draka Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 jako ze mieszkam najblizej i najszybciej dotarlam do domku powiem ze bylo sympatycznie :beerchug: o wygranych i nie napisza ci ktorzy moze bardziej uwazali.. :wink: moze tez wstawia jakies zdjecia?:) (marku.. :wink: ) gapa malo sie nie obsikala ze szczescia ze tyle pieseczkow mi odpadaja rece no i okazalo sie ze moj pies taki gnoj ale piwka nie odmowi 0X Quote
lapis Posted February 20, 2005 Author Posted February 20, 2005 Właśnie wróciłam My i Sajko mamy ZM, nie wiem jak Marek bo, że to Marek dowiedziałam się po wystawie reszta jutro- dla ciekawości - sporo mieszanych uczuć Quote
Kati Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Gratulacje dla Lapis i Sajko Zwycięstwa Młodzieży :D Czy nikt inny się nie pochwali? :roll: Z niecierpliwością czekam na wyniki. :wink: Quote
Nitencja Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 lapis a wlasnie czemu duzo mieszanych uczuc :) ?? Napisz dlaczego : oranizacja, sedzia, psy..... ??? Quote
tufi Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Ale Wy jestescie - kazecie nam czekac w nerwach do jutra :cry: Quote
AMFI Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Gratulacje! i :angel: piszcie, piszcie jak było!!! Quote
porterin Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Nareszcie znowu w domu. Misiek, jak zwykle, zrobil show pod ringiem, witając się z kim się tylko dalo. Powtórzyl to samo na ringu wywalając się do góry brzuchem , gdy pani sędzina podeszla do niego. Mamy bardzo symapatyczne wrażenia. Pierwszy raz u pani Kozlowskij Wiktor byl pierwszy, co prawda w konkurencji I, ale weteran ma prawo mieć trochę sklerozy. "Piękny przedstawiciel rasy, w doskonalej kondycji. Cudowny charakter" Nic dodać, nic ująć. Ale z BIS weteranów wylecieliśmy bez szampana. Quote
lapis Posted February 21, 2005 Author Posted February 21, 2005 Najpierw wyniki potem uczucia – trochę ciężko z tymi wynikami bo nie zawsze było wiadomo jaka ocena, ale się starałam więc błędy wybaczcie AST Psy Szczenię HARPUN Victory –wo – Najlepsze Szczenię (wystawiał już naprawdę starszy pan i byłam pełna podziwu dla niego) BLADE EVIL LUSIFER- nie jestem pewna oceny Młodzież 1.DAVOS Gold Bonzo – dsk Zwycięzca Młodzieży 2.BLUE LARRY Ewimark Rakownia – dsk 3.VVARDENFEL A-BLUE CMOKO BOY – dsk VVARDENFEL A-BLUE BAD BOY Pośrednia 1.B.J.Gold Bonzo (FCI) – dsk 2.OTELLO De La Rose – dsk Otwarta 1.FIDEL od Niebiańskiej Damy – dsk Chempiony 1.Vita Kenbo IMIDGE – dsk Najlepszy Pies w Rasie Suki Szczenięta 1.BEAUTY IN RED z Samotni Christa-wo 2.ABRAKADABRA Tabor- wo Młodzież 1.Redegost PIPPI LANGSTROM– dsk Zwycięzca Młodzieży 2.SWEET SUPRISE Challenger – dsk 3.DONNA LIRA Gold Bonzo (FCI) – dsk 4.DRAKA Gold Bonzo (FCI) – dsk Pośrednia 1.OKTAWIA De La Rose – dsk Najlepsza Suka w Rasie 2.AMFA Lusifer – dsk 3. MWGGY BLUEWOOD z Machova Kraje – dsk SUNNY GIRL znad Warsina – nieobecna Otwarta 1.ISABELLA ROSSELLINI Altillo –dsk 2.IVORY COAST BLUE MOON – dsk 3. COLLIN Gold Bonzo – dsk BHAKTI DASI Goloka HAZBA THE BEST Kolonia Lotnicza Nie wiem kto wziął Rasę bo tak namieszali w numerach, ale może Marek uzupełni Bulterier Psy Pośrednia 1.DON EMIL Zig Hauer – dsk Najlepszy Pies w Rasie Otwarta 1.ROLAND Taurus – dsk 2.ZRYW Warmiński Dąb- dsk ATRAKCYJNY ARMOND A-bull-Do – nieobecny Bueto NEO – nieobecny Suki – Nie znam ocen Szczenię SPICE AND SEXY Auron (FCI) Otwarta NORDA Barbitistes Bulterier Miniaturowy Psy Młodzież 1.Seayess HOT LOV Margines – dsk Zwycięzca Młodzieży Suki Młodzież 1.SARA DE BULLCOK – dsk Zwycięzca Młodzieży Zwycięzca Rasy Pośrednia 1.Mooncraft’s IN YOUR EYES - dsk Staffordshire Bull Terrier Psy Młodzież 1.LAPIS NIGER Buldożer - dsk Zwycięzca Młodzieży, Weteran VICKTORY MARCH Pullera – nie widziałam, ale jak porterin pisze był pierwszy Druga wystawa na hali i dalej jestem zdecydowanie zwolennikiem wystaw na wolnym powietrzu. Miejsca było dużo, ale było zimno. Co do moich