Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!!!
Zbliżają się wakacje, znajomi zaproponowali wspólny wyjazd w Bieszczady. Nasi znajomi mają dzieci a my mamy psy. Nasi znajomi zarezerwowali sobie noclegi w gospodarstwie agroturystycznym (pseudoagroturystyka- ze zwierząt mają psa stróżującego i koniki :razz:). Kiedy ja zadzwoniłam żeby zarezerwować dla nas noclegi usłyszałam od właścicela, ze z psami to wykluczone:1. bo oni mają gości z dziećmi (czyli naszych znajomych, z którymi widzimy sie często i ich dzici bawią się z naszymi psami) i ich goście mogliby być niezadowoleni z psów; 2. bo psy powodują alergię i trudno jest po nich postprzątać obiekt:shake:; 3. właściciele obiektu mają dużego psa:crazyeye:.
I niech mi ktoś wytłumaczy te pokrętną argumentację.
Oczywiści powiedziałm panu, że moje psy mają włos podobny do ludzkiego i nie powodują alergi, ze są raz w tygodniu kąpane i będą unikać jago psa jak ognia, ale pan mnie olał i powiedział, że kategorycznie Z PSAMI NIE:angryy:
więc moi drodzy Dogomaniacy NIE jedziemy z psami na urlop do Leska:cool1:
pozdrawiam
ata
www.psy.4info.org

Posted

Ja byłam w Bieszczadach ze swoją sunią w Wołkowyji co prawda z przyczepą cempingową ( nad samym zalewem- piękne widoki i jedyny camping z łazienką :evil_lol: ) ale na spacerach spotykałm przyjezdnych z psami, mieszkających na kwaterach w domach . Z tego co pamiętam, byli ludzie z bokserem ( więc dość duży pies) i z buldożkiem .
Co prawda było to już szmat czasu, ale może musisz poszukać bo jedni zgadzają się na psy a inni nie , tak jak wszędzie ;).

• 2 weeks later...
Posted

Nam kiedyś w Beskidzie zaproponowano, że pies może spać na dworze (suka cocker spaniela, 33 cm w kłębie, zatem olbrzymie bydlę i od razu widać, że kwalifikujące się do spania na dworze... koniec sierpnia był, a sąsiad na noc wypuszczał na teren BYKI). Skończyło się na tym, że pies spał ze mną w śpiworze, ale na terenie schroniska nosiłam go na rękach, żeby nie nabrudził...

Pytania o to, czy pies nie narobi, są na porządku dziennym na kwaterach prywatnych, jak ktoś ma do czynienia z psami, które mieszkają w budzie (a jeszcze lepiej na łańcuchu) i robią pod siebie gdzie popadnie, to mu się w głowie nie mieści, że psa można trzymać w domu i może on być nauczony czystości.
Trzeba pytać i dzwonić, mnie się udaje znaleźć noclegi w różnych miejscach Polski z całym stadem psów przy okazji zawodów, więc jest to możliwe.

Posted

ajermak napisał(a):
Witam!!!
Zbliżają się wakacje, znajomi zaproponowali wspólny wyjazd w Bieszczady. Nasi znajomi mają dzieci a my mamy psy. Nasi znajomi zarezerwowali sobie noclegi w gospodarstwie agroturystycznym (pseudoagroturystyka- ze zwierząt mają psa stróżującego i koniki :razz:). Kiedy ja zadzwoniłam żeby zarezerwować dla nas noclegi usłyszałam od właścicela, ze z psami to wykluczone:1. bo oni mają gości z dziećmi (czyli naszych znajomych, z którymi widzimy sie często i ich dzici bawią się z naszymi psami) i ich goście mogliby być niezadowoleni z psów; 2. bo psy powodują alergię i trudno jest po nich postprzątać obiekt:shake:; 3. właściciele obiektu mają dużego psa:crazyeye:.
Oczywiści powiedziałm panu, że moje psy mają włos podobny do ludzkiego i nie powodują alergi, ze są raz w tygodniu kąpane i będą unikać jago psa jak ognia, ale pan mnie olał i powiedział, że kategorycznie Z PSAMI NIE:angryy:
pozdrawiam
ata
www.psy.4info.org

