Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Siamensis - Dzięki za fotkę mojej Shiluni.Jak odebrałaś tą wystawę ? bo ja już temu sędziemu bardzo dziękuję i mojego psa juz nie dotknie.

Posted

Po pierwsze duże gratulacje dla wszystkich zwycięzców!!
Wystawa kameralna, w ślicznej okolicy.
Ja również wróciłam mega zadowolona, dumna i w szoku jednocześnie z wystawy.
Najpierw wystawiał się pies z mojej hodowli ARANCIO Almakone Amoris (sznaucer miniaturowy czarny), który wygrał klasę otwartą, V1, CWC, a następnie dołożył BOS.:lol:
Następnie wystawiała się moja sunia, również z moim przydomkiem CAREZZA Almakone Amoris (sznaucerka mini czarna), wygrała klasę młodzieży, otrzymała Zw.Mł., tym samym kończąc Młodzieżowy Championat Polski!! Jej również przypadł tytuł BOB Junior jak również BOB:multi: Dodam, że sunia ma zaledwie 10mc. Ale to nie koniec sukcesów małej czarnej tego dnia. Zaskoczyła mnie totalnie zgarniając BIS Junior !!! a następnie BOG II !!!:crazyeye::multi::multi::multi:

Jeszcze do dziś nie mogę uwierzyć w powyższe:lol:

Posted

agnethka napisał(a):
mi się bardzo podobały pucharki zakopiańskie na BIS'ach ;)
aż szkoda, że się nie udało nam tam zaistnieć, bo to dość oryginalna pamiątka ;)

możesz im zrobić zdjęcie z bliska, żeby zobaczyć?
chciałabym pokazać w domu jak to wyglądało ;)

Postaram się wieczorkiem wstawić fotki powyższych "pucharów" ;)

Posted

alexandra dzięki wielkie za tą foteczkę:loveu:
Masz może więcej jakichkolwiek z moją czarnulą?? Będę bardzo wdzięczna, może być na maila.

Gratuluję sukcesu:multi:

A ja mam fotkę z dwoma dzbankami, postaram się niedługo wstawić:)

Posted

agnethka napisał(a):
a takich co byli na ringu honorowym, ale nie weszli do ścisłego finalu też będą?
interesują mnie zwłaszcza Juniory - grupa 1 i 3 ;)

ja nie mam żadnych zdjęć moich staffciów :placz: kurde udusze fotografa :mad:
(albo lepiej nie, bo to też kierowca :evil_lol: )

Tego nie wiem, ale jak będą to zamieszczę ;)

Posted

[quote name='alexandra']Dzięki Wam za gratki :)

Megnum, na pewno będę mieć sporo fotek z BIS'a, mój znajomy robił. Powinnam je mieć jeszcze w tym tygodniu, wtedy na pewno się "podzielę" ;)

Super!!
W piątek wyjeżdżamy na Litwę, ale jakbyś miała to będę bardzo wdzięczna za fotki na meilu.
Podaję adres: magda.slusarczyk@poczta.onet.pl

A tymczasem specjalnie dla agnethki:

Posted

Siamensis napisał(a):
to ja mam odwrotnie...bardzo dobre wrażenie po ocenie,rzeczowy facet:lol:,organizacja wystawy do .....;)

Ja odwrotnie -jego zachowanie odbiegałao od wszelkich norm a wysmiewanie sie z psa to juz było nie na miejscu.przyklad prosze bardzo :
asystenka kynologiczna do sędziego "niech pan spojrzy jakie ma śliczne i białe zęby" odpowiedź sędziego "wsystkie ci" o reszcie nie wspomnę. Dla mnie to było upokażające a dla innych może śmieszne.

Posted

mówicie o P. A.Chabik? :cool3:

miałam przyjemnosc, albo pecha - i oceniał moje psy w 2006 roku w Nowej Rudzie i wtedy dopatrzył się u mojego psa przodozgryzu (gdzie pies wczesniej był na ok 25 wystawach i zawsze z WO lub dosk)

Po ocenie podeszłam do P. sędziego z prosbą o pokazanie mi owej wady... on dokładnie ogladnął psa i krzyknął ze ja oszustka jestem, psa podmieniłam i idiote z niego robie :evil_lol:
W trakcie oceny tez za miły nie był...

Było minęło... pies z rzekomą wadą zgryzu po wystawie w Nowej Rudzie brał udział w w kolejnych 25 wystawach, ciągle z doskonałymi i kilkoma BOB`ami, BOG`mi i championatami :lol:
Jak to wszyscy sedziowie sie nie znają :evil_lol:

Posted

maga18 napisał(a):
mówicie o P. A.Chabik? :cool3:

miałam przyjemnosc, albo pecha - i oceniał moje psy w 2006 roku w Nowej Rudzie i wtedy dopatrzył się u mojego psa przodozgryzu (gdzie pies wczesniej był na ok 25 wystawach i zawsze z WO lub dosk)

Po ocenie podeszłam do P. sędziego z prosbą o pokazanie mi owej wady... on dokładnie ogladnął psa i krzyknął ze ja oszustka jestem, psa podmieniłam i idiote z niego robie :evil_lol:
W trakcie oceny tez za miły nie był...

Było minęło... pies z rzekomą wadą zgryzu po wystawie w Nowej Rudzie brał udział w w kolejnych 25 wystawach, ciągle z doskonałymi i kilkoma BOB`ami, BOG`mi i championatami :lol:
Jak to wszyscy sedziowie sie nie znają :evil_lol:

Czyli moje spostrzeżenia są prawidłowe. Ale było minęło ...hahahahaha .Mojego psa juz nie dotknie.

Posted

agnethka napisał(a):
o masz...co za człowiek :roll:

No łatwo ci się mowi bo twoja Viky była sama w klasie młodzieży a i psa nie było w klasie mł. to NJwR byl w zasięgu -jak gdyby z automatu. Gorzej tylko Ci poszło z Arveną bo były dwie sztuki to ci chyba II lok. wpdała czyż nie? Oczywiście gratuluję.
U mnie w klasie nie ma mniej niż 5 sztuk (wyjątek zakopane 3 szt) więc jest chyba róznica i trzeba się nagimnastykować troszkę żeby wygrać ...hahahahah ?

Posted

Widocznie żle to odczytałem lub odebralem bo jak tak jest co piszesz to spoko. Nie nawidzę jak sędzia lekceważąco podchodzi do swoich obowiązków a już do wystawcy ktory za to zapłącił tym bardziej . Mnie ta wystawa kosztowała tylko 500 złotych z noclegiem i mnóstwo nerwów.