Mawe Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 W dniu 12 maja został znaleziony ok. 3 letni pies rasy Samojed w okolicach Stadionu Śląskiego w Chorzowie. Pies nie ma tatuażu ani chipa. Jest trochę brudny i wychudzony. Po wizycie u weterynarza ma leczone zapalenie prawego ucha. Pies jest bardzo przyjazny, wszystkie potrzeby zalatwia na zewnatrz. Szukamy właściciela lub kogoś kto zechce zaopiekować się psiakiem. kontakt : 503 088 605, 664 493 079, 513 176 167 Quote
Mawe Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Podnoszę temat. Psiak zwany obecnie Puszkinem jest tymczasowo u mojego syna. Przez weekend zaopiekuje sie nim jego kolega, ale nadal szukamy dla niego domu. Puszkin jest spokojnym, ułożonym psiakiem szukającym własciciela. Quote
Dorothy Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 przepiekny!! samojedy l;ubia sie wloczyc, moze komus zginal? choc siersc ma w kiepskim stanie... Quote
Mawe Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Nadal szukamy domku dla puszkina. Przez tydzień będzie miał opiekę, ale potem będzie kłopot. Jest zbyt miłym i dobrze ułożonym psem, by oddawać go do schroniska, więc może jednak ktoś go przygarnie. Quote
piq Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Tatuaże mogą być w różnych miejscach u psa, a u samoyeda dodatkowym i sporym utrudnieniem jest jego sierść. Nie wiem jak dokładnie był sprawdzony. Druga rzecz to chip. Nie zawsze jest od razu wykryty przez czytnik. Sam miałem taką sytuację u dwóch psiaków. Po kilkukrotnym sprawdzeniu zdjąłem psom obroże i okazało się, zę jednak chipy są, prawdopodobnie obroże zakłócały sygnał. Być może bardzo dokładnie sprawdziliście psa ale być może trzeba jeszcze raz sprawdzić. Quote
bossi Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 piq napisał(a): Być może bardzo dokładnie sprawdziliście psa ale być może trzeba jeszcze raz sprawdzić. bardzo możliwe ale ponieważ ani ja ani żaden z moich znajomych nie zna sie na tym na tyle dokładnie psa oglądało 2 weterynarzy i to oni powiedzieli że pies nie ma ani tatuażu, ani też nie wykryli żadnego chipa. Pies nadal czeka na kogoś kto go przygarnie, pierwsza próba adopcji zakończyła się niepowodzeniem ponieważ w rodzinie która chciała go przygarnąć była już suczka rasy samoyed i właściciele widząc zachowanie obu psów postanowili że nie chcą mieć szczeniąt. Wieczorem jak tylko pogoda pozwoli dodam nowe zdjęcia ponieważ pies wygląda teraz o wiele ładniej. Quote
kingula Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Bossi, ale zakladajac ze wlasciciel sie po psa nie zglosi oraz, ze nie uda sie namierzyc hodowcy po ew.tatuazu chyba podpiszecie jakas umowe adopcyjna z przyszlym wlascicielem aby psiaka wykastrowal? Tak byloby lepiej dla wszystkich... Quote
masienka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 co z tym psiakiem?? ponownie rusza serwis Serwis Bezdomne Szpice - Husky, Malamute za darmo do oddania. jesli chlopiec nadal szuka domu to go umieszcze tylko prosilabym o powiadomienie jak juz nowego wlasciciela znajdzie no i ta kastracja by sie przydala zeby potem nie posluzyl komus do sprowadzania na swiat kolejnych bid Quote
kingula Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 No wlasnie autorka tematu cos sie przestala odzywac, co nie ukrywam troche mnie niepokoi...:shake: Quote
masienka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Kingula, widze, ze Ty od sameczkow to sie podlacze ;) " Dziś mało nie rozjechałam Samoyeda! błąkał się po Wołominie ( woj. mazowieckie, ok.25 km od warszawy)!a konkretnie kolo LIDLA niestety nie mam warunków aby go zatrzymać ani nawet przetrzymać! Musiałam zostawić go w schronisku ale on tam nie może dłużej zostać.. bo poprostu SZKODA TAK PIEKNEGO PSA! Jest grzeczny, reaguje na komendy (siad, łapka, noga) bezproblemowo znosi jazdę autem. Ma ok 2-3 lat i przepiękny uśmiech i brązowe oczka. Nos jest prawie cały biały, był podrapany) Obecnie przebywa w schronisku.To młody pies i zależy mi na tym by nie skończył jako ozdobny pies na łańcuchu !!! Pomóżcie mi proszę znaleźć dla niego leprze miejsce, Proszę!!! Ze swojej strony bede napewno aktywnie szukać dla niego nowego domu! Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc Karolina" Psiak jak tylko skonczy sie kwarantanna jedzie na tymczas do ludzi zwiazanych z Fundacja Pies dla Stasia ale bedzie potrzebna pomoc w odszukaniu wlasciciela lub znalezieniu nowego domu Quote
bossi Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 przepraszam za tak dlugi okres ciszy ale wynikly male komplikacje i zamieszanie naszczescie wszystko juz jest oki;] piesek ZNALAZŁ DOM:lol: u miłego starszego Pana. jeśli chodzi o sprawe kastracji to teraz jest już zapóźno a przyznaje że o tym nie pomyśleliśmy. Dziękuje bardzo wam za zangażowanie i pomoc, Pozdrawiam Quote
halbina Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f96/skradziony-rodowodowy-samoyed-139634/ Quote
Recommended Posts