mieszanych uczuć – cóż to jest kwestia gustu i na pewno doświadczenia - mnie go jeszcze brakuje. Z tą sędziną miałam kontakt po raz pierwszy najpierw pomyślałam, że się czepia, ale teraz po przetrawieniu wszystkiego i rozmowie z bardziej doświadczoną osobą jestem zdania, że jest po prostu bardzo wymagająca. Jak widziałam każdemu coś powiedziała – mnie osobiście udzieliła dobrych wskazówek więc na tą chwilę (po przespaniu, a wcześniej uczczeniu zwycięstwa :drinking: :drinking: :drinking: ) - moje mieszane uczucia już nie są aż tak pomieszane. A jeszcze jedno czego się mogę czepić (jak już się czepiam) – to chłopak który wołał na ring miał tak „słaby” głos, że często nie było słychać kogo woła, tak więc trzeba było być bardzo czujnym bo mówiąc szczerze siedziałam przy ringu ale gdyby nie katalog to nieraz bym nie wiedziała kto ma wyjść. No to tyle użalań nad ciężkim życiem właściciela psa rasowego Może nie jest to pełne i dokładne sprawozdanie z wystawy, ale byłam sama a jestem tylko marnym człowiekiem i niestety nie jestem w stanie wszystko zrobić tak jak bym chciała. A dodatkowo to druga doskonała ocena Lapidła do reproduktora - więc ogólnie jestem zadowolona Sajko robiła również zdjęcia więc może też coś wstawi Quote
tufi Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Fotki od lapis: http://psiaki.com.pl/categories.php?cat_id=121 GRATULACJE! :drinking: Na spokojnie swiat czasami wyglada zupelnie inaczej :wink: Quote
Sajko Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Jak Lapis napisała, my ze Zw.Mł, ale ta wystawa zdecydowanie nie była nam pisana :wink: Dragulec na przestrzeni 5m po wyjściu z pociągu rozwalił pazur tak, że zakrwawił szlak od dworca na halę. Pan dyżurny wet jedyne co umiał zrobił to polać wodą utlenioną i zabandażować. Więc już miałam wizję 4,5h w pociągu w jedną stronę i nawet się nie wystawienia, na szczęście przestało krwawić i mały przebiegł to regulaminowe kółko. Opis dostał bardzo ładny, otwierają go moje ulubione stwierdzenia- zgrabny i sympatyczny 8) Na porównaniu o rasę któraś suka tak ładnie pachniała, że Drago odmówił biegania jako pierwszy, a jak przepuściliśmy suki, to mały jak parowóz za nimi, zero wystawiania. Więc bardzo słusznie przegraliśmy z Sisi, czyli Serą. Zresztą podobno Sera była później 3 na BIS Juniorów :D W pociągu ścisk, 7 osób w przedziale, w tym jeden wyjątkowo antypatyczny pan, dobrze że mały był zmęczony i przespał całą drogę na kocyku. A po powrocie prosto z pociągu do weta, mały zabieg, nie ma pazura tylko miazgę na wierzchu, i dzisiaj już niestety kuleje i na 3 nóżkach chodzi :( Fotki wrzucę, jak najpierw sama obejrzę, bo Marek robił większość, więc nie wiem, co zrobił i czemu 8) I jeszcze raz chciałam podziękować Lapis i jej Mamie za przygarnięcie koło swojej klatki, i pozdrowić Dogomaniaków których w końcu udało się poznać w większej liczbie :lol: Quote
lapis Posted February 21, 2005 Author Posted February 21, 2005 Sajko napisał(a): I jeszcze raz chciałam podziękować Lapis i jej Mamie za przygarnięcie koło swojej klatki, i pozdrowić Dogomaniaków których w końcu udało się poznać w większej liczbie :lol: Po pierwsze Sjko nie ma za co, a po drugie jakich dogomaniaków poznałaś bo ja oprócz Marka nikogo Quote
Sajko Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Lapis, bo Ty tak zawsze, w Bydgoszczy to na głównym dopiero się zgadałyśmy 8) A poznałam jeszcze Buteo i Drakę z malutką Gapą, Atosię i towarzystwo astowe, ale oczywiście nicków nie pamiętam :oops: i jeszcze od innych ras, ale starcza pamięc i nicki już mi uciekły :-? Quote
Sajko Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Dobra, kilka fotek 8) ring miniutków :D Mój Dragulec oceniany w swojej klasie: I na porównaniu o rasę, no przegrać musieliśmy 8) I Zwycięzca, czyli Sisi (fotka taka sobie, sunia ładniejsza 'na żywo') My na śniegu czekając na pociąg (kropki na śniegu to niestety krew Dragulca :-? ) I bonusowo- Gapa :lol: :lol: :lol: Quote
