ajermak Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Witam!!! Zbliżają się wakacje, znajomi zaproponowali wspólny wyjazd w Bieszczady. Nasi znajomi mają dzieci a my mamy psy. Nasi znajomi zarezerwowali sobie noclegi w gospodarstwie agroturystycznym (pseudoagroturystyka- ze zwierząt mają psa stróżującego i koniki :razz:). Kiedy ja zadzwoniłam żeby zarezerwować dla nas noclegi usłyszałam od właścicela, ze z psami to wykluczone:1. bo oni mają gości z dziećmi (czyli naszych znajomych, z którymi widzimy sie często i ich dzici bawią się z naszymi psami) i ich goście mogliby być niezadowoleni z psów; 2. bo psy powodują alergię i trudno jest po nich postprzątać obiekt:shake:; 3. właściciele obiektu mają dużego psa:crazyeye:. I niech mi ktoś wytłumaczy te pokrętną argumentację. Oczywiści powiedziałm panu, że moje psy mają włos podobny do ludzkiego i nie powodują alergi, ze są raz w tygodniu kąpane i będą unikać jago psa jak ognia, ale pan mnie olał i powiedział, że kategorycznie Z PSAMI NIE:angryy: więc moi drodzy Dogomaniacy NIE jedziemy z psami na urlop do Leska:cool1: pozdrawiam ata www.psy.4info.org Quote
dii Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ja byłam w Bieszczadach ze swoją sunią w Wołkowyji co prawda z przyczepą cempingową ( nad samym zalewem- piękne widoki i jedyny camping z łazienką :evil_lol: ) ale na spacerach spotykałm przyjezdnych z psami, mieszkających na kwaterach w domach . Z tego co pamiętam, byli ludzie z bokserem ( więc dość duży pies) i z buldożkiem . Co prawda było to już szmat czasu, ale może musisz poszukać bo jedni zgadzają się na psy a inni nie , tak jak wszędzie ;). Quote
Wyjątek Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Ja się podczepię pod temat, bo na Boże Ciało chciałabym jechać w Bieszczady z moją Gamą (ONka, 32kg). I nie wiem czy wpuszcza mnie z psiakiem na szlak...? Quote
Rauni Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Nam kiedyś w Beskidzie zaproponowano, że pies może spać na dworze (suka cocker spaniela, 33 cm w kłębie, zatem olbrzymie bydlę i od razu widać, że kwalifikujące się do spania na dworze... koniec sierpnia był, a sąsiad na noc wypuszczał na teren BYKI). Skończyło się na tym, że pies spał ze mną w śpiworze, ale na terenie schroniska nosiłam go na rękach, żeby nie nabrudził... Pytania o to, czy pies nie narobi, są na porządku dziennym na kwaterach prywatnych, jak ktoś ma do czynienia z psami, które mieszkają w budzie (a jeszcze lepiej na łańcuchu) i robią pod siebie gdzie popadnie, to mu się w głowie nie mieści, że psa można trzymać w domu i może on być nauczony czystości. Trzeba pytać i dzwonić, mnie się udaje znaleźć noclegi w różnych miejscach Polski z całym stadem psów przy okazji zawodów, więc jest to możliwe. Quote
malagos Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 ajermak napisał(a):Witam!!! Zbliżają się wakacje, znajomi zaproponowali wspólny wyjazd w Bieszczady. Nasi znajomi mają dzieci a my mamy psy. Nasi znajomi zarezerwowali sobie noclegi w gospodarstwie agroturystycznym (pseudoagroturystyka- ze zwierząt mają psa stróżującego i koniki :razz:). Kiedy ja zadzwoniłam żeby zarezerwować dla nas noclegi usłyszałam od właścicela, ze z psami to wykluczone:1. bo oni mają gości z dziećmi (czyli naszych znajomych, z którymi widzimy sie często i ich dzici bawią się z naszymi psami) i ich goście mogliby być niezadowoleni z psów; 2. bo psy powodują alergię i trudno jest po nich postprzątać obiekt:shake:; 3. właściciele obiektu mają dużego psa:crazyeye:. I niech mi ktoś wytłumaczy te pokrętną argumentację. Oczywiści powiedziałm panu, że moje psy mają włos podobny do ludzkiego i nie powodują alergi, ze są raz w tygodniu kąpane i będą unikać jago psa jak ognia, ale pan mnie olał i powiedział, że kategorycznie Z PSAMI NIE:angryy: więc moi drodzy Dogomaniacy NIE jedziemy z psami na urlop do Leska:cool1: pozdrawiam ata www.psy.4info.org Musisz poszukać kwatery, gdzie można przyjechać z psem. To czy gospodarze pozwalają na psa, czy nie, to wyłącznie ich decyzja i nie ma tu żadnego prawa i nie muszą się z tego tłumaczyć. Piszę to jako doradca ds agroturystyki ;) Moja znajoma rolniczka na moje pytanie, czy przyjmie gości z psem, zapytała "Jak to, tak do pokoju?" ja na to, ze tak "Jak to, przecież pies moze narobić" - taka jest mentalność :shake: Quote
