IrishDevils Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Seter Irlandzki - Irish Red Setter PSY - RüDEN Klasa użytkowa - 1 341 - 341 SUKI - HüNDINNEN Klasa otwarta - 1 342 - 342 Oooo... no ilość psów jest powalająca :eviltong:. Quote
Guest sloonko Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 ja tez sama ze swoim ajriszem (terierem)... ale bardzo wazne dla mnie jest czy wystawa sie nie odbedzie przypadkowo o 9ej.. bo jade na nia z Warszawy.. i dla mnie 9 czy 10ta to roznica, zwlaszcza ze przed nami na ringu tylko 9 piesków... Quote
Talagia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='shadow9']\ Oooo... no ilość psów jest powalająca :eviltong:. Irlandów jest więcej ale w przerwie ich sędziowania wskakują na chwile angliki, a potem znowu irlandy :lol: Seter Irlandzki - Irish Red Setter PSY - RüDEN Klasa użytkowa - 1 341 - 341 SUKI - HüNDINNEN Klasa otwarta - 1 342 - 342 Setter Angielski PSY - RüDEN Klasa otwarta - 1 343 - 343 Klasa championów - 1 344 - 344 Setter Irlandzki SUKI - HüNDINNEN Klasa pośrednia - 1 345 - 345 Klasa championów - 1 346 - 346 Quote
sylrwia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Talagia te drugie irlandy to prawdopodobnie irlandy czerwono -biale Quote
aga616 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 czy Wy widzicie gdzieś spis wystawców?? na stronie napisane "plan sędziowania i spis wystawców" ale ja chyba ślepa jestem bo znaleźć nie mogę;) Quote
K&A Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Ja też nie widzę, a jest mi to bardzo potrzebne, bo znajomi Słowacy i Czesi nie dostali potwierdzenia i nie wiedzą czy są przyjęci. Quote
Judit Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 sylrwia napisał(a):....te drugie irlandy to prawdopodobnie irlandy czerwono -biale hmm... a mi się nie wydaje że to czerwono-białe. Nie znam żadnej suki która by była na tej wystawie w klasie championów ani w klasie pośredniej. No chyba że z zagranicy.... aga616 napisał(a):czy Wy widzicie gdzieś spis wystawców?? na stronie napisane "plan sędziowania i spis wystawców" ale ja chyba ślepa jestem bo znaleźć nie mogę;) no ja także tego spisu wystawców nie widzę, a szkoda bo ten spis rozwiałby moje wątpliwości. Quote
sylrwia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Judit ja też nie znam. Jak pojawi się spis wystawców i jak pojawią się osoby na wystawie to się okaże.;) Quote
K&A Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Na stronie oddziału jest już działająca lista wystawców. Quote
Szami Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Talagia napisał(a):Irlandów jest więcej ale w przerwie ich sędziowania wskakują na chwile angliki, a potem znowu irlandy :lol: Seter Irlandzki - Irish Red Setter PSY - RüDEN Klasa użytkowa - 1 341 - 341 SUKI - HüNDINNEN Klasa otwarta - 1 342 - 342 Setter Angielski PSY - RüDEN Klasa otwarta - 1 343 - 343 Klasa championów - 1 344 - 344 Setter Irlandzki SUKI - HüNDINNEN Klasa pośrednia - 1 345 - 345 Klasa championów - 1 346 - 346 Ponieważ też piszę katalog na naszą wystawę to chciałabym wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje , że np. irlandy są dwa razy : Program w który wpisuje się zgłoszenia ma wpisane jakby " odgórnie" rasy psów , wystarczy , że ktoś kto wpisuje zgłoszenia nie zmodyfikuje sobie tych ras i robi się z jednej rasy - dwie albo trzy .Zwróćcie uwagę na pisownie obydwu ras : 1. "Seter Irlandzki - Irish Red Setter" 2. " Setter Irlandzki" i system zalicza to jakby do dwóch różnych ras. Myślę , że setery irlandzkie trzeba połączyć razem i wyjdzie wtedy prawidłowa stawka . Niestety system ten ma dużo takich pułapek i dlatego zdarzają się takie dziwne sytuacje . Quote
