem o dalsze info co z wysyłką:oops: jeśli trzeba pomogę ... zdjęcia z opisem i ceną wywoławcza na maila poproszę ... joanna.maxxtrans@wp.pl a ja mam plan i powinnam na przyszły tydzień trochę grosza dla małej załatwić Kaiu na którymś z wątków rozmawiałaś z Anitą na temat skarbonek ... jest coś takiego ? ja mieszkam w przygranicznym mieście i dużo niemców robi zakupy tu dla swoich pupili - może udałoby się zapełnić jakąs puszeczkę ? Quote
papunia Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 jeśli trzeba pomogę ... zdjęcia z opisem i ceną wywoławcza na maila poproszę ... joanna.maxxtrans@wp.pl bardzo dziękuję:p właśnie wysyłam maila Quote
fioneczka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 bazarek zrobiony ... teraz cioteczki zapraszać, hopać, skakać, wołać tak żeby cały czas "na górze" był ;) http://www.dogomania.pl/forum/f99/swiat-ksiazek-od-papunia-dla-chorej-astki-azji-do-31-maja-138004/ Quote
andzia69 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 fioneczka napisał(a):j Kaiu na którymś z wątków rozmawiałaś z Anitą na temat skarbonek ... jest coś takiego ? jest;) ostatnio wysłałam do Kasi parę skarbonek:p w razie co to w wolnej chwili zdziełamy w robocie:lol: Quote
fioneczka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 andzia69 napisał(a):jest;) ostatnio wysłałam do Kasi parę skarbonek:p w razie co to w wolnej chwili zdziełamy w robocie:lol: to ja bardzo poproszę ... mamy tu dwa duże sklepy zoologiczne moze się cosik uzbiera Anitka jak można to ze dwie na początek a kasiorkę na wysyłkę wyślę Ci na konto a na bazarku się ruch zrobił :multi: tfu tfu żeby nie zapeszyć Quote
doddy Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Dzięki ciotki za pomoc. :multi: O skarbonkach pogadamy konkretnie dziś w dzień. Dopiero wróciliśmy ze Stefcią, więc jesteśmy padnięci. Jutro napiszę o Stefci... bo ja to najpierw się muszę ciotki Rudej wywiedzieć, czy Stefania może być staffikiem. :cool1: Bo ona jest tak kurduplasta, że wzrostem pasi... tylko ja nie wiem czy taki koloryt one miewają. :evil_lol: Stefcia jest THE BEST! I właśnie siedzi mi na rączkach śmierdziuszek. :p I chyba mam kolejną nużycę dodatkowo . :diabloti: Quote
rufusowa Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 na pierwszej fotce jak staficzka wyszła..ale porównując do Vectrowej Marianki pychol sporawy Quote
doddy Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Stefcia jest siusiumajtek. Załatwia się w domku, spacerkiem gardzi. :diabloti: Tak więc mam jazdy na Karcherze + naukę szczeniaczka. :p Quote
fioneczka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 lejek znaczy się z naszej dziewczynki ... oj ciociu Kasiu szkoda mi Ciebie :eviltong: ale za to jakie podłogi czyściutkie będziesz miała jak "ze szmaty" nie złazisz :evil_lol: Quote
doddy Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Do psów w potrzebie powinno się dostawać Karcher gratis. :evil_lol: Quote
fioneczka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 jaki ona ma kochany pyś ... i wygląda na bardzo młodziutką Quote
doddy Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Zgadza się. Dzidzia z niej jeszcze. ;) Ale za to pojętna dzidzia. Nauka spania w łóżku zakończona sukcesem. Dziękuję ciociom Fioneczce i Papuni za pomoc. Quote
fioneczka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Boziu jaka ona cudowna i faktycznie pojętna jak na TTB przystało :eviltong: zdrowiej malutka Quote
MARCHEWA Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Zapraszam na bazarek; http://www.dogomania.pl/forum/f99/spodnie-na-motor-harley-davidson-inne-na-stefcie-do23-05-a-138116/#post12312450 Quote
MARCHEWA Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Nie ma sprawy,tylko cioteczki podnoście bazarek od czasu do czasu,bo ja ograniczony dostep do netu mam. Quote
Recommended Posts