Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='doddy']Nasz kochany Forreścik niestety ma prawdopodobnie poważne problemy zdrowotne. Od pewnego czasu właścicielka hotelu zaobserwowała poważne zmiany w zachowaniu psiaka jak i ogólnej kondycji. Forrest nagle dostał paraliżu prawej strony.

Obecnie dostaje zastrzyki i jest zapobiegawczo leczony.
Weterynarz podejrzewa zapalenie ucha środkowego, bądź guza w mózgu.
Jak tylko uda nam się umówić Forresta do neurologa, zostanie on zdiagnozowany w Warszawie.

nieeeeee :placz: to nie może być guz :placz:
to pewnie tylko uszko przewiało
qrcze :placz:

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:-(:-(:-(biedny, jej brak mi słów zwłaszcza jak patrzę na jego ostatnie zdjęcia, na których jest taki radosny:placz::placz: mam nadzieję, że to nie guz:shake:

Posted

Rozliczenie Forresta.
Wpłat:
Brak jakichkolwiek

Wypłaty:
-273,86zł
- 399,96zł (hotel)

RAZEM: - 673,82zł

Dodatkowo dochodzą koszty leczenia, plus dalszej diagnostyki u neurologa.
Nie ukrywam, że sytuacja jest beznadziejna.

Posted

U Forresta jest dzisiaj lekarz.
Niestety Forrest nie ma zapalenia uch środkowego, bo przy tych antybiotykach i sterydach które dostaje była by już poprawa.

Poprawy nie ma. Forrest nadal ma przechyloną głowę, problemy z koordynacją ruchową. Na domiar złego niestety bardzo zmienne zachowania. Często się zawiesza jak bullterrier, albo dla odmiany tak silnie pobudza, że nie jest się go w stanie opanować.

W poniedziałek mamy umówioną wizytę w Warszawie na dokładniejszą diagnostykę.

Trzymajcie kciuki za pręguska, bo bidul z niego straszny. :-(

Najgorsze to bezsilność i niewiedza co mu jest i jak mu pomóc.

Posted

Biedny niuniuś....trzymam kciuki za dobre wyniki...choc chyba w to nie wierzę:-(

Kasia - wysłałam ci kaskę i napisałam na Zojkę i Stefcię - ale zadysponuj jak uważasz

Posted

Dziś rozliczyliśmy skarbonkę która stała u naszego forumowego kolegi.
Razem przez blisko rok udało się uzbierać 457,66zł (liczone komisyjnie przez 3 osoby).
Całość przeznaczamy na Forreścika bo nikt o nim nie pamięta.

Na dzień dzisiejszy dług Forreścika zmniejszył się do:
216,16zł

:multi::multi::multi:

Posted

kardoe napisał(a):
Witam, chciałam zrobić bazarek dla Forresta, Stefci i Zoji ale niestety mi nie wychodzi czy ktoś mógłby mi pomóc....

mogę pomóc. z czym masz problem?

• 3 weeks later...
Posted

Po długim namyśle, rozważaniom za i przeciw zdecydowaliśmy o uśpieniu Forresta. Niestety ale Forrest coraz częściej okazuje agresję do ludzi, do Magdy, do obcych.
Nie możemy podjąć ryzyka, że zrobi w przyszłości komukolwiek krzywdę.
Według lekarzy z jego problemami neurologicznymi może dojść do tragedii w każdym momencie.
W ostatni weekend jak byliśmy u Magdy, sami byliśmy świadkami jak Forrest w jedną sekundę się nakręcił na ludzi w sposób nieobliczalny. Nie byliśmy w stanie zrobić mu nawet zdjęć, ani zapiąć na smycz w amoku jakim był.

Z bólem serca, ale jesteśmy zmuszeni pożegnać Forreścika, bo zdrowie ludzkie przedkładamy jako najważniejsze.

Posted

zrobiliście co mogliście, więcej się nie da, w takim wypadku to chyba jedyne wyjście, przynajmniej ja innego nie widzę.
Forreściuku biegaj sobie spokojnie za TM