Judit Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 więc jest jak myślałam, to same mahoniowe są. I stawka chyba będzie taka: Seter Irlandzki - Irish Red Setter PSY Klasa użytkowa 341. Between Heaven And Hell Zambi SUKI Klasa pośrednia 345. FOXI Rysi Wykrot Klasa otwarta 342. California Sunrise Zambi Klasa championów 346. Cosmopolitan Girl Zambi Talagia ale Ci się trafiło, tylko twoje kropkowane chłopaczki będą :D Quote
Szami Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='agnethka']no to ja zgłupiałam... Owczarek Australijski - Australian Shepherd PSY - RüDEN Klasa otwarta - 1 11 - 11 Klasa championów - 1 12 - 12 SUKI - HüNDINNEN Klasa weteranów - 1 13 - 13 Owczarek Australijski (typ amerykański) PSY - RüDEN Klasa młodzieży - 1 14 - 14 to jest jedna rasa.... :roll: jak coś to będą dwa BOB'y? :diabloti: chyba, że te pierwsze to KELPIE ? :roll: Według nomenklatury nazewnictwa ras FCI to to jest jedna rasa tylko w dwóch językach napisana : http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Systematyka_ras_FCI.pdf 16. U.S.A. Australian Shepherd (342) Owczarek australijski (typ amerykański) Znowu to wina systemu !!!!!!!!! Quote
Szami Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Nie jest to problem formularza , tylko osoby wpisującej zgłoszenia do programu .Nie jestem z Oddziału Zakopane !!!!!!!!!!!! Quote
Guest sloonko Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 szami -> a czy wiesz o ktorej zaczyna sie sędziowanie??? Quote
Szami Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Potwierdzona wiadomość od Prezesa Oddziału Zakopane - OCENA PSÓW NA RINGACH ROZPOCZYNA SIĘ O GODZ. 10.00 Quote
Meg Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Zmienili się sędziowie? Zaczynam się gubić. Jadę z rodezjanem, grupa VI . Wg tej strony: Związek Kynologiczny w Polsce oddział Zakopane sędziuje nas Małgorzata Capriari, a już tu: Związek Kynologiczny w Polsce oddział Zakopane mamy ring 8 i Panią Annę Jaśkiewicz:???::???:. Czy ja coś źle odczytuję? Pomoże ktoś... :) ? Quote
Szami Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Pani Jaśkiewicz nie może sędziować GR VI bo ma uprawnienia tylko na grupę V , więc myślę ,że Rhodezjany będą sędziowane przez Panią Małgorzatę Caprari. Quote
Irviers Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 U nas też zmiany: sznaucery miał sędziować pan Jerzy Mrugasiewicz ( i tak jest nadal podane na stronie). Za to w planie sędziowania- na sznaucery przydzielono pana Tomasza Borkowskiego. Za to p. Jerzego Mrugasiewicza w planie sedziowania w ogole nie ma. Ciekawe kto ostatecznie nas będzie oceniał- pewnie dowiemy sie dopiero na ringu :lol::lol: Quote
AnkaW Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Chyba było za mało zgłoszonych psów w stosunku do proponowanych sędziów i część grup przeszła do innych ;) Quote
IrishDevils Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 My wróciliśmy BARDZO szczęśliwi!!!! Neosiek (BETWEEN HEAVEN AND HELL Zambi) - ex1, CWC, BOS, BOB, BOG1!!! :multi::multi::multi: Siostrzenice Neola: Cosmopolitan Girl Zambi - ex1, CWC, BOS California Sunrise Zambi -ex1, CWC Gratulacje dziewczyny :loveu:!! Brawa też dla Kasi i Ravena za BOBa i dla Liliana za CWC [SIZE=2]:multi:! Quote
ewtos Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='shadow9']My wróciliśmy BARDZO szczęśliwi!!!!.....[SIZE=2] Gratulacje !!!!!! :klacz: Quote
Recommended Posts