doddy Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 GUMP - amstaff, płowo błękitny, z ciętymi uszami, oceniany na wiek ok. 1 roku. Gump został znaleziony i trafił do schroniska w Klembowie w marcu. Niestety właściciel się po niego nie zgłosił. W dniu wczorajszym zabraliśmy go do fundacji. W przyszłym tygodniu Gump zostanie wykastrowany, doszczepiony i zachipowany. Co do zachowania Gumpa. Gump bardzo dobrze jeździ autem, do ludzi nie wykazuje agresji - natomiast non stop chciałby się bawić i ciągle podgryzanie mu w głowie. Reaguje na "fe", więc nie ma większych problemów z okiełznaniem jego szczenięcych zapędów. Jak do psów - dopiero będziemy sprawdzać. Strasznie go interesują, ale czy z powodu chęci zabawy, czy z chęci "zabijania" sprawdzimy w najbliższych dniach. Na razie Gump, razem z Forrestem trafiły do hotelu w Radomiu do behawiorysty szkoleniowca. Od dziś zaczynają szkolenie PT. Szukamy Wirtualnych Opiekunów, którzy zechcą pomóc w opłacaniu hoteliku, kastracji, szczepień, chipa (750zł miesięcznie hotel, ok. 300zł reszta). Piękne fotki dzięki Kasi Hałambiec. Rozrywkowe dziecko: Quote
agaga21 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 mam nadzieję że charakterek okaże się równie wspaniały jak powierzchowność;) Quote
**Villemo** Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Doddy daj jakąś fotę bo nie mogę skopiowac a chcę wysłać komuś zainteresowanemu:razz: Pięęękny! Quote
doddy Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Podaj mail, to wyślę Ci mailem zdjęcia. ;) Quote
andzia69 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 no piękny chłoptaś:p i nie chory:diabloti: i grzeczny:evil_lol: Quote
**Villemo** Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 A wiadomo jak on się zachowuje w mieszkaniu,między dziećmi..? Quote
doddy Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Jeszcze nie wiadomo, dopiero będzie sprawdzany. Najprawdopodobniej w poniedziałek Gump pojedzie do Marty na DT bo musimy zrobić miejsce w hotelu dla Azji. Quote
andzia69 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 mam nadzieję, ze młody szybko pójdzie do domku....oby, bo kasy braknie:shake: Quote
doddy Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Od Karoliny dostaliśmy spoty Frontline przeciw kleszczom. Przy najbliższej wizycie zakroplimy chłopaków. Dziękujemy. :loveu: Karolina dosłała także smycze i obroże - będą dla kolejnych bid. Quote
papunia Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 :crazyeye::crazyeye:on jest przepiękny! i prawie gotowy do adopcji, wygląda na zdrowego, po chłopaka już powinna ustawiac się kolejka domków ze złotymi klamkami:cool3: Quote
fioneczka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 lilkie napisał(a):Mam dla niego DS!!!Doddy masz pw:) :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
agaga21 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 fioneczka napisał(a)::crazyeye::crazyeye::crazyeye::evil_lol::evil_lol:mnie to nie dziwi...takie cudo często się nie zdarza. Quote
andzia69 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 lilkie napisał(a):Mam dla niego DS!!!Doddy masz pw:) no to czekamy na Doddy:p Quote
**Villemo** Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Doddy gdzie jesteś?:lol: Jakby co Gump jest zarezerwowany!!!;) Quote
doddy Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 To DS musi ustawić się w kolejce, bo fajne 2 osoby dzwoniły też o niego. Niestety dopiero wróciliśmy ze Stefcią, więc nie daliśmy rady zabrać Gumpa z hotelu. Zabierzemy w tygodniu. Z wieści hotelowych, Gump super reaguje i współpracuje na smakołyki, super wraca na zawołanie. Nie załatwia się w pomieszczeniu, nic nie zniszczył, nie wyje zostawiany sam. Magda jest w nim zakochana. :loveu: Quote
fioneczka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 jaaaasssne piękny, młody i jeszcze powiedzcie ze bogaty :eviltong: dobrze że chłopak ma szczęścia tyle Quote
**Villemo** Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Doddy,czyli co?Co mam przekazać ludziom?To fajna rodzina z doświadczeniem(mieli kiedyś rottka i wiele lat asta). Quote
doddy Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 W środę kastracja Gumpa. Do adopcji będzie więc najwcześniej za 2 tyg. Co do dzwoniących i chcących zaadoptować chłopaka, proszę wszystkich by zadzwonili w najbliższy weekend. Wtedy już będziemy coś więcej wiedzieć o zachowaniu Gumpika. Nie chciałabym bowiem opowiadać o nim, mało o nim wiedząc. ;) Jeśli możesz to poproś ludzi, aby po prostu do nas także zadzwonili. 0 501 797 018 - to mój nr. A później wybierzemy najlepszy dom dla chłopaka. Quote
papunia Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Zapraszam :eviltong: http://www.dogomania.pl/forum/f99/swiat-ksiazek-od-papunia-dla-chorej-astki-azji-do-31-maja-138004/ Quote
**Villemo** Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Doddy,przekazałam nr telefonu zainteresowanym.Z pewnościa będą dzwonić.Fajny domek,ludzie doświadczeni mieli rottka i wiele lat ASTa... A dlaczego Gump będzie gotowy do adopcji dopiero za 2 tyg?Przez wzgląd na kastrację czy coś jeszcze? Quote
doddy Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Kastracja, chip, doszczepienie. W środę kastracja, po 10 dniach doszczepienie, więc będzie mniej więcej 2 tyg. Ponadto nie oddajemy psów bez sprawdzenia ich zachowań. Dlatego chociaż 2-3tyg go poobserwujemy. Quote
Recommended Posts