pinkmoon Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami Nie dość, że ktoś wpadł na taki chory pomysł, to poczytajcie komentarze do tego artykułu. Większość internautów cieszy się "że w końcu ktoś się zabrał za biegające luzem bydlaki". Quote
zmierzchnica Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 To przerażające. I to, co robi ten człowiek, i te komentarze. Mam nadzieję, że spora mniejszość społeczeństwa wchodzi na takie portale jak gazeta.pl albo onet.pl. Bo to jest makabra - brak uświadomienia, okrucieństwo. Zabijanie to jakaś metoda? Po prostu mi smutno jak to czytam. Quote
selenicereus Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Sprawa z tymi kośćmi jest straszna, a najgorsze w niej, że trudna do rozwiązania (znalezienie sprawcy i ukaranie) Reakcja ludzi po portalach też. Zauważcie jednak, że niezależnie od informacji w dyskusjach na forum onetu, wp, gazety płynie nie tylko strumień a rwąca rzeka jadu. Przeraża mnie to bo jeśli społeczeństwo, w którym żyję jest takie jak się prezentuje na forum to strach na ulicę wyjść. Sami ponurzy psychopaci, miłość bliźniego jest cnotą nieznaną. A codziennie spotykam przecież sporo całkiem przeciętnych i życzliwych osób. Czy to tylko przed ekranem komputera, w bezpiecznej anonimowości, wyłażą z ludzi demony. Z drugiej strony już w "Samych swoich" pokazane było umiłowanie do samosądów i rozwiązywania konfliktów po swojemu. "sprawiedliwość sprawiedliwością a racja musi być po naszej stronie" - kto ma mocniejszą pięść albo mniej skrupułów ma większą rację. Quote
zmierzchnica Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Wydaje mi się, że to po prostu głównie takie osoby mają skłonność do pisania komentarzy. Ja często coś czytam na gazeta.pl albo onecie, ale nigdy nie komentuję - zwyczajnie nie widzę sensu, nie mam ochoty. Jeśli ktoś chce zadymę wywołać, to będzie takie teksty pisał, byleby było ostro i wzbudziło kontrowersję. A tak naprawdę to nikomu pewnie na ulicy by nie zwrócił uwagi, żeby po psie posprzątał czy prowadził na smyczy. Mimo wszystko, te komentarze są naprawdę dołujące, powszechna niechęć do psów też. Nie znoszę jak ludzie krzywo patrzą, kiedy idę z dwoma psami przy trawniku. Tak jakby życie i działalność moich psów, najdroższych mi przecież istot, ograniczało się tylko do robienia kup :roll: (A zbieram ich odchody i wyrzucam). Tylko trochę jest prawdy w tym, że głównie niepilnowane i biegające luzem zwierzęta takie kości zjedzą. To nie jest zatrute mięso - pies nie zje go raz dwa mimo obecności właściciela. Kości trzeba pogryźć itd, jeśli właściciel zauważa swojego pupila to też zobaczy, że znalazł kości... Pewnie teraz wszyscy bardziej swoich psów pilnują. Co i tak nie usprawiedliwia okrucieństwa tego... "człowieka" :angryy: Quote
Recommended Posts