Musisz poszukać kwatery, gdzie można przyjechać z psem. To czy gospodarze pozwalają na psa, czy nie, to wyłącznie ich decyzja i nie ma tu żadnego prawa i nie muszą się z tego tłumaczyć. Piszę to jako doradca ds agroturystyki ;)
Moja znajoma rolniczka na moje pytanie, czy przyjmie gości z psem, zapytała "Jak to, tak do pokoju?" ja na to, ze tak "Jak to, przecież pies moze narobić" - taka jest mentalność :shake:

Posted

dokladnie tak, jak pisze malagos.
ajermak, przeciez wystarczy wpisac w googlach: bieszczady wczasy z psem i wyskakuje ci sporo rozwiazan, np. cos takiego:
[url=http://www.agroturystyka.pl/index.php?inc=kwatera&id=363]Agroturystyka - Wie

Posted

to ja dodam jeszcze uwage ze wlasciciele suczki z mojej hodowli ktorzy razem z psem w Bieszczady jezdza regularnie zostali ostatnio potraktowani mandatem za to ze pies spacerowal sobie po gorach :roll:

Posted

bo do parku narodowego wstep z psem wzbroniony.
nie mowie, ze mi sie to podoba, ale takie sa przepisy i jak sie napatoczy straznik - a na poloninie trudno sie ukryc - to sie placi...
napisalam o tym w poprzednim poscie, ale mi go idiotycznie ucielo - moze dlatego, ze podalam przykladowy adres strony z kwaterami.
ad meritum:
nocleg z psem w Bieszczadach spokojnie znajdziecie, jak nie w Lesku, to gdzie indziej.

Posted

Rauni napisał(a):
Nam kiedyś w Beskidzie zaproponowano, że pies może spać na dworze (suka cocker spaniela, 33 cm w kłębie, zatem olbrzymie bydlę i od razu widać, że kwalifikujące się do spania na dworze... koniec sierpnia był, a sąsiad na noc wypuszczał na teren BYKI). Skończyło się na tym, że pies spał ze mną w śpiworze, ale na terenie schroniska nosiłam go na rękach, żeby nie nabrudził...

Rauni, możesz zdradzić co to za podłe schronisko? Uwielbiamy Beskidy, jeździmy tam z psem od prawie trzech lat, zimą i latem, i zawsze schroniska przyjmują nas gościnnie. Jedynie na Równicy trochę chamoty, ale to nie schronisko tylko hotel, któremu ktoś przez pomyłkę nadał status schroniska. Napisz, którą górę mamy omijać po stoku :)

Posted

No i niestety już się doczytałam w regulaminie, że od zeszłego roku jest zakaz wprowadzania psów na szlaki w Bieszczadach... :shake: W jakiej wysokości jest ten mandat? :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Ale dotyczy to samego parku narodowego, a można pójść na inne szlaki które nie zahaczają o park i tam już z psem można w weekend majowy byłam na Fereczatej i Jasłach piękne widoki :) zdjęcia

Posted

[quote name='ajermak']Witam!!!
pozdrawiam
ata
Psy rasowe na sprzedaż - Giełda psów rasowych

Moj chłopak wynajmuje domek w Bieszczadach (Wołkowyja) i jestem zaskoczona tym co tu przeczytałam bo z tego co się orientuje to on i jego sąsiedzi nie mają nic przeciwko wynajmowaniu ludziom z psami po prostu źle trafiliście. Polecam abyście jeszcze poszukali na pewno coś się znajdzie.

• 2 months later...
Posted

Witam,
Ja byłam z moimi dwoma psami na wczasach w Bieszczadach w tym roku. Niedaleko Sanoka, zalewu Solińskiego i Rymanowa.
Mam Teriera Tybetańskiego i dosyć dużego mieszańca bordera z belgiem. Pensjonat ma swoje trzy psy, goście przyjeżdzają zarówno z dziećmi jak i zwierzętami, są konie.
Nie ma kompletnie żadnych problemów.
Polecam wszystkim, którzy chcieliby się wybrać w Bieszczady: Dwór Wola Sękowa.
Stronę bardzo łatwo znaleźć w internecie :)