jotpeg Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 dokladnie tak, jak pisze malagos. ajermak, przeciez wystarczy wpisac w googlach: bieszczady wczasy z psem i wyskakuje ci sporo rozwiazan, np. cos takiego: [url=http://www.agroturystyka.pl/index.php?inc=kwatera&id=363]Agroturystyka - Wie Quote
Elitesse Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 to ja dodam jeszcze uwage ze wlasciciele suczki z mojej hodowli ktorzy razem z psem w Bieszczady jezdza regularnie zostali ostatnio potraktowani mandatem za to ze pies spacerowal sobie po gorach :roll: Quote
jotpeg Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 bo do parku narodowego wstep z psem wzbroniony. nie mowie, ze mi sie to podoba, ale takie sa przepisy i jak sie napatoczy straznik - a na poloninie trudno sie ukryc - to sie placi... napisalam o tym w poprzednim poscie, ale mi go idiotycznie ucielo - moze dlatego, ze podalam przykladowy adres strony z kwaterami. ad meritum: nocleg z psem w Bieszczadach spokojnie znajdziecie, jak nie w Lesku, to gdzie indziej. Quote
filodendron Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Rauni napisał(a):Nam kiedyś w Beskidzie zaproponowano, że pies może spać na dworze (suka cocker spaniela, 33 cm w kłębie, zatem olbrzymie bydlę i od razu widać, że kwalifikujące się do spania na dworze... koniec sierpnia był, a sąsiad na noc wypuszczał na teren BYKI). Skończyło się na tym, że pies spał ze mną w śpiworze, ale na terenie schroniska nosiłam go na rękach, żeby nie nabrudził... Rauni, możesz zdradzić co to za podłe schronisko? Uwielbiamy Beskidy, jeździmy tam z psem od prawie trzech lat, zimą i latem, i zawsze schroniska przyjmują nas gościnnie. Jedynie na Równicy trochę chamoty, ale to nie schronisko tylko hotel, któremu ktoś przez pomyłkę nadał status schroniska. Napisz, którą górę mamy omijać po stoku :) Quote
Wyjątek Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 No i niestety już się doczytałam w regulaminie, że od zeszłego roku jest zakaz wprowadzania psów na szlaki w Bieszczadach... :shake: W jakiej wysokości jest ten mandat? :eviltong: Quote
szysz Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Ale dotyczy to samego parku narodowego, a można pójść na inne szlaki które nie zahaczają o park i tam już z psem można w weekend majowy byłam na Fereczatej i Jasłach piękne widoki :) zdjęcia Quote
Divi Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 [quote name='ajermak']Witam!!! Zbliżają się wakacje, znajomi zaproponowali wspólny wyjazd w Bieszczady. Nasi znajomi mają dzieci a my mamy psy. Nasi znajomi zarezerwowali sobie noclegi w gospodarstwie agroturystycznym (pseudoagroturystyka- ze zwierząt mają psa stróżującego i koniki :razz:). Kiedy ja zadzwoniłam żeby zarezerwować dla nas noclegi usłyszałam od właścicela, ze z psami to wykluczone:1. bo oni mają gości z dziećmi (czyli naszych znajomych, z którymi widzimy sie często i ich dzici bawią się z naszymi psami) i ich goście mogliby być niezadowoleni z psów; 2. bo psy powodują alergię i trudno jest po nich postprzątać obiekt:shake:; 3. właściciele obiektu mają dużego psa:crazyeye:. I niech mi ktoś wytłumaczy te pokrętną argumentację. Oczywiści powiedziałm panu, że moje psy mają włos podobny do ludzkiego i nie powodują alergi, ze są raz w tygodniu kąpane i będą unikać jago psa jak ognia, ale pan mnie olał i powiedział, że kategorycznie Z PSAMI NIE:angryy: więc moi drodzy Dogomaniacy NIE jedziemy z psami na urlop do Leska:cool1: pozdrawiam ata Psy rasowe na sprzedaż - Giełda psów rasowych Moj chłopak wynajmuje domek w Bieszczadach (Wołkowyja) i jestem zaskoczona tym co tu przeczytałam bo z tego co się orientuje to on i jego sąsiedzi nie mają nic przeciwko wynajmowaniu ludziom z psami po prostu źle trafiliście. Polecam abyście jeszcze poszukali na pewno coś się znajdzie. Quote
Carmilla Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Witam, Ja byłam z moimi dwoma psami na wczasach w Bieszczadach w tym roku. Niedaleko Sanoka, zalewu Solińskiego i Rymanowa. Mam Teriera Tybetańskiego i dosyć dużego mieszańca bordera z belgiem. Pensjonat ma swoje trzy psy, goście przyjeżdzają zarówno z dziećmi jak i zwierzętami, są konie. Nie ma kompletnie żadnych problemów. Polecam wszystkim, którzy chcieliby się wybrać w Bieszczady: Dwór Wola Sękowa. Stronę bardzo łatwo znaleźć w internecie :) Quote
Recommended Posts