draka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 no i co? nikt nic nie pisze..nie ma fotek...buu Mój Dragulec oceniany w swojej klasie: prawdziwy model :wink: Quote
lapis Posted February 22, 2005 Author Posted February 22, 2005 draka napisał(a):no i co? nikt nic nie pisze..nie ma fotek...buu Jak nie ma fotek :o Quote
Marek z Gromem Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Nie ma fotek 8) Asia czy TY znowu KLINA zapodałaś :D Wystawa bardzo fajna, fajne miejsce, fajne ringi i przedewszystkim fajne towarzystwo :) czyli GAPA, DRAGO, LAPIS i VICTOR :P No i ich Pańcie tez sympatyczne 8) Quote
lapis Posted February 22, 2005 Author Posted February 22, 2005 [quote name='Marek z Gromem']Nie ma fotek 8) Asia czy TY znowu KLINA zapodałaś :D Wystawa bardzo fajna, fajne miejsce, fajne ringi i przedewszystkim fajne towarzystwo :) czyli GAPA, DRAGO, LAPIS i VICTOR :P No i ich Pańcie tez sympatyczne 8) Dzięki w imieniu nas wszystkich Marek ma rcję ringi fajne duże, nie jak w Bydgoszczy. Dla mnie to tylko wyższa temperatura bo zmarzłam. A co do Viktora - typowy fafik. Najpierw zapytałam Doroty czy mogę się przywitać i zostałam zalizana (przy jego wielkości w 2 sekundy :wink:), a potem rozłożył się ukazując swoje skarby i nie miałam wyjścia - musiałam pieścić. Już wiem po kim ma takie zachowanie moje Lapidło Quote
draka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 zadnego klina :wink: (nie tym razem :evilbat: ) chodzilo mi o to ze zdjec niewspolmiernie malo do tych ile sie napaczylam ze byly robione :wink: ale dobbbraaa juz nie marudze 8) Quote
lapis Posted February 22, 2005 Author Posted February 22, 2005 mówiąc szczerze to niektóre zbyt ciemne powychodziły i potrzebna była selekcja Quote
Marek z Gromem Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Asia męcz Sajko niech Ci jakieś moze na meila powysyła :) chociaż podobno słabe fotki GAPIE porobiłem :( takie dostałem info na GG od wlaścicielki aparatu :( Quote
Sajko Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Napiszę tak, na tym jednym co wstawiłam zmieściła się cała Gapa, a resztę jak złożysz razem, to wtedy wyjdzie cała Gapa 8) bo na fotce jest głowa, na drugiej ogon, trzecia to boczek, itp....a to co wstawiłam, mimo że nie najlepsze, jak dla mnie Gapa ładnie wyszła :lol: Quote
draka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 nie no jasne-fotka super. danke :wink: nie chcialam zamieszania robic :oops: Quote
Wind Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Bosze ... Sajko to ja tu musze z yorkow przybiegac, aby Ci/Wam mocno gratulowac :lol: Ciesze sie razem z Wami z sukcesu :-) Ladnie zaczynacie kariere wystawowa. Tylko niech Dragulec nie zapomni, ze na ringu uwodzi sie sedziego a nie mini-laseczki :lol: 8) Sajko, jeszcze raz wielka buzia dla Ciebie i Dragulca :-) Marek, a my sie na gg spotkamy i wszystko sobie opowiemy, prawda? ;) :lol: Quote
Marek z Gromem Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Marek, a my sie na gg spotkamy i wszystko sobie opowiemy, prawda? Nie inaczej opowiemy sobie o wynikach wystawy o organizacji itp. 8) 8) 8) Quote
staff-ka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Młodzież 1.Redegost PIPPI LANGSTROM– dsk Zwycięzca Młodzieży 2.SWEET SUPRISE Challenger – dsk 3.DONNA LIRA Gold Bonzo (FCI) – dsk 4.DRAKA Gold Bonzo (FCI) – dsk Tu w wyniczkach suczki Mlodziez wystapił błąd - pierwszą lokate trzeba zamienić z czwarta Pipi była na 4 ,a Draka na 1 :wink: Fajna recenzja Lapis :D pojezdzisz wiecej ,bedziesz wieksze recenzje przekładać :wink: trening czyni mistrza :angel: A na grupie nie wzieli Staffika tym razem pod uwagę - czy nie byliscie ?? Ho,ho ale sie DZIADZIUŚ Victor - to juz dziadziuś :o - zleciało qurcze , prezentował - normalnie SUPER .Swietnie wyglada :D sajko - DRAKULEC jest THE BEST i chyba najbardziej fotogeniczny miniak :drinking: Gratulacje dla zwyciezców :D :D :D Quote
Recommended Posts